İrfan Hoca 18 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 18 Temmuz 2009 (düzenlendi) Bu stoplar da adam olur...Su zımparası + Meguiars PlastX ile polisajZımparalanmış hali 18 Temmuz 2009 tarihinde irf@nT tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sercan Keklik 18 Temmuz 2009 Paylaş 18 Temmuz 2009 Şimdi yepyeni bir kit daha geldi meguiars markasından, G1900http://www.meguiarsdirect.com/detail/MEG+G1900Detayları linkte mevcuttur, bu hafta içi bir gün denemerini yapacagız sonra satışa sunulacaktır. Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 19 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 19 Temmuz 2009 (düzenlendi) Şimdi yepyeni bir kit daha geldi meguiars markasından, G1900http://www.meguiarsdirect.com/detail/MEG+G1900Detayları linkte mevcuttur, bu hafta içi bir gün denemerini yapacagız sonra satışa sunulacaktır.Güzel bir kit, şu linkte fotoları da kutu içeriğinin...http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=206Menzerna 203S polish ile stop lambası çizik giderme... 19 Temmuz 2009 tarihinde irf@nT tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 24 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 24 Temmuz 2009 Yine bir plastik işi ama bu sefer tampon gibi boyasız, pütürlü yüzeye sahip siyah plastiklerin iyileştirilmesiyle ilgili, değişik bir yaklaşım olduğu için paylaşmak istedim...Şşte bir uygulama klibi (sıcakla plastik iyileştirme), canlı canlı, rengin nasıl döndüğünü görün... Biraz daha detaylı fotolar --> http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=1831 Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 24 Temmuz 2009 Paylaş 24 Temmuz 2009 (düzenlendi) irfan hoca yukarıdaki stop lambasında menzerna ile çizikler giderilmiş orda bu işlem zımparasız mı yapılıyor.?Bence menzerna meguarstan daha iyi ve uygulanması daha kolay gibi 24 Temmuz 2009 tarihinde mandalina_ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 24 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 24 Temmuz 2009 Evet üstteki örnekte zımpara kullanılmamış...Menzerna ile Meguiars'ın aşındırıcı tane mimarileri farklıdır. Şkisi de iyidir aslında, teknik ya da kullanılan polisaj makinesi (rotary ya da dual action) tipine göre daha değişik sonuçlar veriyorlar.Menzerna 203S yeni çıktı, genelde aşındırıcılık artınca parlatma kabiliyeti azalır polishlerin, o nedenle kalın pastadan sonra incesi de kullanılır ama Menzerna 203S hem iyi bir aşındırıcı ama aynı zamanda parlaklığı da kendi dengi aşındırıclar içinde yüksek, 2. bir ürüne gerek bırakmıyor...Ben 250 ml'lik şişelerinde alıyorum, o miktarla en az 2 araba çıkıyor komple, farlar, stoplar dahil...http://www.cleanyourcar.co.uk/polishing/po...-/prod_574.html Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 24 Temmuz 2009 Paylaş 24 Temmuz 2009 pekı menzerna uygulaması için polisaj makinası şartmı.Üstübü vs kullansak sonuç ne olur? Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 25 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2009 pekı menzerna uygulaması için polisaj makinası şartmı.Üstübü vs kullansak sonuç ne olur?Üstüpü olmaz ama sünger el pedi ya da mikrofiber ped iş görür...http://www.hepsiburada.com/meguiars-high-t...tid=othrzx-3070veya Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 25 Temmuz 2009 Paylaş 25 Temmuz 2009 Şrfan hoca bilgiler için çok teşekkür ederim.Deneyecem. Yorum bağlantısı
Guest HepYek 2 Aralık 2009 Paylaş 2 Aralık 2009 Farları 1200 ve 2000 Kum zımparalar ile iyice zımparaladım. Bir far zımpara ve temizleme işi 45dk sürdü. Şkisi 90dk. (Maç gibi) Farlar zımparalandı ve sıra Plastx ile parllatmaya geldi. Malzemeler.1- Taşlama makinesi ve Ucunda aşağıda resimdeki beyaz sünger. 2- Plastx3- Meguiars El süngeri4- El bezi vs. Süngeri makinaya takıp çalıştırdım. Öncelikle çok sert dönüyor diye düşündüm. Süngeri ıslamıştım biraz. Kuru değildi ama Far yüzeyi kuru idi. Fara süngeri dokundurur okundurmaz Far'da delik çılırdu nerdeyse. Bir iz oldu farın tam ortasında. Hıtır hıtır. Çok sinirlendim ve makinayı fırlatıp attım. Şz olan yeri 1 saat daha zımparaladım ve eski haline getirdim. Şimdi zımpara değerleri veriliyor her yerde, 2000 kum 3000kum 1200 kum gibi. Polisaj makinasının ucuna takılan sünger veya bez ne ölçüde olacak. Boyacıya derdimi anlatınca bana şu an ki süngeri vermişti. Makinanın ucuna ne takacağız. Mesela burada Şrfan abinin makinada ne takılı acaba? Taşlama makinası Şrfan abinin elindeki ile aynı, hatta bir boy küçüğü. NOT: Taşlama makinası, matkap, vs cihazlar zaten sürekli kullandığım cihazlardır. El alşkanlığı hat safhada vardır. Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568 2 Aralık 2009 Paylaş 2 Aralık 2009 Şrfan hocamın kullandığı cırtlı taban+süngerdir. Bunlarda süngeri takıp çıkarmak kolay olduğu gibi tablanıza uygun sertlikte istediğiniz çeşit ped bulabilirsiniz. Ancak illaki taban ve ayrıca ped almanıza gerek yok. Aplikatörlü ped de olur ancak böyle bir sorun yaşamamanız gerekirdi. Bana göre devir biraz fazla kaçmış olabilir. Kullanacağınız makina taşlama değil polisaj makinası olmalıdır ve devir de 1500-1700 civarı olmalıdır. Devir ayarlı taşlamaları da kullananlar var ancak devir ayarınnda max 2. kademeyi kullanıyorlar. Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 3 Aralık 2009 Yazar Paylaş 3 Aralık 2009 Şrfan hocamın kullandığı cırtlı taban+süngerdir. Bunlarda süngeri takıp çıkarmak kolay olduğu gibi tablanıza uygun sertlikte istediğiniz çeşit ped bulabilirsiniz. Ancak illaki taban ve ayrıca ped almanıza gerek yok. Aplikatörlü ped de olur ancak böyle bir sorun yaşamamanız gerekirdi. Bana göre devir biraz fazla kaçmış olabilir. Kullanacağınız makina taşlama değil polisaj makinası olmalıdır ve devir de 1500-1700 civarı olmalıdır. Devir ayarlı taşlamaları da kullananlar var ancak devir ayarınnda max 2. kademeyi kullanıyorlar.Arkadaşımın dediklerine aynen katılıyorum. Piyasada cırtlı tabla ve pedleri bulunuyor, ama lieinizdeki de iş görür. Şstanbul'da Bilşen Zımpara Karaköy'de mevcut, fiyatları da makul. Fotodaki makine Crown marka 0-11.000 devir, ben kendime ait küçük boy devir taşlama Bosch kullanıyorum, o da 0-11.000 devir.Sertlik olarak orta sert (polishing pad) kullanırım, devri olarak 2000'i geçmem. Zımpara konusunda seriyi 3000 ile bitirmek işi daha kolaylaştırır bence...Çok ve derin taş izi olan yerlerde 800 gritten bile başlanabilir, sırasıyla incelen seride...Kolay gelsin! Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 3 Aralık 2009 Yazar Paylaş 3 Aralık 2009 Bir başka forumda Astra G farı üzerinde çalışmış sahibi, güzel icrat olmuş...800/1000/1500/2000/2500 zımpara serisi ardından 3M Fast Cut Plus polish ve Plast-X uygulamış ÖnceSonraKaynak: Detailing World Forum Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568 3 Aralık 2009 Paylaş 3 Aralık 2009 (düzenlendi) Farı sararmayan opel var mı ya? Bugün 2005 model bir Vectra 3.2 GTS yaptım,aracın sahibi farlarından çok şikayetçiydi. Yüzeyi sapsarı olan farları dıştan yeniledik ancak içeriden de hafif tozlanması vardı ve aydınlatması çok düşük geldi bana. Askere gitmeden araç tekrar gelirse far içi temizliği için öncesi ve sonrası olarak fotoğraf çekeceğim sizlerin de görmesi için. Farların markası da Hella idi. Mercekli ve xenon farlar tozlandimi aydınlatmaları çok düşüyor. O ufacık merceğin tozlanması bütün aydınlatmayı mahvediyor. 3 Aralık 2009 tarihinde mc pherson tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 4 Aralık 2009 Yazar Paylaş 4 Aralık 2009 Farı sararmayan opel var mı ya? Bugün 2005 model bir Vectra 3.2 GTS yaptım,aracın sahibi farlarından çok şikayetçiydi. Yüzeyi sapsarı olan farları dıştan yeniledik ancak içeriden de hafif tozlanması vardı ve aydınlatması çok düşük geldi bana. Askere gitmeden araç tekrar gelirse far içi temizliği için öncesi ve sonrası olarak fotoğraf çekeceğim sizlerin de görmesi için. Farların markası da Hella idi. Mercekli ve xenon farlar tozlandimi aydınlatmaları çok düşüyor. O ufacık merceğin tozlanması bütün aydınlatmayı mahvediyor. Astra G ve Nissan Micra'da çok gözüme çarpıyor dıştan oksidasyon Yorum bağlantısı
Guest HepYek 5 Aralık 2009 Paylaş 5 Aralık 2009 Bugün matkap için aradığım ürünü buldum. Daha önce kullandığım beyaz sünger gerçekten çok sert bir süngerdi. Taşlama makinası ile tahtaya sürsem tahtayı kesip atabilirdi bile. Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568 5 Aralık 2009 Paylaş 5 Aralık 2009 Hayırlı olsun,sırf farlar için polisaj makinası almayıp elindeki matkap ile yetinmek isteyenlere güzel bir seçim. Matkap ile uygulama yapmak biraz zordur,sağlam bir bilek gerektirir Nerden aldığınızı da yazabilirseniz iyi bir kaynak olur bence. Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 6 Aralık 2009 Yazar Paylaş 6 Aralık 2009 Güzel ürünmüş, Göker'in dediği gibi kontrolü zordur, daha dikkatli çalışmak gerekir.Uygulama fotolarını bekleriz Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 6 Aralık 2009 Yazar Paylaş 6 Aralık 2009 Derin çizikli stop lambası düzeltme - güzel bir örnek240 > 500 > 1000 > 2000 > 4000 grit zımpara serisi sonunda ağır polish + hafif polish ile sonuç Kaynak: DW forum - Paintguy Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 19 Aralık 2009 Yazar Paylaş 19 Aralık 2009 Zımparasız bir uygulama, sadece polish (Menzerna 203S)ÖnceSonra Yorum bağlantısı
Misafir 19 Aralık 2009 Paylaş 19 Aralık 2009 (düzenlendi) Şu plastiks nerede bulunur a dostlar?Tez vakitte banada lazım ola.Bide makkap veya normal taşlama makinası ile yapacaksanız gidin elektrikciye kablo üzerine montajı yapılan dimmer'lerden monte ettirin.Makinanız hız ayarlı olsun. 19 Aralık 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 19 Aralık 2009 Paylaş 19 Aralık 2009 Güzel çalışmalar,şimdilik benim farlarda sorun yok ilerisi için güzel bir paylaşım. Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 19 Aralık 2009 Yazar Paylaş 19 Aralık 2009 Şu plastiks nerede bulunur a dostlar?Tez vakitte banada lazım ola.Bide makkap veya normal taşlama makinası ile yapacaksanız gidin elektrikciye kablo üzerine montajı yapılan dimmer'lerden monte ettirin.Makinanız hız ayarlı olsun.PlastX genelde hepsiburada ya da gittigidiyorda satılıyor ara sıra görüyorum. http://urun.gittigidiyor.com/Meguiar-s-Pla...0QQidZZ22544226Avrupa'da satılanları Plast-RX diye geçer, aynı üründür, PlastX isim hakkını başka bir ürün almış vaktiyle birileri Avrupa'da... Yorum bağlantısı
Mehmet Özkan1679652583 22 Aralık 2009 Paylaş 22 Aralık 2009 Bostancı Sanayide bir meguiars bayisi var satan. Bende zamanında oradan almıştım, hala duruyor:) Meraktan açtım baktım nasıl birşey diye, uygulama için aradım taradım 2500 grid zımpara aldım karaköyden. Ama gel gör ki aracı sattım Uygulama yapamadan, 2009 model araç aldım Daha bugün gittim o dükkana. Meg show car glaze sormak için ama yoktu, plastX gördüm ama gözüme ilişti 2-3 şişe. Bostancı köprüsünden hemen sonra sanayiye girince sağdaki ilk sokak, köşesinde köfteci olan. Solda 3. yada 4. dükkan. Vitrininde görürsünüz meg ürünlerini. Ben bahar aylarında 30 TL. ye almıştım aynı dükkandan. Fiyatının değiştiğini sanmam. Dolar aynı sonuçta. Yorum bağlantısı
Osman Karatas1679652586 12 Ocak 2010 Paylaş 12 Ocak 2010 sonuç mükemmel valla tebrikler. imkanım olursa bende deniycem Yorum bağlantısı
Recommended Posts