İçeriğe Yönlendir

Bosch Plus 90 - Osram NightBreaker - Philips X-tremeVision

Serdar Özer1679652569

Recommended Posts

Dimitri Çimara

+1

Orjinallik sorunu yaşamazsın. Hem de bu ampulün ömür bilgisi için tester lazım bize :)

Arkadaşlar merhaba tavsiye üzerine Bosch +90 aldım yalnız Made in Hungary yazmakta bilmediğim için soruyorum

bütün bosch ampuller macaristanda mı üretiliyor ?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Bugün nightbreaker plus H7 aldım. akşama takmaya çalışacağım. Umarım çabuk patlamaz.

Ben H7 NBR yi aracımda 1 yıldan fazla kullandım mercek montajından sonrada çıkarıp şirket aracına taktım 1 yıldan fazladır da onlar kullanıyor,henüz patlamadı bu birazda şans işi,kimi zaman haftası dolmadan patlıyor,bazende yıllarca patlamıyor :unknw:

Yorum bağlantısı
Dimitri Çimara

Arkadaşlar yorumlar için teşekkürler çok faydalı Bosch +90 taktım gece yol gündüz gibi karanlık kilyos yolunda baya bi aydınlatıyor çok faydalı bilgiler gece foto çekip koyacağım

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Arkadaşlar yorumlar için teşekkürler çok faydalı Bosch +90 taktım gece yol gündüz gibi karanlık kilyos yolunda baya bi aydınlatıyor çok faydalı bilgiler gece foto çekip koyacağım

:good1:

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Köksal Yılmaz

Selamlar,

Bütün mesajları okuyamasam da plus 90 ın ömrünün 180-200 saat civarında olduğunu öğrendim. Yani bana aşağı yukarı 1 yıl yeterli olur gibi geliyor ancak önceki aracımda xenon kit vardı ve yaklaşık 3 yıl kullandım ampulde herhangi bir sıkıntı olmadı, aracı satarken üstünde verdim. Şimdi yeni aracıma bakıyorum plus90 ı ama yılda bir 50-60 tl vereceksem 4300 k xenon kit almak daha mantıklı değil mi?

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca

Selamlar,

Bütün mesajları okuyamasam da plus 90 ın ömrünün 180-200 saat civarında olduğunu öğrendim. Yani bana aşağı yukarı 1 yıl yeterli olur gibi geliyor ancak önceki aracımda xenon kit vardı ve yaklaşık 3 yıl kullandım ampulde herhangi bir sıkıntı olmadı, aracı satarken üstünde verdim. Şimdi yeni aracıma bakıyorum plus90 ı ama yılda bir 50-60 tl vereceksem 4300 k xenon kit almak daha mantıklı değil mi?

Birisi halojen birisi xenon ampül, ışık şiddetleri farklı, mantıklı olunacaksa halojen merceksiz fara xenon takmamak en mantıklısı.

Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

...mantıklı olunacaksa halojen merceksiz fara xenon takmamak en mantıklısı.

Kesinlikle katılıyorum. :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mahmut Akbulut
en iyi ampüllerden biriymiş bundan iyi aydınlatan model varmı acaba

Osram NBR,Philips X-treme,Bosch Plus hepside hemen hemen aynı kalitedeki ürünler...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mehmet Ozyurek

Bu fotoğraflar forumu taşırken falan zarar görmüş muhtemelen...

Servet biraz meşgul bu günlerde, sakinleyince ilgilenir..

Yorum bağlantısı

Bu fotoğraflar forumu taşırken falan zarar görmüş muhtemelen...

Servet biraz meşgul bu günlerde, sakinleyince ilgilenir..

Dünyanın argesi puflamış :)

Fotoları bulup tekrar yükleyeyim.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Dünyanın argesi puflamış :)

Fotoları bulup tekrar yükleyeyim.

Ben fotoları buldum da, benzer olduklarından hangisi hangisinin fotoğrafı emin olamadım :)

Yorum bağlantısı

Ben fotoları buldum da, benzer olduklarından hangisi hangisinin fotoğrafı emin olamadım :)

Bana göndersene ayıklıyayım.

Yorum bağlantısı
Erkan Polat

Merhabalar,

Bundan 3-3.5 sene önce bu forumdan faydalanarak Bauhaustan 1 çift Getz arabama H4 Osram Nb ampul alıp takmıştım. Bunca zamandır ampullerim hiç bir sorun çıkarmadı. Arabamı satarken bu ampulleri çıkarıp bir kenara koydum. Kardeşimde Getz alınca onun arabasına taktık ve şu anda oda kullanmakta. Bakalım Osram Nb ampuller bizde ne kadar süre daha gidecek.

Şu anda ben Yine Hyundai Getz araba aldım ve üzerinde xenon var. ancak iyi aydınlatmıyor, ayar yaptırmaya gittim ışık kesik yansıyor, xenon ampullerin şapkalarını çıkardım fark olmadı etrafındaki metaldan muhafaza gibi şeyi komple çıkarmayı düşünüyorum bu seferde karşıdan gelenlerin gözünü alacak. Velası kelam xenonları sökücem Bosch Plus alıp takmayı planlıyorum. Birkaç kişi Narva H4 90/100 watt önerdi ama - yönlerini gözden geçirince teredütte kaldım.

Sizlerin önerisi nedir ?

Yorum bağlantısı
Erkan Polat

Mercek, için ne el becerim var nede yaptırabileceğim bir arkadaşım. Bu işleri yapan bir yere sordum 600 liraya maal oluyor. :pufpuf:

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Mercek, için ne el becerim var nede yaptırabileceğim bir arkadaşım. Bu işleri yapan bir yere sordum 600 liraya maal oluyor. :pufpuf:

2010 da ben yapmıştım Getz e sen niyetlen her türlü yardımcı oluruz merak etme :good1:

post-4834-0-76521600-1335906668.jpg

Yorum bağlantısı
Erkan Polat

Maşallah çok güzel olmuş, sanki fabrika çıkışı gibi duruyor. Mercekli far için neler yapılması gerekiyor + ne kadar bir maliyet gerekli + nasıl yardımcı olabilirsiniz ?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Maşallah çok güzel olmuş, sanki fabrika çıkışı gibi duruyor. Mercekli far için neler yapılması gerekiyor + ne kadar bir maliyet gerekli + nasıl yardımcı olabilirsiniz ?

Öncelikle forumda biraz araştırma yapın montaj ve malzeme ile ilgili bir çok konu var,aklınıza takılan sorulara cevap veririz.En kötü ihtimal ile ben tek başıma yapamam dersen malzemeyi alır gelirsin beraber yaparız... :happy:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erkan Polat

Bugün uzun uzun düşündüm ve mercek olayı bana göre olmadığına karar verdim. Bosch plus 90 ampullerini nereden bulabilirim. Praktiker ve Bauhaust yok. Aksaray oto parçacılarında vs bulunabilirmi ?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Bugün uzun uzun düşündüm ve mercek olayı bana göre olmadığına karar verdim. Bosch plus 90 ampullerini nereden bulabilirim. Praktiker ve Bauhaust yok. Aksaray oto parçacılarında vs bulunabilirmi ?

Vazgeçmenize sebep fiyat mı yoksa başka birşey mi? :unknw:

Yorum bağlantısı
Erkan Polat

Hem fiyat olarak hemde bu tür işlere el becerim yok hemde parçaları temin etmek için vaktim pek olmuyor. Arabamın benden önceki sahibi xenon taktırmış far kapakları delinmiş kablolar geçmesi için onları ve kabloları gördükçe başımdan ateş çıkıyor. Onun için en kolay ve en iyi şekilde 1 çift Bosch Plus 90 h4 alıp takmayı hedefliyorum.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Hem fiyat olarak hemde bu tür işlere el becerim yok hemde parçaları temin etmek için vaktim pek olmuyor. Arabamın benden önceki sahibi xenon taktırmış far kapakları delinmiş kablolar geçmesi için onları ve kabloları gördükçe başımdan ateş çıkıyor. Onun için en kolay ve en iyi şekilde 1 çift Bosch Plus 90 h4 alıp takmayı hedefliyorum.

Bir yerden fiyat mı aldınız?Erkan bey merak ettim.Kabaca bir hesap yapalım...

Hella H7 bi-halojen mercek çifti 100-130 TL

Mercek kapağı 40-100 TL

H7 performans ampulu 50-70 TL

Kendi farına yapmak istemezsen çıkma orj.far çifti 120-150 TL

Ve silikon,boya v.s 50 TL

min.360 TL max.500 TL

El işçiliğini sen yapacaksın bizler takıldığın yerde yardım edicez...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...