İçeriğe Yönlendir

Far karartma

Levent Bakal

Recommended Posts

Cem Durna

Ani ben maskeleme yapcam ama :/. Bide konu dışı ama farın mercekleri direk güneş ışığına maruz kaldığı için mercek altındaki çerçevede erime oluyo.

e7cc2ddc38dfd3b451e7e2d3437101ad.jpg

33301e22d3f1b4298a07993a271151c7.jpg

Bunu önlemek için mercek üzerine çapka yapılabilir yada ısıya dayanıklı bi meteryalle ermenin olduğu bölüme koruyucu bi yüzey oluşturulanilir. Orjinsl st farlarında zaten çıkıntılı bi şapkayla bu durumu çözmüşler sma bence çirkin bi görüntüsü var. Ben bi kaşığı ortadan ikiye bölüp kullsnmayı düşünüyorum ama bu seferde ayna görevi görüp başka bi yeri eritmesindrn şüpe ediyorum. Sizler ne düşünüyosunun bu konuda?

Yorum bağlantısı
Samet Kayış

Ben astra g de tenekeden parça kesip yapıştırdım en kolay yöntem olarak aklıma bu geldi o çok kötü bir durum. Bence sizde deneyebilirsiniz o teneke parçasını da ısıya dayanıklı silikonla yapıştırırsanız çoka daha iyi olur renk olarak parlak gri o yüzeyde sırıtmaz :) kolay gelsin :)

Yorum bağlantısı
Cem Durna

Teneke parçasını erimenin olduğu yeremi yapıştırdın yoksa şapkayamı?

Yorum bağlantısı
Cem Durna
(düzenlendi)

Çok teşekkürler. Far çerçevesini kaçlık zımparayla boyaya hazırlıyım?

Ya bide bu elme sirkesi kroma hiç bişey yapmıyo. Sirkeyi kromun üstüne püskürttüm. Hiç bişey olmadı. Sonra bulaşık süngerinin sert yeriyle ovaladım anca öyle çıktı. Ama ben sirke dökmesemde bulaşık süngeri yada zımparayla çıkardı yani :))))

tarihinde Cem Durna tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Aslında sirke pek gerekli degil pürüzsüz bir yüzey istiyorsan zımpara yapmadan sadece sirke kullanabilirsin. Ama zaten zımpara yapacağın için gerek yok. Ben zımparayı sulu olarak uyguladım çizgiler belli olsada boyama aşamasından sonra kayboldu. Boyanan kısmın üzerine direkt ışık yansımıyorsa pekte sorun çıkarmıyor.

Yorum bağlantısı
Cem Durna

Aldım elime 800 lük zımpara başladım zımparaya. Zaten boyayanın tutuncağı bi yüzey yaratmak. Eğer en ufak bi köşeyi bile zımparalsmassan boyada kavlama vs olabiliyo. Bu sefer işimi şansa bırakmıcam. Plastik astarıda atıp boyayı yapıcam :))

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Evet hafif bi kavlama benimkinde de var ama görmezden geliyorum. Sanırım o kısımda zımparalama işi biraz yavan kalmış. :unsure:

Yorum bağlantısı
Cem Durna
(düzenlendi)

Boya yapsrken müsayit olursam plastik bişeyin yarısını astarlı yarısını normal boyucam. Fark ediyomu gerçekten merak ediyorum :)))

Yorum bağlantısı
Galip Kandemir1679652621
(düzenlendi)

Motip 690 derece ısıya dayanıklı boya var.astar atmaya gerek yok.aracın orjinal krom boğazından kat kat daha fazla tutunuyor.test edildi.

4d0405b1e8a8eb35ea7e0559eaf782d4.jpg

9d7b2c453c47fc9b7cd45363155eaa61.jpg

tarihinde Galip Kandemir tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Durna

Isıya dayanıklı boyalar mat siyah olduğu için kullanmadım. Akçalı parlak siyah boyayla boyadım bu sabah. Astarı sprey boya kapağının yarısına denedim. Gerçekten astarlı bölüm boyayı bırakmıyo :)) astarsız bölümde kapağı esnetince çatlamalar oldu ve boyayı kazıya biliyosun. Ama astarlı kısım sökülmüyo.

Astarlı hali:

70cb8d77dd4b5ac794606567376642a5.jpg

Boyanmış hali:

c61fc63836020e921d5f4eeeb760229e.jpg

Yorum bağlantısı
Galip Kandemir1679652621

Far isisindan inşallah etkilinmez.güzel olmuş.bende ilk başta mat sevmiyordum fakat bu motip boya çok tatlı bir görünüm veriyor.kadife gibi resmen.ben sevdim açıkçası

Yorum bağlantısı
Cem Durna

Paylaştığın resimdekide çok hoş olmuş. Fiesta değilde diğeri pasat farımı ?

Yorum bağlantısı
Galip Kandemir1679652621
Paylaştığın resimdekide çok hoş olmuş. Fiesta değilde diğeri pasat farımı ?

Evet passat

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

H7 projektörleri tekrar kullanıp farı kapatsaydın yazık ederdin zaten kararmışlar. Hellayı kullanmaya başla arada dağlar varmış diyeceksin emin ol.:D

Cem senin karartma da çok başarılı olmuş şimdi olsa bende astar geçip parlak siyah yapardım. Ama ne kadar etkili olacak birde kullandıktan sonra görelim.;)

Yorum bağlantısı
Cem Durna

Garip far kapağında tadilat yapcaksan düşünmeden kesinlikle bişey yapma. Sonra geri dönüşü olmuyo :))

Erkan boya güzel oldu ama benim ev 9. Katta balkon baya rüzgar alıyo. Bazı bölümlerde tozdan dolayı pütürler oldu ama nazarlık olsun oda :)) o püzürleri ince zımpara yapsak bozar heralde hiç ellemicem oyüzden.

Galip mercek değiştirmeklede en iyisini yapmışsın. Benim merceklerin içinde deforme vardı. Visteon mercekler çok dandik. Bende hella mercekle değiştirdim.

a70427fcbe0dfdc07615a08defff0b6a.jpg

7000a47ce33746432de350897fd7a179.jpg

Yorum bağlantısı
Galip Kandemir1679652621

Tadilat far kapağında değil mercegin sabitleme yerinde saç ayak yapılacak o kadar çap aynı sonuç olarak.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Cem Durna
(düzenlendi)

Isıya dayanıklı boyalar mat siyah olduğu için kullanmadım. Akçalı parlak siyah boyayla boyadım bu sabah. Astarı sprey boya kapağının yarısına denedim. Gerçekten astarlı bölüm boyayı bırakmıyo :)) astarsız bölümde kapağı esnetince çatlamalar oldu ve boyayı kazıya biliyosun. Ama astarlı kısım sökülmüyo.

Astarlı hali:

70cb8d77dd4b5ac794606567376642a5.jpg

Boyanmış hali:

c61fc63836020e921d5f4eeeb760229e.jpg

merhaba arkadaslar. boyadigim farda yine kabarmalar oldu. nerde yanlis yapiyorum anlam veremedim. artik isiya dyanikli boyanin tek care oldugunu dusunmeye basladim :(

41bea75e3575cef81b352309bd3228f9.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...