Serkan Kutlu1679652585 6 Kasım 2009 Paylaş 6 Kasım 2009 Arabamda tek pille çalışan aletleri araba elektriğinden çalıştırmak istiyorum. Şu an kalem pille çalışan bir termometrem var.Araştırarak 7805 regulatorun 5 volt 1 ampere indirdiğini öğrendim, fakat 1,5 volta nasıl düşüreceğimi bilemiyorum.Direnç eklemeyi düşündüm ama kaçlık olmalı net hesaplayamıyorum. 7805 in arkasına kaçlık direnç bağlamalıyım ve nelere dikkat etmeliyim ,yardımcı olursanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Kasım 2009 Paylaş 8 Kasım 2009 Elektronikçilerden yardım alın.. Bunu yapan transistörler vardır... Direnç ile sağlıklı olmaz.. Yorum bağlantısı
Murat Pamuk 12 Kasım 2009 Paylaş 12 Kasım 2009 lm317 adlı regülatörün datasheetine bakınız. dirençle voltajı düşüremezsiniz. lm317 adlı regülatör aynı 7805e benzer ancak orta bacağına çeşitli sinyaller verip istediğiniz voltajı alabilirsiniz. bu sinyali dataheette bulabileceğiniz direnç değerleri ile yapabilirsiniz.ben size 1.5 volt için gerekli direnci elimdeki ayarlı regülatörden bakıp söyleyeyim: kahverengi-yeşil-siyah-altın-kahverengi-150 ohm, yüzde1 toleransyani 5 şerit olmasının sebebi 5 şerit dirençlerin toleransları çok düşüktür.lm317nin kararlı çalışması için gereklidir.lm317nin soğutulmaya ihtiyacı vardır gözardı etmeyin.kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Recommended Posts