Halil Şahin1679652584 22 Haziran 2009 Paylaş 22 Haziran 2009 merhabaaracımda bir sorun var arka sis lambası yanmıyor ben düğmeden şüphelendim değiştirdim ama yine çalışmıyor.röle,sigortalar falan hepsi sağlam..lamba da sağlam baska neden olabilir?? Yorum bağlantısı
Misafir 22 Haziran 2009 Paylaş 22 Haziran 2009 merhabaaracımda bir sorun var arka sis lambası yanmıyor ben düğmeden şüphelendim değiştirdim ama yine çalışmıyor.röle,sigortalar falan hepsi sağlam..lamba da sağlam baska neden olabilir??Durduk yeremi bozuldu yoksa kurcaladığın birşeylerden sonramı bozuldu??Bilelimde belki fikir yürütebiliriz.Senin bahsettiğine göre ya tesisat koptu yada tam olarak hangi sigorta sislerin olduğunu bulamadın.. Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 22 Haziran 2009 Yazar Paylaş 22 Haziran 2009 Durduk yeremi bozuldu yoksa kurcaladığın birşeylerden sonramı bozuldu??Bilelimde belki fikir yürütebiliriz.Senin bahsettiğine göre ya tesisat koptu yada tam olarak hangi sigorta sislerin olduğunu bulamadın..evet servet bey durduk yere bozuldu..tüm sigortalara baktım aracın beynindeki kaputun altındaki siogrtaları bile tek tek kontrol ettim hepsi sağlam..tesisat koptuysa nerden bileceğim?yani nasıl yapabilirim?veya ben yapabilir miyim?durup dururken de tesisat kopabilir mi? Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 22 Haziran 2009 Paylaş 22 Haziran 2009 far duyu geçirmiyordur hastalıktır hyundai larda. ampul duyunu temizleyin yanacaktır. Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 23 Haziran 2009 Yazar Paylaş 23 Haziran 2009 far duyu geçirmiyordur hastalıktır hyundai larda. ampul duyunu temizleyin yanacaktır. ampülü cıkarıp baktım ayrıca volt metre ile test ettim sıkıntı yoktu ama birde kabloları kesip denerim.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Haziran 2009 Paylaş 23 Haziran 2009 Stobu söküp, stoba kadar elektrik geliyor mu'dan başlayın bence... Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 23 Haziran 2009 Yazar Paylaş 23 Haziran 2009 Stobu söküp, stoba kadar elektrik geliyor mu'dan başlayın bence...mehmet bey sokete elektirik gelmiyor voltmetre ile ölçtüm..ancak sokete geliyor..hatta röleye bile geliyor.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Haziran 2009 Paylaş 24 Haziran 2009 mehmet bey sokete elektirik gelmiyor voltmetre ile ölçtüm..ancak sokete geliyor..Anlamadım valla... Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 24 Haziran 2009 Yazar Paylaş 24 Haziran 2009 Anlamadım valla...yani dönşüm var mehmet bey şimdi soketi söküp ölçüm yaptım sokette de bir sıkıntı yok sanırım rölede bir sıkıntı var..çünkü farları actığımda 0.6 v değer alıyorum ancak sis farı açtığımda tık yok sanırım far rölesinde sorun siz ne dersiniz?? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Haziran 2009 Paylaş 24 Haziran 2009 Anahtar bozuk o zaman Yasa sigortası... Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 24 Haziran 2009 Yazar Paylaş 24 Haziran 2009 Anahtar bozuk o zaman Yasa sigortası...abi anahtarı yeni değiştirdim..sigortalarda sağlam..anlamadım gitti..rölede de sıkıtı yok..temmuzda arac bakıma girecek oraya kaldı sanırım iş çok ugrastım nerdeyse tum tesisatı sökecektim gene de yok..sanırım kablolardan birinde bir sıkıntı var..ben halledemeyecem herhalde..ilginiz için çok teşekkurler.. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Haziran 2009 Paylaş 24 Haziran 2009 abi anahtarı yeni değiştirdim..sigortalarda sağlam..anlamadım gitti..rölede de sıkıtı yok..temmuzda arac bakıma girecek oraya kaldı sanırım iş çok ugrastım nerdeyse tum tesisatı sökecektim gene de yok..sanırım kablolardan birinde bir sıkıntı var..ben halledemeyecem herhalde..ilginiz için çok teşekkurler..Ampül bozuktur Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 24 Haziran 2009 Yazar Paylaş 24 Haziran 2009 Ampül bozuktur ampülde sağlam... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Haziran 2009 Paylaş 24 Haziran 2009 (düzenlendi) Sadece, hocaya götürüp okutmak kalmış.. 25 Haziran 2009 tarihinde Mehmet Ozyurek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 24 Haziran 2009 Yazar Paylaş 24 Haziran 2009 Geri bi, hocaya götürüp okutmak kalmış.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 25 Haziran 2009 Paylaş 25 Haziran 2009 abi anahtarı yeni değiştirdim..sigortalarda sağlam..anlamadım gitti..rölede de sıkıtı yok..temmuzda arac bakıma girecek oraya kaldı sanırım iş çok ugrastım nerdeyse tum tesisatı sökecektim gene de yok..sanırım kablolardan birinde bir sıkıntı var..ben halledemeyecem herhalde..ilginiz için çok teşekkurler..Sigortadaki voltajı kontrol ettin mi ? Bi ölç bakalım en azından sigorta ya da anahtarın sağlam olduğunu netleştirirsin. Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 27 Haziran 2009 Yazar Paylaş 27 Haziran 2009 Sigortadaki voltajı kontrol ettin mi ? Bi ölç bakalım en azından sigorta ya da anahtarın sağlam olduğunu netleştirirsin.sorunu buldum arka sis lambası anahtaına baglı soketlerden birine elektrik gelmiyordu..serviste yaptırdım ayrıca bir hat çektiler röleye suan çalışıyor....ancak anlamadığım bir şey oldu..bu gun sol farım nedense söndü farı açıp kapatınca da düzeldi şuan açıp kapatıyorum sorun yok yanıyor..serviste bu arka sis lambasına bakarlarken defalarca acıp kapattılar..acaba bundan dolayı mı?bir sorun mu oldu?defalarca açıp kapatmanın balastlara bir zararı var mıdır?? Yorum bağlantısı
Murat Şen 27 Haziran 2009 Paylaş 27 Haziran 2009 (düzenlendi) sık sık açıp kapatmak zararlıdır ballastlara diye biliyorum 27 Haziran 2009 tarihinde samsunlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 27 Haziran 2009 Yazar Paylaş 27 Haziran 2009 sık sık açıp kapatmak zararlıdır ballastlara diye biliyorumhadi ya gerçi garantileri var daha....ancak sunuda belirteyim suan çalışıyor bir ara sol farım yanmadı sadece.. Yorum bağlantısı
Murat Şen 28 Haziran 2009 Paylaş 28 Haziran 2009 sorun yaratacagınu sanmıyorum garantisi de varsa önemsemeyin Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 14 Ocak 2017 Paylaş 14 Ocak 2017 Arka sis yanmama durumu aynı şekilde benim başıma da geldi. Araç 2011 captiva. Fabrikasyon olarak hem sağ hem sol sis farı var arkada. Sisleri açıyorum gösterge ekranında lambası yanıyor fakat arka sisler yanmıyor. Sigortasına baktım sağlam, sokete elektrik gelmiyor. Sigorta kutusuna bakıyorum röle yok. Nasıl bir yol izlemem lazım ? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Ocak 2017 Paylaş 17 Ocak 2017 On 14.01.2017 at 01:42, Can Ayaslan yazdı: Arka sis yanmama durumu aynı şekilde benim başıma da geldi. Araç 2011 captiva. Fabrikasyon olarak hem sağ hem sol sis farı var arkada. Sisleri açıyorum gösterge ekranında lambası yanıyor fakat arka sisler yanmıyor. Sigortasına baktım sağlam, sokete elektrik gelmiyor. Sigorta kutusuna bakıyorum röle yok. Nasıl bir yol izlemem lazım ? Sigorta ile soket arasını test edin, akım geçiyor mu? Switch bozuk olabilir. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 17 Ocak 2017 Paylaş 17 Ocak 2017 Siğortayı iyi kontrıol edilmeli.Bazen ortadan değildi pin yanından kopabiliyor.Kontrol kalemi var ise bunla bakmak doğru olacaktır.Far anahtarından direkt göstergeye gider lambası yanar.Far Anahtradan sis lambaları için sigorta kutusundan geçer.Role olabilirde olmayabilirde.Bu sigorta kutusunda soket sıkıntısı,nemlenme sorunu vesaire sıkıntı olabilir.Egerki elektronik kontrol kartı varsa ondada sıkıntı olabilir. Bu gibi durumda seçenek çogalmak zor değil.Tesisat takibi şart.Nokta atışı ile şurdan olur demek çok zor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts