İçeriğe Yönlendir

Fiat Linea Xenon Montajı

Deniz Vatansever

Recommended Posts

Misafir

Mamıt, ledlerin patlasın mamııt, lastiğin gres yağına bulansın mamıttt

Selçuk sen bakma o deliye. Tezgah yoğun, işlerim hafta sonuna kadar bitirip denemelere devam edeceğim.

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut
(düzenlendi)
:uuuw: :uuuw: :uuuw: :uuuw: :uuuw: :uuuw: :uuuw: hu ha hu ha hu ha hu ha tarihinde Selçuk Karabulut tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Mamıt, ledlerin patlasın mamııt, lastiğin gres yağına bulansın mamıttt

Selçuk sen bakma o deliye. Tezgah yoğun, işlerim hafta sonuna kadar bitirip denemelere devam edeceğim.

Sabiiiii tease.gifblow.gif

Yorum bağlantısı
Misafir

Gündüz görüş ledi akıllara ziyan, 7 adet paralel çubuk çip yerleştirilmiş. Sağlıklı çalışma gerilimi 3.1 volt, 1.10 amper. Daha üst sınırı vardır ama ideal ısı bu değerlerde oluyor.

3.5 volt, 2.60 ampere dahi dayandı imansız

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut

abi bu tek çipli olan demi soğutucuları arkada parmak gibi olan :photo: çünkü diğeri iki çipli voltaj en az 6 v :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Tek çipli olan, şimdi ötekini deniyorum

Şimdilik 7.0 volt, 1.10 amper ile çift çipli olan led çalışıyor. Isı tersti yapıyorum

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut

tamam abi saygılar sevgiler hürmetler :bravo:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ahmet DOĞRUL
(düzenlendi)

Arkadaşlar Merhaba,

Daha önce bu konu ile ilgili konu açan varmı bilmiyorum varsa kusura bakmayın, biraz araştırdım istediğim cevaba ulaşamadım.

Bilen arkadaşlardan ricam resimlerde görünen xenon kitlerinin 2013 LİNEA'ya uygun olup/olmadığı ve bu kit'lerin mercek ile kullanıp/kullanamayacağımı, Eğer kullanamaz isem model/marka/cins tavsiye edebilirmisiniz ? Bu arada mercek linea'lara uymadığını, fakat birkaç tadilat ile monte edildiğini öğrendim.

Bir arkadaş sayesinde 2 çift xenon kiti (ampul + balast + kablo seti) satıldığını öğrendim. Yalnız satan arkadaş marka model bilmiyormuş, birinin (kırmızı) H1 8000K, diğerinin (mavinin) H7 8000K olduğunu söyledi.2 grubunda fiyatını 400 tl'ye aldığını 175 tl'ye bırakacağını belirtti. (Resimlerde görülenlerin tamamı 175 tl)

Fikri olan arkadaşlar bilgi paylaşımında bulunursa memnun olurum, Herkese iyi forumlar.

8k6EYQ.jpg

2yOQJj.jpg

EbOEP8.jpg

DEOk76.jpg

tarihinde Ahmet DOĞRUL tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
taner eviş

Bunlar 400 liraya satılan xenonlar değil

En fazla 100 lira verirsiniz bunun sıfırina

Mavi olanin ampul tipi d2s buna göre mercek alabilirsiniz.

Ama 175 lira ben buna vermezdim.

Yorum bağlantısı
Ahmet DOĞRUL
(düzenlendi)

İlginizden dolayı teşekkür ederim, İnternet'te kırmızı olan (xenon+balast grubu) 90 tl civarında sıfırını buldum, yalnız arkadaş mavi olan(xenon+balast grubu) kaliteli olduğunu söylemişti. mavi olan balastın d2s ampul tipi demişsiniz, d2s ampuller resimde kilerden daha farklı olmuyor muydu (yani orjinal ampul) ? Bu arada 2 grubun fiyatı toplamda 175 tl yanlış anlaşılmasın .

tarihinde Ahmet DOĞRUL tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
taner eviş

İlginizden dolayı teşekkür ederim, İnternet'te kırmızı olan (xenon+balast grubu) 90 tl civarında sıfırını buldum, yalnız arkadaş mavi olan(xenon+balast grubu) kaliteli olduğunu söylemişti. mavi olan balastın d2s ampul tipi demişsiniz, d2s ampuller resimde kilerden daha farklı olmuyor muydu (yani orjinal ampul) ?

Doğru üstünkoru bakmisim

4f26cd0268525a13ab62e1aaedc8e7a2.jpg

D2s budur

Yorum bağlantısı
Semih Güngören

Malum satıs sıtelerınde bu urunlerın sıfırı 40-100 arasında bu malzemeye ıhtıyacım oldugunda ıstanbul fatıh camısı cıvarında 35 37 gıbı daha dusuk fıyatlarada bulup alıyorsun ne 400 ü o rakam 5-7 sene onceydi

bende onun için uğrasıyorum elındekı balastlara yenı ampul alarak balastları kullanabılırısın merceklerıne uyumlu olarak ama ama d2s değilde elındekı sete gore mercek alacaksan sıkıntı yok

Yorum bağlantısı
taner eviş

Malum satıs sıtelerınde bu urunlerın sıfırı 40-100 arasında bu malzemeye ıhtıyacım oldugunda ıstanbul fatıh camısı cıvarında 35 37 gıbı daha dusuk fıyatlarada bulup alıyorsun ne 400 ü o rakam 5-7 sene onceydi

bende onun için uğrasıyorum elındekı balastlara yenı ampul alarak balastları kullanabılırısın merceklerıne uyumlu olarak ama ama d2s değilde elındekı sete gore mercek alacaksan sıkıntı yok

Yanlış iletiyi alintiladin semih :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Arkadaşlar Merhaba,

Daha önce bu konu ile ilgili konu açan varmı bilmiyorum varsa kusura bakmayın, biraz araştırdım istediğim cevaba ulaşamadım.

Bilen arkadaşlardan ricam resimlerde görünen xenon kitlerinin 2013 LİNEA'ya uygun olup/olmadığı ve bu kit'lerin mercek ile kullanıp/kullanamayacağımı, Eğer kullanamaz isem model/marka/cins tavsiye edebilirmisiniz ? Bu arada mercek linea'lara uymadığını, fakat birkaç tadilat ile monte edildiğini öğrendim.

Bir arkadaş sayesinde 2 çift xenon kiti (ampul + balast + kablo seti) satıldığını öğrendim. Yalnız satan arkadaş marka model bilmiyormuş, birinin (kırmızı) H1 8000K, diğerinin (mavinin) H7 8000K olduğunu söyledi.2 grubunda fiyatını 400 tl'ye aldığını 175 tl'ye bırakacağını belirtti. (Resimlerde görülenlerin tamamı 175 tl)

Fikri olan arkadaşlar bilgi paylaşımında bulunursa memnun olurum, Herkese iyi forumlar.

Xenon kitlerle ilgili konulara forumda cevap verilmiyor. Fotolardaki kitleri mercekle kullanamazsınız, bunlar H7/H1 türünde halojen farlar içindir. Önceki mesajlarda mercek montajı vb. fotolar bulunmakta, onları inceleyin.
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Selçuk Karabulut

servet abi eline sağlık kargo geldi :) inş iki hafta içinde farı bitirecem..

P5nV15.jpg

mercek kesilme çizgisi gibi olan ledlerin kesilme çizgisi :dribble:

JpqGzJ.jpg

deneme resimleri

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut

JpqGN5.jpg

audi A6 nın uzun hüzmesinde 4 çipli ve 3 seri uzun ledleri toplamda 40 v ve 700 ma olarak sağolsun servet abim ölçmüş,

ben ledleri tekli hale getirdim ve 1ohm 1w seri dirençle uzunların işini bitirdim,deneme sonuçlarıda 3 saat sonucu gayet stabil bir ısıyla sona erdi.

kısalar 50v 1 amper olarak ölçtü servet abi halen kısalar yandaki 3 lü kesilme çizgisi olan seri 10,5 volta göre direnç bağlanacak,

alt kısımda kalan 6 adet ledide tekli seriye döndürüp 600 ma sürücüyle tamamlayacam.

farın üstte kalan boş kısmına ise yeni leon led farın üstteki düz çubuğu gündüz farı olacak ve led sinyalle beraber kombine bir şekilde üstteki boşluğu tamamlayacak inş.

ledli sinyali eski audi A5 sürücüsüyle denedim mükemmel bir şekilde yanıyor ve araçta hata vermiyor :secret:

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...