İçeriğe Yönlendir

35W-55W seçimi

Onur Yazgan

Recommended Posts

Onur Yazgan

50 volt H7 6000k xenon ampul var elimde bunları mtec marka xenon kitime taksam sorun yaşarmıyım acaba

Yorum bağlantısı

50 wattlık xenon ampül yokki.Bazı üreticiler araçlar xenon takılınca arıza lambası yakıyor diye çıkardıkları bi söylem.Elinizdeki ampülü herhangi bir balast ile kullanabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Onur Yazgan

aslında yanlış yazdım 50 watt balasttan çıkan 50 volt ampül

normalda piyasada satılan kitler 35 watt balast 35 volt ampül ben 50 volt ampülü 35 watt balastta kullanabilirmiyim onu çıkartamıyorum

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Normalde, G3 balastta aküden 12V giriş, ampule 85V çıkış vardır. Yaklaşık 35W çeker, kendi iç direnciyle birlikte 40W'tan fazla akım çeker. (Şlk ateşlemede anlık olarak ampule 23.000V çıkış vardır)

50W kitin balastının iç direnci artırılmış ve 50W çekmesi sağlanarak arıza ışığı engellenmiş olabilir. Ampule giden voltajın farklı olduğunu sanmıyorum, bence yine aynı çıkışta olduğundan kullanırsın, balastın çıkış (output) değerlerine bakmak lazım.

Yorum bağlantısı
Onur Yazgan
Normalde, G3 balastta aküden 12V giriş, ampule 85V çıkış vardır. Yaklaşık 35W çeker, kendi iç direnciyle birlikte 40W'tan fazla akım çeker. (Şlk ateşlemede anlık olarak ampule 23.000V çıkış vardır)

50W kitin balastının iç direnci artırılmış ve 50W çekmesi sağlanarak arıza ışığı engellenmiş olabilir. Ampule giden voltajın farklı olduğunu sanmıyorum, bence yine aynı çıkışta olduğundan kullanırsın, balastın çıkış (output) değerlerine bakmak lazım.

peki nasıl ölçeriz onu yani nasıl anlıycaz onu ama ampülün kutusunda 50 volt yazıyordu ondan dolayı benim kafam karıştı bu arada 50 waat kit benim aracımda arıza ışığı yakıyordu ondan dolayı değiştirdim mtec aldım gerçi mtec okadar iyi aydınlatmıyor ama ne yapalım ötekide arıza ışığı yakıyor

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Diğer ampulün çalışmasını denemeden anlayamazsın. Kitin içinden hangi ampul çıktıysa onu kullanman lazım, değiştirmemen daha iyi.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Turgut Oturmaz

Nette dolaşırken devamlı 55w ballastlar görüyorum. Ve bunların ışık gücünün epey fazla olduğunu gördüm. Daha önce 55w kullanan arkadaşımız var mı? Ne gibi bir sakıncası olabilir?

Örn. Fotoğraf

img2762y.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bu balastın düzgün çalışıp ampulün de daha fazla ışık verebilmesi için ampulün de özel tasarlanması lazım. Standart D2S ampulü daha fazla voltajla sürersen daha fazla ışık alacağın kesin ama sonucunun ne olduğu belli değil. (Daha fazla ısı ve kararan mercek ?) Ya tutarsa diyip böyle bir ürün cambazlığı yapanların da sonucunu pek umursadığını sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mustafa Tüfekçi

4300k ampul alacam ama ebayda baktım 35w ve 55 w şeklinde ayrımlar var? benim kit 35w diye gözüküyor sanırım. 55w alsam sorun ne olur?birde kışlık 3000k alsam abartmış olur muyum ;)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Markalıdan vazgeçme. Zaten 35W olacaktır başka alternatif yok ;)

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Sercan Keklik

Herkese Merhabalar..

Yeni bir araç aldım. Şansıma araç üzerinde mercek far var fakat Xenon kit konusunda Türkiyedeki disb. yardımcı olamadı. 4300K veya 5000K bulamadım. Bir tek elle tutulur Philips marka var oda 450 TL civarı bir rakam :))

http://www.ebay.com/itm/Auto-Pro-High-Quality-35W-HID-Xenon-AC-Kit-H7-5000K-Car-Headlight-AC-12V-056-/160927721079?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item25780a2677

Şu kit gayet saglam güzel geldi gözüme, tabi denemeden afaki konuşuyoruz.. 35 ve 55 W lıgı mevcut arkadaşta.

Güç xenon kitte neyi ne kadar fark ettiriyor? Yararı zararı nedir eni konu bir tartışalım istedim.

Buda bizim baykuşun farları;

alfa-romeo-mito-headlight.jpg

Herkese iyi pazarlar dilerim

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Sercan bey aracınızda H7 halojen mercek var ve xenon kit takmak istiyorsunuz ama iki önemli hata yapıyorsunuz...

1- Halojen mercekle xenon mercek arasında yapısal bazı farklılıklar vardır bu nedenle xenon takmak ışıkta sapmalara neden olur ve merceksiz xenon gibi göz alabilir hem sizi hem trafikteki diğer sürücüleri rahatsız eder.Bu nedenle halojen merceğe xenon takmak doğru olmaz diyoruz...

2- Hem xenon hem 55W o merceği 3-5 aya kalmaz karartır önünüzü dahi göremezsiniz...

Mito modelinin hangisi serisi bilemiyorum ama bi-xenon kullananılıyor hem de Valeo D1S acaba bi-xenon far opsiyonel bir donanım mı?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

İlgili konuyla birleştirildi, konu xenon kit muhabbetine dönüşmesin lütfen.

55w xenon takmanın 100w halojen ampul kullanmaktan pek farklı olduğunu düşünmüyorum. Daha fazla ışık vermesi dışında hiç bir avantajı yok, ki buna avantaj denirse tabii.

Daha küçük merceğin daha fazla ısıya maruz kalması, zaten halojen optiğe göre tasarlanan odaklamanın bir de alakasız bir ışık geometrisiyle karşı karşıya kalması sonucunda ne kadar iyi bir aydınlatma sağlanır, hayal gücümüze kalmış.

Yıllarca edindiğimiz tecrübeler, daha fazla ışığın değil daha düzgün optiğin önemli olduğunu bize öğretti.

Otomobil üreticileri bile artık 25w xenona göre planlarını yapmaya başlıyorlar, yasal düzenlemeler nedeniyle 35w'ın gücü bile tam kullanılamazken 55w olsa olsa bir fantezi gibi görünüyor.

Yeni aracın hayırlı olsun son zamanlarda beğenmeye başladığım farklı bir araç güle güle kullan :)

Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

H7 merceğe 55W xenon takılmasını göz alma ihtimali olduğu için ben de tavsiye etmiyorum. Ama mercek neden kararsın?

Bu mercek normalde 55W halojen ampul ile çalışmıyor mu? Halojen 55W'ın 1550 lümenini ışığa çevirip geriye kalanını ısıya dönüştürürken, xenon 3000 lumenden fazlasını ışığa çevirip geriye kalanını ısıya çeviriyor. Yani 55W halojenin yaydığı ısı, 55W xenondan daha fazla. Xenon takılan projektör, halojen takılana göre daha geç kararır. :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

H7 merceğe 55W xenon takılmasını göz alma ihtimali olduğu için ben de tavsiye etmiyorum. Ama mercek neden kararsın?

Bu mercek normalde 55W halojen ampul ile çalışmıyor mu? Halojen 55W'ın 1550 lümenini ışığa çevirip geriye kalanını ısıya dönüştürürken, xenon 3000 lumenden fazlasını ışığa çevirip geriye kalanını ısıya çeviriyor. Yani 55W halojenin yaydığı ısı, 55W xenondan daha fazla. Xenon takılan projektör, halojen takılana göre daha geç kararır. :)

Turgut bunu s...k yarışına çevirmeyelim lütfen!!!Bizde iyi kötü bu işlerle uğraşıyoruz.Halojen merceğe önceleri çok xenon taktım özellikle megan ve auris lere 1 sene geçmeden mercek ve lens temizliği yaptığım bir çok araç var hatta mercek değiştirdiğim bile oldu.Halojen de çok uzun yıllar kararmayan mercek xenon da neden karardı acaba?

* Bunları yaşayan biri olarak diyorum ki " Halojen merceğe xenon kit takılırsa hem lens hem reflektör islenir ve kararır "

* Bazen senin xenon distiribütörü olduğundan da şüphelenmiyor değilim yani crazy.gif

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Örneklememi 35w xenona göre yapmıştım. 55w halojenle arasında ne kadar bilmiyorum bilmek için de her ikisini aynı merceğe koyup merceğin üst alanını ölçmek lazım.

Isıyla lümen arasında kurduğun bağı anlamadım bana mantıklı gelmedi. Sen sadece tüketilen gücü baz almışsın ama iki ampulün de kimyasal içeriği farklı, elmayla armutu kıyaslamışsın.

Halojen ile xenon ampul arasında ciddi bir uv salınım farkı da var, bunu da gözönünde bulundurmak gerek.

Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

Siz bilirsiniz arkadaşlar. Fizik'te enerji korunumu ilkesi vardır. Harcanan 55W enerji mutlaka başka enerji şekillerine dönüşmek zorunda. Yok olamaz. Aydınlatma sistemlerinde de başlıca iki forma dönüşür. Bunlar da ısı ve ışıktır. Bu ikisinin dışında kayda değer bir forma dönüşüyor mu bilmiyorum. Bu durumda da halojenden yayılan ısı daha fazla oluyor.

Keşke xenon distibütörü olsaydım. :lol:

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Söylediğin şeye katılıyorum onda bir sorun yok. Söylediklerini anlamaya çalışıyorum ama kıyaslamanın hatalı olduğunu düşünüyorum. Senin hesaplamanda 'verimlilik' denen kriter devreye giriyor. Günümüzde en verimli ışık kaynağı ledler gibi görünüyor.

Halojen ampulle xenon ampulün verimliliği farklı, dolayısıyla açığa çıkardığı ısılar da farklı olacaktır. Açığa çıkan ısıdan hareketle ışığı hesaplayamayız tersini de hesaplayamayız.

Bence en objektif değerlendirme, her iki ışık kaynağını aynı mercekte aynı süre yakıp termometreyle ölçüm yapmaktır. Benim tahminim 55w xenonun nerdeyse 100w halojene yakın ısı üreteceği şeklinde.

Yorum bağlantısı
Sercan Keklik

Sercan bey aracınızda H7 halojen mercek var ve xenon kit takmak istiyorsunuz ama iki önemli hata yapıyorsunuz...

1- Halojen mercekle xenon mercek arasında yapısal bazı farklılıklar vardır bu nedenle xenon takmak ışıkta sapmalara neden olur ve merceksiz xenon gibi göz alabilir hem sizi hem trafikteki diğer sürücüleri rahatsız eder.Bu nedenle halojen merceğe xenon takmak doğru olmaz diyoruz...

2- Hem xenon hem 55W o merceği 3-5 aya kalmaz karartır önünüzü dahi göremezsiniz...

Mito modelinin hangisi serisi bilemiyorum ama bi-xenon kullananılıyor hem de Valeo D1S acaba bi-xenon far opsiyonel bir donanım mı?

Selamlar, Cevabınız için teşekkürler fakat ülkede TÜV TÜRK gibi bir bela var :) far yıkamam olmadığı için bu tür köklü değişime gidemiyorum. Profilimden geçmiş konularıma bakarsanız imkan olan araçlara, D2S xenon ile Far yıkama tesisatına kadar ugraşıp yapmış biriyim fakat; Anne için aldığım bir araç için o kadar ugraşmayacağım. Mart ayındada TÜV e gireceği için mecburen H7 sistemi üzerinden devam etmek zorunda kalıyorum. Aksi takdirde, TÜV de problem yaşıyacagım. Çünkü şu an farların içi kararmış durumda önceki sahibi gece gündüz farlar açık gezmiş sanırım. :( İlker farları açıp aynaları değiştiricek o esnadada daha kaliteli mercek bulabilirsek değiştiricez.

İlgili konuyla birleştirildi, konu xenon kit muhabbetine dönüşmesin lütfen.

55w xenon takmanın 100w halojen ampul kullanmaktan pek farklı olduğunu düşünmüyorum. Daha fazla ışık vermesi dışında hiç bir avantajı yok, ki buna avantaj denirse tabii.

Daha küçük merceğin daha fazla ısıya maruz kalması, zaten halojen optiğe göre tasarlanan odaklamanın bir de alakasız bir ışık geometrisiyle karşı karşıya kalması sonucunda ne kadar iyi bir aydınlatma sağlanır, hayal gücümüze kalmış.

Yıllarca edindiğimiz tecrübeler, daha fazla ışığın değil daha düzgün optiğin önemli olduğunu bize öğretti.

Otomobil üreticileri bile artık 25w xenona göre planlarını yapmaya başlıyorlar, yasal düzenlemeler nedeniyle 35w'ın gücü bile tam kullanılamazken 55w olsa olsa bir fantezi gibi görünüyor.

Yeni aracın hayırlı olsun son zamanlarda beğenmeye başladığım farklı bir araç güle güle kullan :)

Teşekkürler Selçuk abicim :) Senle ayar yaptıgımız günler geldi ilk Xenon kite bakarken aklıma :) 55W ile 100W ampül olayına pek sıcak bakmadım. Yani mantık olarak bana ters düştü. Çünkü bende diğer arkadaş gibi 55W lık bir ampül zaten kullanıyor bu araç, 55W ın bir sıkıntı yaratmayacağını düşündüm. Zira tecrübeleriniz ve araştırmalarınızıda her zaman göz önünde bulundurup kulağıma küpe etmişimdir..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...