Mahmut Akbulut 17 Nisan 2015 Paylaş 17 Nisan 2015 Sert polikarbon bardaklar var şu 1 milyoncular da , benim motora polikarbon sürahiden yaptım mercek kapağını . Made By Oktay Toker 1 Yorum bağlantısı
Erhan Yalçın 17 Nisan 2015 Paylaş 17 Nisan 2015 (düzenlendi) pleksi glas alıp şekillendirsem, orda sıcaktan gevşer değil mi cuplens düşüdüm, çok estetik olur ama bana konik birşey lazım. bu düz maalesef 17 Nisan 2015 tarihinde Sadece_erhan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 17 Nisan 2015 Paylaş 17 Nisan 2015 Alüminyum flex e istediğin şekli veremezsin ve ısınınca üzerindeki boya atar ... Yorum bağlantısı
Erhan Yalçın 17 Nisan 2015 Paylaş 17 Nisan 2015 kalın aluminyum folyo olmazmı, bir de abi seni yakalamışken şu mercek siperini siyaha boyasam nasıl olur diye sorayım Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 17 Nisan 2015 Paylaş 17 Nisan 2015 kalın aluminyum folyo olmazmı, bir de abi seni yakalamışken şu mercek siperini siyaha boyasam nasıl olur diye sorayımAlüminyum bardak tas benzeri yada aydınlatma armatürlerinin reflektör kısmı iş görür . Siyaha boyaya bilirsin ben sarı kırmızı ve mavi renk denemiştim güzel olmuştu . Siyah agresif bir hava katacaktır ... Yorum bağlantısı
Erhan Yalçın 18 Nisan 2015 Paylaş 18 Nisan 2015 bu boyayı kurutmak için bişey yapmaya gerek varmı, yumuşak gibi geldi bana, bunun üzerine rtv silikon ve aluminyum bant olur değil mi? Yorum bağlantısı
Mehmet Semih Zorlu 18 Nisan 2015 Paylaş 18 Nisan 2015 son durum nedir merakla bekliyorum... sana uygun peugeot 308 yada 307 makyajlı olanların kaakları olabilir düşüncesindeyim....http://www.peugeotparca.com/images/urunler/307far-966.jpg Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 18 Nisan 2015 Paylaş 18 Nisan 2015 son durum nedir merakla bekliyorum... sana uygun peugeot 308 yada 307 makyajlı olanların kaakları olabilir düşüncesindeyim....Pejo valeo 2.5" mercek kullanıyor bosch mercek 3" çok dikkatli çalışmak gerek çap farkından dolayı fazla traşlanırsa kapak çöp olur ... Yorum bağlantısı
Erhan Yalçın 18 Nisan 2015 Paylaş 18 Nisan 2015 (düzenlendi) bu şekilde yapmayı düşündüm, çerçeve merceğe oturmuyor yapıştırmam gerekecek ama internetten aldığım rtv silikonıun tarihi geçmiş ve çok bulaşık birşey hiç ısınamadım. onun yerine siyah silikon kullansam olur mu. (siyah sista akvaryum silikonu)Bu arada o baklava desenli aluminyum telin altında sadece aluminyum bant var, başka hiç bişey koymadım, koymalımıyım?çerçeveyi siyah yapsam mı? 18 Nisan 2015 tarihinde Sadece_erhan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 18 Nisan 2015 Paylaş 18 Nisan 2015 Çerçeve böyle daha güzel. Hem far içi füme ve krom renkte olduğu için sırıtabilir. Projektörün yön ayarını yaptın değil mi eskisiyle birebir çakışıyor mu çizgisi? Yorum bağlantısı
Erhan Yalçın 18 Nisan 2015 Paylaş 18 Nisan 2015 Valla mercek vida deliklerinin çapını 5mm den 6mm genişletince çanağın vida yuvlarına tam oturdu. Hiç bakmayacaktım ama ne olu ne olmaz diye bir tarafın merceğini kontrol ettim sıkıntı yoktu. Diğerine hiçbakmadım aynı şekilde monte ettiğim için. Metcek çerçevesi için Siyah silikon kullansam ne olur? Yorum bağlantısı
Mehmet Semih Zorlu 19 Nisan 2015 Paylaş 19 Nisan 2015 Kırmızı 300 dereceye dayana silikonlar var onunlada yapıştrabilirisn... 2 lira fala tüpü 3 4 far yapacak kadar gidiyor malzeme ben 4 tüp almıştım hala bitiremedim elimde daha 2 aet sipariş var bakalım bu hafta içi teslim edeyimde... evin altına mini atölye kuruyorum bir yandan... daha kaliteli ve daha düzgün işçilik için... sürekli sanayide arkadaşın dükkanında yapmaktan yorumdum hergün esyaları getir götür zor oluyor... senin farlar bitince resim koyarsan bizde merakımızı gidermiş oluruz... Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 19 Nisan 2015 Paylaş 19 Nisan 2015 RTV silikonun siyah renkli olanı var ondan kullanabilirsiniz , normal silikonlar yüksek ısıda sıkıntı çıkarabilir . Ben farda siyah zemin seviyorum yani komple siyah ... Yorum bağlantısı
Erhan Yalçın 20 Nisan 2015 Paylaş 20 Nisan 2015 Siperi ileri geri ayarlayan vida ne işe yarar, azcık ileri alsam keskin bir kesilme çizgisi olur mu? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 20 Nisan 2015 Paylaş 20 Nisan 2015 Siperi ileri geri ayarlayan vida ne işe yarar, azcık ileri alsam keskin bir kesilme çizgisi olur mu?Kesilme çizgisini ayarlar ama koito gibi bir görüntü alamazsınız , hem siper hemde lens buna uygun değil ... Yorum bağlantısı
Erhan Yalçın 20 Nisan 2015 Paylaş 20 Nisan 2015 Kesilme çizgisini ayarlar ama koito gibi bir görüntü alamazsınız , hem siper hemde lens buna uygun değil ...zkw clear lens takınca lensi öne almak gerekiyor değil mi? mrercekdeki vida ile ayarlayınca alabileceğim en iyi kesilme çizgisi nasıl olur örnek fotoğrfa var mı acaba? Yorum bağlantısı
Erhan Yalçın 20 Nisan 2015 Paylaş 20 Nisan 2015 (düzenlendi) Merhaba, 1-2 konu buldum forumda ama onlar işin elektrik detayı ile ilgiliydi. Ben mercek montajını ve farın bir tanesinin elektrik işlerini bitirdim ancak aklıma takılan durumlar var.1- Benim araçda (fiat bravo yeni kasa) kısa farlar yanmıyorken sadece selektör yapılabiliyor, bu gayet normal ama selektör yaptıkça uzun halojenlerle bi-xenon solenoidi de çalışacak, selonoide zarar verir mi?2- Bi-xenon lar açıkken selektör yaptığımda halojen uzunlarda yanacak, bu durum görsel açıdan bi-xenon nun flash efektini ne kadar olumsuz etkiler. (halojen ampul azcık yanıp sönecek ama geç söndüğü için efekti çok bozar diye düşündüm, örnek video da bulamadım kararsız kaldım)3- bi-xenonlar açıkken halojen uzunlar yanmasın diye farın içine röle koysam rölenin ömrü uzun olur mu? (bu uygulamadan sonra ikisi aynı anda uzun yanmayacak halbuki ikiside yansa aydınlatma güzel olur)4- 3sn gecikmeli turn on röle devresi yaptım, eğer uzunlar 3 snden fazla açık kalırsa halojenler yanacaktı ama aynı elemanları kullandığım halde 2 devrenin röleçekme süresi farklı oldu. sanırım dijital bir devre bakmak gerekli, örnekği devresi olan var mı ya da bu işi görecek hazır röleler var mı? (pic programlamayla böyle bir şey yapılmaz mı, gerçi ben bilmiyorum işin o kısmını) 20 Nisan 2015 tarihinde Sadece_erhan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erhan Yalçın 20 Nisan 2015 Paylaş 20 Nisan 2015 başka video çıkmadı valla, kararsız kaldım. Yorum bağlantısı
Erhan Yalçın 21 Nisan 2015 Paylaş 21 Nisan 2015 Neyse burdan cevap gelmeden ben yine bitirdim, röleyi kısa farlardan tetikledim,normalde Kapalı bacağa uzun farı , normalde açık bacağa solenoidi bağladım. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Mayıs 2015 Paylaş 2 Mayıs 2015 Eline sağlık.zor bir işlemi yaptın.Mercek şapkası bölümü hariç durum güzel.Role tertibatı için bu konuyu inceledin mi?http://www.geceucusu.com/topic/5850-role-nedir-nasil-baglanir-roleyle-neler-yapilir/Yazdığın anlatım tek role içinmi geçerli?Selenoid uçlarını roleden geçirmene gerek yok.Direk uzun hüzme kablosuna paralel bağlaman yeterli. Yorum bağlantısı
Nezir Çağlar 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 halojen ampullerimden memnun olmadığım için arayışa girdim. önce osram nbu taktım eskisine göre daha iyi ama hala istediğim güçte değil. xenon olayını araştırırken bazı şeyler aklımı karıştırdı. d1s d2s d4s-r gibi terimler vardı. biraz araştırınca xenon olayının düşündüğümden daha zor olduğunu anladım. orjinal xenon ampulleri d1s d2s vb soketliydiler çünkü orjinal xenon mercekleri için üretilmişlerdi. benim h1 mercekli halojen farlarım için satılan kitlerin ampulleri bu mercek için soketi değiştirilmiş xenon ampulleriydi. ve benim halojen merceğimle xenon kitten alacağım performans xenon mercek ile alacağımdan çok daha az olacaktı. uzun farlar için ise normal halojenlere kalıyodum. bunun çözüm ise bixenon mercekler gözüküyor. bu kadar ileri gitmişken diğer estetik bazı uygulamalarda olsun istiyor mesela red eye, led drl, angel eye far içi siyah boyama gibi. biraz araştırınca youtube da şöyle bir linke denk geldim bu arkadaş benim istediğim hemen herşeyi yapmış mesela. böyle bir uygulamayı tavsiye edermisiniz?. böyle yerlerde yaptıracağım uygulamadan ne kadar verim alabilirim. malzeme kalitesini kendimiz belirleyebilsek ortaya sağlam bi ürün çıkartamazmıyız. bixenon anın beyaz ışık için olayında d1s li gen5 balast kullanmak gerektiğini forumda okudum. böyle bir projede kullanabilecek kaliteli ampul balast mercek angel eye led kombinasyonu için marka ve model önerileriniz nelerdir. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 7 Mayıs 2015 Paylaş 7 Mayıs 2015 halojen ampullerimden memnun olmadığım için arayışa girdim. önce osram nbu taktım eskisine göre daha iyi ama hala istediğim güçte değil. xenon olayını araştırırken bazı şeyler aklımı karıştırdı. d1s d2s d4s-r gibi terimler vardı. biraz araştırınca xenon olayının düşündüğümden daha zor olduğunu anladım. orjinal xenon ampulleri d1s d2s vb soketliydiler çünkü orjinal xenon mercekleri için üretilmişlerdi. benim h1 mercekli halojen farlarım için satılan kitlerin ampulleri bu mercek için soketi değiştirilmiş xenon ampulleriydi. ve benim halojen merceğimle xenon kitten alacağım performans xenon mercek ile alacağımdan çok daha az olacaktı. uzun farlar için ise normal halojenlere kalıyodum. bunun çözüm ise bixenon mercekler gözüküyor. bu kadar ileri gitmişken diğer estetik bazı uygulamalarda olsun istiyor mesela red eye, led drl, angel eye far içi siyah boyama gibi. biraz araştırınca youtube da şöyle bir linke denk geldim bu arkadaş benim istediğim hemen herşeyi yapmış mesela. böyle bir uygulamayı tavsiye edermisiniz?. böyle yerlerde yaptıracağım uygulamadan ne kadar verim alabilirim. malzeme kalitesini kendimiz belirleyebilsek ortaya sağlam bi ürün çıkartamazmıyız. bixenon anın beyaz ışık için olayında d1s li gen5 balast kullanmak gerektiğini forumda okudum. böyle bir projede kullanabilecek kaliteli ampul balast mercek angel eye led kombinasyonu için marka ve model önerileriniz nelerdir.Çakarlı lambalar trafikte yasak. Kısa far merceğinde kırmızı led kullanılmış, yasak ve tehlikeli. Videoda duvar görüntüsünü göremediğimden ne derecede başarılı bir uygulama olmuş söylemek zor. Fuar için show arabası mı yapılacak, düzgün bir aydınlatma mı amaçlanacak bunu netleştirmek önemli. Çünkü düzgün bir aydınlatma için yanarlı dönerli şeylerden vazgeçilmesi gerekiyor. Yeni tip hella d1s mercek öneririm, ampul tutucusuyla alman gerekir. Bir çok örnek uygulama var onları da inceleyin. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts