İrfan Hoca 15 Mayıs 2009 Paylaş 15 Mayıs 2009 (düzenlendi) Şu halinin üzerine sırasıyla 1500, 2000, 2500, 3000 grit zımpara uygulayın arkasından da PlastX ya da benim tercihen kullandığım Menzerna marka PO85RD polishle üzerinden geçin, sonuç harika olacaktır. Ben defalarca yaptım, hiç bir sorun olmadı.Benzer konularda bilgi paylaşımı yaptığım adreste daha fazla bilgi bulabilirsinizhttp://www.skodaturkey.com/forumdisplay.php?f=17Menzerna marka PO85RD polish plastik üzerinde son derece etkili...Kendim yaptığım uygulamalara örnek vereyim. Kendi aracımın gerek boya polisajını gerek far plastiği düzeltmelerini ben yapıyorum...http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=338Gösterge üzerindeki plastikteki çizikler için...http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=760Bu da Superb farı, dün yapmıştım, son hali gayet güzel oldu...Superb’in puslu olan sağ farınla da ilgilendik. Sol far yepyeniydi, sağı ona biraz uydurmaya çalıştık, güzel oldu, önce 3M marka fast cut compound adlı ürünü (orta-sert aşındırıcı) sonra Menzerna marka PO85RD ile giriştim, pürüzsüz bir yüzey oldu…Konuyla uzaktan ilgili bir uygulama sonucu da faydalı olabilir, bu da benden uygulama ve kareler...http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=598Meguiars forumundan bazı paylaşımlar...http://www.meguiarsonline.com/forums/showthread.php?t=34843 25 Haziran 2009 tarihinde irf@nT tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Volkan Kaban 15 Mayıs 2009 Paylaş 15 Mayıs 2009 Tesekkur ederim.Yalniz bende o polisaj aletinden yok. Elle zimparalayip elle cilaliyorum. Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 15 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2009 1000 grit izini zaten elle yok etmenize imkan yok.Ancak sırayla 3000 grite kadar inerseniz belki o zaman elle müdahelede gözle görülür fark olur...Yakında bir oto boyacı ya da oto kuaför varsa makine konusunda yardımcı olabilir. Zira işin içine makine girince kristal berraklığında sonuç alıyorum... Yorum bağlantısı
Mehmet Özkan1679652583 15 Mayıs 2009 Paylaş 15 Mayıs 2009 Bence eli makinaya alışık olmayan birisi farda geri dönüşü olmayan hasarlara sebep olabilir. Ayrıca elle uygulama yapacak arkadaşlara tavsiyem muhakkak zımparayı elle yapmasınlar, boyacılara sordum, söyledikleri parmakların şeklinin zımpara yapılan yüzeye çıkacağı. Zımara için yapılmış plastikler var yada bir tahta parçası bile olurmuş.Ben 3000 grid zımparayı nereden buluyorsunuz bunu merak ediyorum. Ben bulamadım. Bir tek meguiars ta gördüm o da disk şeklinde ufacık birşeydi. ve 15 TL idi. Normal olarak en fazla 2000 lik zımpara buldum. PlastX aldım ama zımpara olayı yüzünden duruyor işlem. Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 16 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 16 Mayıs 2009 Bence eli makinaya alışık olmayan birisi farda geri dönüşü olmayan hasarlara sebep olabilir. Ayrıca elle uygulama yapacak arkadaşlara tavsiyem muhakkak zımparayı elle yapmasınlar, boyacılara sordum, söyledikleri parmakların şeklinin zımpara yapılan yüzeye çıkacağı. Zımara için yapılmış plastikler var yada bir tahta parçası bile olurmuş.Ben 3000 grid zımparayı nereden buluyorsunuz bunu merak ediyorum. Ben bulamadım. Bir tek meguiars ta gördüm o da disk şeklinde ufacık birşeydi. ve 15 TL idi. Normal olarak en fazla 2000 lik zımpara buldum. PlastX aldım ama zımpara olayı yüzünden duruyor işlem.Evet zımpara ayaparkan mutlaka zımpara bloğu kullanın, yoksa homojen olmaz. Hatta tavsiyem kullanacağınız zımpara kağıtlarını bir gün önceden deterjanlı suda bir gece bırakın...Devamlı su püskürtün uygulama yaparken ve her sımpara gritini sırayla uygulayın. Kullandığınız zımpara 1 öncekinin izlerini inceltecek özelliktedir.BU seri zımparayı, oto boya, tabanca vs. satan yerlerde ya da sadece zımpara satışı yapan yerlerde bulmak mümkün.Ben Şstanbul Karaköy'de PTT'nin denize bakan arka sokağından alıyorum, Fermeneciler sokak sanırım ismi, dükkan Es-Bant zımpara...Tanesini 50 kuruşa almıştım...Zımpara için fikir verebilir bu sayfa...http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=84Tecrübe edinmeden sakın boyada uygulamayın, risklidir. Ben hurda bir kapı panelinde alıştıma yaparak girdim bu işe hobi olarak yapıyorum Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 16 Mayıs 2009 Paylaş 16 Mayıs 2009 Şu halinin üzerine sırasıyla 1500, 2000, 2500, 3000 grit zımpara uygulayın arkasından da PlastX ya da benim tercihen kullandığım Menzerna marka PO85RD polishle üzerinden geçin, sonuç harika olacaktır. Ben defalarca yaptım, hiç bir sorun olmadı.Benzer konularda bilgi paylaşımı yaptığım adreste daha fazla bilgi bulabilirsinizhttp://www.skodaturkey.com/forumdisplay.php?f=17Menzerna marka PO85RD polish plastik üzerinde son derece etkili...Kendim yaptığım uygulamalara örnek vereyim. Kendi aracımın gerek boya polisajını gerek far plastiği düzeltmelerini ben yapıyorum...http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=338Gösterge üzerindeki plastikteki çizikler için...http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=760Bu da Superb farı, dün yapmıştım, son hali gayet güzel oldu...Superb’in puslu olan sağ farınla da ilgilendik. Sol far yepyeniydi, sağı ona biraz uydurmaya çalıştık, güzel oldu, önce 3M marka fast cut compound adlı ürünü (orta-sert aşındırıcı) sonra Menzerna marka PO85RD ile giriştim, pürüzsüz bir yüzey oldu…Konuyla uzaktan ilgili bir uygulama sonucu da faydalı olabilir, bu da benden uygulama ve kareler...http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=598Harika olmuş tebrikler. Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568 16 Mayıs 2009 Paylaş 16 Mayıs 2009 Şrfan hocam tebrikler;zamanım olursa ben de sitenizde yaptığım uygulamaları paylaşacağım inşallah. Yalnız zımpara uygulamasında şöyle bir tüyo vermek istiyorum. Eğer zamanınız değerliyse ve fazla vakit ayıramıyorsanız zımparaları kesinlikle meguiar's kullanın derim. Meguiar's zımparaları aynen meguiar's pastalarda olduğu gibi unigrit teknolojisine sahipler. Bu ne demek oluyor derseniz;bildiğiniz üzere zımparaların üzerinde aşındırıcı tanecikler bulunur. Bu taneciklerin boyutu ne kadar ufalırsa zımparaların aşındırıcılığı yani kesme derecesi o kadar azalır. Sıradan zımparalarda bu taneciklerin her birinin büyüklüğü bir diğerine kesinlikle eşit olmuyor ve zımpara yaparken bazı istenmeyen derin çiziklere sebep olabiliyorlar. Meguiar's zımparalarda böyle bir olay kesinlikle yok. Son derece kontrollü ve üniform bir aşındırma sağlıyorlar. Bir diğer önemli nokta ise taneciklerin şekli. Meguiar's zımparalarda taneciklerin şekli diğer zımparalara göre çok farklı. Hızlı ve az çizik bırakan bir yüzey oluşturuyorlar. Hatta şunu söyleyebilirim;1500kum meguiar's zımparadan sonra 3000kum zımpara uygulasanız dahi fazla derin çizik kalmıyor. Ben tüm uygulamalarımda 1500'den sonra 3000'e geçiyorum. Sonuç mükemmel Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 16 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 16 Mayıs 2009 Şrfan hocam tebrikler;zamanım olursa ben de sitenizde yaptığım uygulamaları paylaşacağım inşallah. Yalnız zımpara uygulamasında şöyle bir tüyo vermek istiyorum. Eğer zamanınız değerliyse ve fazla vakit ayıramıyorsanız zımparaları kesinlikle meguiar's kullanın derim. Meguiar's zımparaları aynen meguiar's pastalarda olduğu gibi unigrit teknolojisine sahipler. Bu ne demek oluyor derseniz;bildiğiniz üzere zımparaların üzerinde aşındırıcı tanecikler bulunur. Bu taneciklerin boyutu ne kadar ufalırsa zımparaların aşındırıcılığı yani kesme derecesi o kadar azalır. Sıradan zımparalarda bu taneciklerin her birinin büyüklüğü bir diğerine kesinlikle eşit olmuyor ve zımpara yaparken bazı istenmeyen derin çiziklere sebep olabiliyorlar. Meguiar's zımparalarda böyle bir olay kesinlikle yok. Son derece kontrollü ve üniform bir aşındırma sağlıyorlar. Bir diğer önemli nokta ise taneciklerin şekli. Meguiar's zımparalarda taneciklerin şekli diğer zımparalara göre çok farklı. Hızlı ve az çizik bırakan bir yüzey oluşturuyorlar. Hatta şunu söyleyebilirim;1500kum meguiar's zımparadan sonra 3000kum zımpara uygulasanız dahi fazla derin çizik kalmıyor. Ben tüm uygulamalarımda 1500'den sonra 3000'e geçiyorum. Sonuç mükemmel Her zaman bekleriz sitemize, özellikle boya bakımı, polish, wax konularında epey emek verdik arkadaşlarla Ben de sizin konuların takipçisiyimdir Küçük bir ekleme yapayım, Meguiars marka zımpara yok aslında. Megs üzerine Unigrit karton takıp satıyor, zımpara kağıdının arkasına bakarsanız orada Nikken yazar, has Japon malıdır. Bendekiler de Nikken marka, bu şekliyle de bulursanız alın bu markadan, yani açık olarak da satılan bir ürün, kartondaki Megs amblemiyle fiyat artıyor haliyle ama dediğiniz gibi kaliteli ürünler, asla kötü sürpriz olmaz bu markada... Yaprağını 50 kuruştan alıyorum...Hatta çeyizimde 4000 grit bile var, neredeyse A4 kağıt kadar aşındırıcı, ama Nikken değil o Yorum bağlantısı
Ali Demir1679652583 18 Mayıs 2009 Paylaş 18 Mayıs 2009 sanayideki normal kaportacıda bile polisaj makinası var zımparaladıktan sonra zaten matlaşacak olay polisaj makinasıyla plastx i uygulamak. Ben kendi süngeriyle denedim olmadı. Sanayiye gittim. Polisaj makinası lazım dedim kaportacıya onun polisaj makinasıyla plastx yedirdim ve matlık gitti. Sorun elle uygulaman bence. Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568 20 Mayıs 2009 Paylaş 20 Mayıs 2009 sanayideki normal kaportacıda bile polisaj makinası var zımparaladıktan sonra zaten matlaşacak olay polisaj makinasıyla plastx i uygulamak. Ben kendi süngeriyle denedim olmadı. Sanayiye gittim. Polisaj makinası lazım dedim kaportacıya onun polisaj makinasıyla plastx yedirdim ve matlık gitti. Sorun elle uygulaman bence.Aslında zımparayı bu işe yatkın bir el yaparsa makinaya bu derece gerek kalmıyor. Bu işi birçoğumuzun ilk kez yaptığını düşünürsek makina hataları telafi ediyor. Ben 1.sayfada eklediğim fotoğrafların hemen hepsini makina olmadan yaptım. Tabi şu da var ki ben 3000'e kadar iniyorum zımparada,onun da etkisi çok büyük. 3000'e kadar inemeyenlerin makina kullanması şart gibi birşey hataları telafi etmek adına. Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 21 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 21 Mayıs 2009 Makinenin bir diğer avantajı da sürat. 1-2 dk içinde tüm zımpara izleri yok oluyor...PlastX yerine aşındırıcı bir polish de işi görüyor. 3M marka Fast Cut Compound ile bir uygulamam...http://forum.donanimhaber.com/m_7367864/mp...tm.htm#31741296 Yorum bağlantısı
Mehmet Özkan1679652583 5 Haziran 2009 Paylaş 5 Haziran 2009 Şrfan Hocam dediğin sokağı tavaf ettim. Es-bant, ege- bant, karşıda hırdavatçılar çarşısı ama nafile en fazla 2500 grid buldum es-bantta ama onlarda nikken değil, isveç malı. Tane de 1 TL. Bende 2500 aldım bugün yarın 2500 ile yapacağım uygulamayı. Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 6 Haziran 2009 Yazar Paylaş 6 Haziran 2009 Şrfan Hocam dediğin sokağı tavaf ettim. Es-bant, ege- bant, karşıda hırdavatçılar çarşısı ama nafile en fazla 2500 grid buldum es-bantta ama onlarda nikken değil, isveç malı. Tane de 1 TL. Bende 2500 aldım bugün yarın 2500 ile yapacağım uygulamayı.Ellerinde hemen her an ürün bulunmuyor, sıkıntısını yaşadım Esbant'ta. Dekor pedleri oradan alıyorum ama sipariş veriyorum artık önceden. Şstek üzerine getirirler zımparayı da muhtemelen.Bu tip ürünlerle (pasta, cila, ped, kil) benim imdadıma yetişen yer burası, 2-3 ürün bir arada aldığımda posta parası düşüyor ürün başına...http://www.cleanyourcar.co.uk/meguiars/meg...nal/cat_52.htmlÜrünlerin bazısı "out of stock" olsa da yakın zamanda yerine yenisi geliyor... Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 14 Haziran 2009 Yazar Paylaş 14 Haziran 2009 3M Fast Cut polish ile far plastiği düzeltme yaptım arkadaşımın aracına...Farlar da…ÖnceSonra Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 15 Haziran 2009 Yazar Paylaş 15 Haziran 2009 (düzenlendi) Teşekkür ederim Yukarıdaki 2 kare foto aslında o gün yapılanın küçük bir kısmıydı, asıl boyada çizik düzeltme ve koruma uyguladık, arada farlar ve stoplara da uygulama yaptık.http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=1316Düzeltme işleri sadece farda değil stoplarda da iyi işler çıkarıyor.Zamanla okside olan ya da fırçayla yıkamadan dolayı matlaşan, çizilen, başka aracın boyası çıkan stoplara da müdahale güzel sonuçlar veriyor...Şşte arşivimden güzel bir örnek foto, sağ ve sol kısmında fark bariz, uygulamada yumuşak olan finishind ped ve Menzerna PO85RD polish kullanılmıştır...PlastX de iş görür ama makine ile uygulamada çabuk kuruyor ve toz yapıyor... 15 Haziran 2009 tarihinde irf@nT tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 18 Haziran 2009 Yazar Paylaş 18 Haziran 2009 Bu kareler de kankamın BMW'sinden...Hafif puslu farlara önce 3000 grit ize zımpara yaptım...PlastX ile 1500 devirde turuncu renkli orta sert polisaj pedi... Yorum bağlantısı
Emre Saylan 22 Haziran 2009 Paylaş 22 Haziran 2009 (düzenlendi) abi ellerine sağlık bu uygulamadaki Menzerna PO85RD falan nekadar nerde bulabilirim? 22 Haziran 2009 tarihinde emriyano tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 23 Haziran 2009 Yazar Paylaş 23 Haziran 2009 abi ellerine sağlık bu uygulamadaki Menzerna PO85RD falan nekadar nerde bulabilirim?Teşekkür ederim.TR'de satan yer yok, polisajla ilgili tüm ihtiyaçlarımı şu siteden alıyorum, güvenli bir yerdir, uzun süredir oradan alırım, hiç sorun olmadı, adrese imzalı teslim şeklinde yolluyorlar. 2-3 tane ürün aldığında posta parası çok değişmiyor. O zaman daha karlı oluyor, her tür araç bakım ürünü satıyorlar....http://www.cleanyourcar.co.uk/polishing/po...0ml/cat_28.html Yorum bağlantısı
Mali Büyükada 23 Haziran 2009 Paylaş 23 Haziran 2009 selamlar. ben de aracıma bu uygulamayı yapmak istiyorum. tam olarak hangi ürünlere ihtiyacım olacak acaba onları internetten sipariş etmem gerekecek nerden temin edebilirm, hatay da bunları kolay kolay bulamam çünkü Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 23 Haziran 2009 Yazar Paylaş 23 Haziran 2009 (düzenlendi) selamlar. ben de aracıma bu uygulamayı yapmak istiyorum. tam olarak hangi ürünlere ihtiyacım olacak acaba onları internetten sipariş etmem gerekecek nerden temin edebilirm, hatay da bunları kolay kolay bulamam çünküZımparaları sanayi sitelerindeki boyacılarda ya da zımpara, taş vs. satan yerlerde bulmak mümkün. Eğer far çok kötü değilse zımparasız da kurtulur. Önce kalın bir pasta ile sonrasında da ince bir pasta ile geçilirse ufak kusurlar kolayca yok olur.Hatta kalın pasta diye adı geçen 3M Fast Cut Compound polish ile tek kademede bile bu işi yapmak mümkün, yukarıda Fabia örneği gibi.Eğer elinizde ya da sanayide bir tanıdıkta polisaj makinesi varsa ilk önce sadece pasta ile deneyin, yeterli düzeltme olmazsa 2500-3000 grit zımpara kullanın sonra polisaj yapın derim.Her tür ürünü yurtdışından http://www.cleanyourcar.co.uk/polishing/po...0ml/cat_28.html adresinden temin ediyorum genelde... 23 Haziran 2009 tarihinde irf@nT tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mali Büyükada 23 Haziran 2009 Paylaş 23 Haziran 2009 peki bu ürünleri sizin araclığınız ile getirtmem mümkünmü bana ne kadara mal olur. ve bu arada bende bir spral makinesi var tek kademe basit birşey bunun ucuna gerekli aparatı eklersek polish aleti elde etmiş olumuyuz acaba Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 23 Haziran 2009 Yazar Paylaş 23 Haziran 2009 peki bu ürünleri sizin araclığınız ile getirtmem mümkünmü bana ne kadara mal olur. ve bu arada bende bir spral makinesi var tek kademe basit birşey bunun ucuna gerekli aparatı eklersek polish aleti elde etmiş olumuyuz acabaMakineniz devir ayarlıysa olur, sabit devir ise yaramaz, zira onların sabiti genelde 11 bin devir falan oluyor. Bu iş için 1000-1500 devir aralığı lazım.Başkası için ürün getirmiyorum maalesef. Kredi kartınızla alışveriş yapın çekinmeden, adrese imzalı teslim ediliyor siparişler, güvenilir yerdir. Yorum bağlantısı
Mali Büyükada 23 Haziran 2009 Paylaş 23 Haziran 2009 tamam yardımlarınız için teşekkürler Yorum bağlantısı
Recommended Posts