İçeriğe Yönlendir

Passat 3BG led stoplar

Nihat Can Güven

Recommended Posts

Nihat Can Güven

Öncelikle herkeze iyi forumlar Makyajlı kasa olan aracımın piyasada ledli stopları bulunmadığı için kendim bi tasarım yapmaya karar verdim ama nasıl bi uygulama yapsam (superflux mı yoksa smd mi) dizilimi nasıl olsa stopların biçiminde pek uygulama yapılan bi araç bulamadım ? Aracın stoplarının ön kısmı plexi şeklinde yani arka kısmını keserek çıkartıp yeni bi dizayn yapmak istiyorum ama dizilime karar veremedim aracımın arkadan resmi olmadığı için şimidlik temsili bi fotoğraf ekledim stopların şeklini görmeniz açısından

picture215564.jpg

Yorum bağlantısı
Nihat Can Güven
Superflux uygundur...

Nasıl bi dizayn önerirsiniz ön cam plexi şeklinde şeffaf istediğim gibi bi dizayn yapabilme şansım var ama dizlim şekline karar veremedim stoplar çok büyük .Her türlü fikire açığım..

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

O yuvarlakların çapı kaç cm ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Bu stoplara 2şer tane halkadan yada 8 genden başka bi şekil yapamazsın ledlerle...

Yorum bağlantısı
Barış Balta1679652577
(düzenlendi)

Sanırım bu tasarım konusunda fikir verecektir. Oldukça şık bence.

tarihinde mad axe tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Sinyale ve geri vitese hiç dokunmayıp farba'nın led'li stop/park modülünden (resimde ortada kırmızı içi beyaz) ikişer tane takıcaksın hiç uğraştırmaz. Bu modülün çapı 10 cm, stopun o yuvasına sığar mı tek sorun bu.

post-5-1217190408.jpg

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Sanırım bu tasarım konusunda fikir verecektir. Oldukça şık bence.

2.videoda passatın sol ve sağ sinyali arasındaki farkı farkettinizmi

Yorum bağlantısı
Barış Balta1679652577

Evet. Video açıklamasını okudunuz mu?

"This video was recorded in the middle of the rear lights replacement, I first replaced the right tail light and I just wanted to compare with the bulb lights (the right one)"

Kısacası normal ve led stopları karşılaştırmak için çekilmiş bir video.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Stop-park ve sinyallerimde bu görüntüye sahip olmak için şu an uzun bir uğraşı içerisineyim. Çok güzel duruyor ledlerin yanıp sönmesi.

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

videoda sinyaller arasındaki farkı gördünüz mü derken şunu belirtmiştim aslında:

Sol stopta sinyal sönerken yumuşak bi şekılde yanı agır agır sönüyor.Sağ stopta ise lamba çok sert sönüyor.Bunu da büyük ihtimalle Mikroişlemci ile kodları kullanarak pwm oluşturup yapıyorlar.PWM o kadar kolay bişey degil.Hala pwm konusunda çalışmalar yapıyorum.Ledlerin yumuşak bi şekılde yanıp yumuşak olarak yanmasını saglamam lazım

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
videoda sinyaller arasındaki farkı gördünüz mü derken şunu belirtmiştim aslında:

Sol stopta sinyal sönerken yumuşak bi şekılde yanı agır agır sönüyor.Sağ stopta ise lamba çok sert sönüyor.Bunu da büyük ihtimalle Mikroişlemci ile kodları kullanarak pwm oluşturup yapıyorlar.PWM o kadar kolay bişey degil.Hala pwm konusunda çalışmalar yapıyorum.Ledlerin yumuşak bi şekılde yanıp yumuşak olarak yanmasını saglamam lazım

Zaten ledli stoba geçmedeki asıl etkenlerden biri; o şekilde çabuk sönmesi ve yanıp sönünce daha güzel bir görüntü oluşturması değilmi?

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Jettalarda çok dikkat ediyorum.ÖZellikle sinyaller yanıp sönerken çok keskin ve sert bi şekılde yanıp sönüyorlar.Bizim normal ampüller yanıp sönerlerken söndükleri esnada çok ama çok az da olsa yumuşak bi sönme oluyor.Bu durum özellikle strobe efektlerınde daha belli oluyor.Strobe efektlerınde ampülle güzel olmuyor.

Yorum bağlantısı
Jettalarda çok dikkat ediyorum.ÖZellikle sinyaller yanıp sönerken çok keskin ve sert bi şekılde yanıp sönüyorlar.Bizim normal ampüller yanıp sönerlerken söndükleri esnada çok ama çok az da olsa yumuşak bi sönme oluyor.Bu durum özellikle strobe efektlerınde daha belli oluyor.Strobe efektlerınde ampülle güzel olmuyor.

Bahsettiğiniz olay ampülün yapısından kaynaklanıyor.Telin kızarma ve sönme zamanı rezistans özelliğinden..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...