Selçuk Keleş 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 Angel yerine farın üst köşesindeki çerçeveye ledli şerit ya da çubuk yapılsa hoş olurdu. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 Elinize sağlık güzel olmuş.Sadece far tasını boyayabilirsiniz.Angel alacaksanız yeni tip bmw angel almanı tavsiye ederim.Işık verimliliği bu eski tipten daha iyi ama tek kusuru ışık verecegin kısım angel halkanın ortasında.Bu angel için 2 power led oldukca yeterli oluyor.Sürücü kullanacağın için ledin sogutucusunu iyi yapmanı öneririm.Orjinal tekli led sogutucusu yetersiz. Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 Dün kargondan dealextreme 'den sipariş ettiğim eagle eye (kartal gözü) ledlerim, beş adet 4x1watt driver, beş adet 1 watt 350 mA Soğuk beyaz power ledlerim geldi. Mevcut ledlerimi aluminyum PCB (tekli) olarak sipariş etmiştim.4x1watt olduğundan 1 adet sürücüyü her angel halkasına 2 adet bağlamayacağım için angellarda kullanmış olacağım. Soğutucu için nasıl bir yol izleyebilirim düşünüyorum açıkçası. Çünkü far çanağı ile angelların mercek üzerine doğru montaj yapacağım kıvrım yeri ile arasında pek mesafe yok. Üstteki resimde ne demek istediğimi anlıyorsunuz sanırım. Soğutucu ile başımız dertte mi yani şimdi? Fikir ve önerileriniz beni aydınlatacaktır. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 (düzenlendi) Bundan al sorun olmaktan çıksın?http://www.marketdij...roduct&pid=2497Büyük gelirse led pcb si büyüklüğünde kalın aliminyum parça bulup kes 2 tanede kessen olur. 10 Temmuz 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 Abi alayım almasına da sığacakmı baya büyük bişeymiş gibi görünüyor İki tane power ledi yan yana koymuş gibi olacağından, sanırım daha değişik bir soğutucuya ihtiyacım var. Ben bu siteyi inceleyeyim biraz Yorum bağlantısı
Oktay Toker 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 Bu linktekilerle uğraşmana gerek olmayabilir sen aliminyum kalın plaka bul ve pcb genişliğinde ne kadar kalınlık yapacaksan o kadar tane kes ve somunlu vida ve silikon ısı iletkeni kullanarak çözüm üretmen daha sağlıklı ve iç kısma uygun olur.Hazır alınanlar büyük gelme ihtimali yüksek.Linktekinin çapı 3 cm.Pcb den 1 cm daha geniş ve yüksekliğide uygun. Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 Anladım abi bende öyle yapmayı düşünüyorum. Dikdörtgen olarak kesip iki power ledi üzerine montaj edip o şekilde kullanmayı amaçlıyorum. Deneme için epey vaktim olacağından, sıkıntım yok. 1 Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 Eve gelir gelmez iftara da var hazır vakit bolken angel denemelerine giriştim beyaz renge aşığım gerçekten bence angellar çok güzel oldu bu şekilde.Siz ne dersiniz?Bu arada İzmir için iftar vakti, afiyet olsun cümlemize. 1 Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601 18 Ağustos 2013 Paylaş 18 Ağustos 2013 Merhabalar, gelişmelerle devam ettirmek istiyorum konuyu. Bugün sol far için mercek ayarlaması ve far karartma yaptım. Duvar çizgisi resimlerde ışık çizgisinin hemen altında. Biraz aşağıda kalıyor kesilme çizgisi ama, resmi çektikten sonra ayarlamayı yaptım. Resimlere göre yolunda olmayan bişey var mı sizce? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Ağustos 2013 Paylaş 18 Ağustos 2013 Eline sağlık.Boş duvarda sabit duran tasda görüntü yanıltıyor.Araç üzerine takılana kadar meraktan çizgi ne durumda olacak diye heyecan duyupta taktıktan sonra duvarda bu görüntüyü alabiliyorsan işte sorun o vakit geçerli olabiliyor.Ben dün gece yine bunu yaşadım ve rahatladım.477.ileti aynı mercekler kullanıldı.http://www.geceucusu.com/topic/92-ford-focus-ii-2005-2011-xenon-donusumu-ve-mercekli-farlar/page__st__460 Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601 18 Ağustos 2013 Paylaş 18 Ağustos 2013 (düzenlendi) Abi teşekkürler öncelikle.Abi ben bu ayarı tasla yapmadım. Işık desenini duvara çizerken aracın sol farını söktüm geldim. Zaten çalışmayı yedek takım farda yapıyorum. Araçtan çıkardığım farı koydum sehpaya, işaretledim çizgiyi. Daha sonra mercekli farı koydum sehpanın şablonlu kısmına, öyle ayarladım. Tabi önce çok yukarı bakıyordu far, daha sonra ayarladım. Aradaki tek fark, mercekli tasta far camı takılı değildi. Far tası farın arka plastiğine monteli şekilde yaptım. Soracağım şu;Yedek sağ far kenarda duruyor, onu açtığım zaman tası çıkarıp halojen deseni sadece tas kullanarak duvara alsam, daha sonra mercek montajı yapsam bu tasa, duvardaki çizgiye göre yine mercekli tası ayarlasam hata etmiş olur muyum? Yani farı bu şekilde ayarladıktan sonra montaj yapsam arabaya, sapma olsa dahi çok büyük ayara gerek kalmadan farın kendi ayar yuvalarını kullanarak odaklamayı düzeltebilir miyiz?Sağ farı ona göre yapacağım. 18 Ağustos 2013 tarihinde Erman Pehlivan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Ağustos 2013 Paylaş 18 Ağustos 2013 (düzenlendi) Anladığım dogru ise Hata olasılığı var.Her far için mercek takılacak tastan çizgi almanı öneririm.Başka fardaki tastan çizgi alıp diger tasa aynı yönde tasta olsa mercek uygulayınca hizalama hatası olasılığı olabiliyor özelliklede uzun hüzme hizalaması tutmayabiliyor ama aşırı değil.Ben bu şekilde bir çalışma sonrasında sorun yaşadım.HEr far için aynıdır demem de hata olur ama tedbirli olmak lazım.Mercek montajından sonra odaklama yapabilmen zor.Sadece yukarı aşagı,sağ sol ayar oluyor biliyorsun.L çizgisinin hizalaması sadece tas montajında mümkün. 18 Ağustos 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601 19 Ağustos 2013 Paylaş 19 Ağustos 2013 (düzenlendi) Tabi ki, L çizgisini Allah'tan düzgün ayarlamışım.. Gerçi göz kararı montaj yapmıştım ama, yine de sorun yaşamamışım..Bu arada abi sen sanırım kısmen yanlış anlamışsın beni aracın sağ farı için dediğin şekilde farklı taslardan hiza almış oldum ama, sol farı için aynı tası kullanacağım. 1.) Sol Farın içini açıp dağıtacağım.2.) Far tasını far plastiğinden ayırıp, sehpa üzerine sadece tası yerleştirip duvara desen alabilmek için halojenle çalıştıracağım.3.) Duvara L deseni ışığa göre çizeceğim.4.) Far çanağını mercek montajı için keseceğim.5.) Merceği L si düzgün olacak şekilde kaba mpntaj yapacağım.6.) Xenon ile çalıştırıp L deseni daha önceden duvarda aldığımız şekle göre ince ayar yapacağım.7.) Far tasını plastiğine montaj yapıp farı komple kapatacağım.Bunu yaptığımda far ayarı illa ki olmayacak ama, farın ayar vidalarından sağ sol ve aşağı yukarı hareket ettirerek ince ayar yardımı ile farı olması gereken konuma getirebilir miyiz?Yada şöyle sorayım, farı bu şekilde kapattığımda, far ayarcuya gittiğim zaman abi bu ayar olmuyor çünkü farı ayar vidalarından ne kadar ayarlarsam ayarlayayım olmuyor der mi? Yapmak istediğim hata payını ayar vidalarıyla giderebilir şekilde montaj yapmak. 19 Ağustos 2013 tarihinde Erman Pehlivan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Ağustos 2013 Paylaş 19 Ağustos 2013 Son cümlemde yazdığının izahını yapmışım. Tas önceden nasıl ayar oluyor ise olur.Sen olması gereken L çizğisini düzgünce mercekte yerleştirebildiysen far ayarını rahatca yapabilir.Sorun olmaz.L çizğisi kayık olduysa çizgi eğik falan olduysa bunu yapamazsın.Bunun için merceği gevşetip gerekli boşluk var ise öyle yapabilirsin ve tekrar sabitlersin.H4 tas olduğu için uzun hüzme zaten mercekte olacağı için böyle sorununda olmayacak.Tek sorun çizgi eğik olursa bunu tekrar mercekle oynayarak halledebilirsin.Tas ayarıyla yapamazsın.Tas ayarı ile L çizgi duvardaki çizgiden sağ veya solda olsun çok sorun olmaz bunu tas ayar vidalarıyla yapabilirsin.Fakat bu durum çift hüzmeli taslarda geçerli değil.İllaki mercekle oynamak lazım gelir. 1 Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601 19 Ağustos 2013 Paylaş 19 Ağustos 2013 Hah abi bende şimdi aldım istediğim cevabı Bi-xenon 'a kavuşmak istiyorum artık. Mercekli farımı toplayacağım ama, hazır açmışken sinyallarim power led olsun istiyorum. Bunun için hyundai accent eranın freeform farlarında aslında çok fazla seçeneğim yok. 1 adet driver kullanıp 4x1 watt turuncu power led ile bu işlemi gerçekleştirmek istiyorum ama, power ledleri nereye montaj yapacağım hakkında bir fikrim yok.Zira freeform 'un sinyal yeri şu şekilde; Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 19 Ağustos 2013 Paylaş 19 Ağustos 2013 L çizgisi derken neyi kastediyorsunuz ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Ağustos 2013 Paylaş 19 Ağustos 2013 (düzenlendi) Kırmızı ile işaretlediğim L çizgisi.Mavi ile işaretlediğim yer kesişme noktası. Power led ile uğraşacaksan tek tek power led yerleşecek şekilde iç yapıya göre sogutucu kessen ve ledleri taksan.Çirkinmi durur ki?Yuvarlak 4 lü lens fena durmaz ama iyi düşün projelendir derim.Yapıyı kullan. 19 Ağustos 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601 20 Ağustos 2013 Paylaş 20 Ağustos 2013 Herşeyde vardır bir hayır dedim, farları bitirmiş olsaydım, kahrolacaktım. Dün akşam park halindeyken aracıma çarptı bir sürücü.. Son durum bu; Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Ağustos 2013 Paylaş 20 Ağustos 2013 Üzücü durum.Az daha zorlansa farlar daha fazla zarar görecekmiş.Bununla geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 20 Ağustos 2013 Paylaş 20 Ağustos 2013 geçmiş olsun ben de uzun bir süre farımı beklerken tam almaya gidiyordum Oktay Abi'ye kaza yaptırdılar bana da, oluyor öyle şeyler, cana gelmesin. Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601 20 Ağustos 2013 Paylaş 20 Ağustos 2013 Amin, teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Ağustos 2013 Paylaş 20 Ağustos 2013 S,nyal yapısına göre ne yaparsan yap sanırım fena çirkin durur gibi.Passat farında kullandığım 5 li yuvarlak grup lens al ve epey dipten monte ederek kullan derim.Boyutu 4cm fakat led montajı uğraştırıyor.Normal 4 lü yuvarlak 5cm.Yada kare nude lensler var her biri 1 cm genişliğinde oda işini fazlasıyla görür. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 21 Ağustos 2013 Paylaş 21 Ağustos 2013 Geçmiş olsun, ciddi bir şey değil. 1 Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601 22 Ağustos 2013 Paylaş 22 Ağustos 2013 Selçuk Bey Teşekkür ederim.Oktay abi bende aynı senin gibi düşündüm, 4 'lü grup PCB üzerine sabit şekilde montak yapacağım sanırım.. Bakalım bi hafta sonu gelsin de.. Arabam hala tamir de. Yarın akşam diğer farı açıp mercek montajına başlayacağım. Öneriler için teşekkür ederim. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts