İçeriğe Yönlendir

VW Passat / Jetta Led stop lambası

Sercan Ağaoğlu

Recommended Posts

Uğur Kamil
(düzenlendi)
Huseyin abi fotograftan kaynakli telefonla cektim bunlari kaliteli fotograflari aksam atarim canli gozle bakildiginda ikiside esit abi.

Bektaş sizin orda dün akşam olmadı galiba, resimleri akşam atıcaktın. :)

tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Eskisinden ne değişti şu an. Bagajdakilerde frenle çoğalıyormu?

Yorum bağlantısı
Ahmet Erçiro
Nasil yani.? Tam anlayamadim servet abi

Kastettiği, aynı LED sinyalde sarı, frende kırmızı yanabiliyor. Range Rover larda kullanıldı bu. Bildiğim kadarıyla Land Roverda, Range dışında kullanan başka model yok.

Yorum bağlantısı
Ahmet Erçiro
O manada sormasım. Orjinal halinden farkı ne?

Jettalarda bagaj kapağı aydınlatma grubunda sis ve geri vites lambasının dışında içleri boş olan LED yuvaları ve reflektörleri vardır. Bende Jetta varken hep düşünmüştüm ama ilgilenememiştim.Arkadaşımız o boş yuvaları doldurmuş. Kısacası orijinalinde LED yok.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Bagaja konulan ledler, parklarda yanıyor frende çoğalıyor değilmi?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Kastettiği, aynı LED sinyalde sarı, frende kırmızı yanabiliyor. Range Rover larda kullanıldı bu. Bildiğim kadarıyla Land Roverda, Range dışında kullanan başka model yok.

Yanlış görmediysem MB C 'de sinyallerde bu ledlerden var, ani frenlerde "uyarı" amacıyla kırmızı yanıp söndüğünü görmüştüm sinyallerin.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
sadece parklarda yanıyor fakat şöyle düşünüyorum 7809 parklara bağlıyacağım 7812 ile frenlere bağlıyacağım böyle mantıklı olucak şuanda 7812 var ve çok parlaklar.

Bagajdakileri de frenle çoğaltamıyormusun?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

Bektaş işçilk ve sonuç gayet güzel.Ellerine sağlık. :clever:

Rgb power ledler mevcut.Beyaz kırmızı mavi olan var renk çeşidi şimdi fazlalaşmış.rgb power led ile işlem dahada iyi olurdu.Kullandığın havya ile lehimlerin bu serçe budlu parçalarda iyi sonuç vermez.Kullandığın havyanın veya diğer aletlerin markasından çok yapacağın iş ve işler için uyğun olması daha çok önemlidir.Power led aliminyum plakasında 60watt havya ile sonuç iyi olur tabiki.

Işık şiddetinde sorun görmedim açıkcası,gayet güzel enteğrelerle oynama derim.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Ledleri neden değiştireceksin??Bahsettiğin vurunca çalışması ise hatalı bağlantıyı bulup sorunu gider.Sonra alacağın havya ile ve pasta yardımı ile lehimlerini tekrar yenile. :clever:

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Usb kablo içini kullanmakta bence hata yapmışsın.Şzolesi iyidir ama içindeki tel alaşımı bakıra benzer lakin çok incedir akım değeride çok zayıftır.Şletkenliği ise çok iyidir.Sökersen muhakkak değiştir derim.Yada o kabloları ikili olarak çek oda yeterli.

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
İsmail Öz

merhabalar.

Passatın arka lambasına skylight denilen tarzda led uygulamak istiyorum çember led nasıl yapabilirim veya temin edebileceğim bir yer var mı?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Led Angel Eye bu ürün işinize yarayabilir :good1: farklı ölçülerde ve renklerde bulmak mümkün...

60mm(15 LED), 80mm(24 LED), 100mm(33 LED), 120mm(39 LED), 140mm(42 LED)

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

+1 bu halka tarzında smd5050 ledlisi bulunursa işinizi tamamen görür.Yada bir elektronik tasrımcı bulmanız lazım.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

İşte bu. :good1: Alacaksın direnç modifiyesinden sonra (bence şart)uzun süre kullanılabilecek bir ürün.Bunun altına 0.8 kalınlıgımda aliminyum sogutucu kesinlikle şart.Dış mekanda iken ısı görünmüyor fakat iç mekan far içinde veya daracaık bir yapıda uzun süreli kullanımda ısıyı çok fena biriktiriyor.Servet ustam yeni aldıgı gündüz farı ampullerinde bu sorunu yaşadı mahvolmuş ledler.Bundan dolayı dedim bana ısı yok dedi ama ben evde 70 civarı ledi evde kullanmak için seri paralel olarak dizdim yan yana idiler ilk 1 saatte sorun yoktu sonra birden ısı başladı ve sonuç hüsran oldu.Olması gereken 12.80 volt yerine 12.30 voltta pat pat döküldüler.Sabit akım ile sürmek te bence fayda etmeyecek.

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca

Aslında ledler yüksek ısılarda öle hemen bozulan elemanlar değil yine diğer birçok elektornik devre elamanı gibi ısı toleransları yüksek çok değil ama azda değil, örneğin ben 5050 sms şerit ledleri(2 parçasını 6led ) birbuçuk aydır gece gündüz sürekli 14 volt ile yakıyorum ki tavsiye edileni 12V dirençler ona göre ayarlanmış, ısınma var ama hala aynı güçde yanıyor bakalım ne zaman gücü azalıp ölücek.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Tam ömrünün çeyregini düşün o kadar yanacaktır.

+ ucuna 1n400x serisi diod koy dahada bişi olmaz. :good1:

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca

Tam ömrünün çeyregini düşün o kadar yanacaktır.

+ ucuna 1n400x serisi diod koy dahada bişi olmaz. :good1:

Ucuna diod koyunca neden bişey olmuyor bunu anlamadım?

Tam led ömrü kaliteli ledlerde 100.000 saat ve 70.000 saat sonrası %30 güç düşüşü, hadi bizde 50.000 diyelim dörte biri 12,500 saat etsin 2500 saati de biz silelim. 10.000 saat yanar gibi bir rakam çıkıyor ortaya ki o zaman gayet yeterli.

Zaten stop, sinyal ve park lambası için led yapacaksanız bunları öldürmek ayrı bir beceri ister, hele hele sinyal için isterseniz power led koyun %80-90 güçde soğutucusuz sadece pcb ile sürün mümkün deil ısınmaz.

Ledlerin sürülürken ısınmasına asıl dikkat edilmesi gereken yer gündüz farı uygulamaları.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

14volta daha uyumlu olması açısından. :good1:

Yazdıkların dogru fakat şimdiye kadar edindiğim tecrübeler ile araç üzerinde bu hesapların tutması son derece zor diye düşünüyorum.Yazdıgın katalog hesaplarının verilme şekli sabit akım üzerinden yapılan degerler üzerinden veriliyor ben öyle biliyorum.Tolerans değerleri verilenlerin üzerinde yada altında çıkabiliyor.

Sinyal için yazdıklarına katılıyorum :good1:

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Oktay Toker

Koceli'den bir arkadaşımızın Jetta aracının bagaj kaputunda bulunan stop için led modifiyesi çalışmasına ilk etapta sadece orijinalinde olan delikli led konulacak kısımlara park ta yanacak şekilde ledlendirme yapılacaktı.Arkadaşımız bunu derecli açılarda olan kırmızı ledlerle kendisi yapmaya çalışmış fakat istediği sonucu alamayınca çalışma benim aracılığım ile genişletildi.Önce buraya smd5050 ile hem parak hem fren işlevi olsun amaçlı bir çalışma planlandı ama sonra geri vites ve sis lambası içinde ayrıyeten bir çalışma yapılması fikri ortaya çıkınca her şeyi yeniden yapılandırdık ve malzemeler alındı.Bu orijinal delikli kısımlarda hem park ve hem fren olarak yanması için orijinal BMW stoplarda kullanılan kırmızı fren,park ledleri kullanıldı.

efyVv3V.jpg

Stop içindeki ayrı sis ve geri vites bu araçlarda tek.arkadaşımız her iki bölümüde daha önce edindiği şeffaf geri vites bölümlü orijinal stop parçasının bu iç kısımlarına petek desenli 12 led,her bir kısım 40 derecelik açılarda ışık yayabilen Lens takımı kullanmaya karar verdik.

GdDCpan.jpg

Geri vites için bu lenste 9 sıralı şekli kullandık.Her biri 150 lümen olan Edison ledlerden kullanıldı.Aslında Edison smd 5050 1 watt power led kullanacaktım ama bu bölümde yer sıkıntısı olunca sogutucu montajı sorunundan dolayı bu 1 watt ledlerden kullanmaya karar verdim.

kvemYHq.jpg

Sis bölümü içinde bu lens içinde ortadaki 3 bölüm yeterli olur dedim ama bu ledleri kullanırsak olabilirdi.Smd seramik tabanlı 4 ile 10watt arasında olan 350ma ve 700ma aralığında toleranslı çalışan Edison fm5050 kırmızı led kullanıldı.Lehimlemesi çok zor oldu.Yapısından dolayı havya değsede anında ısımaya tepki vermiyor havyayı çok iyi kullanmak kesinlikle şart.Aslında havya ile lehimlenmesi için tasarlanmamış bir led sınıfı ama başka seçenek yok kullanılacak.İlk başta bu 4 led grubundan 1 led olarak çalışan bu ledi seri kullanmaya karar vermiştim ama sonra lehimleme sorunundan dolayı hatalar olunca yapıyı paralel seri kullanmaya karar verdim.

2X0yVQT.jpg

Bu ledler için ilave olarak bu sogutucu monte ettim.

ktTZ2sp.jpg

İlk montajı bu şekilde yapmıştım ve toplamıştım ama bu lehim hatasıda ortaya çıkmadan önce bu görsel çirkinlik içime sinmedi.Bütün silikonlamayı sökerek neler yapabilirim arayışlarına girdim.

k6qul7B.jpg

Sonra ledlerin üzerini örtecek plastik parçadan led tepeleri görünecek şekilde parça yaptım.Simli Gümüş grı ile boyadım.

iQyueJ4.jpg

Kullandığımız lensin çapı 1cm civarı küçüktü ve ortalama sorunu vardı.İç kısımdaki soğutucu ve kablolara iyice bakınca ortada idi.Bunada çözüm olarak bir parça ayarladım ve yine simli gümüş grı ile boyadım.

JckU4kT.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Ve sonuçlar.

sUBoF1S.jpg

RROshwW.jpg

JzGuz4K.jpg

yyciInm.jpg

dp2js2w.jpg

NJm1MVm.jpg

rOHSC0n.jpg

nlI8eHp.jpg

7wr7h2G.jpg

7wr7h2G.jpg

xxhMWdo.jpg

Park ve fren yanış şekli.

1k7egAK.jpg

Geri vites.

CqDVCTu.jpg

Sis.

rWO8WoG.jpg

Araç üzerindeki detaylı resimler bilahire gelince ekleyeceğim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

bektaşın eski çalışmaları mesajlarda kalmış, ne günlerdi yaa :)

abi güzel çalışma fakat şu ledlerin sarı olan kısımları görünmese daha iyi olur bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Ledin rengini saklama konusunu çok düşündüm ama zaten düşük akımda çalışan ledin önüne ne koyarsak ışığı çok düşürüyor olmasından dolayı artık deneme bile yapmıyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...