İsmail Ayaz1679652578 17 Mart 2010 Yazar Paylaş 17 Mart 2010 Far mercek montaj sonrası Duvar resimleri aşağıdadır.10 Mt. 10 Mt. (Sadece Sağ)10 Mt. (Sadece Sol)10 Mt. (Uzun Far)Başka Açıdan5 Mt (Kısa)5 Mt (Uzun)Şnce ayar bekliyen yerler var gibi. Yorumlarınızı bekliyorum. Genel anlamda farlar biraz yukarıda gibi. Özellikle uzun farlarda (çok deneme fırsatım olmadı) biraz aşağıda olsa daha iyi olacak gibi geldi bana. Ölçüm yapmadım henüz. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Mart 2010 Paylaş 17 Mart 2010 Sol tarafın çok az bişey saat yönü tersine dönmesi lazım yere tam paralel değil. Ama değiştirilmese de olur, ciddi bir sapma yok. Yorum bağlantısı
Mustafa Karagöz1679652587 17 Mart 2010 Paylaş 17 Mart 2010 Hayırlı olsun...Güle güle kullan,kazasız belasız inşallah.... Yorum bağlantısı
Misafir 17 Mart 2010 Paylaş 17 Mart 2010 Aydınlatma şekli güzel ancak sol taraftaki ampül tam oturmamış yada ampülde merkezleme sorunu var.Hafif bulanık ışık veriyor.Genel anlamda başarılı bir çalışma olmuş. Yorum bağlantısı
İsmail Ayaz1679652578 17 Mart 2010 Yazar Paylaş 17 Mart 2010 Sol tarafın çok az bişey saat yönü tersine dönmesi lazım yere tam paralel değil. Ama değiştirilmese de olur, ciddi bir sapma yok.Teşekkürler. Düzeltme payım olduğundan dediğiniz değişikliği yapacağım.Hayırlı olsun...Güle güle kullan,kazasız belasız inşallah....Teşekkürler Aydınlatma şekli güzel ancak sol taraftaki ampül tam oturmamış yada ampülde merkezleme sorunu var.Hafif bulanık ışık veriyor.Genel anlamda başarılı bir çalışma olmuş. Teşekkürler. Bu yorumu bekliyordum. Ampülde çözemediğim bir merkezleme sorunu var. Eve gelince aklıma geldi; ampulleri yer değiştirip denesem belki bir sonuca ulaşırım. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Mart 2010 Paylaş 17 Mart 2010 Eğer ampül değiştiğin halde düzelmez ise merceğin içindeki hareketli mekanizma ayarsızdır.Merceği sökmeden ampülün takıldığı yerden sert ucu kıvrık bir parça ile mekanizmayı kendinize doğru çekin,yada ileri itin.Bu işlem çok hassastır. Yorum bağlantısı
İsmail Ayaz1679652578 17 Mart 2010 Yazar Paylaş 17 Mart 2010 Eğer ampül değiştiğin halde düzelmez ise merceğin içindeki hareketli mekanizma ayarsızdır.Merceği sökmeden ampülün takıldığı yerden sert ucu kıvrık bir parça ile mekanizmayı kendinize doğru çekin,yada ileri itin.Bu işlem çok hassastır.Şlk izlenimim ampülden kaynaklı olabileceği yönünde. Ama eğer olmazsa dediğinizi oalaya da bakayım. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 17 Mart 2010 Paylaş 17 Mart 2010 Çok güzel olmuş. Ufak tefek ayar ile çok daha güzel olur. Yorum bağlantısı
İsmail Ayaz1679652578 17 Mart 2010 Yazar Paylaş 17 Mart 2010 Çok güzel olmuş. Ufak tefek ayar ile çok daha güzel olur.Teşekkür ederim hocam. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Mart 2010 Paylaş 17 Mart 2010 Çok güzel olmuş... Güle güle kullanın... Yorum bağlantısı
İsmail Ayaz1679652578 18 Mart 2010 Yazar Paylaş 18 Mart 2010 bence parkları dediğim gibi sinyallere koy bi şahin resminde gördümde bulursam buraya atarımSinyal camlarını da pleksiden yeniden yapmak lazım ki far camnından daha fazla uğraştırır. Açıkçası gözüm kesmiyor. Far içine yapacağım led parkları. Çok güzel olmuş... Güle güle kullanın...Teşekkürler Mehmet Bey.hayırlı olsun emeğinize sağlık.. Teşekkürler Zafer Bey. Yorum bağlantısı
Gökhan Akkoca 25 Ekim 2010 Paylaş 25 Ekim 2010 Şsmail Ayaz abicim elinin emeğine sağlık çok başarılı olmuş..Bende Broadway e yapmak istiyorum ama camlarım cizgili olduğu için onları değiştirmem gerekecek plexi leri kendin mi yaptın yoksa yaptırttın mı bilgi verirsen sevinirim...Saygılarımla... Yorum bağlantısı
İsmail Ayaz1679652578 25 Ekim 2010 Yazar Paylaş 25 Ekim 2010 Şsmail Ayaz abicim elinin emeğine sağlık çok başarılı olmuş..Bende Broadway e yapmak istiyorum ama camlarım cizgili olduğu için onları değiştirmem gerekecek plexi leri kendin mi yaptın yoksa yaptırttın mı bilgi verirsen sevinirim...Saygılarımla...El yapımı arkadaşla beraber yaptık. Baya uğraştırıcı bir iş. Elinden geliyorsa yapabilirsin. Ama yaptırabileceğin birini bulabilir misin? Bilemem. Yorum bağlantısı
Gökhan Akkoca 25 Ekim 2010 Paylaş 25 Ekim 2010 Nasıl yatığını biraz açıkalrsan yapıp yapamayacağımı anlarımSaygılarımla... Yorum bağlantısı
İsmail Ayaz1679652578 25 Ekim 2010 Yazar Paylaş 25 Ekim 2010 Uno gittimi?Uno gitti abi. Sonra Albea aldım. Askerlik belli oldu aralıkta askere gideceğimden albea'yı da sattım. Mercekler duruyor. Gelince yeni bir araç ve yeni aydınlatma sistemleri beni bekleyecek inşallah.Nasıl yatığını biraz açıkalrsan yapıp yapamayacağımı anlarımSaygılarımla...Tahtadan cam kalıbı çıkardık. Pleksiyi ısı tabancası ile eritip tahta kalıp yardımı ile şekle soktuk. %70-80 başarılı oldu. Sonuçta işimizi gördü. Ancak yapımı baya uğraştırdı. Çok fazla malzemeye, zamana ve el becerisine ihtiyaç var. Free-from camsız araca bundan sonra uğraşmam Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Ekim 2010 Paylaş 27 Ekim 2010 Güzel olacak kolay gelsin. Bence reflektör boyanmalı ve far camını daha şık göstermek için fazla koyu olmayan film çekilmeli. Sinyale de tabii. Led dizilimi çubuk şeklinde değil, merceğin etrafına halka yapılabilir. Ya da piyasadan hazır ledli gündüz farlarından kullanılabilr.+1katılıyorumgayet güzel çalışma eline saglık.hazır yuvarlak ledler mevcut.ledi baglarken artı ucuna diod bagla saglıklı kullanım için daha iyi olucaktır. Yorum bağlantısı
Kerem Özdönmez 27 Ekim 2010 Paylaş 27 Ekim 2010 güzel çalışma olmuş Şsmail.Artık albeaya çalışmalar Yorum bağlantısı
Murat Ulu 5 Mayıs 2014 Paylaş 5 Mayıs 2014 merhaba arkadaşlar formu tesadüfen bir kaç araştırma yaparken buldum araç konusunda sizler kadar tecrübeli değilim sonradan arabama merakım oldu ve birşeyler yapmak üretmek hoşuma gidiyoru benim aracımda uno olunca bu konu bayağı bir ilgimi çekti bende böyle bir çalışma yapmak istiyorum fakat bir kaç noktada aklıma takılanlar var öncelikle mercek işleminden sonra selektör olayı nasıl olacak? bi-xenon merceklerle perde yardımıyla bu yapılabiliyormuş fakat bu ne kadar sağlıklı birde okuduğum yazılarda gördüğüm kadarıyla farklar açık değilken selektör yapılamıyormuş galiba ilk başlardan bunlara takılmak biraz garip gibi ama arkadaşların anlattıklarına göre far için kalıp falan çıkartılması cam yapılması gerekiyormuş bu konularda sıkıntım yok onlar yapılabilecek şeyler ama kafama takılan elektrik ve elektronik aksamlar bu konularda bana neler önerebilirsiniz yada nereden başlamalıyım sizce yardımlarınız için çok teşekkür ederim şimdiden Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Mayıs 2014 Paylaş 5 Mayıs 2014 (düzenlendi) Elektronik bir aksam yok.Elektirik olarakta 2 kablo far soketine bağlanacak hepsi bu.Bi-xenon perdeleri sağlıklı olmasa Mercedes,Bmw Audi kullanmaz diyerek açıklama olsun.Yanlış anlaşılmasın.Farlar açk degilken sellektör yapma olayaının esas noktası Gen 5 sınıfı balast oluşturuyor.bu balastı kullanırsanız zaten H4 olan aydınlatmanız bi-xenon mercek ile bu uzun kısa olayını fazlasıyla doyurucu şekilde yapacak.Diğer balast türleri bu uygulamaya çok uygun yapıları yok demeyeyim ama etkisi Gen5 gibi olamıyor.Esas noktalardan birisi farın tasını çıkarınca tası düzgün sabitleyip duvarda orjinal cam ile oluşan far çizgisi düzlügünü işaretleyip merceği aynı düz çizgide sabitlemeniz olacak.Şimdiden kolay gelsin.Nacizane tavsiyem ben denemdim ama aklımda olan bir fikir.Orjinal cam ile iş bitince camın ortası ovalimsi bir şekilde kesilip aynı şekilde düz ışığı kırmayan bir camı kloroform kullanarak yapıştırmak ve garanti olsun diyede yeni nesil şeffaf silikon yapıştırıcılar var ondan ince şekilde içten sürmek .Bence cam yapmaktan kolay ve yakışıklıda olabilir diye düşünüyorum. 5 Mayıs 2014 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Ulu 5 Mayıs 2014 Paylaş 5 Mayıs 2014 Elektronik bir aksam yok.Elektirik olarakta 2 kablo far soketine bağlanacak hepsi bu.Bi-xenon perdeleri sağlıklı olmasa Mercedes,Bmw Audi kullanmaz diyerek açıklama olsun.Yanlış anlaşılmasın.Farlar açk degilken sellektör yapma olayaının esas noktası Gen 5 sınıfı balast oluşturuyor.bu balastı kullanırsanız zaten H4 olan aydınlatmanız bi-xenon mercek ile bu uzun kısa olayını fazlasıyla doyurucu şekilde yapacak.Diğer balast türleri bu uygulamaya çok uygun yapıları yok demeyeyim ama etkisi Gen5 gibi olamıyor.Esas noktalardan birisi farın tasını çıkarınca tası düzgün sabitleyip duvarda orjinal cam ile oluşan far çizgisi düzlügünü işaretleyip merceği aynı düz çizgide sabitlemeniz olacak.Şimdiden kolay gelsin.Nacizane tavsiyem ben denemdim ama aklımda olan bir fikir.Orjinal cam ile iş bitince camın ortası ovalimsi bir şekilde kesilip aynı şekilde düz ışığı kırmayan bir camı kloroform kullanarak yapıştırmak ve garanti olsun diyede yeni nesil şeffaf silikon yapıştırıcılar var ondan ince şekilde içten sürmek .Bence cam yapmaktan kolay ve yakışıklıda olabilir diye düşünüyorum.hocam tavsiyeleriniz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim kusura bakmayın bu konularda çok acemiyim ama sayenizde bayağı bir bilgim oldu cam konusuna gelince orjinal camı kesmek için elimde hali hazır bir aparatım yok ama pleksiglası şekillendirmek cam kesmekten daha kolay diye düşünüyorum 1 Yorum bağlantısı
Murat Ulu 5 Mayıs 2014 Paylaş 5 Mayıs 2014 bende merakla bekliyorum iş tempom çok yoğun olunca fazla zaman ayıramıyorum ama malzeme teminini halledersem gelecek haftaya izine çıkacağım o zaman zarfında tamamlayılabilirim inşallah birde hocam önere bileceğiniz malzemeler var mı ? örneğim mercek için şu marka balast için şu marka model daha iyi olur diyebileceğiniz yada şuan piyasada gördüğüm kitler var h4-3 diye geçiyor sanırsam kablolarıda içerisinde bizim h4 kablolarla uyumlu şekilde ki bu sanki bir avantaj yada kolaylık sağlar gibi geldi bana sizin düşünceniz nedir? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Mayıs 2014 Paylaş 5 Mayıs 2014 (düzenlendi) Farın arka kısmı çok geniş değil diye biliyorum.Hesaplı ve rahatça sıgacak Valeo bi-xenon mercek derim.Eski tip Hella da hesaplı olur ama montajda yer sıkıntısı olma ihtimali yüksek.Forumda biraz incelersen daha detaylı yorumlar ve montajında yardımcı olacak bilği ve resimleri fazlasıyla göreceksin. 5 Mayıs 2014 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts