İçeriğe Yönlendir

Bosch Plus 90 - Osram NightBreaker - Philips X-tremeVision

Serdar Özer1679652569

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
Seviye ayarın araç yüksüz-yolcusuz iken 0 konumunda olmalı. Seviye ayarını kendin yapacaksan buna göre yapmalısın. Zaten bundan ötesini de değiştiremezsin farın optiği bu şekilde yapılmıştır.

Seviye ayarını yükseklik ayarı 2 konumunda iken yapıyorum.. Normalde de 2 konumunda kullanıyorum... Bu etik değil biliyorum ama ben memnunum, gerektiğinde biraz kaldırabiliyorum. 4 konumuna aldığımda da burnumun ucundan öteyi aydınlatmıyor zaten..

Bu halde muayeneye girdim, aracı teslim alan eleman ilk iş olarak far yükseklik ayarını sıfıra getirdi.

Orası 2 de dursun dedim, öyle ayarladım dedim, olmaz dedi :)

Sonuç, far seviye ayarı bozuk, hafif kusur ;)

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Ahanda Forumun çivisinin çıktığının resmidir :( Mehmet abi Selçuk ikimizide kovacak bak görürsün....Kesin küplere biniyordur ama dişleri ile uğraşmaktan bize vakit bulamıyor..heheee

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ahanda Forumun çivisinin çıktığının resmidir :( Mehmet abi Selçuk ikimizide kovacak bak görürsün....Kesin küplere biniyordur ama dişleri ile uğraşmaktan bize vakit bulamıyor..heheee

Selçuk sabırlı adamdır canım.

Gerçi dişini sıka sıka dişçiden çıkamaz oldu ;)

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
  • 4 hafta sonra...
Onur Araz

Arkadaşlar merhaba.

Aracımda sis farı olarak elimde fazladan bulunan Valeo H7 mercekleri takmış ve sadece ön yer kısmını aydınlatacak şekilde ayarlamıştım.

Eski H7 ampullerin mercekteki aydınlatmasından çok fazla memnun değilim, ama forumda incelediğim kadarıyla halojende bosch plus 90 lar çok övgü alıyor.

Sorum Valeo H7 merceklerime bosh Plus 90 H7 ampul takarsam iyi bir aydınlatma elde edermiyim?

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

siz sis farlarını ne için kullanıyorsunuz? eğer maksat sis farıysa, taktığınız mercek her ne kadar bu işe yaramasa da standart ampüller işinizi ziyadesiyle görür. çünkü siste görmeniz gereken yer, yanlar ve en fazla 10-15 mt. kadar önünüz. en dandik standart h7 ampül dahi bu kadarcık bir mesafeyi rahatlıkla aydınlatır. plus 90 iyidir, nb ile hemen hemen aynı verimlilikte ve ömürdedir. ve halojende, standart değerlerde kalmak kaydıyla(55/60w) daha güçlü ampül bulman da çok mümkün değildir. ancak başta da dediğim gibi, maksat sisse, performans ampülüne bu kadar para vermek; bence değmez.

Yorum bağlantısı
Onur Araz

Evet maksadım sadece sis farı amaçlı kullanmak. Aracın orjinal sis farının tekine 109 TL istiyorlar.

Benim asıl öğrenmek istediğim bu merceklerde performans sınıfı ampul takarsam aydınlatmada fark olacakmı yoksa plus 90 dahi taksam mercek uyumlu olmadığı için bir işe yaramayacak mı?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Arkadaşlar merhaba.

Aracımda sis farı olarak elimde fazladan bulunan Valeo H7 mercekleri takmış ve sadece ön yer kısmını aydınlatacak şekilde ayarlamıştım.

Eski H7 ampullerin mercekteki aydınlatmasından çok fazla memnun değilim, ama forumda incelediğim kadarıyla halojende bosch plus 90 lar çok övgü alıyor.

Sorum Valeo H7 merceklerime bosh Plus 90 H7 ampul takarsam iyi bir aydınlatma elde edermiyim?

Evet, daha iyi bir aydınlatma olur.

Evet maksadım sadece sis farı amaçlı kullanmak. Aracın orjinal sis farının tekine 109 TL istiyorlar.

Benim asıl öğrenmek istediğim bu merceklerde performans sınıfı ampul takarsam aydınlatmada fark olacakmı yoksa plus 90 dahi taksam mercek uyumlu olmadığı için bir işe yaramayacak mı?

Cevabını kendin vermişsin, buna da evet ama işe yaramayacak. Sis'in yerine neden kısa far merceği taktın ? Ayrıca, Citroen Xsara'da sis farı ana farın içinde entegredir diye hatırlıyorum ?

Yorum bağlantısı
Onur Araz

Evet Selçuk abi Xsaralarda iki çeşit sis farı var hem farın içerisinde küçük bir mercek, ayrıca bazı modellerde de buna ilave tamponda normal sis farı şeklinde.

Ben tamponu değiştirdiğimde sis farlı tampon yoktu diğer tip tampon takıldı ve mercek uygulamasını eski tamponun sis yuvalarını alarak kendim yaptım. Dediğim gibi iki sis farına 220 TL veremedim o zaman :D

Farlarda junyan olduğu için fardaki sis mercekleri malum :unknw:

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Tamponda sis farı takılabilecek yer varsa, bütçen uygun olduğunda orjinal sisleri alıp taktırman daha iyi. Görüntü olarak iyi olmasının yanı sıra gerçekten siste de en iyi verimi bu şekilde alırsın. Aydınlatmada eğer bir şey yapılacaksa olması gerektiği gibi yapılmalı, çakma çözümler para-zaman-emek kaybından başka bir sonuç vermiyor.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Bektaş Turan

yaklaşık 5 aydır Bosch Plus 90 kullanıyordum çok memnundum ama sol far tarafından kaza yapınca far değişmek zorunda kaldı benimde ampül gitti :((

şimdi tekrar taktırmayı düşünüyorum ama acaba Osram Night Breaker'ı denesemmi diye düşünüyorum ?

ayrıca sis farları için hangi far modelini tavsiye edersiniz ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Memnunsanız plus90'a devam edin.. Elinizde de bir tane yedeğiniz olacak...

Sis farları için ben All Season kullanıyorum... Çok memnunum...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Kayhan Köse

Önceden osram cool blue hyper la ilgili konu açmıştım farlarımı değiştirdim ve gece yola çıktım gerçekten çok güzel bir renk aldım ve aydınlatması da bana yeterli geldi hatta asfaltın yerine göre rengi değişik görünüyor bazen tam mavi bazen bembeyaz görünüyor hoşuma gidiyor rengide :rolleyes: en kısa zamanda fotoğraf çekip koyacağım.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yavuz Bıyık

2012 polo için ampul değişikliği düşünüyorum.burda okudugum kadarı ile plus90 önde gidiyor.yanlız araç beyaz oldugu için beyaz olmasını istiyorum.tabi görüşte en az orjinalleri kadar iyi olmalı.far ve sis takım yapıcam.nası bi ampul lazım bana acaba karar veremedim farlar h7 yanlıs hatırlamıyorsan..

far ve sisler narva kullanmış modelini bilmiyorum görüntü olarak cok ii istediğim gibi ama görüş aydınlatması nasıl bilemiorum.yorumlar için teşkkürler şimdiden

17y88.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Sorunuzun cevabını,karşılaştırmalar,yorumlar ve gece yol testlerini Forum-Ön Aydınlatma-Halojen :learn2:bölümünde bulabilirsiniz...

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

yeni ampül yeni bir araba gibidir. rodaj dönemi vardır. yaklaşık 50-100 saat sonra gerçek gücünü göstermeye başlayacaktır. ancak mesele beyazlıksa plus 90 zaten beyazlık konusunda ön plana çıkan bir ampül değildir. standartlara göre daha güçlü ışığı vardır sadece. beyazlıksa, azıcık ucundan... :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

yeni ampül yeni bir araba gibidir. rodaj dönemi vardır. yaklaşık 50-100 saat sonra gerçek gücünü göstermeye başlayacaktır.

Ben bu rodaj olayını taktım kafaya ve pazar günümü otomobil aydınlatmasıyla ilgili kurum ve kuruluşların makale-test ve röportajlarını uzun uzadıya okudum inceledim ama hiç birinde osram-philips-hella-sylvania-bosch-gen.elek.-panasonic-mtec-masada-feit.co-nanchang ve daha sayamadığım bir çok site ve firma weblerinde rodajla ilgili hiç bir yazıya rastlayamadım.Hatta üretici firmaların arama motorlarına rodajla ilgili arama yaptırdım ama sonuç alamadımAcaba ben mi yanlış arama yaptım bu rodajla ilgili bir makale veya test rehberi varsa link verebilirmisiniz... :unknw:

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Onur Araz

Geçen gün Fatsa bosch car servise gittim bosch plus 90 ampul takımı sordum uzay mekiği indirecek yer sormuşum gibi baktılar :flowers:

Bende netten sipariş verdim bakalım :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...