İçeriğe Yönlendir

Bosch Plus 90 - Osram NightBreaker - Philips X-tremeVision

Serdar Özer1679652569

Recommended Posts

Mehmet Mert Erdoğan

Cool Blue kış için hiç de iyi bir seçim değil. http://www.geceucusu...uclendirilmesi/ linkinden yararlanabilirsin.

Aynen Selçuk abi,araçların üstünde Zaten phılıps ampülü vardı,bana hediye geldiği için takmıştım öylesine.Ama pişmanım taktığım için o derece söyleyim :(

Yorum bağlantısı

Dün Osram NB pluslardan biri (kısa )bozuldu. Tam bir yıl, 70.k ile rekora imza attı. Emmi ile kaba hesap yaptık, yaklaşık 700 saat toplam çalışma gördü ampül.

Bu kadar uzun süre gitmesi ( yeni Kangoo'lar 14.2 volt ile çalışıyor, eski kasalar 13.8 volt ) yolların daha düzgün ve sarsıntısız olması, farın tasarımında ampül ısısının iyi dağıtılması, aracın süspansiyon sisteminin yumuşak olması gizli. Fabrika verisi olan 200 saatin çok çok üstünde bir durum.

Şimdilik Osram, Coolblue takılı halde geziniyorum, tabiki kör bir vaziyetteyim :)

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Dün Osram NB pluslardan biri (kısa )bozuldu. Tam bir yıl, 70.k ile rekora imza attı. Emmi ile kaba hesap yaptık, yaklaşık 700 saat toplam çalışma gördü ampül.

Bu kadar uzun süre gitmesi ( yeni Kangoo'lar 14.2 volt ile çalışıyor, eski kasalar 13.8 volt ) yolların daha düzgün ve sarsıntısız olması, farın tasarımında ampül ısısının iyi dağıtılması, aracın süspansiyon sisteminin yumuşak olması gizli. Fabrika verisi olan 200 saatin çok çok üstünde bir durum.

Şimdilik Osram, Coolblue takılı halde geziniyorum, tabiki kör bir vaziyetteyim :)

Keşke notere tescilletip osrama yollasaydın abi. Belki seni reklam planlarına katarlar ömür boyu Nb verirlerdi :D

Yorum bağlantısı
İsmail Belen

night breaker plus h7 ampul alıp taktım aracıma aldığım adam çok farkeder projektör dersin felan dedi ama bana göre normal ampül ile fark göremedim ne renk konusunda nede aydınlatma

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Ismail bey muhtemelen far ayarlariniz yada reflektorunuzde sikinti vardir. Far caminizda cizik olabilir. Kullananlar memnun :)

Yorum bağlantısı
İsmail Belen

yok far camlarım felan iyi far ayarını da serviste cihaz ile ayarladılar, galiba benim orjinal fabrika çıkışı olan ampuller (üzerinde GM yazıyor) de aşağı yukarı NB ile aynı kalitedeymiş ama 13 sene oldu daha ilk kez far ampullerimi değiştirdim :)

Yorum bağlantısı
Samet Daş

13 sene diyorsunuz reflektörünüz kararmış olabilir. Aydınlatmadan eğer memnun değilseniz sizde bi-xenon a geçiş yapın :good1:

Yorum bağlantısı
İsmail Belen

13 sene diyorsunuz reflektörünüz kararmış olabilir. Aydınlatmadan eğer memnun değilseniz sizde bi-xenon a geçiş yapın :good1:

yok abi ne kararması hala sıfır far ayarında araç kapalı garajda yattı 2001 model 57.000 km de daha :) bi-xenon yapmaya cesaret edemiyorum yoksa 1 dk durmam

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Sıkıntı yok. Bizim gece uçuşu zehri yavaş yavaş işler. Elbet bir gün cesaret edeceksiniz spiteful.gifspiteful.gif

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

İyi dayanmış. Aslında 200 saat ömür eski seri NB için geçerli yenisinde bu süreyi artırdılar. Kaç saate yükseldi bir ara bakarım.

Yorum bağlantısı
İsmail Belen

Sıkıntı yok. Bizim gece uçuşu zehri yavaş yavaş işler. Elbet bir gün cesaret edeceksiniz spiteful.gifspiteful.gif

zaten uygulamalara bi baktım basitmiş gibi görünüyorda reflektör kısmını nası ayarlayacağız kimse onu anlatmıyor

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

zaten uygulamalara bi baktım basitmiş gibi görünüyorda reflektör kısmını nası ayarlayacağız kimse onu anlatmıyor

Reflektör kısmındaki hangi ayarı merak ediyorsunuz İsmail bey mercek montajı yaparken olan ayar mı? :unknw: Yoksa başka bir şey mi?

Yorum bağlantısı
Burak Yılmaz1679652586

Mahmut abi bu dediğin ayarı ben merak ediyorum sanırım can alıcı kısım burası..Abi anlatırsan sevinirim.Diyelim ki reflektörü söktük halojen ampul ile duvarda yansımasını işaretledik,bundan sonra ki kısımda nasıl bir yol izlememiz gerekiyor montaj ortamında?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Reflektörü teraziye alarak düzgün bir yere duvara en az 4-5 mt uzaklıkta sabitleyip sabitlenen yerleride işaretliyoruz,ampul takarak duvara olan yansımasını işaretliyoruz.Reflektörü söküp kullanacağımız merceğin ampul yuva kısmının reflektör ampul yuvasından çıkacak kadar dremel le genişletiyoruz tekrar reflektörü sabitliyor ve merceğe taktığımız ampul ile daha önce duvara işaretlenen yerle aynı hizada merceği geçici olarak sıcak silikonla yapıştırıyoruz.Gerekli delme ve sabitleme vidalama işlemlerinden sonra bir kez daha mercek takılan reflektör kontrol edilir ve far toplanmaya başlanır.Reflektör ayar ve mercek sabitleme işi araç üzerinde yapılırsa çok daha sağlıklı sonuçlar alınır çizgide açısal sorun yaşanmaz.Eksik kalan veya anlaşılmayan bir şey olursa kısım olursa lütfen sorunuz :good1:

Yorum bağlantısı
İsmail Belen

benim bu işi yapabilmem için canlı olarak en az birkez görmeliyim yoksa olmaz, hadi aşağı yukarı ayarladık peki sağa sola olan açıyı nasıl yapacağız?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Konunun yeri burası değil ama, merceğe kendi ampulünü takarak duvardaki ışık deseninin üzerine bindirip o pozisyonda geçici sabitleyeceksin.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Onur Tez
2010 da ben yapmıştım Getz e sen niyetlen her türlü yardımcı oluruz merak etme :good1:

harıka durmus 2011 model ıcın led + mercek denemesı yapmak ıstıyorum ama batıra bılme durumumdan dolayı sanırm once bı cıkma on far bulmam lazım

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

harıka durmus 2011 model ıcın led + mercek denemesı yapmak ıstıyorum ama batıra bılme durumumdan dolayı sanırm once bı cıkma on far bulmam lazım

Ad ve soyadınızla üye olmanız gerekiyordu, bildirirseniz gereken değişikliği yapacağım.

Yorum bağlantısı
Onur Tez
Ad ve soyadınızla üye olmanız gerekiyordu, bildirirseniz gereken değişikliği yapacağım.

onur tez degısıklık yapabılırsınız

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mert Timuçin

arkadaşlar merhaba. aranıza yeni katıldım. sıcak sıcak bir sorum olacak. forumları okudum ama aklıma takılan bir kaç soru var. civic 2010 aracımın farlarını değiştiricem. bosch plus90 düşünüyorum. ama bu H4 , H1 ne demek. ben hangisini alıcam. uzunlar ve kısalar ikisi de mi değişecek? numaraları ne olacak. biraz cahilim bu konuda

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Mert bey merhaba hoş geldiniz :flowers:

2010 Civic ler kısa farda HB3 uzun farda HB4 ampul tipini kullanıyor ama emin olmak için farın arka kısmının ampul soketleri belli olacak şekilde bir resmini eklerseniz teyit etmiş oluruz :good1:

svb4b0800.png

Yorum bağlantısı
Mert Timuçin

Mert bey merhaba hoş geldiniz :flowers:

2010 Civic ler kısa farda HB3 uzun farda HB4 ampul tipini kullanıyor ama emin olmak için farın arka kısmının ampul soketleri belli olacak şekilde bir resmini eklerseniz teyit etmiş oluruz :good1:

svb4b0800.png

mahmut bey öncelikle h.b. teşekkürler. h4 kodu bixenonlar için mi? hb4 ve hb3 benim ihtiyacım olan ampul anladığım kadarıyla. ilk fırsatta foto. çekicem.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Berkay Akça

oğuzhan bey merhaba, oğuzhan bey philips x-treme vision sipariş vereceğimde sonunda ucuz biryer buldum hem h7 hem h1 alacağım son olarak sorayım dedim philips in xenon effect serisi kadar beyaz ışık vermiyormu? ben beyaz ışık istiyorum xtreme visiyonu tavsiye ediyomusun yoksa xenon efect serisimi alayım veyahut tavsiye ettiğiniz baska ampul varmı

Nerde hesaplıya buldunuz acaba?

Bende almayı düşünüyorum bu yeri benlede paylaşırsanız sevinirim :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...