İçeriğe Yönlendir

Bosch Plus 90 - Osram NightBreaker - Philips X-tremeVision

Serdar Özer1679652569

Recommended Posts

Muhammed Andı

xenon'un riskli oldugunu size kim soyledi? oem tabir edilen(hella, bosch, valeo vs.) xenon kit taktiginiz surece riskiniz olmazki. yeterki kalitesiz donusum kitlerinden uzak durun.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Süner

Şöyle bir olay var.

Otomatik far devrede olduğu zaman, yağmur anında sileceklerle birlikte farlarda devreye giriyor.

Bu olayında zamanla beyine zarar verme durumu varmış.

Bu sıkıntıya yaşayan bir sürü insan oldu.

Philips xenon kitinde bile beyin yakan oldu.

Yalnız benim aklıma şöyle bir çözüm geldi.

Aküden direk enerjiyi xenon kitine alıp bunu far devresinin arasına bağlanacak bir röle ile kontrol etmek.

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

farların sık sık acilip kapanmasiysa dert, oem 5. jenerasyon d1s sistem alip gonul rahatligiyla kullanabilirsiniz. 5. jenerasyonlar sellektor icin sicak baslangic yapabilen ve defalarca acilip kapansa da hicbir problem dogurmayan urunlerdir, sizin orda gun icinde kullanilan sellektorden daha sık yagmur yagmiyordur herhalde. :muhaha: hella gen5 sistem ilanlar bolumunde Ilker Kemal'de var, inceleyebilirsiniz.

biz zaten altyapisi halojen icin tasarlanmis araclarda, aracin altyapisini kullanmaktan ote akuden role ile xenon baglamayi oneriyoruz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Süner

Röle ile kullanabileceksem ortada sorun kalmicak sanırım o zaman.

sanırım Şlker Kemal kendiside mercek uygulaması yapıyordu.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mustafa Tüfekçi
Evet sarmal ksımdaymış kopuk :D Bu arda NBleri taktım +90 daha güzelmiş gerçekten :rolleyes:

Ve Taktığım NBlerin teki bu gün gitti. artık standart ampul takacam performans ampul devrini kapadım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ve Taktığım NBlerin teki bu gün gitti. artık standart ampul takacam performans ampul devrini kapadım.

Kör oldum sanacaksın :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

bu defa performans ampul devrine ben başlıyacagım bosch plus devri olacak.gözlerim açılırmı sizce? :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

NBR biraz daha geliştirildi ve ömrü iki katına çıkarıldı yakında piyasaya verilir. Tabii şu haliyle bile max. 400 saatlik bir kullanım ömrü olacağını gözönünde bulundurmak gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Misafir
Kör oldum sanacaksın :D
bu defa performans ampul devrine ben başlıyacagım bosch plus devri olacak.gözlerim açılırmı sizce? :p
NBR biraz daha geliştirildi ve ömrü iki katına çıkarıldı yakında piyasaya verilir. Tabii şu haliyle bile max. 400 saatlik bir kullanım ömrü olacağını gözönünde bulundurmak gerekiyor.

Gelin dostlar bir olalım,farları mercekli yapalım :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
:p Bu seferki NBler çok daha çabuk gitti 200 saat olmamıştır. Bulursam allseason alacam ama o dayok mecbur standart takacam
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Gelin dostlar bir olalım,farları mercekli yapalım :p

Hangisini ? :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Honda Honda Honda....hayat onda...far yok onda....ne yapsak acaba.....Araba şair etti beni yahu :p

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)

geçn sefer patlamadığı halde söktüğüm +90 ı buldum taktım :D duvarda cidden +90 hem daha beyaz hem daha yoğun gözüküyor :)

Bu arada eski standart ampulerimi bulamadım :p

tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
Honda Honda Honda....hayat onda...far yok onda....ne yapsak acaba.....Araba şair etti beni yahu :)

servet usta mondi daha hayat dolu gel etme eyleme bırak crv yi.mondi adamı maceraperest yapıyor şairlik ufak kalır. :p

farım için mercek dönüşümü zor olacak gibi.aklıma gelen ve epeydir düşündügüm şu.

selçuk usta açtıgım sayfada degmez dedi ama mercek için başka yol kalmıyor gibi.verdigim linkteki aracıma uygun olan sadece çerçevesini bulup iç deliklerine uygun olan mercek yapısınıda bulup takmak veya far camının pleksiden yaptırıp içine mercek yapısını oturtmak ikiside zahmetli olucak.ama degecegini düşünüyorum.ama linkini verdigim sayfada bulunan çerçeveyi uygulamak daha akıllıca olucak gibi.aynı ürünün çerçevesi mk2 ler içinde mevcut.hala ebaya düşmedi yenisinide farlı satıyorlar 340avro civarı satış fiyatı var ve yükseklik ayarlı.tek çerçeve halinde bulamadım.

http://www.geceucusu.com/Mondeo-I-xenon-do...1umu-t3913.html

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Ozyurek

Eveet... diğer konuya yazdım.. xenon silverim bozuldu...

Işığın rengi önemli değil... Performansı ön planda benim için...

Ne alsamki...

Yorum bağlantısı
Melih Çolakoğlu

gerçekten mükemmel bir çalışma olmuş. azminizi takdir ediyorum. sanırım plus90'lar yalnızca oto-parca.net'te var. geçenlerde ankara'daki bosch servisine gittim. beklenenin üstünde talep olduğundan servislerin stoklarında kalmamış. çoğu servisin bu üründen haberi de yok zaten.

testlerin devamını sabırsızlıkla bekliyorum.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mehmet Ünsüz

Selam arkadaşlar,

Uzun zamandır iyi ayınlatma sağlayan performanslı sağlam ve beyaz ışık veren h4 ampul arıyordum. Bu nedenler birçok forumda araştırma yaptım. Google la yabancı siteleri de gezdim. Beyaz ışık gibi bir takıntım vardı, philips phaton 5000k aldım ancak istediğim gibi çıkmadı, belki farlarımdan bilmiyorum ama yeterli seviyede ışık kuvveti alamadım.

Google da arama yaparken Philips'in yeni çıkardığı ampüllere rasladım hatta o kadar yeni ki şuan için sadece Şngiltere'de satılıyor daha Türkiye'yi bırakın Avrupa'da yayılmamış. X-treme power'ın geliştirilmişi, x-power %80 daha fazla ışık verirken x-treme vision %100 veriyor diye iddia ediyorlar. Forum forum gezip aramaktan, bazısının iyi bazısının kötü dediği ampüller arasında kararsız kalmaktansa, bu yeni ürünü ilk kendim alıp deneyeyim dedim. Şngiltere'den sipariş ettim.

Şlk önce şunu belirteyim ampulün ışık rengi "sarı" kimse beyazdır diye almasın, aydınlatması gayet güçlü, farlarımın çizik olmasına rağmen kendini direk belli etti. Hem orjinal ampüllerden hemde phaton dan çok çok daha iyi aydınlattı. Takar takmaz fark ediyorsunuz zaten. Şyi aydınlatmasının yanı sıra daha uzağıda aydınlatıyor. Ömrüne gelince standart ampüllere göre 5 kat uzun ömürlü diyor ama daha 2-3 gün oldu takalı şimdilik problem yok :)

Sarı ışık bilirdiği gibi her hava koşulunda daha iyi aydınlatma sağlıyor. Kuru ve yağmurlu hava test etme şansım oldu, kuruda zaten güzel yağmurda da beyazdan çok daha iyi. Kısaca bu aralar ampul değiştirmeyi düşünenler, içleri rahat bir şekilde alabilirler.

Ah birde böyle kuvvetli beyaz ışık yapabilseler çok güzel olacak :)

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

hoş geldiniz.

bilgi için tşk.bu ampul ile duvar karşısında 10metre mesafeden çekilmiş net resim ekleyebilirseniz çok çok iyi olacak.

ebayda kago dahil 80tl civarında gelişi var.yurt dışı forumlardada çok olumlu yazılmış.fakat ömrü konusunda her kes düşünceli görünüyor.

sarı ışık normal sis farında kullanılan sarımı yoksa bildigimiz far ampulü sarısımı.?ben resimlerinde normal far rengi olarak gördüm.sizin ekleyeceginiz resimler ışık tutacaktır.

bu arada 1ekimde dünyada satışa sunulmuş.philips sitesinde yayını var.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ünsüz
hoş geldiniz.

bilgi için tşk.bu ampul ile duvar karşısında 10metre mesafeden çekilmiş net resim ekleyebilirseniz çok çok iyi olacak.

ebayda kago dahil 80tl civarında gelişi var.yurt dışı forumlardada çok olumlu yazılmış.fakat ömrü konusunda her kes düşünceli görünüyor.

sarı ışık normal sis farında kullanılan sarımı yoksa bildigimiz far ampulü sarısımı.?ben resimlerinde normal far rengi olarak gördüm.sizin ekleyeceginiz resimler ışık tutacaktır.

bu arada 1ekimde dünyada satışa sunulmuş.philips sitesinde yayını var.

Ebay' e bakmamıştım ama e ticaret sitelerinde bir tek Şngiltere'de bulabildim. 37 pound satış fiyatı sizin söylediğiniz gibi 80-85 lira civarı ediyor, tabi Türkiye'de fiyat ne olur bilmem.

Işık rengi konusuna gelince sarı dediğim sis farı sarısı değil, normal ampul sarısı. En kısa zamanda resim çeker koyarım. Bu arada yine yurt dışında satışta olan Osram night breaker plus var. Sanırım o da iddalı olacak.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ünsüz

fotoları çektim pek güzel olmadı ama belki fikir verir, yalnız farlarım çok kirli göz önünde bulundurun. bu arada istanbul 4.levent sanayi veya maslak oto sanayide far temizliği yapan tavsiye edeceğiniz bir yer var mı? zımparayla çizikleri falan alıyorlarmış.

post-4690-1290897012_thumb.jpg

post-4690-1290897030_thumb.jpg

post-4690-1290897065_thumb.jpg

post-4690-1290897087_thumb.jpg

post-4690-1290897106_thumb.jpg

Yorum bağlantısı

Ampül karşılaştırmalarında çekilien resimler pek sağlıklı olamıyor.Siz eski ile yeni arasındaki farkı biliyorsunuz.En ideali bir tarafta mevcut,diğer tarafta değişmiş ampül ile resim çekmektir.Karşıdan ve önden çekilmiş olması idealdir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ünsüz
Ampül karşılaştırmalarında çekilien resimler pek sağlıklı olamıyor.Siz eski ile yeni arasındaki farkı biliyorsunuz.En ideali bir tarafta mevcut,diğer tarafta değişmiş ampül ile resim çekmektir.Karşıdan ve önden çekilmiş olması idealdir.

eski ampülleri başka araca taktım öyle bir şansım yok ama ışık şiddeti bakımından 1 e 1 arttı diyebilirim, bana lazım olan sadece farların kirini çiziklerini temizletmek, ampüller güzel

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...