Murat Atagenç 27 Aralık 2008 Paylaş 27 Aralık 2008 (düzenlendi) Zaten + bi performans beklemiyorum da söylenenler gibi yagmurda,siste hiçte göstermeyecek gibi olmasın yeterli benm için 2 fotografta da aynı ampüller var ve normal osram sisler karşıdan çektigim fotograftaki beyazlıkta olsa ne güzel ama nasıl olduysa öyle çıkmış tabi diger fotograftaki kadarda sarı görükmüyo canlı olarak 28 Aralık 2008 tarihinde matagenc tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 28 Aralık 2008 Paylaş 28 Aralık 2008 Şkisi de senin angel'larınla uyumlu olmaz. Şlla ki sarı kalıcaktır. 5000K falan diye satılan boyalı ampullerden alman lazım kriterin benzerlik ise. Yorum bağlantısı
Murat Atagenç 28 Aralık 2008 Paylaş 28 Aralık 2008 Peki Osram CoolBlue Mega tavsiye eder misinz?aydınlatması çok mu kötüdür standarta göre Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 28 Aralık 2008 Paylaş 28 Aralık 2008 Peki Osram CoolBlue Mega tavsiye eder misinz?aydınlatması çok mu kötüdür standarta göreEh, bu tip ampullerle sis farın fiyaka dışında pek bi işe yaramaz. Aydınlatma çok da kötü olmaz ama başka türlü de renk benzerliğini yakalayamazsın. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 (düzenlendi) Karşılaştırmalar 3 farklı özellikte H1 ampül ile yapılmıştır. Ampüller 13.2 volt ile beslenmiştir. Ölçüm verileri Luxmetre ile 1.7 metre uzaklıktan alınmıştır.Lux değerlerine göre plus90 hyperden 3 kat, Nb.'dan 1 kat fazla aydınlatmaya sahip. Resimlerde belirgin olmayan ve yanıltıcı olan ise duvarın sarı olması.Ancak göz teması ile anlaşılan bir diğer hususta plus90'ın beyaza kaçan sarı ışık vermesi.Beyazlık beklentisi olmasın kimsede. Gece resimleri için akşamı bekleyeceğiz.Osram Night BreakerOsram Cool Blue HyperBosch Plus 90 31 Aralık 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 Servet, ısı nedir... Bir fark varmı ısınmasında... Yorum bağlantısı
Misafir 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 Çok enterasan.Harcadığı watt fazla olmasına rağmen Hyper'den daha az ısı yayıyor.Reflektör içindeki ısıyı ölçtüm.Dip not:3000k xenon ömrü kısa demiştim üzeri boyalı diye.Burdaki ölçümde tespitimi doğruluyor.boyalı ampül daha fazla ısı yayıyor.HyperPlus90 Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 evet ısı ne kadar? ayrıca ömrü ile ilgili bir ibare bulunuyor mu?güzel test Yorum bağlantısı
Misafir 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 Hele bi gece deniyelim.firma ile iki dakkada ahbab oldum.Abi adetli alıcaz filan deriz.Belki indirimde yaparlar Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 Ölçümleri tam olarak hangi noktadan yaptın ? Bana NB'nin düşük çıkması tuhaf geldi. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 Uzun reflektöründe ışığın en yoğun olduğu noktadan ölçüm yapıldı Yorum bağlantısı
Emre T. 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 ben sislerde nb kullanıyorum çok memnun ama bosch sislerdeki perfonması nasıl olur ?? burada değlerler göre iyi gözüküyo. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 (düzenlendi) Gece resimleri:Hemen bi handikabını söyliyeyim.Tabi denemeden tam belli olmayacaktır ama sis veya karda iyilikten çok zararı olabilir.Her nekadar sarı yansada kesinlikle Allseasons gibi ayrı kadegoride olanlarla eşleştirilmemeli. H4 olarak isteyip tekrar deneme yapacağım.Osram AllseasonsBosch Plus904300k xenon + Plus90(Xenonların tam ısımasını beklemedim) 29 Aralık 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 çok sağlam görünüyor bosch. servet abi nb ile bir karşılaştırma yapabilir misin bu şekilde? Yorum bağlantısı
Misafir 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 (düzenlendi) Elimde yok.Tekti oda patladı zaten.(16 volta dayanmadı) 30 Aralık 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Göksel Bahadır 30 Aralık 2009 Paylaş 30 Aralık 2009 Çok bilgilendirici bir karşılaştırma. Eline sağlık, teşekkür ederiz. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Aralık 2009 Paylaş 30 Aralık 2009 Gece resimleri:Hemen bi handikabını söyliyeyim.Tabi denemeden tam belli olmayacaktır ama sis veya karda iyilikten çok zararı olabilir.Her nekadar sarı yansada kesinlikle Allseasons gibi ayrı kadegoride olanlarla eşleştirilmemeli. H4 olarak isteyip tekrar deneme yapacağım.Güzel karşılaştırma Aslında en güzeli, duvarda 2m boy x 4m en dikdörtgen çizip kısa far ışığını tam ortasına merkezleme yapmak ve merkez/sağ/sol taraflardaki ışık şiddetini okumak olurdu. Biliyorsunuz kısa farının ışık deseni farklı alanlarda farklı güçte ışık dağıtmak zorunda. Uzundaki gibi tek noktaya bağımlı kalmak objektif olmaz.Osram NB ile Bosch Plus 90 'ı aynı sise sırayla takıp okuyabildiğin en yüksek lümen değerini tespit edebilir misin ? Uzun farda belli noktalarda çok yoğun olduğu için ölçüm yanıltıcı olabilir. Sis farı daha homojen ışık verdiğinden daha net sonuç alabiliriz sanıyorum. Yorum bağlantısı
Emre T. 30 Aralık 2009 Paylaş 30 Aralık 2009 bosch plus aynı nb benziyo üstündeki boya filan ama kalite olarak bence bosch olabilir. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Aralık 2009 Paylaş 30 Aralık 2009 (düzenlendi) Osram NB ile Bosch Plus 90 'ı aynı sise sırayla takıp okuyabildiğin en yüksek lümen değerini tespit edebilir misin ? Uzun farda belli noktalarda çok yoğun olduğu için ölçüm yanıltıcı olabilir. Sis farı daha homojen ışık verdiğinden daha net sonuç alabiliriz sanıyorum.Kangonun sislerini sökmek biraz meşaggatli.Ama H4 olarak isterim.diğer kangoda deneme yaparım.Üzerinde N.B varBide nihayetinde aynı reflektör ve aynı açıda 3 değişik ampül test edildi.Kesin olan plus 90'ın şiddetinin çok yüksek olduğu.Haberler hava kötüleşecek diyor.Allseasons sınavını hem H4 te(İki kış önce kullanmıştım) hemde H1 siste verdi ve sınıfı geçti.Bakalım Plus90 ne edicek? 30 Aralık 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 31 Aralık 2009 Paylaş 31 Aralık 2009 Gündüz ön bilgilerim.Duvarın sarı boyalı olması neticesinde ne yaparsam yapayım gerçek rengi yakalayamıyorum..Beyaz düz bir duvar önünde tekrar resimlenecek.Plus 90 H4Night Breaker H4Osram Cool BlueŞimdiki veriler kesilme çizgisinin merkezi olan ve ışığın en yoğun olan noktasıdır.Hava kararınca araç üzerinde test yapılacak ve kısa hüzmeli ışığın sağ ve sol kör noktaları ölçülecek. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Aralık 2009 Paylaş 31 Aralık 2009 abilerim bu sarı sis olayına iyice kafayı taktım Bu osramın all seasonlarının iki tipi var biri all season diğeri all season super. ben AS super aldım h1 sis farı için ama renk olarak standart ampulün sarı ışığında geldi bana reflektörler biraz sorunluydu bir çift yeni sis farı siparişi verdim gelecek bakalım acaba reflektörler karadığı için mi renk farkı var yoksa bu AS ile AS süper arasında mı koyuluk farkı mı var yoksa bu ampul reflektör mü seçiyor Servet abini çektiği resim olsun Selçuk abinin önceden eklemiş olduğu resim olsun bariz sarı dururken bizimki standart sarı duruyor Servet abi o yukardaki AS mi AS süper miBirde h4 için bir set yeni ampul alacam NBler ömür konusunda sabıkalı ama koçtaşta 15 liraya tanesini satıyorlardı. bu plus 90 ı da ben göremedim izmitte nereden alırız illa internetten mi almak lazım birde acaba kış için h4 all season alsam diyorum ama onun ömür sorunu nedir + %30 sınıfında galiba hem kışın iyi olur aydınlatma yağmurda diyorum hem sanki NB ye göre ömrü daha iyi gibidir. Yani h4 için AS NB ve +90 arsındayım (ama +90 ı canlı olrak daha göremedim:) ) Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Aralık 2009 Paylaş 31 Aralık 2009 abi varsa birde osram all seasonuda katsaydık kıştayız bende NB AS ve +90 arasında gidiyorum Yorum bağlantısı
Misafir 31 Aralık 2009 Paylaş 31 Aralık 2009 Güzel diyonda her test için 40-50 tl ampüle para veriyorum.sonrada kaldırıp kenara atıyorum. Sırf merakları gidermek niyetim.Yoksa ben ne edeyim dandik H4'ü Aslanlar gibi Bi-xenon'um var benim.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts