İçeriğe Yönlendir

Roomster’da Mercekli far + Bi-Xenon’a geçiş

İrfan Hoca

Recommended Posts

İrfan Hoca

Teşekkür ederim hepinize...

Hafta sonu 6000K ampuller geldi ve takıldı. Zaten 6000 istemiştim ama yanlışlıkla 8000 gelince onunla idareten yapılmıştı...

Daha beyaz olduklarını kolayca farketmek mümkün.

Şlk fırsatta yeni halinin ve duvardaki yansımasıyla ilgili fotoları ekleyeceğim...

Selamlar

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

4150 derken olmuş 6000 :)

hayırlı olsun, 4300k fln olsaydı orjden farksız olurdu ama :D

Yorum bağlantısı
İrfan Hoca

8000 monte etmiştik, fotolarda 8000 hali var...

Bu da 6000K'lı hali, 8000'e göre mavilik farkedilir oranda azaldı

dscn5921.jpg

Bunlarda kısa - uzun duvar yansımaları

dscn5918.jpg

dscn5919.jpg

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
Bunlarda kısa - uzun duvar yansımaları

dscn5918.jpg

.

Farlarını bidaha ayarlattır.Kesilme çizgisi eşit olmalı.Biri yukarıda biri aşağıda ama hangisi?

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Sol tarafta ton ve performans farkı var sanki ampul iyi oturmamış gibi. Gerçi bu sorunlar halojen merceklerin çoğunluğunda kronik olan bişey pek kafaya takmamak lazım. Bunları toparlayıp siteye ekleyelim.

Yorum bağlantısı
Gökhan Öz1679652584

Hayırlı olsun Şrfan abi..

Bende düşünüyorum..Kısmetse mercekli fara geçmeyi..Bu forumdaki bilgiler ışığında ve irfan abinin öncülük etmesiyle geçiş daha kolay oldu.Farlarım gelir gelmez holojen H7 ampuller ile denemeyi yapıp sizlerle paylaşmak isterim..

Selamlar...

Yorum bağlantısı
İrfan Hoca
bi halojen farlar ne kadar ?
Çifti KDV dahil 600 TL civarı - Hella marka orijinal parçadır.
Hayırlı olsun Şrfan abi..Bende düşünüyorum..Kısmetse mercekli fara geçmeyi..Bu forumdaki bilgiler ışığında ve irfan abinin öncülük etmesiyle geçiş daha kolay oldu.Farlarım gelir gelmez holojen H7 ampuller ile denemeyi yapıp sizlerle paylaşmak isterim..Selamlar...
Hayırlısı olsun kardeşim :)Bekliyoruz fotolarını...
Sol tarafta ton ve performans farkı var sanki ampul iyi oturmamış gibi. Gerçi bu sorunlar halojen merceklerin çoğunluğunda kronik olan bişey pek kafaya takmamak lazım. Bunları toparlayıp siteye ekleyelim.
Sol taraf Fresnel lensli, sağ değil, bu neden olabilir mi ton farkına?
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Evet sen lenslerin farklı olduğunu söyleyince bana da o ihtimal daha güçlü geldi. Yine de ampulü sağ-sol değiştirip bir duvar resmi çekersen karşılaştırmamız kolay olur. Sol tarafta 8000K kalmış olmasın :)

Yorum bağlantısı
İrfan Hoca
Evet sen lenslerin farklı olduğunu söyleyince bana da o ihtimal daha güçlü geldi. Yine de ampulü sağ-sol değiştirip bir duvar resmi çekersen karşılaştırmamız kolay olur. Sol tarafta 8000K kalmış olmasın :)

8000K ampul kalmış olamaz, en azından ampul gövdesi yanındaki çubuk rengini baz alırsak. 8000K olanlarda mavimsi o renk, 6000K'da beyaz renkliydi, her iki ampulde de. Gözümün önünde takıldı ama her şey olabilir. Bir fırsatta kontrol ederim.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Gökhan Öz1679652584
(düzenlendi)

Yakın bir zaman önce taktığım bi-halojen orjinal hella marka mercekli farlarıma xenon kit taktırmış bulunuyorum.Fakat aldığım günlerde havanın yağışlı olmaması ve ilk defa xenon taktırma heyecanı diyelim :) yağışlı şu günlerde xenon kitimin performansından hiç memnun değilim..Monza marka 6000 K kit.Aldığım yer o gölgelerin far şapkalarından kaynaklandığını söyledi.İkna olamadım..

Fotoğrafları paylaşıyorum..Fikirlerinizi merak ediyorum..

dsc01271o.jpg

uzunlar :

dsc01272ka.jpg

kısalar başka açı

dsc01273p.jpg

dsc01274pq.jpg

Dikkat ederseniz mercekten çıkan ışık akısında bölünme veya karartımı diyeyim öyle bişey var.Her ikisinde de...

dsc01275p.jpg

Burda da belli..

dsc01277.jpg

4106932456_85883234ff_m.jpg

tarihinde mygokhan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Xenon ampülünü sök.Ampül içindeki tel zannederim ampülün üst kısmından geçiyor.Normalde ampülün öne çıkan teli altta kalmalı yoksa böyle gölge yapar.Genelde M-tecte çıkıyor bu sıkıntı.eğer xenonun ampül teli üstte ise değişmekten başka çaren yok.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Öz1679652584
Xenon ampülünü sök.Ampül içindeki tel zannederim ampülün üst kısmından geçiyor.Normalde ampülün öne çıkan teli altta kalmalı yoksa böyle gölge yapar.Genelde M-tecte çıkıyor bu sıkıntı.eğer xenonun ampül teli üstte ise değişmekten başka çaren yok.

Şimdi demek istediğiniz bu telin altta kalması yönünde mi?

Eğer altta ise değiştirmekten kastınız nedir? Yeni başka markamı almamız gerekecek?

Yorum bağlantısı
Yusuf Gür

ampulun telinin gölgesi o. internette svs diye bir marka var resimlerde tel altta gözüküyor ancak yine üstten telli gönderiyorlar. alacaksanız dikkat edin. diğer yöntem de ampul üstündeki porseleni kırmak. ancak elektrik atlaması yapar mı bilemiyorum. deneyen oldu mu arkadaşlar?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

O gölgeler gidince performanstan memnun kalacak mısın yani ? Bu gölge performansı bariz olarak etkileyen bir şey değildir uzun mesafede etkilemez. Ampulde tadilat yapmayın, yapabiliyorsanız merceğin duyunda yapın.

Yorum bağlantısı
Gökhan Öz1679652584
O gölgeler gidince performanstan memnun kalacak mısın yani ? Bu gölge performansı bariz olarak etkileyen bir şey değildir uzun mesafede etkilemez. Ampulde tadilat yapmayın, yapabiliyorsanız merceğin duyunda yapın.

Ama o gölgeler çok gözüme batıyor.Ayrıca yağmurlu havada hiç memnun değilim xenon 6000 K'dan..Sizlerde durum nedir yağmurlu havalarde?

ampulde tadilat düşünmüyorum.Ama o tel kısmına baktım tam tersi bende..Yarın gidip düzelttireceğim ama ben kendim değiştirmeye çalıştım ama tırnaklar uymadığından olmuyor..

Gölgeden ziyade performans önemli benim için..Merceksiz farlı xenon sahipleri müthiş aydınlatarak gidiyor yolu..:unsure2:

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Olmuyorsa fazla zorlama bir çift 4300K ampul al hem gölge sorunun çözülür hem de performans.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...