Cem Durna 16 Eylül 2014 Paylaş 16 Eylül 2014 Ani ben maskeleme yapcam ama :/. Bide konu dışı ama farın mercekleri direk güneş ışığına maruz kaldığı için mercek altındaki çerçevede erime oluyo. Bunu önlemek için mercek üzerine çapka yapılabilir yada ısıya dayanıklı bi meteryalle ermenin olduğu bölüme koruyucu bi yüzey oluşturulanilir. Orjinsl st farlarında zaten çıkıntılı bi şapkayla bu durumu çözmüşler sma bence çirkin bi görüntüsü var. Ben bi kaşığı ortadan ikiye bölüp kullsnmayı düşünüyorum ama bu seferde ayna görevi görüp başka bi yeri eritmesindrn şüpe ediyorum. Sizler ne düşünüyosunun bu konuda? Yorum bağlantısı
Samet Kayış 16 Eylül 2014 Paylaş 16 Eylül 2014 Ben astra g de tenekeden parça kesip yapıştırdım en kolay yöntem olarak aklıma bu geldi o çok kötü bir durum. Bence sizde deneyebilirsiniz o teneke parçasını da ısıya dayanıklı silikonla yapıştırırsanız çoka daha iyi olur renk olarak parlak gri o yüzeyde sırıtmaz kolay gelsin Yorum bağlantısı
Cem Durna 17 Eylül 2014 Paylaş 17 Eylül 2014 Teneke parçasını erimenin olduğu yeremi yapıştırdın yoksa şapkayamı? Yorum bağlantısı
Samet Kayış 17 Eylül 2014 Paylaş 17 Eylül 2014 Cem Durna yazdı: Teneke parçasını erimenin olduğu yeremi yapıştırdın yoksa şapkayamı?Erimenin olduğu yere Yorum bağlantısı
Cem Durna 18 Eylül 2014 Paylaş 18 Eylül 2014 (düzenlendi) Çok teşekkürler. Far çerçevesini kaçlık zımparayla boyaya hazırlıyım? Ya bide bu elme sirkesi kroma hiç bişey yapmıyo. Sirkeyi kromun üstüne püskürttüm. Hiç bişey olmadı. Sonra bulaşık süngerinin sert yeriyle ovaladım anca öyle çıktı. Ama ben sirke dökmesemde bulaşık süngeri yada zımparayla çıkardı yani ))) 18 Eylül 2014 tarihinde Cem Durna tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 18 Eylül 2014 Paylaş 18 Eylül 2014 Aslında sirke pek gerekli degil pürüzsüz bir yüzey istiyorsan zımpara yapmadan sadece sirke kullanabilirsin. Ama zaten zımpara yapacağın için gerek yok. Ben zımparayı sulu olarak uyguladım çizgiler belli olsada boyama aşamasından sonra kayboldu. Boyanan kısmın üzerine direkt ışık yansımıyorsa pekte sorun çıkarmıyor. Yorum bağlantısı
Cem Durna 18 Eylül 2014 Paylaş 18 Eylül 2014 Aldım elime 800 lük zımpara başladım zımparaya. Zaten boyayanın tutuncağı bi yüzey yaratmak. Eğer en ufak bi köşeyi bile zımparalsmassan boyada kavlama vs olabiliyo. Bu sefer işimi şansa bırakmıcam. Plastik astarıda atıp boyayı yapıcam ) Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 18 Eylül 2014 Paylaş 18 Eylül 2014 Evet hafif bi kavlama benimkinde de var ama görmezden geliyorum. Sanırım o kısımda zımparalama işi biraz yavan kalmış. Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 19 Eylül 2014 Paylaş 19 Eylül 2014 Hayır kullanmadım. Boya olarak da faworinin metalik siyah boyasını uyguladım. Yorum bağlantısı
Cem Durna 19 Eylül 2014 Paylaş 19 Eylül 2014 (düzenlendi) Boya yapsrken müsayit olursam plastik bişeyin yarısını astarlı yarısını normal boyucam. Fark ediyomu gerçekten merak ediyorum )) 19 Eylül 2014 tarihinde Cem Durna tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Galip Kandemir1679652621 19 Eylül 2014 Paylaş 19 Eylül 2014 (düzenlendi) Motip 690 derece ısıya dayanıklı boya var.astar atmaya gerek yok.aracın orjinal krom boğazından kat kat daha fazla tutunuyor.test edildi. 19 Eylül 2014 tarihinde Galip Kandemir tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Cem Durna 19 Eylül 2014 Paylaş 19 Eylül 2014 Isıya dayanıklı boyalar mat siyah olduğu için kullanmadım. Akçalı parlak siyah boyayla boyadım bu sabah. Astarı sprey boya kapağının yarısına denedim. Gerçekten astarlı bölüm boyayı bırakmıyo ) astarsız bölümde kapağı esnetince çatlamalar oldu ve boyayı kazıya biliyosun. Ama astarlı kısım sökülmüyo. Astarlı hali:Boyanmış hali: Yorum bağlantısı
Galip Kandemir1679652621 19 Eylül 2014 Paylaş 19 Eylül 2014 Far isisindan inşallah etkilinmez.güzel olmuş.bende ilk başta mat sevmiyordum fakat bu motip boya çok tatlı bir görünüm veriyor.kadife gibi resmen.ben sevdim açıkçası Yorum bağlantısı
Cem Durna 19 Eylül 2014 Paylaş 19 Eylül 2014 Paylaştığın resimdekide çok hoş olmuş. Fiesta değilde diğeri pasat farımı ? Yorum bağlantısı
Galip Kandemir1679652621 19 Eylül 2014 Paylaş 19 Eylül 2014 Cem Durna yazdı: Paylaştığın resimdekide çok hoş olmuş. Fiesta değilde diğeri pasat farımı ?Evet passat Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 19 Eylül 2014 Paylaş 19 Eylül 2014 H7 projektörleri tekrar kullanıp farı kapatsaydın yazık ederdin zaten kararmışlar. Hellayı kullanmaya başla arada dağlar varmış diyeceksin emin ol.Cem senin karartma da çok başarılı olmuş şimdi olsa bende astar geçip parlak siyah yapardım. Ama ne kadar etkili olacak birde kullandıktan sonra görelim. Yorum bağlantısı
Cem Durna 19 Eylül 2014 Paylaş 19 Eylül 2014 Garip far kapağında tadilat yapcaksan düşünmeden kesinlikle bişey yapma. Sonra geri dönüşü olmuyo )Erkan boya güzel oldu ama benim ev 9. Katta balkon baya rüzgar alıyo. Bazı bölümlerde tozdan dolayı pütürler oldu ama nazarlık olsun oda ) o püzürleri ince zımpara yapsak bozar heralde hiç ellemicem oyüzden.Galip mercek değiştirmeklede en iyisini yapmışsın. Benim merceklerin içinde deforme vardı. Visteon mercekler çok dandik. Bende hella mercekle değiştirdim. Yorum bağlantısı
Galip Kandemir1679652621 19 Eylül 2014 Paylaş 19 Eylül 2014 Tadilat far kapağında değil mercegin sabitleme yerinde saç ayak yapılacak o kadar çap aynı sonuç olarak. Yorum bağlantısı
Cem Durna 20 Eylül 2014 Paylaş 20 Eylül 2014 arkadaslar konu disi ama acil gunduz fari yapmam gerekli. bu konuda bilgisi olan asadaki konuya bilgilerini paylasirsa cok sevinirim. keyifli forumlar http://www.geceucusu.com/topic/6414-6-ledli-gunduz-fari-yapimi-icin-yardim/ Yorum bağlantısı
Cem Durna 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 (düzenlendi) Cem Durna yazdı: Isıya dayanıklı boyalar mat siyah olduğu için kullanmadım. Akçalı parlak siyah boyayla boyadım bu sabah. Astarı sprey boya kapağının yarısına denedim. Gerçekten astarlı bölüm boyayı bırakmıyo ) astarsız bölümde kapağı esnetince çatlamalar oldu ve boyayı kazıya biliyosun. Ama astarlı kısım sökülmüyo.Astarlı hali:Boyanmış hali:merhaba arkadaslar. boyadigim farda yine kabarmalar oldu. nerde yanlis yapiyorum anlam veremedim. artik isiya dyanikli boyanin tek care oldugunu dusunmeye basladim 20 Kasım 2014 tarihinde Cem Durna tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Piano black güzel duruyor ama böyle bir sorunla karşılaşmakta can sıkar Yorum bağlantısı
Recommended Posts