Mehmet Ozyurek 13 Temmuz 2009 Paylaş 13 Temmuz 2009 Stopları açamıyoruz... Sadece söküp, ampul deliklerinden temizleyebiliyoruz.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 13 Temmuz 2009 Yıkıyorlardır... Özel solisyonlar kullanıyorlar diye duyuyorum.. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 13 Temmuz 2009 Paylaş 13 Temmuz 2009 t-canBen Tr'de stop camını düzgün bi şekilde açıp geri kapatacak usta tanımıyorum.Açarken camı deforme oluyor.Hasar görüyor.Benım bi arkadaşım reno megane2 aracının stoplarını gözümün önünde yıkadı.Yıkadıktan sonra içindeki suyu boşalttı ama içinde bazı yerlerde damla damla leke kaldı.Onlarda güneşte kayboldu.Eskiye nazaran iyi oldu.Bi de geri vitesin o parlak reflektörüne metal parlatıcı krem sürdük.Parlatacagı yere kararttı orayı şaşırdık kaldık.Ona göre dikkatli ol derim Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 13 Temmuz 2009 hımm acaba aynı işlemin benzerini bende mi uygulasam Camsili boca edip, içindeki pis suyu boşaltıp, duru su ile temizleyip, hazikli hava ile kurutsam mı acaba?Reflektörlere zarar verebilirsiniz... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 14 Temmuz 2009 Paylaş 14 Temmuz 2009 Reflektörlere zarar verebilirsiniz...Kimyasal bi madde kullanmadan sabunlu su ile çalkalayıp saf su ile durulanırsa pek bi zararı olmayacağını düşünüyorum, hiç stop temizlemedim gerçi ama bu metod yine en zararsız olanı bence. Pamuklu bezle hassas bi şekilde içeriden cam silinir leke de kalmaz. Benim gördüğüm genelde birbirine ısıtılarak eritilmek suretiyle yapıştırılıyor stoplar o nedenle kesmeden açman çok zor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2009 Cam sil yada benzeri kimyasal bişey değilde.. Doğal, mesela arap sabunu, zeytin yağı, sirke gibi şeyleri denemek lazım.. (Not: Hiç birisini denemedim, sorumluluk kabul etmem ) Yorum bağlantısı
Göksel Bahadır 14 Temmuz 2009 Paylaş 14 Temmuz 2009 Asit yada alkali deterjanlar aşındırıcıdır, reflektördeki ince metal kaplamaya zarar verebilir. pH 'ı nötr olan bebe şampuanları daha mantıklı gibi. Bence çıkma başka bir stopta dene, sonra kandi stopunda uygula. Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568 14 Temmuz 2009 Paylaş 14 Temmuz 2009 Çalıştığım galerilerden birinde her yeni gelen aracın stoplarını söküp bulaşık makinasına atıyorlar. Hiçbir deformasyon olmayıp aksine pırıl pırıl çıkıyor. Makinaya atmam illa el ile temizleyeceğim derseniz içlerine sirke döküp yarım saat civarı bekleyin. Daha sonra sirkeyi döküp deterjan ile çalkalayın. Deterjanı normal su ile duruladıktan sonra bir de saf su ile durulayın ve güneşe koyup içerisindeki su tamamen buharlaşana kadar bekleyin. Su tamamen buharlaşmadan takmayın. Nem içerisinde kalmasın.Not:Stop veya far reflektörlerine cila veya benzeri parlatıcı madde kesinlikle ama kesinlikle sürmeyin. Bu tip maddeler parlatacağı yerde kromajı çözer ve kaldırır. Kesinlikle kullanmayın. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 17 Temmuz 2009 Aldınız mı.. Sirke kokusu varmı Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 17 Temmuz 2009 Paylaş 17 Temmuz 2009 Son durum nedir. Neticeyi merak ettim. Bu tür bir işleme benimde ihtiyacım var. Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568 17 Temmuz 2009 Paylaş 17 Temmuz 2009 Sirke kokusu olabilir Ancak bazı yerler farları veya stopları camsil ve talaşlı sabun ile çalkalayıp içini açmadan temizliyor. Solüsyon işi biraz hikaye gibi. Stoplarda sorun değil ancak içerisinde tesisat olan farlarda kablolarda oksitlenmeye neden oluyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 18 Temmuz 2009 Talaşlı sabun ibaresindeki sabun da, arap sabunu... Yorum bağlantısı
Mustafa Köksal1679652586 13 Aralık 2009 Paylaş 13 Aralık 2009 benim astra g hb stopların içide tozlanmış bugün ampul deliklerinden bezi tıktım içeri arkadan kalemle bezi içeride gezdirdim. hem reflektörler parladı hem stop camı parladı hiçbir deformasyonda olmadı süper oldu Yorum bağlantısı
Misafir 13 Aralık 2009 Paylaş 13 Aralık 2009 Amanın dikkat millet.Sakın ha elma sirkesi ile reflektör temizlemeyin.Elinizde kalır reflektör.Anında kromu kaldıdı.Ama üzüm sirkesi bişe yapmadı.Denedimde biliyom.. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 14 Aralık 2009 Paylaş 14 Aralık 2009 Abi elma sirkesinden sonra"Mahvoldu reflektör bu iş sirkeyle falan olmuyor"diye düşünmeyip bi de üzüm sirkesiyle mi denedin:) Yorum bağlantısı
Misafir 14 Aralık 2009 Paylaş 14 Aralık 2009 Hee.Önce üzümü denedim.Baktım bi cacık yok bide elmayı deneyim dedim.(Tabi evde kıyamet koptu ) Ondan sonra reflektör tırt... Yorum bağlantısı
Recommended Posts