İçeriğe Yönlendir

Megane II orjinal xenon far buğu problemi

Arda Karagöz

Recommended Posts

Arda Karagöz

arkadaslar öncelikle merhaba aranıza yeni katıldım uzun süredir misafir olarak konuları izliyordum fakat artık bende dayanamaz hale geldim ve aranıza katıldım.

aracım 2005 megane II orjinal xenonlu 2 tane problemim var bunları sizinle paylaşmak istiyorum,

aracımda yagmurda sogukta ve yıkamada farlar orjinal olmasına ragmen bugu yapıyor büyük bir bugu degil ama mide bulandırıyor,etrafını silikonlattırmama ragmen bu bugu benim canımı sıkıyor xenon ampulun girdigi yer kapalı,uzun ampul ve park ampulunun girdigi yer kapalı,tek kontrol etmedigim yer sinyaller kaldı, burda seat leon sahibi arkadasım gibi bende arabamdan sogumak uzereyim(gözünü seveyim eski arabam torosun) sadece farlarda problem yasıyorum megane farlarının tahliye delikleri nerede acaba bileniniz varmı, yada bu buguyu engellemek için far sökme dısında bişieyler yapamazmıyım takım taklavat edindim artık tampon sökme ve far cıkartma konusunda mais te calışacak kadar usta oldum kendim yapmak istiyorum, bir de cok olmaz sa bunun bi resmini koyabilirmisiniz ?

diger şikayetim ise ampullerim philips d2s idi fakat birinin pörtlemisinden dolayı osrama dönmüştüm osramlardan biride gidince( sag farım ozellikle cok bugu yapıyor o taraf gitti osram,telide kırılmış) oraya elimde olan philips d2s yi taktım dolayısı ile renk farkı oluştu şimdi osram takılı olan farıma philips colourmatic takmayı düşünüyorum sizce aynı renk tonunu alabilirmiyim ampulde hakkaten cok pahalı 250 ytl ye geliyor izmirde tek yerde bulabildim?

baya bi uzun oldu ama neler cektigimi inanın bu kadar anlattıgıma bile şaşıyorum yazmaya kalksam moralimin bozuklugnu 3 sayfa yazı cıkartırım:D

kafanızı şişirdim kusura bakmayın bana bi yardım lutfen!!!

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca
(düzenlendi)

Ampüller için bir süre alternatif var e-bay dan getirebiliresiniz çok uygun fiyatlı sıfır istediğiniz Kelvinde de bulalbilrisiniz,şayet e-bay olması derseniz çıkma osram alabilirisinz gitti -gidiyordan onla renk farkı kapanacakdır,uygun fiyatlı iki adet alabilirsiniz, ya da yine gitti gidiyorda başka marka d2s satan bir arkadaşımız var ondan iki adet sıfırı 100 Tl ye sanırım belki daha uygundu alabilirsiniz.

Buğu konusunu fazla kafanıza takmayın derim şu an mevsimsel olarak çoğu araçda görüyorum bende 2009 Audi A5 de bile gördüm farını açık tutun,arka kapağı açıp 5 dk bekleyebilirsiniz tabii bunlar katti çözüm değil,sinyal kısmını kontrol edin

Ben Megane araçlarnı tahliye deliklerinin yerini bilmiyorum ,bileneler mutlaka yazıcakdır,ama fazla buhar yoksa kafanıza takmayın;Seat daki buharı ben hayatımda başka araçda görmedim:)

tarihinde b55can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bana tuhaf gelen bir konu var, araç 2005 model ama defalarca xenon ampul bozulmuş. Şki defa üstüste sağ farın ampulu bozulduysa bir montaj ya da elektrik sorunu aramak lazım. Şimdi yeniden ampul takınca o da kısa sürede bozulabilir sorunu bulana dek şimdilik bu şekilde devam a etsen belki daha iyi olacak.

Buhar konusuna gelince, Volkan'ın yaşadığı problem farklı, farın su almasından kaynaklanan bir şeydi. Buğu ne kadar oluyor yakın plan bir resim gönderir misin ? Ayrıca farları yakınca buğu kayboluyorsa herşey normal demektir. Hava tahliyelerinin tam olarak nerde olduğunu bilmiyorum ama elle ulaşılabilecek bir yerdedir mutlaka. Butcher ya da Romeoilker 'de belki resim vardır, bilgi verirler. Tahliye kanallarının temiz olmasına dikkat etmek lazım, sendekiler tıkanmış olabilir.

Yorum bağlantısı
Arda Karagöz

farın buğulu resmini en kısa zamanda buraya eklerim bide şu sorum olacak tamam buhar yapabilir kış aylarında ama malum bu kış cok soguk gecti normaldir ama bi ara baktıgımda mercegin içi bile buğu olmuştu su damlacıkları seklinde bu farın su aldıgına işaret degilmidir?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Hep sağ tarafta oluyorsa su alıyor olma ihtimali yüksek, hiç normal değil. Arka kapaklar düzgün oturmamış olabilir ya da elektrik girişi sızdırıyor olabilir. Far camını da kontrol edin, çatlak oluşmuş olabilir.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
bi ara baktıgımda mercegin içi bile buğu olmuştu su damlacıkları seklinde

Ampülünüzün sıklıkla bozulması su damlacıklarının ampül yanarkenki temasından kaynaklanıyordur.yada ampül duyunda oksitlenme yapıp içinin çürümesi ile ampül bozuluyordur.Kangoo ile aynı hava tahliyeleri olması lazım.iki adet olacaktı birsi sinyalin arkasında diğeri mercek tarafında yukarıda.beyaz bi parça hava çıkışı alta bakıyor.etrafı muhafazalı.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Arda Karagöz
(düzenlendi)

arkadaslar bugun iyice moralimi bozan bi olay gercekleşti bugu olmasını su almasını gectim deneme amaclı 2 tane philips colormatch ampul aldım bunlar 5000 k gucunde olanlardan biliyorsunuz sol taraf mis gibi bembeyaz ama sag taraf yine sarı halojen gibi yanıyor şüphelerim ballastın arızalı olabilecegiden...

bu valeonun orjinal megane ballastı sizce renk vermemesinin sebebi ballastın miyadımı dolmuştur??? yoksa ballastan cıkan metal zırh içindeki kablolarmı zarar görmüştür cunku onu cok karıstırdık??? sıfırı 625 ytl miş birde cıkma fiyatına bakacagım

tahliye kanallarını o kadar cok bakmama ragmen bulamadım bir dahaki sökmemde oturacagım yarım saat onları bakacagım

http://www.philips-d2s.com güvenli bir sitemidir bileniniz varmı ordan alışveriş yapmayı düşünüyorum!!!

ballast malum farın altında suda almış olabilir diyorum malum buhar yapan far suda alıyodur her tarafından bu ballast su aldıysa degiştirmek lazım degilmi?

tarihinde arda karag tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Merceğim reflektörü büyük bi ihtimalle paslandığı için rengi sarımsı ve zayıf.Farın içi açılıp merceğin değişmesi gerekecektir.Yada sıfır far alman gerekecek.Balast bozulduğunda ampül yanmaz.Balastınız büyük bi ihtimalle sağlam .dahada olmadı balastları yer değiştirin,öyle deneyin.

Yorum bağlantısı
Arda Karagöz

ama taktıgım ampuller daha sıfır kutusundan dahi cıkmamış yani sol taraf guzel renk sag tarf halojen rengi mercegin reflektörünün hemen bu kadar hızlı sekilde paslanacagına ihtimal veremiyorum ama yinede benden tecrubelisinz bu konuda bişi diyemem mercegi bi söktürüp baktırmak lazım dediginiz gibi, birde balastların yerini degiştirmek lazım eger sorun sola gecerse sorun balastadır bende size katılıyorum

bu işi ya kafaya takmıcam yada zaman ve para harcayaycagım ole gözüküyor şu anda

2009 model audi a5 te bile bugu yapıyorsa vay halimize o kadar para ver paketli orjinal al farlarının içinde balık yuzsun:D buda ilginç :D

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Merceğin içi buğulanıyor demiştin, bu durumda reflektörün de kararması gayet normal. Bir de ampulü doğru yerleştirdiğine emin olmalısın.

Yorum bağlantısı
Arda Karagöz
(düzenlendi)

evet ampul dogru yerleştirilmiş şekilde tel kısmı altta ve tırnakları tam oturmuş bi sekilde ilk fırsatımda mercegi soku paslanmışmı paslanmamışmı bakacagım mercek farın arkasında sokuluyor degilmi on camını açmama gerek yoktur heralde???

bu arada cıkma fiyatlarınıda sordum bugun ballast ve far mercekli olarak ballasta 250 valeo orjinal farda orjinal valeo 200 sizce fiyatları nasıl?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
evet ampul dogru yerleştirilmiş şekilde tel kısmı altta ve tırnakları tam oturmuş bi sekilde ilk fırsatımda mercegi soku paslanmışmı paslanmamışmı bakacagım mercek farın arkasında sokuluyor degilmi on camını açmama gerek yoktur heralde???

bu arada cıkma fiyatlarınıda sordum bugun ballast ve far mercekli olarak ballasta 250 valeo orjinal farda orjinal valeo 200 sizce fiyatları nasıl?

Merceği sökebilmen için farın camını sökmen gerekir. Arka kapaktan takamazsın.

Yazdığın fiyatlardan bir şey anlamadım.

Yorum bağlantısı
Arda Karagöz
(düzenlendi)

herseye ragmen dün araştırma amaçlı baktıgım sanayide 2. el çıkma parça fiyatları bunlar. Yani komple farı ve balastı değiştirmem gerekirse diye hepsi orjinal valeonun??

arabanın gece çekilmiş bi fotografınıda buldum ceple çekildi!

işte orjinal mercekli 4300k xenonun hali!!!

bugunun resminide bu aksam koyuyorum

post-3274-1235727341_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Balastın var zaten, sadece farı değiştirmen yeterli. Farı açıp merceği de değiştirebilirsin 20-30 TL'ye aynı mercekten bulman mümkün. Ama sorunun fardan olduğuna emin olman lazım önce. Ampullerde sorun olmadığına eminsin değil mi, sıfır mıydı ampuller ? 85122CM kodu olması lazım üzerinde. Ampullerin yerlerini değiştirip netleştirebilirsin ampulden kaynaklı olmadığına.

Yorum bağlantısı
Arda Karagöz
(düzenlendi)
Balastın var zaten, sadece farı değiştirmen yeterli. Farı açıp merceği de değiştirebilirsin 20-30 TL'ye aynı mercekten bulman mümkün. Ama sorunun fardan olduğuna emin olman lazım önce. Ampullerde sorun olmadığına eminsin değil mi, sıfır mıydı ampuller ? 85122CM kodu olması lazım üzerinde. Ampullerin yerlerini değiştirip netleştirebilirsin ampulden kaynaklı olmadığına.

evet hem cm yazan colormaticleri hemde normal philips 85122+ her 2 farada yeni takarak denedim sonuc aynı bu resimde ise yaklaşık 4 5 ay kullandıgım osramlar takılı ikiside aynı anda takıldı ama sonuc ortada sıfır ampullerdede aynı renk, sol taraf beyazımsı sag taraf sırf sarı

birde mercek fiyatı soralım bakalım izmirde nerde bulacagız onuda arastırmak lazım!!

Yorum bağlantısı
Arda Karagöz

izmirde tek bi yer var bildigim ondada mercek yokmuş bende sıfır fr almanın yollarını arayacagım sıfır far aldıgımda içinde mercek olacaktır degilmi? renault bu sagı solu belli olmaz...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Arda Karagöz
(düzenlendi)

arkadaslar tekrar merhaba ... uzun süredir giremiyordum (giremememin nedenide kullanıcı adına ö yerine o yazıyormusum bugun farkettim:D:D) uzak kaldım yeni far almaya gittigimde parcanın 2 yıl 60 bin km garantili oldugunu söylediler ama ben tam garanti istedim kırılma çatlama dısında bugu yaparsa ne olacak diye sordugumda fabrikasyon bi arıza olmadıktan sonra farınız garanti dışındadır dedilerki reno bu bi yolunu bulur kullanıcı hatasına sokar işi garantiyi işlettirmez o yuzden farı aldım kendim ulaşabildigim her yere cam mastigi sıktım ve izole etmeye calıştım hava tahliye yerlerini temizledim gerci malum yaz ayları şimdilik belli olmaz ama kışa gorecegiz yaptıgımız işlemin bi faydası olup olmaıdıgını...ampulleride cm yerine 85122+ taktım daha ucuza buldugum için:D colorshift olmasını bekliyorum yaz sonuna dogru gercekleşir buyuk ihtimalle,gercekleşmese bile van kedisi gibi gezmekten kurtuldum 2 tarafta sarı en azından!!!

birde bu far ayarlama konusunda bişiler soracagım farları ayarlattıgımda uzunları bi duvara karsı actıgımda sol taraf uzunlardada aşagıda kalıyor buda normaldir degilmi???

Yorum bağlantısı
Mehmet Özkan1679652583
arkadaslar tekrar merhaba ... uzun süredir giremiyordum (giremememin nedenide kullanıcı adına ö yerine o yazıyormusum bugun farkettim:D:D) uzak kaldım yeni far almaya gittigimde parcanın 2 yıl 60 bin km garantili oldugunu söylediler ama ben tam garanti istedim kırılma çatlama dısında bugu yaparsa ne olacak diye sordugumda fabrikasyon bi arıza olmadıktan sonra farınız garanti dışındadır dedilerki reno bu bi yolunu bulur kullanıcı hatasına sokar işi garantiyi işlettirmez o yuzden farı aldım kendim ulaşabildigim her yere cam mastigi sıktım ve izole etmeye calıştım hava tahliye yerlerini temizledim gerci malum yaz ayları şimdilik belli olmaz ama kışa gorecegiz yaptıgımız işlemin bi faydası olup olmaıdıgını...ampulleride cm yerine 85122+ taktım daha ucuza buldugum için:D colorshift olmasını bekliyorum yaz sonuna dogru gercekleşir buyuk ihtimalle,gercekleşmese bile van kedisi gibi gezmekten kurtuldum 2 tarafta sarı en azından!!!

birde bu far ayarlama konusunda bişiler soracagım farları ayarlattıgımda uzunları bi duvara karsı actıgımda sol taraf uzunlardada aşagıda kalıyor buda normaldir degilmi???

hayırlı olsun ne kadara aldınız far ve ampulleri?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mehmet Özkan1679652583
Farları http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2417 'deki şekilde ayarlayabilirsin. Her farın ışık deseni sağ tarafta daha yüksektir, bu normaldir. Ampullerin hayırlı olsun, bir süre kullanıldıktan sonra beyazlaşacaktır, gelişmeleri bekliyoruz.

benimde sağ farda bazen buu oluyordu. Bunun nedeni farın içindeki sıcak havanın soğuk far camı ile buluşup yoğunlaşması. Bende özellikle yıkamadan sonra oluyordu. Ama neden sadece tekinde. Farı söküp detaylıca incelediğimde adamın tekinin farıma plastik bir vida takıp farı kırdığını fark ettim. Bence far bütünlüğünü kontrol ettir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Normal değildir...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Arda Karagöz

farlar la ugrasıyım derken tam far derdinden kurtulmuşken bel fıtıgı illetine yakalandım arkadaslar degil farla arabayı bile kullanamıyorum artık soylemek istedigim farlarım neden bugu yapıyor diye neden farklı yanıyor dye isyan edersen allah işte bole dert verir yamulur arabana bile binemessin ameliyat olur yatar özlemle arabana binebilip farlarını yakıp gezebilecegin gunleri beklersin bundan sonra eger eski halime donebilrisem degil renk bugu ile ugrasmak yanmasa bile ellemeyecegim hersey saglıkmış!!

görüşmek üzere arkadaslar!!

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...