İçeriğe Yönlendir

150 Watt Power D2S xenon ampül

Misafir

Recommended Posts

Misafir

Malumunuz piyasalar bu aralar durgun.Bendenizde bu aralar boş boş duruyom.Birden fikrim geldi,bende buyur dedim.neden xenon ampüller 35 watt?? ben niye daha kuvvetli ampül yapmıyorum dedim ve işe koyuldum.Önce pert bi d2s alıp ampülünü yerinden söktüm,sonra elektrikciye gidip 150 watt metal halide 6000k ampül aldım.Ampülün dış koruma camını parçalayıp içinde bana lazım olacak kapsülü söktüm ve d2s yuvasına oturttum.Ampülün en fazla 450 dereceye kadar ısındığınıda öğrendim.Merkezlemeyi yapıp enerji verdim.Balast 35 wattılk ampüllere göre olduğundan yandım anam der gibi sürekli ciyaklamalı çalıştı ama yaklaşık 30 saniye sonra ampülün ışığını canlandırdı.Yinede tam verimli hale gelmesi imkansız.Şimdide 150 wattlık 220 voltla çalışan elektronik balast bekliyorum.Gelince kangoda bi deniycem.Nasıl olsa arabada 220 volt 600 watt inverter var.Olursa inverteri fara bağlayıp,farları açınca 220 voltla farları yakarım.Sonuçta neler olacağı belli değil.ilerleyen denemelerde bilgi vericem.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ya sen gerçek bir cevhersin..

Nerden de aklına gelir böyle abuk şeyler...

Yorum bağlantısı
Misafir
Ya sen gerçek bir cevhersin..

Nerden de aklına gelir böyle abuk şeyler...

15 tl ampül,75 tl elektronik balast,50 tl inverter..Ya tutarsa !! :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Odaklamada sorun var sanki, biraz yukarıda ve sağda kalmış. Işık şiddetini karşılaştırdın mı ?

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

mercekten kaynaklanıyor.(valeo)Normal farlar gibi sağa yukarı ışık çıkıyor.d1s de d2s de aynı şekilde.150 watt balast gelsin o zaman ışık karşılaştırması yapıcam.Ampülün üstünde 6500 L yazıyor.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yasin Öcal

abi bu gidişle 2009 unda cevheri olacaksin.. bu arada bu kararan mercekler için bi çalışman olacaktı bakabildin mi? hazır boşken bi el atsan şu işe:) benim merceklerden şikayetim var da :)(

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Merceği krom kaplama için gönderdim ama olmadı.kabı eridi.yapılacak tek şey ya valeo yada bosch mercek kullanmak.onların içleri parlak krom ve ışık şiddeti helladan fazla.

aslında philipsin DL50 model ampülü var(d2s)50ve 70 watt ama ona göre 12 volt ateşleyici bulmak lazım.bizim kullandığımız ampüllerden 2 kat fazla lümene sahibmiş linki incele

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

çok pahalı ampül.Yaklaşık toplam maliyeti 400 doları buluyor.en iyisi yerli d2s projesini sonuçlandırıp biran önce hayata geçirmek

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca
(düzenlendi)
Merceği krom kaplama için gönderdim ama olmadı.kabı eridi.yapılacak tek şey ya valeo yada bosch mercek kullanmak.onların içleri parlak krom ve ışık şiddeti helladan fazla.

aslında philipsin DL50 model ampülü var(d2s)50ve 70 watt ama ona göre 12 volt ateşleyici bulmak lazım.bizim kullandığımız ampüllerden 2 kat fazla lümene sahibmiş linki incele

Bu konuyu okuyunca cidden benimde dikatimi çekmişti. Valeo marceklerin içleri ayna gibi parıl parıl ama bi Hella Bi-xenon öyle parıl parıl değil.

Bu aydınlatmayı etkiliyen bir faktörmüdür? Ya da ne kadar etkiliyor diye sorayım.

Birde size xenon farın aydınlatması yeterli gelmiyor mu? Böyle bir uygulama içine giriyorsunuz,150 Watt çok yüksek bir değer değil mi?

Zaten benim şahsi fikrim halojen ile xenon arasında öyle çok büyük bir fark yok.

''Halojen lambalara göre %100 daha fazla ışık ve %300 daha fazla aydınlatma etkisi'' diyor Osram,xenon için ama ben bunu malesef göremedim.(Kullandığım Hella bi-xenon mercekde osram xenarc 4300K)

Mesela Kısa far merceği olan Koito H1 mercekleri sis farı olarak kullanıyorum, normalde kısa fara takviye için yaptım ama müthiş bir aydınlatma sağlıyorlar halojen olmasına rağmen(Kısa farlarda biraz daha aşağıda konumlandırdım duvar çizgisi itibari ile %25-30 daha aşaıda), Göz alma olayı yok zaten defalarca denedim konumlandrma yaparken.

Keşke hiç xenona geçmeden halojen far ile devam etseydim diyorum bazen.

tarihinde b55can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Servet ar-ge yapıyor. :) Bakalım ne sonuç çıkıcak ? Aslında tabii böyle bir uygulama ece normlarını aştığından tehlikeli bir uygulama olur. DL50 de aynı şekilde. İçteki kromajın parlak olması kesinlikle etkileyen bir faktördür.

Senin sis merceklerin yere yakın olduğundan yansıtması fazladır bundan dolayı sana daha iyi gelmiş olabilir mi? Normalde xenon ampul elbette 2 kat fazla ışık veriyor ama her zaman dediğim gibi en önemli faktör projektörün başarısıdır, sonuca direkt olarak etki eder.

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu aydınlatmayı etkiliyen bir faktörmüdür? Ya da ne kadar etkiliyor diye sorayım.

Birde size xenon farın aydınlatması yeterli gelmiyor mu? Böyle bir uygulama içine giriyorsunuz,150 Watt çok yüksek bir değer değil mi?

Zaten benim şahsi fikrim halojen ile xenon arasında öyle çok büyük bir fark yok.

Mesela Kısa far merceği olan Koito H1 mercekleri sis farı olarak kullanıyorum, normalde kısa fara takviye için yaptım ama müthiş bir aydınlatma sağlıyorlar halojen olmasına rağmen(Kısa farlarda biraz daha aşağıda konumlandırdım duvar çizgisi itibari ile %25-30 daha aşaıda), Göz alma olayı yok zaten defalarca denedim konumlandrma yaparken.

Keşke hiç xenona geçmeden halojen far ile devam etseydim diyorum bazen.

1:reflektördeki parlaklık kesinlikle fark ediyor

2:xenon aydınlatması yeterli gelsede kesin olan insan gözüne bir süre sonra zayıf gelmesi.bende aynı araçtan xenonlu ve xenonsuzu var.ikisi arasında aydınlatmada çok ciddi fark yok.Ama xenonun yayadığı ışık görüş alanımı ciddi derecede arttırıyor.Uzunları yeterli.ancak tam doğru far ayarı ile uzunlar güçleniyor.

3:normal hava şartlarında sisleri yakmanız ileri noktadaki görüşünüzü kısaltır.kesinlikle sisler doğru ayarda ise görüş olarak hiçbir fayda sağlamaz.Neden??

çünkü önünüzdeki ışık yoğunluğu arttığından ileri noktadaki kısaların son aydınlatma mesafesinde ışığının zayıf kalan aydınlatmasını fark edemessiniz.hele mercekli farlarda dahada belirgin olur.kısaların aydınlatmadaki son nokta belirsiz bir hal alır.Eh bide sislerde xenonsa hepten beter bişey olur.

4:Ben xenonu ilk kullandığımda bosch mercek+d1svaleo kullandım.sonuç mükemmel...ikinci ve üçüncü montajlarımda hella ve d2s osram kullandım.sonuç iyi.Sizin mercek belkide çok kararmış olabilirmi?

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca
1:reflektördeki parlaklık kesinlikle fark ediyor

2:xenon aydınlatması yeterli gelsede kesin olan insan gözüne bir süre sonra zayıf gelmesi.bende aynı araçtan xenonlu ve xenonsuzu var.ikisi arasında aydınlatmada çok ciddi fark yok.Ama xenonun yayadığı ışık görüş alanımı ciddi derecede arttırıyor.Uzunları yeterli.ancak tam doğru far ayarı ile uzunlar güçleniyor.

3:normal hava şartlarında sisleri yakmanız ileri noktadaki görüşünüzü kısaltır.kesinlikle sisler doğru ayarda ise görüş olarak hiçbir fayda sağlamaz.Neden??

çünkü önünüzdeki ışık yoğunluğu arttığından ileri noktadaki kısaların son aydınlatma mesafesinde ışığının zayıf kalan aydınlatmasını fark edemessiniz.hele mercekli farlarda dahada belirgin olur.kısaların aydınlatmadaki son nokta belirsiz bir hal alır.Eh bide sislerde xenonsa hepten beter bişey olur.

4:Ben xenonu ilk kullandığımda bosch mercek+d1svaleo kullandım.sonuç mükemmel...ikinci ve üçüncü montajlarımda hella ve d2s osram kullandım.sonuç iyi.Sizin mercek belkide çok kararmış olabilirmi?

Hayır mercek normal Hella bi-xenon mercek kararma yok,sizinde dediğinizi yaşıyorum,yani sizin 2 numarılı yazınızda yazdığınız yazmıştım zaten bir önceki yazımda.

Sisler konusuna gelince haklısınız ama zaten sürekli yanmıyor,aslında sis değil kısa fara takviye düşük süratde,kısa farlar 100 metre aydınalatıyorsa bunlar 75metre o şkilde ayarlandı. dediğiniz şekilde olabilir ama birbirne yakın olduğundan uzak noktadaki ışık kaybı farkını sezemedim.

Şimdi yeni bir far yapıcam Selçuk abiden beterim yapmakda çok yavaşım birini bitirmeden diğerini yapıcam zaten,kısacası Hella bi-xenon bende öyle ağım şahım bir fark hissetirmedi,selektör konsu dışında selektör gerçekden çok zevkli :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Lux değeri nasıl lümene çevrilir bilmiyorum.Değerler 3.5 metre uzaklıktan okunan değerler.Ampül normal xenonlar gibi kapandıktan hemen sonra yanmıyor.1 dakikalık soğuma süresi var.Ancak merceğin kerisme çizgisinin üzerine ışık dağılımı olmadığından göz alacağını zannetmiyorum.Gece montaj yapıp bir daha test edeceğim.En büyük zorluk merceği soğutmada yaşanacak.Ampül tam verimli anında 700 dereceye ulaşıyor.Bakalım reflektör ne kadar dayanıklı..

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

1 Lüx, 1 m2 alandaki 1 lümenin toplam aydınlığıdır. Hemen ısınamaması kötüymüş o zaman bi-xenon olmaz bundan :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Özkan1679652583
1 Lüx, 1 m2 alandaki 1 lümenin toplam aydınlığıdır. Hemen ısınamaması kötüymüş o zaman bi-xenon olmaz bundan :)

dostum o ölçü aleti nedir? Nerelerde buluunur? Benim maegane ın orij. zenonlarının iyi aydınlatmadığından şüpheleniyorum da. ölçmek istiyorum:)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Luxmetre cihazlarını ölçü aleti satan yerlerde bulabilirsin. Bende Lutron'un Lx100 modeli var.

Yorum bağlantısı
Mehmet Özkan1679652583
Luxmetre cihazlarını ölçü aleti satan yerlerde bulabilirsin. Bende Lutron'un Lx100 modeli var.

:) Dostum bu aletler ne kadar pahalı böyle? Bana sadece 1 kez lazım olacak. :D

Bunu ölçebilecek bir yer biliyor musun Anadolu yakasında?

teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Misafir
:) Dostum bu aletler ne kadar pahalı böyle? Bana sadece 1 kez lazım olacak. :D

Bunu ölçebilecek bir yer biliyor musun Anadolu yakasında?

teşekkür ederim.

Mehmet bey,ben Rize'deyim.Nasipse salı günü iş yerimde olacağım.Şş yerim tuzla'da.Sana uygunsa gelip çayımı içersin.Ondan sonrada gerekli ölçümleri yaparız.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bendeki model basit olanlardandı aldığımda bu kadar pahalı değildi ya :) Ben göztepedeyim bi akşam ölçüm yapabiliriz ya da bir tur atar kontrol ederiz. Msn'e ekle günü kararlaştırırız.

Yorum bağlantısı
Mehmet Özkan1679652583

teşekkürler ilginize :uuuw:

Hafta içi 3-4 tane sınavım var. Uygun bir zamanda uğrarım muhakkak.

Ben Küçükyalı da otuyorum, Selçuk Bey bana epey yakınmış. Ama Tuzla' yada gelir, çayınızı içerim Servet Bey:)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
5300 lumen veren philipsin ampulu iyiymiş.143 dolar diyor bunu Türkiyeye getirmenin maliyeti nedir+uygun ballast hangisi onlarada bakalım tam benlik işmiş ayarlı mercekte göz almaz sanırım fakat şöyle bi tümsekten filan geçerken karşıdakini kör eder :uuuw:

Ebayde bulunabilir, kimileri balastın üzerinde değişiklik yaparak takıyor. Ama önerilmiyor.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)
ampulun durumu nasıl abi?
Merceğin içinde bir siper var.Siperin kesilme çizgisini oluşturan yer reflektörün aynı zamanda ışığı topladığı nokta.Burada müthiş bir ısı varki yaklaşık 450 derece.Benim yaptığım ampülde ise o nokta 700 dereceyi geçti.Merceğin içindeki metal kesilme çizgisini oluşturan demirin sıfır noktası kızarıyor.2 saatten sonra mercek oluyor ateş topu.Ampülü 100 watt olarak istedim.Oda tr'de yok(Philips 4300k 7000lm 100 watt G 12 Model ).Bir iki haftaya kadar elimde olacak.Bidaha deneme yapıcam.Ama gece çok mükemmel ışığı var.Karşıdan bakınca 35 wattla 150 watt arasında mercekte fazla bi fark belli olmuyor.Yere vuran ışıkta çok belli.Uzunlar zaten tam bir facia.En büyük sıkıntı diyelimki 150 watt oldu.Yağmurlu havada kesinlikle seyir yapılamaz.Kendi ışığımız ıslak yerden yansıyıp kendi gözümüzü alır.Nerdeyse parlak kuru asvaltta bile göz alıyor. tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...