Mehmet Semih Zorlu 7 Mayıs 2015 Paylaş 7 Mayıs 2015 Bende mercek montajındaki müşterileme butür şeylerin yapılmamasını anlatıyorum ama isteyen çok olduğu için yapıyoruz... en azında ben mercek içindeki kırmızı veya başka renk aydınlatmaya ters role koyup kısalar yanınca bu ledlerin kapanmasını sağlamyı planlıyorum bundan sonraki montajlarda... parklar açıkken angel halkası veya mercek içindeki led yanıp modifiye ruhunda bişeyler olabilir. ama farla yanınca kapansınki aydınlatma çizgisini bozacak bir durumla karşılaşmayalım... 2 Yorum bağlantısı
Erhan Yalçın 12 Mayıs 2015 Paylaş 12 Mayıs 2015 (düzenlendi) sağ farın ortasında bir ışık yoğunluğu var, muhtemelen mercek siperini ayarlayan vidanın ayarı yapılacaktı, ben ise hiç dokunmadım farı öylece kapattım. o vidadan siperin konumunu ayarlayınca kesin düzeleceğini bilsem bir çaresine bakıcam da emin olamıyorum. ampülü kontrol ettim, zaten ampül yuvası kilitli ampülü takıp çevirince sabitleniyor, ampülden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. fikirlerini zalabilir miyim?gece duvar fotosu çekip koyucam ama fırsat olmuyor abi idare edelim , sadece gündüz 15:39 da çektiğim fotoğpraf var onu yükleyim... gerisini çekince yüklerim 12 Mayıs 2015 tarihinde Erhan Yalçın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 12 Mayıs 2015 Paylaş 12 Mayıs 2015 Mercek siperi biraz önde kalmış ışığa bir miktar fazla yol veriyor , ayar vidalarına ulaşamıyor musunuz ? Yorum bağlantısı
Erhan Yalçın 12 Mayıs 2015 Paylaş 12 Mayıs 2015 Sol mercek müsait ama sağ mercek zor olacak, az sonra bir kntrol edicem Yorum bağlantısı
Erhan Yalçın 15 Mayıs 2015 Paylaş 15 Mayıs 2015 (düzenlendi) Duvar sarı renk olduğundan ışık sarımsı çıkmış, sağ tarafın ışık izi aynen sol taraf gibi ama solun ışığı sağın üstüne düştüğü için sanki sağın kesilme çizgisi eksik gibi çıkmış fotodaDuvar tam 10 metre mesafedeSağ tarafın siper ayarı baya kastı beni ama hallettim. Şimdide sağ taraf battı gözüme 15 Mayıs 2015 tarihinde Erhan Yalçın tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 16 Mayıs 2015 Paylaş 16 Mayıs 2015 Çok kurcalamaya gerek yok gayet güzel görünüyor iyi günlerde kullanın 1 Yorum bağlantısı
Burak Güven1679652632 12 Aralık 2016 Paylaş 12 Aralık 2016 merhava, benim soyle bir dusuncem var. aracim 2009 fiat bravo, ve bir halojen mercek+ standart halojen uzun far kasesi var. asagidaki fotodaki gibi: ben diyorum ki; bi xenon mercek sistemini halojen mercekli kisa varin oldugu yere degil de uzun far kasesinin oldugu yere yapsam acaba aydinlatmada bir farklilik olur mu? muhtemelen olacagini tahmin ediyorum ama belki bilen ustadlardan cok da bir fark olmaz cevabini umid ediyorum bu sayede 2,5 inchlik yuvaya 3 inch mercek montajiyla ugrasmayacagim ve bi xenon mercek kolaylikla uzun far kismina sigar diye dusunuyorum. cevaplar icin simdiden tesekkur ederim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Aralık 2016 Paylaş 12 Aralık 2016 (düzenlendi) Uzun hüzme kısmına iyi bir işçilikle sıgar.Mercek olarak yeni tip Hella bi-xenon kullanmanı tavsiye ederim.Mercek mecburen çok önde olacak.Bundan dolayı dış cama degme riski var,dikkatli yerleşim önemli oluyor.Bundan dolayı farın arka kısmıda uygunsa arka kısımda ampul falan rahatça yerleşimi olacaktır.Mercek kapagı seçimin görsel açıdan önemli olacaktır. http://www.geceucusu.com/topic/2703-fiat-bravo-mercekli-fara-xenon/?page=4 12 Aralık 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Burak Güven1679652632 14 Aralık 2016 Paylaş 14 Aralık 2016 On 12.12.2016 at 18:18, Oktay Toker yazdı: Uzun hüzme kısmına iyi bir işçilikle sıgar.Mercek olarak yeni tip Hella bi-xenon kullanmanı tavsiye ederim.Mercek mecburen çok önde olacak.Bundan dolayı dış cama degme riski var,dikkatli yerleşim önemli oluyor.Bundan dolayı farın arka kısmıda uygunsa arka kısımda ampul falan rahatça yerleşimi olacaktır.Mercek kapagı seçimin görsel açıdan önemli olacaktır. http://www.geceucusu.com/topic/2703-fiat-bravo-mercekli-fara-xenon/?page=4 oktay abi çok teşekkürler cevaın için. ancak benim asıl merak ettiğim şey, normal far kullanında (yani bi xenon merceklerin uzun far tasının içinde olduğu hallerde) merceğin standart yerinde değil de orada olması bir sorun teşkil eder mi acaba aydınlatmada? Yoksa normal yerinde olmasıyla uzun far tasının içerisinde olması arasında aydınlatmayı etkileyecek kadar bir fark olmaz mı? ya da kesilme çizgisini ayarlayabildikten sonra aydınlatmada sıkıntı olmaz demek doğru mudur? Teşekkürler On 12.12.2016 at 18:18, Oktay Toker yazdı: http://www.geceucusu.com/topic/2703-fiat-bravo-mercekli-fara-xenon/?page=4 bu konuyu ezberledim sayılır zaten yapan da arkadaşım, o konudaki durumdan farklı bir durum olduğu için bu başlığa yazayım dedim, konuları karıştırmamak adına. ama yardım gereken yerlerde zaten mecburen erhandan destek talebim olacak Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Aralık 2016 Paylaş 14 Aralık 2016 Merceğin yönü doğru olduğu sürece sıkıntı olmaz.Merceği sabitlerken orijinal merceğide yakarak sabitleyeceksin. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 19 Aralık 2016 Paylaş 19 Aralık 2016 On 12.12.2016 at 16:47, Burak Güven yazdı: merhava, benim soyle bir dusuncem var. aracim 2009 fiat bravo, ve bir halojen mercek+ standart halojen uzun far kasesi var. asagidaki fotodaki gibi: ben diyorum ki; bi xenon mercek sistemini halojen mercekli kisa varin oldugu yere degil de uzun far kasesinin oldugu yere yapsam acaba aydinlatmada bir farklilik olur mu? muhtemelen olacagini tahmin ediyorum ama belki bilen ustadlardan cok da bir fark olmaz cevabini umid ediyorum bu sayede 2,5 inchlik yuvaya 3 inch mercek montajiyla ugrasmayacagim ve bi xenon mercek kolaylikla uzun far kismina sigar diye dusunuyorum. cevaplar icin simdiden tesekkur ederim. Mevcut kısa mercek ne olacak ? Kalacaksa iki tane xenon kısa olmaması gerekir, yönetmeliklere uygun değil, trafiği de mahveder. Yorum bağlantısı
Burak Güven1679652632 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 20 saat önce, Selçuk Keleş yazdı: Mevcut kısa mercek ne olacak ? Kalacaksa iki tane xenon kısa olmaması gerekir, yönetmeliklere uygun değil, trafiği de mahveder. ben mevcut halojen mercegi yine halojen ampul ile tutup switch le iptal etmek istiyorum. yani sadece uzun far tasina koyacagim bi xenon mercekler calisacak, halojen standart mercek sadece goruntu icin orda kalacak. aslinda ikisini de xenon yapma fikri aklimdan gecti ancak hem maliyetli hem gereksiz olur diye dusunmustum, trafige ya da karsidaki araclara ne gibi zarari olur? sonucta iki isik birbiri uzerine ortusmeyecek mi? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 (düzenlendi) Orijinal merceğin perdesini mercek camına doğru 50derecelik falan bir açı ile eğin yada bi-xenon mercekteki perdenin uzun hüzme yapısı gibi kesin,perdeyi çıkarmayın ve uzun hüzme olarak çalışsın.swich gibi ayırma işlemleri ile uğraşmayın.Renk takıntısı oluşursa Beyaz ampul alıp takın, 20 Aralık 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Burak Güven1679652632 20 Mart 2017 Paylaş 20 Mart 2017 erhanın yöntemleri izleyerek ben de bi xenon montajını bitirdim. bosch mercek kullandım ancak ben de erhan gibi kapak kısmında takıldım kaldım. bi fikir verecek bi yol gösterecek abilerimize kardeşlerimize şimdiden teşekkür ederim.var mıdır uyan bi mercek kapağı? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Mart 2017 Paylaş 20 Mart 2017 (düzenlendi) Kapak için Mercedes A serisi farlarında kullanılan kapak hm yuvarlak ve dar ayrıca arkaya doğru uzun.Açık kalan kısımları rahatça kapatır. Puşit deniliyor sanırım inşaat hırdavatçılarından alabilirsiniz.Fırat olanı ulursanız 65 lık galiba bu ölçüde olan bosch bi-xenon merceğin ön kısmının yarısını içten hafif tıraşlama ile sıgıyor ve kapatıyor.Son derece ısıya dayanıklı.500 derecede falan yumuşuyor.Kesmesi kolay. Bosch bi-xenon kullandıysanız.Perdesini mutlaka kontrol ediniz.Ön kısıma çarpmasın yoksa oerde açık kalır uzuna doğru ışık oluşur. Mercedes olanı yaa bu tarz ince yuvarlak arkaya doğru uzun olan kapakları İlanlardaki arkadaşlardan temin edebilirsiniz. 20 Mart 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Mart 2017 Paylaş 20 Mart 2017 (düzenlendi) Yada aynı tarzda Fiesta 2010 eski nesil Hella mercekli farın tası alınır kesilir ve rtv silikonla takılır. 20 Mart 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Mart 2017 Paylaş 20 Mart 2017 (düzenlendi) Şu an hatırlmadığım bir çok çalışmada farklı birleşimlerle kapaklar yapma fırsatım oldu.Buda farklı bir seçenek olabilir.Galvaniz plaka yada aliminyum kalın folyo.Önkısma elde taşınan sıcak kahve çay bardaklarının içinin tepesini keserek kullanabilirsiniz. 20 Mart 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Burak Güven1679652632 21 Mart 2017 Paylaş 21 Mart 2017 çok teşekkürler oktay abi, inşallah fiesta ya da mercedes kapağından birini bulabilirim. elinde olan varsa haber ederse ayrıca memnun olurum. Yorum bağlantısı
Ahmet Başaran 2 5 Ocak 2019 Paylaş 5 Ocak 2019 Herkese merhaba. Forum aramada bulamadım. Aracıma yeni xenon taktırdım fakat bir tanesi bir süre sonra sönüyor, ertesi gün tekrar yanıyor bir süre sonra tekrar sönüyor. Eskiden bu işler ile uğraşan bir abime sordum ampül arızalıdır dedi. Sorun ne olabilir. kit: cartech 35w 8000k araç:2011 fiat bravo 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 5 Ocak 2019 Paylaş 5 Ocak 2019 7 saat önce, Ahmet yazdı: Herkese merhaba. Forum aramada bulamadım. Aracıma yeni xenon taktırdım fakat bir tanesi bir süre sonra sönüyor, ertesi gün tekrar yanıyor bir süre sonra tekrar sönüyor. Eskiden bu işler ile uğraşan bir abime sordum ampül arızalıdır dedi. Sorun ne olabilir. kit: cartech 35w 8000k araç:2011 fiat bravo 2 Soyadınızı bildirin ki üye adınızı düzenleyelim. Balastınız arızalı veya giriş çıkış bağlantılarında temassızlık var. Ampul olduğunu sanmıyorum. Yorum bağlantısı
Ahmet Başaran 2 6 Ocak 2019 Paylaş 6 Ocak 2019 11 saat önce, Selçuk Keleş yazdı: Soyadınızı bildirin ki üye adınızı düzenleyelim. Balastınız arızalı veya giriş çıkış bağlantılarında temassızlık var. Ampul olduğunu sanmıyorum. Soyadım Başaran Yorum bağlantısı
Yusuf Ekin 22 Ocak 2019 Paylaş 22 Ocak 2019 Merhabalar, Bir tanisma bolumu bulamadim ismmim yusuf Izmirden yaziyorum Aracim fiat bravo 2013 xenon mercek uygulamasi yapmak icin aldiğım 2,5 inch cin mali merceği takamadim cunku sağ far kazadan dolayi işlem görmüş ve yapan arkadaş ısıya dayanıkli bir silikon kullandığı için camini açamadim. Artık 2. El bir sağ far alıp daha sonra bu işlemi gerçekleştireceğim. Şimdiki durumda ise hali hazirda bulunan phlips marka 4300k xenon ampulleri farlara taktim yanlız farlarin istikamerinde çok büyük bir problem var aşırı şekilde sağa baķıyor far ayarıyla ilgisi yok zaten farlar standart ayarlarindaydi takmadan önce bir sorun yoktu. Far ayarlarindan ayarları yapıp olması gereken yere aldım fakat uzunları yaktığım zaman uzun far istikameti yolu göstermiyor aşıri derecede solu gösteriyor bunun sebebide kısa farları standart ayara getirmek için ayarlardan sola kaydırmış olmam. Çin malı bir xenon taktığım zaman bır sorun yok ya da halojen taktığımda. Sonuçta h1 ampulün soketi belli bir oynama yapamıyorum . Daha önce bu marka ampulü kullanmış bi arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim. Kusurum.olduysa affola Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Ocak 2019 Paylaş 23 Ocak 2019 19 saat önce, Yusuf ekin yazdı: Merhabalar, Bir tanisma bolumu bulamadim ismmim yusuf Izmirden yaziyorum Aracim fiat bravo 2013 xenon mercek uygulamasi yapmak icin aldiğım 2,5 inch cin mali merceği takamadim cunku sağ far kazadan dolayi işlem görmüş ve yapan arkadaş ısıya dayanıkli bir silikon kullandığı için camini açamadim. Artık 2. El bir sağ far alıp daha sonra bu işlemi gerçekleştireceğim. Şimdiki durumda ise hali hazirda bulunan phlips marka 4300k xenon ampulleri farlara taktim yanlız farlarin istikamerinde çok büyük bir problem var aşırı şekilde sağa baķıyor far ayarıyla ilgisi yok zaten farlar standart ayarlarindaydi takmadan önce bir sorun yoktu. Far ayarlarindan ayarları yapıp olması gereken yere aldım fakat uzunları yaktığım zaman uzun far istikameti yolu göstermiyor aşıri derecede solu gösteriyor bunun sebebide kısa farları standart ayara getirmek için ayarlardan sola kaydırmış olmam. Çin malı bir xenon taktığım zaman bır sorun yok ya da halojen taktığımda. Sonuçta h1 ampulün soketi belli bir oynama yapamıyorum . Daha önce bu marka ampulü kullanmış bi arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim. Kusurum.olduysa affola Odaklar tutmuyor. H tipi çakma ampullerin klasik sorunu. Çözümü yok malesef. Yorum bağlantısı
Recommended Posts