Murat Bulad 14 Ocak 2010 Paylaş 14 Ocak 2010 sonuç mükemmel valla tebrikler. imkanım olursa bende deniycem peki bu uygulamaları yaptırabilceğimiz bir yer var mı? Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 15 Ocak 2010 Yazar Paylaş 15 Ocak 2010 Bazı boya koruma uygulama istasyonlarında yapıyorlar diye biliyorum... Yorum bağlantısı
Emre T. 20 Şubat 2010 Paylaş 20 Şubat 2010 benimde orjınal farları yapcam baya çizik. palst x hepsi buradan,pasta vede 400 600 800 1000 ve 1200 su zımparası aldım ama 1200 üstünü bulamadım.bir sorun olurmu? benim aradıgım matkap yada taş aletiine takılan polisaj süngeri ve aleti lazım nereden bullabilirim. Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 3 Mart 2010 Paylaş 3 Mart 2010 çok mutlu oldum bu başlığı görünce çok canımı sıkıyordu aldıgımda sonuçları sizinle paylaşıcam bide acaba iphone un arka yuzeyindede işe yarar mı diye merak ediyorum ) Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 3 Mart 2010 Yazar Paylaş 3 Mart 2010 (düzenlendi) benimde orjınal farları yapcam baya çizik. palst x hepsi buradan,pasta vede 400 600 800 1000 ve 1200 su zımparası aldım ama 1200 üstünü bulamadım.bir sorun olurmu? benim aradıgım matkap yada taş aletiine takılan polisaj süngeri ve aleti lazım nereden bullabilirim.Sanayideki boyahanelerde her tür grit bulunur, 2000 veya 3000 ile bitirirseniz polisaj makinesi ile daha kolay ve daha pürüzsüz bir finiş elde edersiniz. Şaşmaz'da Meguiars varmış, ped ve tabla bulunubilir sanırım.çok mutlu oldum bu başlığı görünce çok canımı sıkıyordu aldıgımda sonuçları sizinle paylaşıcam bide acaba iphone un arka yuzeyindede işe yarar mı diye merak ediyorum )Telefon ekranı ve parlak hp laptop dış yüzeyinde de çok güzel sonuçlar aldım. 3 Mart 2010 tarihinde ?rfan Hoca tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hakan Arıbaş 16 Mart 2010 Paylaş 16 Mart 2010 Ben farlarımdaki çizikler için pek çok forum gezip, anlatılan 1200-2000-2500-3000 kumluk zımpara ve PlastX olayını denedim. KESİNLİKLE TAVSİYE ETMİYORUM!! Forumlarda ya da internette okuduğunuz gibi olmuyor çok samimi söylüyorum. Karaköy'den 3000'e kadar olan tüm su zımparalarını aldım ve anlatıldığı şekilde dikkatlice yaptım. Kesinlikle farlar optik şeffaflığa tam olarak erişemiyor, hele bir de 3000'lük zımpara ve PlastX yapmazsanız sonuç tam bir facia oluyor. En büyük sıkıntı homojen uygulayabilmek. Bu kolay değil çünkü farlar masa yüzeyi gibi dümdüz değil eğimli/bombeli. Eğer homojen yapamazsanız far yüzeyini farklı kalınlıklara getiriyorsunuz, bu da aydınlatma performansını çok etkiliyor. Diğer sıkıntı ise farın üzerindeki orijinal koruyucu tabakayı kazıdığınız için farlarınız hava ile temas ettikçe çok kısa zaman içinde tekrar matlaşıyor, sonra yine zompara-plastX,.. Kendi kişisel deneyimlerime dayanarak kesinlikle önermiyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Mart 2010 Paylaş 17 Mart 2010 Şlk denememde bende başarılı sonuç alamadım.Plastix'i Butcher nikli Ahmet kasapoğlu'ndan aldım.Ahmet'i arayıp başarılı olamadığı anlattım ve tarifi üzerine tekrar tatbik ettim ve sonuç iyiydi.Ama ben dahada ileri gidip farlara dıştan onarımdan sonra elektronik kartlarda kullandığım nemden koruyucu verniği andıran spreyden sıktım çok ince tabaka olarak.Vernik polikarbonun güneş ışığında erken sararmasını geciktirecektir diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Emre T. 17 Mart 2010 Paylaş 17 Mart 2010 Ben farlarımdaki çizikler için pek çok forum gezip, anlatılan 1200-2000-2500-3000 kumluk zımpara ve PlastX olayını denedim. KESŞNLŞKLE TAVSŞYE ETMŞYORUM!! Forumlarda ya da internette okuduğunuz gibi olmuyor çok samimi söylüyorum. Karaköy'den 3000'e kadar olan tüm su zımparalarını aldım ve anlatıldığı şekilde dikkatlice yaptım. Kesinlikle farlar optik şeffaflığa tam olarak erişemiyor, hele bir de 3000'lük zımpara ve PlastX yapmazsanız sonuç tam bir facia oluyor. En büyük sıkıntı homojen uygulayabilmek. Bu kolay değil çünkü farlar masa yüzeyi gibi dümdüz değil eğimli/bombeli. Eğer homojen yapamazsanız far yüzeyini farklı kalınlıklara getiriyorsunuz, bu da aydınlatma performansını çok etkiliyor. Diğer sıkıntı ise farın üzerindeki orijinal koruyucu tabakayı kazıdığınız için farlarınız hava ile temas ettikçe çok kısa zaman içinde tekrar matlaşıyor, sonra yine zompara-plastX,.. Kendi kişisel deneyimlerime dayanarak kesinlikle önermiyorum.+1 kesinlikle katılıyorum Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572 18 Mart 2010 Paylaş 18 Mart 2010 Farların üzerini saatlerce zımparalayıp üzerine birde plastix yaptık diyelim.Cam gibi oldu.Peki bu cam gibi olma durumu ne kadar sürecek?Camın üzerindeki sert vernik tabakasını aldığınız için camlarınız 3-5 ay sonra çok daha kötü bir duruma gelicek.Heleki arabayı güneşte bırakırsanız plastiğin kimyası bozulup şeffaf olan policarbon cam sararıcak ve bu sararmanın geri dönüşü yok.Benden size bu işleri bilen biri olarak tavsiye.Eğer camlarınızın durumu çok kötü,aydınlatmayı engelleyecek duruma gelmişse zımpara ve cila yapın.Yoksa çok az bir çizik var leke var diye kafanıza göre zımpara yapıp camın ömrünü daha fazla kısaltmayın. Yorum bağlantısı
Ali Altan Yılmaz 18 Mart 2010 Paylaş 18 Mart 2010 Otomobil aydınlatmalarında naçizane baya teçrübe sahibi oluşumdan dolayı siz değerli arkadaşlarımı yanlış bilgilerden uzak tutmak için bu konuyu açıyorum.Şsmin Altan Yılmaz Bostancıda Farcı Altan diyede tanınırım.Şşim gereği internette takip ettiğim hobi amaçlı amatör çalışmalarda gördümki yanlış bilgiler bazılarımızın istismar olmasına yol açıyor.Bunlardan biride far temizliği.1:(PC)Far camlarının üstü plocarbon'dur (UV) ışınlarından korunması için üzerinde koruyucu verniği vardır.Zımparalayarak bunu almak farınıza yaptığınız en büyük kötülüktür.1 seneyi bulmadan kılcal kılcal çatlaklar oluşmaya başlar.2:Yinede bu işlemi yaparsanız tuhaf markalar altında satılan yabancı menşeyli parlatıcılara itibar etmeyiniz.Bol su ile zımparaladığınız farınızı bütün boyacıların bildiği basit bir pastaylada parlata bilirsiniz.3:Farın içindeki siyah iside temizlemek için sakın farınızı açtırmayın klasik sistemlerle açılan tüm farlarda %50 su alma ihtimali vardır.(toyota avansis farı su aldığında xenon beyni anında yanar)4:Heleki bazı farların kasaları yıpranmadan kapağı çıkmaz.profosyonel anlamda değil ama hafta sonu hobi amaçlı arabasıyla uğraşmak isteyen arkadaşlarıma istedikleri her türlü bilgiyi burdan verebilirim.(Malum amacımız ticari bir kanal kendime ve kimseye yaratmamaktır.Sadece yanlış bilgileri karşılıklı paylaşmamızdır. Kırık stop kırık sis sinyal vb far temizliği gibi sorunlarda bildiğim kadarıyla sorularınıza cevap verebilirim.) Yorum bağlantısı
Misafir 18 Mart 2010 Paylaş 18 Mart 2010 (düzenlendi) Piyasada hakkınızda iyi şeyler duydum.Bu işi ticari olarak yapan sizler gibi kurum ve kişilerin aslında mesleki bilgilerini nakte dönüştürme yöntemlerini burada soracağımız sorular karşılığında bedelsizce sunmanızı taktir ile karşıladığımı belirtmek isterim.Bizlerde sizler gibi kendi branşlarımızda meslek sahibiyiz ve bilgilerimizi sınırsızca bu Forum'da paylaşıyoruz.Amacın Bağcı yerine üzüm olması çok güzel. 18 Mart 2010 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 21 Mart 2010 Yazar Paylaş 21 Mart 2010 Elbette kötü durumda olmayan fara zımpara yapmayın, polihs bile uygulamayın.Ama okside olmuş bir farın aydınlatma verimi düşmüşse, sıfırını alacak kadar para vermeyecekseniz (orijinal Hella bir çift Fabia farı 800 TL) uygulama yapılabilir.Mesela şu fara el atmamak bence daha büyük kötülük.ÖnceSonraZımparalanan her far 1 sene içinde yeniden berbat olacak kuralı yok, 2 sene önce 800 gritten başlayıp 2500 ile bitirdiğim farda hala zerre kadar oksidasyon yok. Optik şefafflığı yakalamak biraz da tecrübe gerektiriyor (uygulama tekniği, basınç miktarı, yedirme süresi vs.). Keza profesyonel bir makine (Makita, Flex, Festool), profesyonel ürünler (ped, polish, doğru zımpara) de sonucu çok değiştiriyor. Yorum bağlantısı
Hakan Arıbaş 23 Mart 2010 Paylaş 23 Mart 2010 Zımparalanan her far 1 sene içinde yeniden berbat olacak kuralı yok, 2 sene önce 800 gritten başlayıp 2500 ile bitirdiğim farda hala zerre kadar oksidasyon yok.Şstisnai bir durum olmuş sizin dediğiniz? Farın üzerindeki vernik tabakası oksitlenmeyi önlüyor, onu 800,-2500,.. ne zımparası ile zımparaladığınız önemli değil, o tabakayı kazıdıktan sonra oksitlenme kaçınılmaz..Optik şefafflığı yakalamak biraz da tecrübe gerektiriyor (uygulama tekniği, basınç miktarı, yedirme süresi vs.). Keza profesyonel bir makine (Makita, Flex, Festool), profesyonel ürünler (ped, polish, doğru zımpara) de sonucu çok değiştiriyor.Sizin gibi arkadaşların "cillop" gibi uygulama fotoğraflarını görenler "aaa" deyip atlıyor, sonuç hüsran oluyor. Benim vurgulamak istediğim şey, bu far olayı o kadar kolay ve prüssüz bir süreç değil, çoğunlukla hüsranla biten bir hikaye. Niyeti olan arkadaşlar bunları göz önünde bulundursun.. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 23 Mart 2010 Paylaş 23 Mart 2010 Otomobil aydınlatmalarında naçizane baya teçrübe sahibi oluşumdan dolayı siz değerli arkadaşlarımı yanlış bilgilerden uzak tutmak için bu konuyu açıyorum.Şsmin Altan Yılmaz Bostancıda Farcı Altan diyede tanınırım.Şşim gereği internette takip ettiğim hobi amaçlı amatör çalışmalarda gördümki yanlış bilgiler bazılarımızın istismar olmasına yol açıyor.Bunlardan biride far temizliği.1:(PC)Far camlarının üstü plocarbon'dur (UV) ışınlarından korunması için üzerinde koruyucu verniği vardır.Zımparalayarak bunu almak farınıza yaptığınız en büyük kötülüktür.1 seneyi bulmadan kılcal kılcal çatlaklar oluşmaya başlar.2:Yinede bu işlemi yaparsanız tuhaf markalar altında satılan yabancı menşeyli parlatıcılara itibar etmeyiniz.Bol su ile zımparaladığınız farınızı bütün boyacıların bildiği basit bir pastaylada parlata bilirsiniz.3:Farın içindeki siyah iside temizlemek için sakın farınızı açtırmayın klasik sistemlerle açılan tüm farlarda %50 su alma ihtimali vardır.(toyota avansis farı su aldığında xenon beyni anında yanar)4:Heleki bazı farların kasaları yıpranmadan kapağı çıkmaz.profosyonel anlamda değil ama hafta sonu hobi amaçlı arabasıyla uğraşmak isteyen arkadaşlarıma istedikleri her türlü bilgiyi burdan verebilirim.(Malum amacımız ticari bir kanal kendime ve kimseye yaratmamaktır.Sadece yanlış bilgileri karşılıklı paylaşmamızdır. Kırık stop kırık sis sinyal vb far temizliği gibi sorunlarda bildiğim kadarıyla sorularınıza cevap verebilirim.)Merhaba ,Bilgiler için teşekkürler. Şlk soru olarak işletmenize " Sararmış , matlaşmış far " şikayeti ile gelen müşterilerinize öneriniz yada uygulamanız ne yönde oluyor ?? Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 23 Mart 2010 Yazar Paylaş 23 Mart 2010 (düzenlendi) İstisnai bir durum olmuş sizin dediğiniz? Farın üzerindeki vernik tabakası oksitlenmeyi önlüyor, onu 800,-2500,.. ne zımparası ile zımparaladığınız önemli değil, o tabakayı kazıdıktan sonra oksitlenme kaçınılmaz..Kimseye tertemiz farda bu uygulamayı önerdiğimi yazmadım. Yazdıysam benim hatam...Oksitlenmiş farla gezmek daha sağlıklı bu durumda, ne de olsa yeniden oksitlenecek, temizliğe gerek yok... Fabrikasyon vernik tabakası tam koruma sağlasaydı eğer yollarda farı solmuş araç görmeyecektik, özellikle Nissan Micra, Astra G. Koruyucu tabaka uygulanmadan çıkmış olabileceklerini düşünmek bile istemem. Hatta hiç polisaj-zımpara görmemiş farlar bile çatlıyor, soluyor, matlaşıyor. Bu doğal bir süreç. Yani koruyucu vernik tabakasının olması süreci yavaşlatıyor sadece.Araç boyası-verniği de zamanla oksitlenebiliyor ama bunu wax, sealant gibi ürünlerle önlemek ya da geciktirmek mümkün. Aynı ürünler önceden polisaj yapılmış farlara belli aralıklarla polikarbonat yüzeylere de uygulandığında gayet güzel sonuç veriyor. Yeni far almaktansa sadece 1 defaya mahsus zımpara + polisaj ardından yılda bir hafif bir polisajı çok görmemek lazım. Zımpara işlemi her yıl gerekecek bir uygulama değil tabi. Şahsi görüşüm tabi, herkes istediğini yapmakta özgür. 23 Mart 2010 tarihinde ?rfan Hoca tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hakan Arıbaş 24 Mart 2010 Paylaş 24 Mart 2010 Fabrikasyon vernik tabakası tam koruma sağlasaydı eğer yollarda farı solmuş araç görmeyecektikFabrikasyon verdik 3-5 yıl neyse bir koruma sağlıyor, ben ya da bu forumda başka birisi ömür boyu korur demedi, değil mi? ;-) Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 24 Mart 2010 Paylaş 24 Mart 2010 beni,m merak ettiğim tüm bu zımpara+polisaj işlemlerinden sonra birde vernik atılsa orjinal gibi olmaz mı?sprey verniklerde mevcut.. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 24 Mart 2010 Paylaş 24 Mart 2010 Fabrikasyon verdik 3-5 yıl neyse bir koruma sağlıyor, ben ya da bu forumda başka birisi ömür boyu korur demedi, değil mi? ;-)o halde 3-5 yılda bir far değiştirelim.kararmış bir farla gezmektense irfan hocanın belirttiği gibi farlara polish yapmayı tercih ederim. iyi beceremezsem de yılda 1 yenilerim. bütün yıl kötü görüntü+performans yerine yılda 1 uğraşmayı tercih ederim. ayrıca düzgün yapıldıktan sonra fabrika çıkışı kadar olmasa bile yıllarca idare eder. beni,m merak ettiğim tüm bu zımpara+polisaj işlemlerinden sonra birde vernik atılsa orjinal gibi olmaz mı?sprey verniklerde mevcut..halil abi sanırım vernik özelliğini yitirmeden yenilenirse sorun olmaz ama özelliğini yitirdiğini nasıl anlarız onu bilmiyorum Yorum bağlantısı
Hakan Arıbaş 25 Mart 2010 Paylaş 25 Mart 2010 o halde 3-5 yılda bir far değiştirelim.kararmış bir farla gezmektense irfan hocanın belirttiği gibi farlara polish yapmayı tercih ederim. iyi beceremezsem de yılda 1 yenilerim. bütün yıl kötü görüntü+performans yerine yılda 1 uğraşmayı tercih ederim. ayrıca düzgün yapıldıktan sonra fabrika çıkışı kadar olmasa bile yıllarca idare eder. halil abi sanırım vernik özelliğini yitirmeden yenilenirse sorun olmaz ama özelliğini yitirdiğini nasıl anlarız onu bilmiyorum Tekrar yazıyorum, far zımparalama yazıldığı gibi kolay bir süreç değil, çoğunlukla üzücü sonuç veriyor heveslenip yapınca. Tek dediğim bu, neden ısrarla lafı tersten anlamaya gayret ediyorsunuz arkadaşım? Zaten anlayan anladı, bu konuda bir daha bu topic altında cevap/yorum yazmayacağım. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 29 Mart 2010 Paylaş 29 Mart 2010 Tekrar yazıyorum, far zımparalama yazıldığı gibi kolay bir süreç değil, çoğunlukla üzücü sonuç veriyor heveslenip yapınca. Tek dediğim bu, neden ısrarla lafı tersten anlamaya gayret ediyorsunuz arkadaşım? Zaten anlayan anladı, bu konuda bir daha bu topic altında cevap/yorum yazmayacağım.kolay olduğunu söyleyen oldu mu? elimde polisaj makinem de var zımparam da ama yine de kesin sonuç alırım diyemiyorum. başlarken de irfan hocam gibi net sonuç alırım bir seferde demiyorum. zaten iyice kararmışsa yenisini almak kaçınılmaz. o yüzden farla uğraşırken daha beter etsem de kırsam da kaybedecek birşeyim yok Yorum bağlantısı
Ali Altan Yılmaz 29 Mart 2010 Paylaş 29 Mart 2010 güzel arkadaşlar emeğin karşılığını görmek gibi hayatta güzel bir şey yoktur.birşeyi sizin gibi el emeğiyle makinalaştırmadan yapmak için bilgi, doğru malzeme ve en önemlisi ALLAHcc vergisi yeteneğinizin olması gerekir.anladığımkadarıyla yetenek hariç diğer konularda mütakıbız.yani farın üzerindeki UVışınlarından dolayı sararıp soyulan verniğin zımpararayla alınması ve daha sonra pastayla parlatılması.bu doğrumu evet doğru.ama unutmayın bu o kadar kolay bir işdeğildir.zımparaya aşina yetenekli bir çift el bunu yapabilir.daha sonra parlatıcı bir pastayla bir kaç ay ömrü olacak olan yeni farlarınıza kavuşursunuz.bunu yaparken çok sabırlı olmalısınız,zımparayı susuz bırakmamalısınız.boyacı kalfalığı gibi bi durum yani.Gelelim dış ortam korumasına , vernik diyoruz ya, ona gelince:farlarını bahsettiğimiz şekilde palatabilen yetenekli arkadaşlar sakın hiçbir vernik denemeyin.bu kardeşiniz gemi verniklerinden tutun hervernik çeşitini denemiştir.ama inanın o vernik zannettiğiniz verniklerden değildir.ben sonuçta güneş ve dış drenç için birşey kullanıyorum ama bu inanın vernik değil.çünkü vernikler policarbon uyumlu değil.ya farınızı kılcal kılcal çatlatır yada netliğini alır. Yorum bağlantısı
Recommended Posts