İçeriğe Yönlendir

Hyundai Accent 3 (2006-2011) Bi-Xenon

İlker Kemal1679652572

Recommended Posts

Gökhan Çalışkan1679652607

bugün bende bit pazarındaydım,balast aradım bulamadım,bir tane vardı oda d1s.haftaya tekrar gitçem bakalım bir takım daha mercek alabilirim haftaya.

Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601
(düzenlendi)

Balast bende görmedim.. Zaten o mercekçi amcada balast olacağını sanmıyorum, ama sormakta fayda var dediğin gibi olabilir denk gelebilir de.

Edit:

Gece resimlerini çektim, güzel ama sarı ışığı sevmediğim için ya beyaz yada mavi 2x1 watt power led ile destekleyeceğim %90..

0c3b.jpg

2hx6.jpg

c7e3.jpg

tarihinde Erman PEHLİVAN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erkan Kahya
(düzenlendi)

Dxden sipariş ettiğin ürünlerden son sıradaki kartal gözlerini ayna altlarına monte etmeni öneririm çok şık duracakdır. İç aydınlatmadan da hat alınıp paralel bağlayınca on numara olacak. :good2: Angel eye' lar için beyaz ışık daha mantıklı yalnız önce dışarıda deneme yap ısı açısından soğutucuyla desteklemen gerekebilir.

tarihinde Erkan Kahya tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601

Kartal gözlerini ayna altları için almıştım zaten Erkan Bey, öneri ve görüşleriniz için teşekkür ederim. Benim tek korkum (konuda önceki sayfalarda sordum ama yanıt alamadığım için) kafama göre driver siparişi verdim, umarım power ledler için problem çıkmaz.

Isı için ise aleminyum levha kesip üzerine montaj yapacağım. Yeterli geleceğini düşünüyorum. PCB zaten var altında, PCB 'nin altına da yeterli kalınlık ve girinti çıkıntılı aleminyumlar var, onlardan kullanmayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Sinyal için kullanacaksın zannetim ben sürücüleri o yüzden gerek kalmayabilir demiştim. Şimdi ise angel eye için kullanacaksın takarsan daha iyi olur tabi hem o kadar ısınmaz voltajı ve amperi dengelediği için. Yalnız bişey belirteyim ben o sürücülerden aldım ankarada bi yerden sonra 3 tane 1w led bağladım. Bilgisayar güç ünitesinde gayet güzel çalıştı ledler fazla ısınmadı bile. Sonra arabaya bağladım biraz yandıktan sonra bi çartırtı çuturtu bi parlama kapasitörü patlayacaktı neredeyse :tirs: sonra baktım üzerindeki entegre falan yanmış. Belki bendekinde bir bozukluk vardı.

Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601

Olabilir, aslında power ledlerle aram iyidir. Tuzlu su akvaryumum var, üzerindeki armatürdeki power led kullanıldı. Armatürde bir hayli power led var.. 3 tane fan ile soğutma yapılıyor aktif olarak ve pasif demir saç üzerine sıralı PCB lerin üzerinde, florosanlar daha çok ısınıyor emin olun :)

zu6e8usa.jpg

6a9umera.jpg

u5u4a8u5.jpg

dscf1330l.jpg

Arabada da o kadar ısınacağını sanmam ama, yine de her ihtimale karşı driverı far dışında izole ederek kullanmayı düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601
(düzenlendi)
  Erkan Kahya yazdı:

Bunları gördüm ya daa da bişey demem power led konusunda. :dance2: Her türlü yaparsın sen o angle eye' ları.

Teşekkür ederim, lerlerin tamamı maviydi, resimler ledleri değiştirirken çekildi. Şimdi aralarda UV ve beyazları serpiştirdim, daha güzel aydınlatmaya daha ucuz maaliyetle kavuşmuş oldum :) deniz akvaryumumda mercan vs. olduğundan fotosentetik canlılar in aydınlatma çok önemli :) bu arada konuyla ilgisi yok ama, akvaryumumdan bir de video paylaşmak istedim sizlere..

tarihinde Erman PEHLİVAN tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601

Teşekkür ederim, hobilerim arasında en büyük tutkum.. Akşamları yorgun argın evime geldiğim zaman başına geçiyorum, alıyorum bir içecek yanıma... Baya bildiğin terapi görüyorum karşısında :)

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Akvaryumun icinde istavrit olsa bende olta atsam aksam eve gelince. Ben anca dinlenrim. :))

Yorum bağlantısı
Hami Erışık1679652606
  Gökhan Çalışkan yazdı:

bugün bende bit pazarındaydım,balast aradım bulamadım,bir tane vardı oda d1s.haftaya tekrar gitçem bakalım bir takım daha mercek alabilirim haftaya.

merhaba; bu bit pazarı tamamen nerede ,adresi ne acaba

Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601
  Erkan Kahya yazdı:

Kim ney balık mi yiyoruz :exc1:

Valla hem beslerim hem avlarım :D Severim ikisinide yani tavadakini de akvaryumdakinide.. :D

Hami Erışık yazdı:

merhaba; bu bit pazarı tamamen nerede ,adresi ne acaba

İzmir 'de. :) Balıkesir 'e biraz uzak :) Ama İzmir'e geliyorum derseniz, Halkapınar Otobüs duraklarına gelin, kime sorsanız gösterirler.. Tabi sadece Pazar günleri oluyor Bit pazarı.. Birde aklınızda olsun, sabah saat 10 'a kadar gezdiniz gezdiniz, yoksa bu sıcaklarda işiniz zor. ;)

Yorum bağlantısı
Hami Erışık1679652606
  Erman PEHLİVAN yazdı:

Valla hem beslerim hem avlarım :D Severim ikisinide yani tavadakini de akvaryumdakinide.. :D

İzmir 'de. :) Balıkesir 'e biraz uzak :) Ama İzmir'e geliyorum derseniz, Halkapınar Otobüs duraklarına gelin, kime sorsanız gösterirler.. Tabi sadece Pazar günleri oluyor Bit pazarı.. Birde aklınızda olsun, sabah saat 10 'a kadar gezdiniz gezdiniz, yoksa bu sıcaklarda işiniz zor. ;)

temmuzda tayinle izmire gelecegizde :yes: bu arada bendede a4 ün gün gündüz farı var ve ben hiç işlem yapmadan başka bir gündüz farının orjinal beyniyle süper yanıyor,kısık bilem :dance2:

Yorum bağlantısı
Hami Erışık1679652606
  Hami Erışık yazdı:

temmuzda tayinle izmire gelecegizde :yes: bu arada bendede a4 ün gün gündüz farı var ve ben hiç işlem yapmadan başka bir gündüz farının orjinal beyniyle süper yanıyor,kısık bilem :dance2:

a4 ün gündüz far beynine 400 demişlerdi,,,başka bir aracınkini ,o aracın gündüz farı+beyni 40 tl. :lol:

Yorum bağlantısı
Hami Erışık1679652606
  Erman PEHLİVAN yazdı:

400 TL bu ne ya valla çok istemişler. :) O paraya OEM xenon balast alınıyor. :D

haklısınız,ama bulamazsınız,sürücüsünü.

Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601
(düzenlendi)

Biliyorum konu biraz ağır ilerliyor ancak internetten sipariş ettiğim power led ve sürücü devreleri gelmediği ve arabam da bakımdan maddi problemlerden dolayı çıkamadığı için yavaş ama emin adımlarla ilerliyorum. :)

Mercek kapaklarını dün akşam montaj yaptım. Farın görüntüsü bir anda değişti. Siyah sprey boya alıp sadece far çanağını ve çanağın önündeki nikelaj kısmı boyayıp karartma yapmayı düşünüyorum. Sarı reflektörü çıkartmak istemiyorum ve sinyal yerini de boyamak istemiyorum. Çünkü ERA 'ya tam önden bakıp sinyal verdiğinizde, sinyalin olduğu o bölüm ve far tasının üstünde kalan yer komple parlayarak müthiş bir sinyal aydınlatması sağlanıyor. Dolayısı ile önce güvenlik deyip bu şekilde yapmayı düşünüyorum.

Angelları da montaj yapmadım, sadece görüntü olarak yerleştirdim ama tam olarak angellar taktığım yerde olacak. Montaj konusunda angel'ın halkasının arka kısmında kalan ve kesik çizgilerin olduğu yere yapıştırıcı sürmemek gerekiyor ki ışık homojen dağılsın.

Herneyse, işte valeo mercek kapaklı, valeo mercekli era farlarım. :) İnşaallah power ledlerim de geldiğinde araç üstünde gösterme şansım olacak.

Bu arada mercek ayarsız tabi, aracı bekliyorum ayar yapmak için. :)

0fjw.jpg

vzkd.jpg

wmc5.jpg

i3bo.jpg

tarihinde Erman Pehlivan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
(düzenlendi)
  Erman Pehlivan yazdı:

Montaj konusunda angel'ın halkasının arka kısmında kalan ve kesik çizgilerin olduğu yere yapıştırıcı sürmemek gerekiyor ki ışık homojen dağılsın.

Tırtıklı kısma yapıştırıcı sürebilirsiniz sorun olmaz çünkü ışığın kırılıp yansımasını sağlayan içteki tırtıklar yani pleksinin içi.Sadece hafif gölgelenme yapar onun dışında bir şey olmaz , ama en ideal montaj şekli sağlam ince çelik tel.Mercek kapağına açacağın ince deliklerden çelik teli geçirip angel halkayı sabitleyebilirsiniz :good1:

tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601
(düzenlendi)

Güzelmiş fikir :) bende düşünüyordum ne yapacağım diye :) teşekkürler ;)

Zaten angelın birini gölgelendirdim dediğiniz gibi berbat oldu. Bir tane daha angel alacağım. Kılım biraz bu konularda :)

tarihinde Erman Pehlivan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...