İçeriğe Yönlendir

VW Passat / Jetta Led stop lambası

Sercan Ağaoğlu

Recommended Posts

Mustafa Bağseven

Stopu açman gerekecek.

Bi forumda bir arkadaş bu işlemi yaptırmak için stopu açtırdı.Sonra içini çapını falan ölçüp ona göre pcb ile led halka yaptırdı.

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven
stop camını açıp yollarım şuana kadar açamadağım far olmadı ama stopdada uğraşırım muhtemelen çıkma alıp yollarım.

o kişiyle irtibata geçtim bu vesile ile day light konusunuda açtım ona :bravo:

bakalım yapabilirsem kendim yaparım bana gerekli olan tek şey ledleri temin etmem ve led için dirençler ki bu ledler kırmızı ve sarı olsun istiyorum yani rgb gibi bunları halka üstüne montelemek kalıcak sanırım yapabilirim;

rgp şerit led alsam...

bunun sadece kırmızı ve sarısını kullansam.?

bunun dirençleriyle oynamadan direk bir çembere motelesem ? yapabilirmiyim?

RGB şerit ledi halka şeklinde büküyorlar ama tam anlamıyla bükülemiyor.Çentik falan atman gerekiyor.

RGB şerit led Kırmızı,yeşil mavi olmak üzere 3 renkten oluşur üzerinde sarı renk sarı led olmaz sarı renk oluşturulur.Kırmızı ile yeşili aynı anda yakarsan sarı renk ortaya çıkar.

Sen sanırım park esnasında kırmızıyı kısık yakacaksın,frende canlanacak,Sinyal esnasında ise sarılaşacak.Bunları röle,diyot,direnç kombinasyonlarıyla yapmak mümkün.

Bir diger husus ise RGB de ortaya çıkan sarı renkle senın aracının stoplarındaki orjinal sinyal ledleri aynı tonda degil.Senınkiler tam turuncu gibi bişey.Burda ortaya çıkan renk ise limon sarısı gibi.O nedenle hoş gözükmeyebilir.Stopu açmadan önce özellikle bunu deneyip görmen içine siniyorsa öyle takman gerekir.

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586

Hazır şerit , pcb vs kullanıldığında %90 orjinali ile ışık şiddeti anlamında uyum olmuyor. Bu nedenle orjinal stoptaki smd lerden alıp yapmak daha iyi olur sanırım.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Olacak olacak. Hadi bakalım. Yaparsınız siz bunu da.

Yanlız zurnanın sesi buraya kadar geldi. :)

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

PLCC 3528 RGB tip led kullanıp plaket üzerinde yollarda tadilat yapacaksın. Biraz sıkıntılı olacak ama olur.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Hep diyordum birisi de şu jetta-passat'ların stoplarını dağıtsa da ortaya neler çıkacak bir görsek.

Yorum bağlantısı
Misafir
servet abi tornavida ile kastım ve ufak çıkıntısı vardı yapışkanla kasa yapışan orası kaldı orada şimdi bison un epox si var 5 dakikada taş olan ondan sürücem sonrasında şeffaf silikon çekicem boşluklarına ince işcilikle. sence su alırmı ? yoksa şansamı kalmış birde sislere 3 erli power led yapayım diyorum ama ellemiyim mi?

Yapışkan katı değilse boşluklar kapanır. Sis lambasının arka yüzeyinde power led ler için soğutma yeri yoksa kullanma. Nihayetinde fren gibi kısa süreli yanmayacaktır. Ayrıca aracın arka tarafında olduğundan rüzgar soğutamayacak. Bunları hesapla.

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

O delikleri sen mi deldin çok düzgün delmişsin.

Epoksi 5 dk da kurumaz.En az 1 saatte kurur.Kullandıgım için bilmiyorum.Epoksi sürdükten sonra bi bantla camı gövdeye sabitle sonra kuruyunca bantı sökersin.Sonrasındada dışından ince bir şekilde silikonlarsın su almaz

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven
o delikleri ben delmedim :good1: delikler mevcut ama 3 mm kadar bir tabaka var ama klavuzu hazır bana kalan 5 mm uç takıp matkapla o klavuzdan ilerlemek. sonrasında üstüne led..

aynı ön farı kapatırmışcasına yapıcam epoxy sür kağıt bantla tuttur sonra şeffaf silikon güzel olacaktır.

şimdi smd ledlerle uyum sağlıyacak ledlere geldi belirli aralıklarda dirençler alıcam aracın rengine en yakın hangisi uygunsa onu kullanıcam

mustafa ben led hesaplamasını hala öğrenemedim :)

sence 7812-led-led-led-110 ohm uygunmu mantar kırmızı led.

Mantar led kullanmadıgım için bilmiyorum.Ben 7812 varken led+led+led+220 ohm kullanıyordum.

Veya dörtlü olursa Led+led+led+led+120 veya 150 ohm.Yalnız kullandıgım ledler fluks led.

110 takarsan o ledler patlayabilir. 270 falan takman gerekli

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Olmadı, bütün işlem bitince stopları altan ustaya gönderirsin üzerlerine güzelce stop camı yapar.

Altan Usta

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
kartal oto sanayide olduğunu bilmiyordum

yapamazsam oraya götürürüm kesinlikle

Kartal'da değil Bektaş yanlış baktın sanırım içerenköy de...

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Bektaş tam olarak ne yapmayı düşünüyorsun? zahmet olmasa kısaca bi özetlermisin?

Konuyu inceledim ama pek bişey anlamadım çünkü ortada içi açılmış bi stop var hemde hazır vw stop lambasının ledleri var hemde led işlemi yapmayı düşünüyorsun kafam karıştı biraz :)

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
hayır sitede aynen böyle yazıyor..

Şube :

esentepe mah.inönü caddesi

kartal oto sanayi sitesi b-8 NO:40

------------------------ Kartal / ŞSTANBUL

--

fakat ben içerenköyemi götüreyim?

şube ama orası merkez içerenköyde ben oraya gitmiştim...

yanlış bilmiyorsam Şlker benim farın arka kapağınıda Altan ustaya içerenköyde yaptırmıştı ...

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)
Uğur ;

İlker beyden ben kırık jetta stopları aldım içindeki ledleri kullanıcaktım fakat o kadar karışık bir devre ve led ki 4 ayağınada artı voltajı geliyor şaseyi diyotla beslemişler 3 bacak 9 v beslemeli 1 bacak 4 volt bende hiç uğraşmıyayım dedim.. sonra stopları topladım ve İlker beye geri götürdüm kafamdaki diğer jetta farlarım için (ön farlar) valeo merceklerimi aldım bu vesile ile.. sonra baktım elimde ledler var bir deneme yapayım dedim tam 5 mm led için yer var deldim 3 er tane led koydum baktım hoş oluyor aynı parlaklığı yakalayabiliyorum. şimdi bana düşen arabanın orj. parklarıyla aynı parlaklıkta ledlerin ohm larını ayarlamak. ledlerimi salı günü alıcam ve altan ustaya götürüp komple kırmızı cam döktürücem. böyle olacak yani;

Anladım :D

Zor ve uzun bi maroton seni pekliyor yani. Kolay gelsin...

tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Gece çekimi modunda çekseydiniz keşke fotoğrafı :)

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)

Güzel görünüyor bence, resimler birazdaha kaliteli olsa gerçekte nasıl yandıgını daha net anlayabilirsin :)

Benim parklara göre biraz sönük sanki seninkiler(resimden kaynaklanıyor olablir), bendekiler farba'nın yasalara uygun ürettigi led lamba oldugu için parlaklık olarak örnek alabilirsin.

http://i1103.hizliresim.com/2011/3/7/4079.bmp

tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Benım sinyal ve stop lambaları LED geçen gün geçe test ettim 40-50 m. uzaklıktaki duvara ışıkları yansıyor ;) ilginç olan arkadan bakınca göz almıyor(eğer 20 cm yakından bakmıyorsan) ama uzak mesafe rahatlıkla ulaşıyor.

Paklarıda test ettim, onlarda çok ilginç uzaktan fark ediliyorlar ama aşırı ışık yaymıyorlar. Nasıl bi sistem yapmışlarsa hayran kaldım led uygulamasını kendim yapsam hayatta bu kadar kaliteli yapamazdım...

Akşam kaliteli resimleri bekliyoruz o zman :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Orj. ler ile aynımı yanıyor. Bu ledlerin görünümü farklı geldi sanki bana.

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

bu power ledlerden ön farların içinde ben de kullanıyorum ve güzel ışıyorlar maşallah fakat PCB biraz sıkıntılı zor lehim tutuyor...

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Alüminyum plaketi evdeki elektrikli ocağın üzerine koy. Plaka ısınıca direk ledleri lemihle. Havyaya gerek yok.

Ancak yanında mermer gibi soğuk nesne olsun.Ledleri lehimler lehimlemez soğutmalısınki bozulmasınlar.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...