İçeriğe Yönlendir

Doğan / Şahin'e xenon mercek + angel eye + far karartma

Emrah İzkü

Recommended Posts

Emrah İzkü

Resimde görülen Ayfar'ın tofaş kuş serisi için ürettiği farları satın aldım.

89688241vc8.jpg

Tornavida, bıçak, fön makinası, falçata yardımıyla Far camını ayırdım, daha sonra reflektörleri kasanın arkasındaki bağlantılarından itekleyerek çıkardım.

80587915gf0.jpg

80587915gf0.615f49a025.jpg

Daha sonra resimde görüldüğü gibi elimde bulunan H3 merceklerin çapına göre havya ile far reflektörünün kısa kısmına montaj deliği açtım.

29879172kf2.jpg

29879172kf2.0dcde8bc19.jpg

79299277us8.jpg

79299277us8.5ce78210dc.jpg

siyah zemin uygulaması yapmak için uzun reflektör, park yuvası ve tepedeki küçük yuvarlak çıkıntıyı maskeleme bantı ile maskeledim.

46633031xr0.jpg

46633031xr0.f2bcf2bf80.jpg

17278187re2.jpg

17278187re2.2023248020.jpg

Sonra reflektörleri 400 numara zımpara ile zımparaladım ve koçtaştan aldığım akrilik mat siyah sprey boya ile 3 kat boyadım boya atarken acele etmeden 10 dk içinde katları attım. Camların kasaya oturduğu kanallar ve etrafı sırıtmasın diyerekten kasalarada önden biraz boyama işlemi uyguladım.

40859765mj4.jpg

40859765mj4.be09df6d00.jpg

74507493lb9.jpg

74507493lb9.34ae3c0adb.jpg

Boya kuruduktan sonra mercekleri daha önceden açtığım kısa reflektörlerin içine 3 adet somun +vida ile monteledim bu kısımda dikkat etmemiz gereken merceğin kısa reflektörün ekseniyle aynı paralellikte olması. Ön tarafta ise vida ve montaj hatalarını gizlemek için iç çapı mercek dış çapı kadar dış çapı kısa far reflektörünün iç çapı kadar olacak şekilde klingrit denen malzeme kestim ve aynı mat siyah boya ile boyayarak ısıya dayanıklı yapıştırıcı ile yapıştırdım.böylece dıştan bakıldığında estetik bir görünüm elde etmiş oldum.bundan sonrada angelların kablolarının geçeceği deliklerden kabloları geçirip angellarımı monte ettim.ve kasanın arkasında uygun biryere balastlarını yerleştirdim.

12rz9.jpg

12rz9.881fca8c21.jpg

11wo8.jpg

11wo8.3d6aa67405.jpg

63665653bz8.jpg

Artık reflektör kısmıyla işimiz kalmadı kasaya geri monte edip camları yine koçtaştan aldığım Henkel silikonize siyah mastik ile yapıştırıp kağıt maske bandıyla gerdirmek suretiyle kurumaya bıraktım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür Yıldız

Elinize sağlık, çok ayrıntılı ve profesyonelce bi çalışma olmuş.

Kuş serisi için artık olmazsa olmazlardan biri oldu bunlar.

Paylaşım için teşekkürler

Yorum bağlantısı
Emrah İzkü
(düzenlendi)

Teşekkürler amacım el becerisine güvenen arkadaşlara yardımcı olmak.

Bunlarda Sonunda farmızın bitmiş hali;

13oc0.jpg

13oc0.077891220d.jpg

14an2.jpg

14an2.569c21aa37.jpg

15ie5.jpg

15ie5.dfc152e3ce.jpg

16gb7.jpg

16gb7.16a307757b.jpg

Bunlarda araç üzerine montajlanmış hallleri ilginize şimdiden teşekkürler, hepinize iyi çalışmalar bol modifiyeli günler.

41444486cg9.jpg

41444486cg9.5ff1d8bf84.jpg

38310073mq4.jpg

38310073mq4.c84632382d.jpg

tarihinde nexus tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Güzel bir çalışma olmuş, H3 mercek kullanacağına orjinal reflektörü bıraksan daha iyiydi :) Neyse xenona geçişi de bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
Emrah İzkü
(düzenlendi)

orjinal ayfar kısa reflektörünün aydınlatmasını yakından gördüysen tek kelimeyle rezalet h3 mercek esksine göre inanılmaz kaliteli oluyor farlarda şuan 8000k xenonda var aydınlatmanın resimlerinide yakında eklerim.

tarihinde nexus tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Musa Can Koca
Artık reflektör kısmıyla işimiz kalmadı kasaya geri monte edip camları yine koçtaştan aldığım Henkel silikonize siyah mastik ile yapıştırıp kağıt maske bandıyla gerdirmek suretiyle kurumaya bıraktım.

Angellar hakkında biraz bilgi verimisiniz,gündüz bile belirgin,hazır neon angellardamı yoksa başka bir model mi acaba?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
  • 2 ay sonra...
Guest Furkan123

S.a öncelikle bu konuyu görür görmez işe koyldm ama bi yerde tıkandm H3 tipi ampüller tofaş soketine oluyomu mercekler H7 vs olsa problem yaratırmı aklıma takılan sorular arasında şu anda H4 tipi var yani eski Ayfarı aldıgımda H7 kullanacaksn dedi Bu h3 tipi mercekleri nerede bulabilirm senin elindekinden yani ? halojen olanlardan

Yorum bağlantısı
Emrah İzkü

kullanacağın mercek iilaki h3 olacak diye şart yok istediğin merceği kullanabilirsin soket olayıda elektrikten anlıyorsan basit H4 te 3 kablo var biri (kısa +) biri (uzun+) biri şase okadar kabloların ucuna istediğin fişi tak kullan.

Yorum bağlantısı
Özgür Yıldız

mercek olarak hella bi-xenon mercek alıp d2s xenon kitle kullanabilirsin bu şekilde uzunların aydınlatmasınıda iyileştirmiş olursun.

yada hella bosch yada valeo mercek alıp takabilirsin

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Onur Dürü
(düzenlendi)

Değerli kardeşime emeği için teşekkürler. Aracımdaki farlar onun eseridir. Bilmek güzeldir ama, bildiğini paylaşmak bilenin erdemini ve mükemmeliyetini gösterir. Tekrar teşekkürler.

dsc01122jt4.jpg

w800.png

dsc01137jj7.jpg

w800.png

dsc01133ex2.jpg

w800.png

tarihinde oddt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Değerli kardeşime emeği için teşekkürler. Aracımdaki farlar onun eseridir. Bilmek güzeldir ama, bildiğini paylaşmak bilenin erdemini ve mükemmeliyetini gösterir. Tekrar teşekkürler.
Güzel olmuş, bravo. Hem de far yıkaması var :)
Yorum bağlantısı
Özgür Kuzu
(düzenlendi)

post-2998-1230210827_thumb.jpg

post-2998-1230210844_thumb.jpg

valla arkadaşlar ben daha 2 gün önce şahine kendim yaptım valeo h7 mercek ve 8000k xenon taktım.çok güzel oldu bi foto koycam ama tam bitmiş halini daha sonra ekleyecem ortalama bana maliyeti (merak edenler için yazıyorum)

yeni far seti sağ sol-100 ytl

mercek-50 ytl

mercek kapakları-bunları ben kendim yaptırdım ancak piyasada 20 ytl civarında

xenon-170 ytl

boya,zımpara,vidalar,yapıştırıcı vs- 30 ytl

post-2998-1230929869_thumb.jpg

post-2998-1230034306_thumb.jpg

tarihinde ozgur_39 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
valla arkadaşlar ben daha 2 gün önce şahine kendim yaptım valeo h7 mercek ve 8000k xenon taktım.çok güzel oldu bi foto koycam ama tam bitmiş halini daha sonra ekleyecem ortalama bana maliyeti (merak edenler için yazıyorum)

Tofaş grubu aşka geldi valla bravo :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tofaşçılar meraklıdır arabasına...

Başka resim yokmu...

Yorum bağlantısı
Guest Furkan123

bişe sorucam angel halkaların ebatları ne kaç cm yani piyasadakilerinden hangisini almalym biri büyük biri küçük ayrı ayrı alabilirmym acabA?

Yorum bağlantısı
Emrah İzkü
bende eskişehirde görmüştüm mercekli farlı şahin çok güzel olmuştu.eski bi tofaşçı olarak

belkide benim aracımdır :)

15489865db6.jpg

w768.png

Yorum bağlantısı
Özgür Kuzu
belkide benim aracımdır :)

15489865db6.jpg

w768.png

arkadaşlar ben bide sinyallerin camı cıkıyomu deneyen varmı içinizde çıkıyosa onlarıda karartmayı düşünüyorum.ben biraz inceledim fakat sanki yapıştırıcısı biraz sert gibi geldi sanki zorladığım zaman kırılacakmış gibi duruyor.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu
arkadaşlar ben bide sinyallerin camı cıkıyomu deneyen varmı içinizde çıkıyosa onlarıda karartmayı düşünüyorum.ben biraz inceledim fakat sanki yapıştırıcısı biraz sert gibi geldi sanki zorladığım zaman kırılacakmış gibi duruyor.

sinyal ve stoplar genelde silikon ile değil eritme yöntemiyle yapıştırılır. Yani dikkatli bakın belki biraz zorlayınca çıkabilir ama plastiği serttir elinizde kalabilir. Bence diadem ampul ile değiştirin güzel bir görüntü elde edersiniz. Zaten karartma sinyal ışığını yok eder.

Yorum bağlantısı
Özgür Kuzu
sinyal ve stoplar genelde silikon ile değil eritme yöntemiyle yapıştırılır. Yani dikkatli bakın belki biraz zorlayınca çıkabilir ama plastiği serttir elinizde kalabilir. Bence diadem ampul ile değiştirin güzel bir görüntü elde edersiniz. Zaten karartma sinyal ışığını yok eder.

aslında denemekte fayda var olmassa yeni sinyal alır takarım zaten tofaşın sinyalleri para değil.en azından aklımda kalmaz.olmassa dediğin gibi ampülleri değiştiririm.tavsiyelerin için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Emrah İzkü

bencede denemeyin %99 elinizde kalır illa ayıracam diyorsanız havyayla eriterek ayırın tekrar kapatmak içinde çift karşımlı yapıştırıcıları tercih edin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...