Muhammed Andı 3 Ekim 2013 Paylaş 3 Ekim 2013 Valeoların deseni öyle zaten. Koito, Fx-r gibi düz bir kesilme çizgisi yok. Aslında siper ile oynasanız yapabilirsiniz ancak bu konularda tecrübeniz yoksa hiç bulaşmanızı tavsiye etmem. Milimetrik bir hassasiyete sahiptir çünkü. Yorum bağlantısı
Sümer Cem DOĞU 19 Mart 2016 Paylaş 19 Mart 2016 Aracımda H4 halıjen var tek ampul, uzun kısa bir.İyi bir h4 mercek ve xenon kiti tavsiyesi bekliyorum.Mercek montajını kendim yapacağım ve far içi karartma olmayacak, krom çalışacağım.Şimşek selektörlerden istiyorum açıkçası, aynı zamanda amacım kışın da keskin bir aydınlatma sağlamak.Ampul rengi ne olursa olsun, şu anki halojen aydınlatmam gerçekten çöp. Yani bana güzel bir mercek + xenon kiti tavsiyesi lazım. Bütçe : Öğrenci bütçesi :)) Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 19 Mart 2016 Paylaş 19 Mart 2016 7 saat önce, Cem Dogu 2 yazdı: Aracımda H4 halıjen var tek ampul, uzun kısa bir.İyi bir h4 mercek ve xenon kiti tavsiyesi bekliyorum.Mercek montajını kendim yapacağım ve far içi karartma olmayacak, krom çalışacağım.Şimşek selektörlerden istiyorum açıkçası, aynı zamanda amacım kışın da keskin bir aydınlatma sağlamak.Ampul rengi ne olursa olsun, şu anki halojen aydınlatmam gerçekten çöp. Yani bana güzel bir mercek + xenon kiti tavsiyesi lazım. Bütçe : Öğrenci bütçesi :)) Hella bi-xenon mercek : 150-200 TL ampul tutucuları ile beraber Gen5 balast ve D1S xenon ampul : 300-500 TL Mercek kapağı : 50-100 TL Mercekler ve uygulamalar xenon bölümünde mevcut ... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Mart 2016 Paylaş 19 Mart 2016 Far yapısı gereği iç kısım büyük.Hesaplılık açısından tavsiyem. Eski nesil D2s versiyon Hella bi-xenon mercek. Şimşek sellektör alabileceğin D2s Gen3 Hella balast Selçuk ustamda hala duruyor ise tavsiye ederim.Buna D2s xenon ampul bulman zor olmaz lakin aldığın yerden garantili alamaya çalış.İkinci el olarak ise zaten oem bulabilirsin. http://www.geceucusu.com/topic/6989-sat%C4%B1l%C4%B1k-2x-hella-g3-d2s-balast/ Kendini biraz daha zorlayarak bence haricen çıkma far alıp yapman. Mercek kapağı için yuvarlak tasarım biraz aykırı olabilir belki.Megan 3 sanırım mercek şapkası bu fara oldukça uygun olabilir. Resimlerdeki gibi. Yada bu ilandaki Bmw farının parçasını arkadaşımız satıyor.İçindeki büyük halkalı kısımın şapkalı olarak kesip biçip hem kapak hem Angel olarak takma şansında olacaktır.En alttaki resim. http://www.geceucusu.com/topic/7230-sat%C4%B1l%C4%B1k-led-g%C3%BCnd%C3%BCz-far%C4%B1-far-stop-ve-par%C3%A7alar%C4%B1/ 2 saat önce, Mahmut Akbulut yazdı: Gen5 balast ve D1S xenon ampul : 300-500 TL Mahmut bu fiyatlar helede xenon ampullerle beraber eski tarihlerde kaldı.Gözden geçir derim. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 19 Mart 2016 Paylaş 19 Mart 2016 23 dakika önce, Oktay Toker yazdı: Mahmut bu fiyatlar helede xenon ampullerle beraber eski tarihlerde kaldı.Gözden geçir derim. Deme be abi mazide mi kaldım ben 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Mart 2016 Paylaş 19 Mart 2016 51 dakika önce, Mahmut Akbulut yazdı: Deme be abi mazide mi kaldım ben Sen değil yahu.Daha çok gençsin Nadirde olsa sahibindende kullanamayıp satanlar olabiliyor takip etmek şart. Yorum bağlantısı
Sümer Cem DOĞU 19 Mart 2016 Paylaş 19 Mart 2016 Tavsiyeler için teşekkür ederim. Bütçeme uygun olarak, en sıkıntılı iş sanırım balast. Hella çıkma balast bulabildim.Fiyatı uygun geldi.Modelini bilmiyorum ancak kutu üzerinde : 5DV 007 760-01 yazıyor. 200 TL gibi bir fiyatı var. Osram d2s 5500K ampuller 150 TL gibi bir fiyata geliyor sanırsam. Mercek konusunda cesur davranıp kare şapka koyarım diye düşünmüştüm.Ancak sonra bu şapkalar küçük, dolayısıyla mercek te küçük olacak diye vazgeçtim. Bosch ya da Hella mercekler dediğiniz gibi 150-200 TL arasında bulabiliyorum. Yani kabaca, 500-600 TL arası sadece malzeme tedariği için.Peki, Çin'den gelen mercekler ve setler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 19 Mart 2016 Paylaş 19 Mart 2016 Çin malı ürünler ilk başta sevindirir sonra üzer verdiğiniz paraya yazık olur. 150 tl onlara vereceğinize oem mercek almak daha mantıklı.Bir kere cebinizden para çıkacak ama uzun süre kullanacaksınız. Yorum bağlantısı
Sümer Cem DOĞU 18 Nisan 2016 Paylaş 18 Nisan 2016 Merhabalar herkese Tanışma ve paylaşım faslını geçtik.Malumunuz bizim ufaklıkla uğraşmayı çok seviyorum, bunun büyük bir kısmı elektronik eklemelerle oluyor.Şu zamana kadar aracımızın içi ve dışında birkaç basit güncellemeyle hoş eklentiler elde ettik.Ancak iş ,işlevselliğe gelmeye başladı ve son derece başarısız olan h4 tipi halojen ampullerden kurtulma vaktinin geldiğini düşünüyorum. Sezer Vatansever abim sağ olsun, Oktay Hocam'a bu konuda danıştık.Benim düşüncelerimi kendisine Sezer abi vasıtasıyla aktardım, görüşünü aldım.Kendisine tekrar teşekkür ederim.Benim düşüncem malum çin sitesinden h1 tipi çok aplikasyonlu ürünü getirtmek.Açıkçası c3 aracında uygulayan birini gördükten sonra fikrim kesinleşti.Videoyu sizinle paylaşmaktan çekinmeyeceğim; https://www.youtube.com/watch?v=QUi1cg1ok00 Ben bu uygulamayı yapmaya kesin niyetlendim, yani karar kısmını çoktan geçtim.Müsait ilk vakitte, merceklerin çin üzerinden siparişini yapacağım.Zira akşam ve yağışlı hava aydınlatmam o kadar kötü ki, bu videodaki kusurların belki 15 katını benim aracımda halihazırda görebilirsiniz.Bu aydınlatma benim için nirvana diyebilirim.Varsa C2 kullanıcıları ya da eski kullananlar da eminim teyit edeceklerdir.Nissan Qashqai 2013 model araçla eşzamanlı kullanıyorum C2'yi ve kör gidiyorum.Daha evvel farları açtım ve far seviye motorundan tutun da, çanağı sabitleyen klipse kadar elimde yedek parça da mevcut.Bu yüzden cesaretim ve el yatkınlığım da mevcut.Geriye kalan tek konu..... Selektör işi selenoid'e kalacak.Yani merceğe.Dolayısıyla, gündüzleri selektörümde gecikme problemi yaşayacağım kesin.Bunun önüne geçmenin bir yolu var mıdır? Tek ampullü bir fara sahip olduğum için, malesef başka şansım kalmamış gibi duruyor. Bir diğer sorun ise bağlantı.Açıkçası bütçem son derece kısıtlı olduğu için, Forza ya da Space gibi ucuz, ampulü ve balastı kolay bulunabilen ürünlerden almak istiyorum.Bir diğer ihtimal de, başka bir C2de gördüğüm xenon kiti, markasını öğrenmeye çalışıyorum yakında duyurabilirim.Piyasada satılan Xenon kitlerden akü bağlantısı kabloları çıkmıyor sanırım.Orjinal tesisat üzerinden yürütüyorlar işi.Ben bundan çekiniyorum açıkçası.Aracımda selektör attığım ya da farı açtığım zaman BSI üzerinden röle sesini duyabiliyorum ancak kablolamaya güvenmeli miyim? Yoksa 4 bacaklı röle ve soketlerini temin edip, kendi harness relay kit'imi mi yapmalıyım? Bunu h4'ten h1'e çevireceğim için, hazır kit mümkün müdür bilmiyorum.Orjinal tesisatı da çok ellemeden halletmem lazım ki, muayene zamanında kolaylıkla söküp H1 halojenleri takıp, farlara bakan arkadaşa "abicim bunlar bi-halojen yav" diyebileyim. Son olarak ekleyeyim, OEM kit düşünmememin sebebi hem bütçemi aşırı şekilde aşması hem de aracımla kendim uğraşmayı sevmem.Sonuçta yapılan uygulama son derece kolay olacak benim için, geri dönüşü de her zaman mümkün olacak.Yani tekrar edeyim, OEM mercek ve OEM balast takımı kesinlikle ihtimallerim dışında Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim, forumdaki tüm metinleri okudum ancak bazıları hiç bilmediğim diller gibi geldiği için konu açma gerekliliği duydum Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 18 Nisan 2016 Paylaş 18 Nisan 2016 (düzenlendi) http://www.geceucusu.com/announcement/1-merceksiz-farlara-xenon-tak%C4%B1lmas%C4%B1-ve-h1h4h7-tipi-xenon-kitlerle-ilgili-mesajlar/ 18 Nisan 2016 tarihinde Sırrı Polat tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sümer Cem DOĞU 20 Nisan 2016 Paylaş 20 Nisan 2016 On 18.04.2016 at 23:37, Sırrı Polat yazdı: http://www.geceucusu.com/announcement/1-merceksiz-farlara-xenon-tak%C4%B1lmas%C4%B1-ve-h1h4h7-tipi-xenon-kitlerle-ilgili-mesajlar/ Sanırım benim için gönderdiniz, içeriği lütfen tamamen okuduktan sonra uyarı yapın.Zira çin'den mercek getirteceğimi bastırarak söyledim, işlevsel olarak ta detaylıca bahsettim. Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 20 Nisan 2016 Paylaş 20 Nisan 2016 (düzenlendi) 57 dakika önce, Cem Dogu 2 yazdı: Sanırım benim için gönderdiniz, içeriği lütfen tamamen okuduktan sonra uyarı yapın.Zira çin'den mercek getirteceğimi bastırarak söyledim, işlevsel olarak ta detaylıca bahsettim. Ben birşey demiyorum , ''Gece Uçuşu'nda merceksiz farlara xenon takılması ve H1/H4/H7 tipi xenon kitlerle ilgili hiç bir konuya ya da mesaja yer verilmemektedir. Bilgimizi ve tecrübemizi sadece D2S/D1S xenon mercek montajı üzerinde yoğunlaştıracağız. Vereceğiniz cevaplarda bu kurala uymanızı rica ederim. '' demiş admin , yanlış anlamadıysam sizde ; On 18.04.2016 at 19:31, Cem Dogu 2 yazdı: Benim düşüncem malum çin sitesinden h1 tipi çok aplikasyonlu ürünü getirtmek. demişsiniz ; yanlış anladıysam özür dilerim , uyarmak haddime değil de; ben gözden kaçırdığınızı düşünerek yapıştırdım linki , yoksa admin dururken benim haddim değil üyeleri uyarmak , tekrardan yanlış anladıysam özür dilerim , iyi geceler. 20 Nisan 2016 tarihinde Sırrı Polat tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sümer Cem DOĞU 20 Nisan 2016 Paylaş 20 Nisan 2016 (düzenlendi) 2 saat önce, Sırrı Polat yazdı: Ben birşey demiyorum , ''Gece Uçuşu'nda merceksiz farlara xenon takılması ve H1/H4/H7 tipi xenon kitlerle ilgili hiç bir konuya ya da mesaja yer verilmemektedir. Bilgimizi ve tecrübemizi sadece D2S/D1S xenon mercek montajı üzerinde yoğunlaştıracağız. Vereceğiniz cevaplarda bu kurala uymanızı rica ederim. '' demiş admin , yanlış anlamadıysam sizde ; demişsiniz ; yanlış anladıysam özür dilerim , uyarmak haddime değil de; ben gözden kaçırdığınızı düşünerek yapıştırdım linki , yoksa admin dururken benim haddim değil üyeleri uyarmak , tekrardan yanlış anladıysam özür dilerim , iyi geceler. Şimdi anladım.Ben merceksiz farlara xenon takılmasıyla ilgili konularda yasaklama var diye biliyordum ki bu konuda da sonuna kadar haklısınız, haklıyız.Merceksiz xenon'lu farlar trafiğin içine ediyor, korkunç bir aydınlatma performansı var.Bunda hemfikiriz. Kuralda benim gözden kaçırdığım nokta, D2S ve D1S dışında konu ile ilgili forumdan yararlanamayışımız oldu sanırım.Benim takmak istediğim mercek anlaşıldığı üzere H1 tipi ampulle kullanılabiliyor.Sandım ki mercekli uygulamalar dışında ampul sınırlaması olmuyor.Ancak yanılmışım, mesajlarımda forum kurallarına aykırı bir durum varsa temizliğini rica ederim, yoksa yardımcı olacak arkadaşları konuya davet ediyorum. Dipnot : Aslında yukarıdaki postum bir konuydu, forum yönetimi bu konuya mesaj olarak taşımayı tercih etmişler.Forum kurallarına aykırı ise, muhtemelen silinirdi mesajlar.Burda da bir anlaşmazlık var malesef. Yakın zamanda anlaşılır tabii ki Dipnot no 2 : Almayı düşündüğüm merceğe benzer bir mercek konusu daha, eskilerden : http://www.geceucusu.com/topic/2156-haz%C4%B1r-mercekli-bi-xenon-kit/ 20 Nisan 2016 tarihinde Cem Dogu 2 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Haziran 2016 Paylaş 12 Haziran 2016 (düzenlendi) On 20.04.2016 at 02:43, Cem Dogu 2 yazdı: Dipnot no 2 : Almayı düşündüğüm merceğe benzer bir mercek konusu daha, eskilerden : http://www.geceucusu.com/topic/2156-haz%C4%B1r-mercekli-bi-xenon-kit/ Konun tarihi itibari ile o vakitler bu ürünlerin durumları hakkında bilği ve net tecrübeler olmadığı için ve yeni ürünler olduğundan tartışılması normal görülmelidir. Sonrasında bu ürünlerin hali netleşince doğru tavsiyeler vermek amacı güdülmesinden kaynaklı olan bir tutum olarak tartışılması yapılsada,tavsiyesi uygun görülmüyor. 12 Haziran 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts