İçeriğe Yönlendir

Fiat Bravo mercekli fara xenon

Şener Yener

Recommended Posts

Yusuf Ekin
(düzenlendi)

20190122_194554.jpg

20190122_194604.jpg

Evet Selçuk bey tam da dediğiniz gibi artık halojene geri dönücem gibi gözüküyor.. ya da çıkma sağ far alıp xenon mercek montajı yapıcam.

Aslında çin malı xenon ampul kullandığımda odaklamada sorun yok fakat gerçek 4300k değil yeşilk bi renk philips ise gerçek 4300k fakat odak tutmuyor.

tarihinde Yusuf ekin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yusuf Ekin

Halojen farlara takılan xenon kitler ilgili yazıyı şimdi gördüm dikkatimden kaçmış özür dilerim.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
21 saat önce, Yusuf ekin yazdı:

Evet Selçuk bey tam da dediğiniz gibi artık halojene geri dönücem gibi gözüküyor.. ya da çıkma sağ far alıp xenon mercek montajı yapıcam.

Aslında çin malı xenon ampul kullandığımda odaklamada sorun yok fakat gerçek 4300k değil yeşilk bi renk philips ise gerçek 4300k fakat odak tutmuyor.

Fotolardaki ışık dağılımı da iyi değil, yanal aydınlatma hiç yok, kümelenmeler var.
Bütçe elveriyorsa sağ sol far alıp d1s mercek montajı yapmaya çalışın. Halojen altyapıyla uğraştığınız sürece yaptığınız her şey boşa gidecek ve tatmin etmeyecektir. Sadece odak tutması sorunu değil, halojen merceğin menzili de kısa olduğundan gerçek xenon menziline ulaşamayacaksınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

Bu farda her xenon merceğide maalesef merceğin takıldığı sabitleme alanından dolayı takılamıyor.Mercek valeo ise ise aynı çapta düz  xenon d2s merceği alıp takılabilir,lakin Bosch ise çok zor ve bi-xenon mercek işlmide olmaz dememekle işlemler çok teknik ve tecrübe isteyen işlemler gerktiriyor.Tavsiyem orijinal mercek ve blümünde montaj yerine uzun far kısmında montaj yapılması ve uygun mercek şapkası kullanılması daha rahat ve güzel olacaktır.

Konu içinde paylaşılmış  çalışmaları inceleyiniz fikir verecektir.

Farı açmak için tornavida,sabır ve dikkat ile açabilirsiniz bence yeni almanıza gerek yok ve bu defa diğer far yeni fardan soluk kalacak ve görsel sıkıntı yaşayacaksınız. 

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Emirhan Güleç

Merhabalar,

Aracım 2012 model 1.6 bravo halojen mercekli far kullanıyorum. Geçen ay halojen ampül yetersizliğinden led ampul aldım aliexpressten 1 hafta önce geldi (c6-7200 lümen) inanılmaz derecede yetersiz yolda 2 metre önünü dahi aydınlatmıyor. Bi xenon ampul alıp takmayı mı? daha güçlü bir led ampul mu ? yoksa halojen mi önerirsiniz. (beyaz olması görüntü acısından tercihimdir. 

Teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Mesajınızı ilgili konuyla birleştirdim. Daha önceki montaj ve yorumlardan yararlanabilirsiniz. Çakma xenon ve led kitler halojen farlarla tam uyum sağlayamıyor bu nedenle aydınlatması ya yetersiz ya da düzgün olmuyor. Bu nedenle önermiyoruz. En düzgün çözümü D1S mercek montajı ile sağlayabilirsiniz ancak işçiliği maliyeti vs ucuz olmayacaktır. 
Far merceklerinin islenmiş olma ihtimali yüksek. Bu nedenle farlara halojen ampulleri takın, 5 metreden bir duvar fotosu çekip buraya gönderin ordan bakalım.

On 16.11.2020 at 13:45, emirhangulec yazdı:

Merhabalar,

Aracım 2012 model 1.6 bravo halojen mercekli far kullanıyorum. Geçen ay halojen ampül yetersizliğinden led ampul aldım aliexpressten 1 hafta önce geldi (c6-7200 lümen) inanılmaz derecede yetersiz yolda 2 metre önünü dahi aydınlatmıyor. Bi xenon ampul alıp takmayı mı? daha güçlü bir led ampul mu ? yoksa halojen mi önerirsiniz. (beyaz olması görüntü acısından tercihimdir. 

Teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Emirhan Güleç
19 saat önce, Selçuk Keleş yazdı:

Mesajınızı ilgili konuyla birleştirdim. Daha önceki montaj ve yorumlardan yararlanabilirsiniz. Çakma xenon ve led kitler halojen farlarla tam uyum sağlayamıyor bu nedenle aydınlatması ya yetersiz ya da düzgün olmuyor. Bu nedenle önermiyoruz. En düzgün çözümü D1S mercek montajı ile sağlayabilirsiniz ancak işçiliği maliyeti vs ucuz olmayacaktır. 
Far merceklerinin islenmiş olma ihtimali yüksek. Bu nedenle farlara halojen ampulleri takın, 5 metreden bir duvar fotosu çekip buraya gönderin ordan bakalım.

vYgsBz.jpg

2f0EVm.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Far deseninde bir problem görünmüyor.  GE Megalight Ultra f/p ürünüdür, öneririm. Osram Nightbreaker Laser da olur, ancak ikisinde de büyük bir fark beklemeyin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...