İçeriğe Yönlendir

Bosch Plus 90 - Osram NightBreaker - Philips X-tremeVision

Serdar Özer1679652569

Recommended Posts

İkinci link olan ürünü kullandım, h7 ve H4 olarak. İkiside içerden karardı. Ancak ışık gücü harika

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...

Hepsiburada, gittigidiyor ve sanal pazara baktim. Philips xtreme vision h4 icin olanina hem 50 tl hem 90 tl istiyorlar. Hangisini tercih etmeliyiz bilemedim.. Bu konuda yardimci olabilir misiniz?

Yorum bağlantısı
S.Buğrahan Güler

Güncel... (insallah :) )

Onu istiyorsan hepsiburadayı ara sor bu nedir diye ama. X-treme Visionlar Polonya üretimidir. Poland yazıyorsa orjinaldir. Xenon kit takmadan önce uzunlarda kullanıyordum

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Ben olsam hepsiburada'yı tercih ederdim

Yorum bağlantısı
Tayfun A.
Ben olsam hepsiburada'yı tercih ederdim
f

Evet ama hepsiburada da bir 90 bir de 50 tl ye var. 90 tl alip bosuna para vermek, yada 50 tl ye alip yan sanayi urun ile ugrasmak iatemiyorum.. Hangisinin orjinal oldugunu soyleyen ibare yok. Iki urun icinde orjinal deniyor. Peki ikisi orjinal ise fiyat farki neden?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Tayfun A.

Herkese iyi bayramlar.

hepsiburada sitesi ile konuştum. Ben uyarınca 90 tl lik linki kapattılar ve ürünlerinin orjinal olduğunu söylediler. Bende aldım ve polonya üretimli güzel bir ampül gönderdiler. Philips x-treme vision H4 %130 fazla ışık olanı. Bu gün bayram ziyateri dönüşü karanlık köy yolundan tutun karanlık otoban hızları.. hepsini yaşadım.

Kullanmadan öncefarları söktüm camları ile birlikte. Far içini sildim, takıp ayarını yaptırdım, aracım 98 Astra F nin normal far sistemi. içinden osram bi-lux çıktı.

Kesinlikle söyleyebileceiğim birşey varsa inanılmaz bir aydınlatma artışım oldu ve inanılmaz beyazlık oldu. Bi xenon değil kabul ama beni tatmin etti. Her hızda yol komple çok düzgün şekilde aydınlandı. Almak isteyen olursa tavsiye ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Orjinal ampul ile şimdiler arasındaki farkı anlamak için ayrı ayrı fotoğraf çekme imkanınız var mı? Aydınlatma illaki olmalı. Görüntüler forum arşivinde olursa çok iyi olur merak edenler için

Yorum bağlantısı
Tayfun A.
(düzenlendi)

Philips H4 x-treme vision %130 ampül ve Opel Astra F (98 model standart far camı) için;

İlk resim (yan taraf daha aydınlık olan) sis lambası açık hali ile. Sis lambasını karanlık yollarda yol kenarlarını aydınlattığı için kullanıyorum. Hayvan vs farketmede çok avantaj sağlıyo.

Fotoğraflar 110 km hızla karanlık yolda giderken çekildi. Elimdeki telefonun kamera özelliği düşük olduğu için imkanım bu kadar oldu. Eskiden bunun yarısı kadar ve full sarı tonundaydı. Şimdi bir miktar beyazlamış ve fotoda çok belli olmasada inanılmaz bir aydınlatma mesafe artışı olmuştur.

Bosch 90 kullandım ama böyle performanslı değildi. Ben çok memnun kaldım. Tavsiye ederim.

post-8332-0-46543800-1443425259.jpg

post-8332-0-47330800-1443425266.jpg

post-8332-0-73178300-1443425275.jpg

post-8332-0-41461700-1443425281.jpg

post-8332-0-28461600-1443425287.jpg

tarihinde Tayfun A. tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Oytun Beşikcioğlu
(düzenlendi)

Herkese Merhaba,

Geçen hafta aldığım ampüllerimi sonunda takabildim.

Daha önce Renault Megane 3'te Osram NB Plus H7 ve 2014 model VW Polo'da NB Unlimited H4 kullanmıştım.

NB plus H7leri benden sonra bir arkadaşımın Fulence'ına taktık o da epey bir süre kullandı.

NB Unlimited H4'ler ise 3 aylık kullanımdan sonra boşa çıktı ve hala kutusunda duruyor. Onları daha birine veremedim.

Osram'ın ömür ve H7'lerdeki aydınlatma performansından çok memnun kalmıştım. Hatta konusu olması lazım forumda.

H4'ler daha yeni Unlimited serisi olmasına rağmen ampulün yapısından kaynaklı olsa diğerleri kadar tatmin etmemişti. Fakat renk olarak daha beyaz/mavi idi pluslara göre.

Sonunda kendi aracımı aldıktan sonra şirket arabalarına bile NB takan biri olarak aydınlatmamı geliştirmesem olmazdı.

Oktay usta ile telefonla görüşüp (kendisine çok teşekkür ederim) bi-xenon uygulamasını danışıp şimdilik bütçemi aştığına üzülerek karar verdikten sonra Osramlara bakmaya başladım fakat o sırada philips'in daha yeni seri ampüllerini gördüm.

Bir de bunlara şans verelim diyerek sanayinin yolunu tuttum. Merak edenler için kutusunu 85TL'ye aldım Ankara Özen Ticaret'ten.

Müsait bir zamanda far temizliği de yaptıracağım. Farlarda sararma yok aslında ama kirli duruyor. Oktay Usta pasta cila ile temizlenir muhtemelen dedi telefonda konuşurken. O zaman ampullerin performansı daha da artacaktır.

Henüz yolda deneme şansım olmadı. Ancak otoparkta taktım ve yemeğe çıktım :lol:

Orijinal ampullere göre kesinlikle daha iyi, şimdiden hoşuma gitti. Yol performansı ve ömrü ile ilgili yorum malesef yapamayacağım.

(Not: konu başlığına yazmayı unuttum fotoğraflardan belli oluyordur ama araç 2008 Vw Jetta)

Şimdi de gelelim uygulama fotoğraflarına.

ORİJİNAL OSRAM AMPULLER

l9gZrr.jpg

SOLDA YENİ PHILIPS SAĞDA ORİJİNAL ORSAM

n2qlmM.jpg

İKİ AMPUL DE YENİ PHILIPS

V6JDXv.jpg

SAĞ YENİ PHILIPS SOL ORİJİNAL OSRAM (yönleri ekrandan göründüğü şekilde yazdım)

1rAEDN.jpg

HER İKİ FARDA DA YENİ PHILIPSLER TAKILI

LEqDgZ.jpg

Bundan önceki fotoğraflarda aracın motor çalışmıyordu ve ve biraz hayal kırıklığına uğramıştım.

Sonra motoru çalıştırınca yüzüm güldü her iki farda da yeni Philipsler var artık.

7PGDXN.jpg

gy16VO.jpg

Eve gelip fotoğraflara bakınca keşke bu karenin de orijinal osram ampullü halini çekseydim dedim.

ZJy3Q3.jpg

o9MV8X.jpg

tarihinde Oytun Beşikcioğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih Tunca

Elinize sağlık evet Philips farkedilir derecede daha güçlü ve daha beyaz fotoğrafları birde açık yolda çekerseniz gayet güzel olacak

Yorum bağlantısı
Mert Yılmaztürk

Arkadaşlar ben siteye yeni katıldım. Ampul konusuna çok takıntılıyım. 2 arabamda da hep ben ampul değişir kendim alırım.

Bu konudaki bir algı hatasını düzeltmek istedim sadece. Hepsiburada da çalışan çok yakın arkadaşım var ve çalışma şekli aynen şöyle. Sizin daha ucuz bulduğunuz sitelerden tedarik ederler. Tam tamına aldığı fiyatın üstüne %30 komisyon koyar ve sizlere satarlar. Yani hepsiburada demek Doğan Grubuna %30 komisyon ödemek demek. Başka da bir özelliği yok.

Benim güvenerek satın aldığım ve %100 Orijinal ürünü süper ucuz fiyatlara gönderen 2 site var. Birisi biraz daha pahalandı ama diğeri hala iyi.

Gereksiz yere büyük sitelere komisyon ödemeyin arkadaşlar. Philips X-treme ler Osram Night breaker ler 90-100 Tl lere alınmaz.

Umarım aydınlatıcı olurum, kolay kazanmıyoruz, zaten yeterince zengin gruplara komisyon ödemenin bir manası yok.

Herkese Saygılar

Yorum bağlantısı
Ahmed Yerli

Arkadaşlar ben siteye yeni katıldım. Ampul konusuna çok takıntılıyım. 2 arabamda da hep ben ampul değişir kendim alırım.

Bu konudaki bir algı hatasını düzeltmek istedim sadece. Hepsiburada da çalışan çok yakın arkadaşım var ve çalışma şekli aynen şöyle. Sizin daha ucuz bulduğunuz sitelerden tedarik ederler. Tam tamına aldığı fiyatın üstüne %30 komisyon koyar ve sizlere satarlar. Yani hepsiburada demek Doğan Grubuna %30 komisyon ödemek demek. Başka da bir özelliği yok.

Benim güvenerek satın aldığım ve %100 Orijinal ürünü süper ucuz fiyatlara gönderen 2 site var. Birisi biraz daha pahalandı ama diğeri hala iyi.

Gereksiz yere büyük sitelere komisyon ödemeyin arkadaşlar. Philips X-treme ler Osram Night breaker ler 90-100 Tl lere alınmaz.

Umarım aydınlatıcı olurum, kolay kazanmıyoruz, zaten yeterince zengin gruplara komisyon ödemenin bir manası yok.

Herkese Saygılar

Hepsiburada'dan benim de birkaç alışverişim oldu ve bunlardan son ikisinde sıkıntı yaşadım.İlki Yurtiçi kargo'nun bir haftada anca getirmesiydi paketi(parfüm), ikincisi aldığım ürünü henüz Hepsiburada'dan çıkmamış olmasına rağmen iade istedim ancak onay verildi edemmiyoruz, kapıda teslim almazsanız geri gelir ve ödemeyi yaparız dediler.Sonuç olarak mesajlara doğru düzgün cevap vermeyen, telefon hatları dakikalarca açmayan(8dk rekorum) para iadesini bile tam olarak yapamayan malum holdingin firması olarak alışageldik bir durum oldu benim açımdan.Bu şekilde servet elde edenlere saygım yüksek!

Neyse, aldığınız yerleri bizimle paylaşırsanız denemek isterim.Özellikle herkesin dilinde olan Philips?(Niyeyse sitesinde yazmıyor ya da Photon gibi firma niye bunu belirtmez anlamış değilim, belki de sadece algı yönetimi yapılmak için ortaya atılmış bir durum.Eğer bu konu hakkında bilgisi olan varsa emin oluruz) Photon T10 5xsmd5050 ledlilerden alıp kendi yaptıklarım ile karşılaştırmak istiyorum.

Yorum bağlantısı
Mert Yılmaztürk

Hepsiburada'dan benim de birkaç alışverişim oldu ve bunlardan son ikisinde sıkıntı yaşadım.İlki Yurtiçi kargo'nun bir haftada anca getirmesiydi paketi(parfüm), ikincisi aldığım ürünü henüz Hepsiburada'dan çıkmamış olmasına rağmen iade istedim ancak onay verildi edemmiyoruz, kapıda teslim almazsanız geri gelir ve ödemeyi yaparız dediler.Sonuç olarak mesajlara doğru düzgün cevap vermeyen, telefon hatları dakikalarca açmayan(8dk rekorum) para iadesini bile tam olarak yapamayan malum holdingin firması olarak alışageldik bir durum oldu benim açımdan.Bu şekilde servet elde edenlere saygım yüksek!

Neyse, aldığınız yerleri bizimle paylaşırsanız denemek isterim.Özellikle herkesin dilinde olan Philips?(Niyeyse sitesinde yazmıyor ya da Photon gibi firma niye bunu belirtmez anlamış değilim, belki de sadece algı yönetimi yapılmak için ortaya atılmış bir durum.Eğer bu konu hakkında bilgisi olan varsa emin oluruz) Photon T10 5xsmd5050 ledlilerden alıp kendi yaptıklarım ile karşılaştırmak istiyorum.

Merhaba,

Sıkıntı yaşayan çok kişi var maaalesef hepsiburada ile benim de duyduğum. Benim de kendilerine ve komisyonlarına saygım yüksek!

Aşağıda linki var sitelerin. Özen ticaret daha ucuzdu ama zamanla çok arttırdı fiyatları ve ben de arayışa girdim. Automkarinca.com diye bir site keşfettim 10 ay kadar önce. Faturalı orijinal ürün ve çok uygun hala fiyatı umarım yükseltmezler özen ticaret gibi. H7 x-treme vision için linkleri aşağıda buyrun;

http://www.automkarinca.com/Philips-H7-X-Treme-Vision-Ampul-2li-Set,PR-7239.html

http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/3356/Philips-H7-X-treme-Vision-Plus-130-Artirimli-Far-Ampulu

2sinden de alışverişlerim oldu aynı gün kargoluyorlar ve bir sıkıntı yaşamadım. Umarım yardımcı olmuşumdur..

Yorum bağlantısı
Ahmed Yerli
(düzenlendi)

Teşekkürler linkler için.Atomkarınca'dan geçenlerde bir alışverişim oldu ve memnun kaldım. H4 Megalight Ultra +120 General Electric ampulünü aldım.F/P olarak memnunum.Uzun yola çıkmak üzereyken şansa sağ ampul patlayınca yakın olan sanayi sitesinde sınırlı vakit dolayısıyla Osram H4 Bilux taktırmıştım.GE, bunlara göre bariz olarak gerek mesafe gerekse de parlaklık olarak iyi.

http://www.otoyedekparca.com/ birde şu siteyi gördüm, daha uygun fiyatlar da var ancak alışverişim olmadı birşey diyemem.

tarihinde Ahmed Yerli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Yılmaztürk

Teşekkürler linkler için.Atomkarınca'dan geçenlerde bir alışverişim oldu ve memnun kaldım. H4 Megalight Ultra +120 General Electric ampulünü aldım.F/P olarak memnunum.Uzun yola çıkmak üzereyken şansa sağ ampul patlayınca yakın olan sanayi sitesinde sınırlı vakit dolayısıyla Osram H4 Bilux taktırmıştım.GE, bunlara göre bariz olarak gerek mesafe gerekse de parlaklık olarak iyi.

http://www.otoyedekparca.com/ birde şu siteyi gördüm, daha uygun fiyatlar da var ancak alışverişim olmadı birşey diyemem.

Ben Philips x-treme göremedim gönderdiğiniz sitede bir alışverişim de olmadı.

Philips için özellikle dikkatli olmak lazım. Perakende piyasada 2 kalite diye Philips satmaya çalışanlar var. 2. kalite demek Çin üretimi demek. X-treme vision lar sadece Polonya fabrikasında üretiliyor bildiğim kadarıyla.

Artık çok üçüne beşine bakmayı bir kaç siteden yapıyorum güvendiğim. Çok ucuza alıcam derken sahte almak da var maalesef. Piyasa çok bozuldu

Bu arada daha ucuz değil gönderdiğiniz site.

H1 x-treme vision 67 TL yazmışlar.

Ben Philips x-treme göremedim gönderdiğiniz sitede bir alışverişim de olmadı.

Philips için özellikle dikkatli olmak lazım. Perakende piyasada 2 kalite diye Philips satmaya çalışanlar var. 2. kalite demek Çin üretimi demek. X-treme vision lar sadece Polonya fabrikasında üretiliyor bildiğim kadarıyla.

Artık çok üçüne beşine bakmayı bir kaç siteden yapıyorum güvendiğim. Çok ucuza alıcam derken sahte almak da var maalesef. Piyasa çok bozuldu

Bu arada daha ucuz değil gönderdiğiniz site.

H1 x-treme vision 67 TL yazmışlar.

Bir de tabii %100 daha fazla için bu fiyat. %130 yeni modeli buna da dikkat etmek lazım alırken.

Yorum bağlantısı
Ahmed Yerli

Haklısınız %ler değişebiliyormuş çok detaylı bakmamıştım.Sonuç olarak katılıyorum, güvenilir ve hızlı sitelere öncelik vermekte fayda var.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Cüneyt Kartal

Konuyu hortlatmış gibi olacağım ancak Bosch Plus 90 deneyimimi paylaşmak isterim. H1 tipi uzun hüzmelere taktığım ve 5 seneden uzun kullandığım ampullerin fotoğrafları (cep tel. ile ve 2010 yılında çekilmiştir, düşük kalite için özür dilerim :))

Kısa (H7 mercekte 6000K xenon) + Osram standart uzunlar

https://drive.google.com/file/d/0BzliJeeGq7cmb05EX25rVU1UQzQ/view?usp=sharing

Kısa (H7 mercekte 6000K xenon) + Bosch Plus 90 uzunlar

https://drive.google.com/file/d/0BzliJeeGq7cmLUJ1SjB4WWwzTlk/view?usp=sharing

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
On ‎17‎.‎02‎.‎2016 at 10:36, Cüneyt Kartal yazdı:

Konuyu hortlatmış gibi olacağım ancak Bosch Plus 90 deneyimimi paylaşmak isterim. H1 tipi uzun hüzmelere taktığım ve 5 seneden uzun kullandığım ampullerin fotoğrafları (cep tel. ile ve 2010 yılında çekilmiştir, düşük kalite için özür dilerim :))

Kısa (H7 mercekte 6000K xenon) + Osram standart uzunlar

https://drive.google.com/file/d/0BzliJeeGq7cmb05EX25rVU1UQzQ/view?usp=sharing

Kısa (H7 mercekte 6000K xenon) + Bosch Plus 90 uzunlar

https://drive.google.com/file/d/0BzliJeeGq7cmLUJ1SjB4WWwzTlk/view?usp=sharing

Fotoları foruma yükler misin lütfen, görünmüyor.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Özgür Yazıcı

osram night breaker , 

philips h7 x-treme vision , 

bosch plus 90 h7 ,

arkadaşlar merhaba 3 seçenek arasında kaldım kullanan arkadaşların bilgilerini paylaşmasınızı rica ederim.

sarı olsun beyaz olsun ömrü kısa uzun o da fark etmiyor tek isteğim yolu göstersin. 

Not: araştırma yaparken H7 PLUS +120 Bosch Gigalight da var ama bu ampul Hakkı'nda hiç bir bilgim yok. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...