İçeriğe Yönlendir

Doğan / Şahin'e xenon mercek + angel eye + far karartma

Emrah İzkü

Recommended Posts

İlhan Eroğlu

merhaba arkadaşlar. ben mersin'den ilhan. bende orjinal far şeklini değiştirip burdakiler gibi çitf far takmak istiyorum. elimde içi karartılmış ve ön camı plastik olan far kiti, xenon kiti, angel halka park aydınlatmaları mevcut. yazılarınızı ve tavsiyelerinizi okudum. güzel bi paylaşım olmuş teşekkürler. benim aklıma takılan tek soru; mercek hakkında. bu tür bi farda mercek takılırsa veya takılmazsa durum nedir? yani şuan farlar yeni alındı ve daha hiç bi işlem yapılmadı. ön plastik camları söküp beyaz halka park aydınlatmalarını takacaz ama mercek illaki şart ise onuda alıp takalım . yani sonradan bi iş daha çıkmasın. mercekli olursa yada olmazsa durum ne olur. bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
merhaba arkadaşlar. ben mersin'den ilhan. bende orjinal far şeklini değiştirip burdakiler gibi çitf far takmak istiyorum. elimde içi karartılmış ve ön camı plastik olan far kiti, xenon kiti, angel halka park aydınlatmaları mevcut. yazılarınızı ve tavsiyelerinizi okudum. güzel bi paylaşım olmuş teşekkürler. benim aklıma takılan tek soru; mercek hakkında. bu tür bi farda mercek takılırsa veya takılmazsa durum nedir? yani şuan farlar yeni alındı ve daha hiç bi işlem yapılmadı. ön plastik camları söküp beyaz halka park aydınlatmalarını takacaz ama mercek illaki şart ise onuda alıp takalım . yani sonradan bi iş daha çıkmasın. mercekli olursa yada olmazsa durum ne olur. bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim.

Xenon kit kullanacaksanız kimseyi rahatsız etmeden oldukça kaliteli bir ışığa kavuşmak için hazır farıda açmışken kaliteli mercek takmanız çok güzel olur. Xenon kit kullanmasanızda mercek ile daha iyi ışık elde edersiniz ancak xenon kit kullanıldığı zamanki kadar şart değil.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
Hüseyin Matur

Camı desenli olduğu için olmaz. Ya şeffaf cam yaptırmak gerek yada şeffaf camlı far almak gerek. En mantıklı ve uygunu şeffaf camlı far almak. Çünkü şeffaf cam yaptırmak, şeffaf camlı yan sanayi farın fiyatını buluyor.

Yorum bağlantısı
Murat Şen

hazır şeffafı varken plexi işini yapmak maceradan başka bişi olmaz :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ali Arıcı
Romeoilker arkadaşın yaptığı farlarım.Takartaknaz sizlerle paylaşıyorum.Daha yoltesti yapma fırsatım olmadı.

Dostum bende mercek uygulamak istiyorum mümkünse Romeoİlker arkadaşın mail veya tel no atarmısın bana mesaj veya emailime atarsan daha memnun olurum teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Cihan Asi
Kullanılan markalar değişken. Her merceğin ışık dağılımı, kesilme çizgisi vs. farklı. Bosch, koito ve valeo'lar daha keskin kesilme çizgilerine sahipler.

2005 ve sonra üretilen araçların nerdeyse hepsi D1S-4300K'dır. Daha öncekiler D2S-4300K'dır.

Halojen mercekle 4/4'lük xenon performansı alınamaz, en önemli avantajı mercek olduğundan trafiği rahatsız etmemesidir.

Bu linkte bir karşılaştırma, bu linkte de araçların mercek markaları var. Şlker'e teşekkürler. :)

4/4 lük bı xenon performnsı almak ıcın d2s mi yoksa d1s mi kullanmalıyım bi-xenon gıbı bı hevesım yok

yolumu aydınlatırken karsımdakını rahatsız etmesın yeter

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

D2S ile D1S ışık gücü, rengi açısından aynıdır. Farkı duyunda.

Performansı her zaman optik tasarım belirler yani merceğin reflektörün her neyse dizaynı güçlü ise aydınlatma da güçlü olur.

Dolayısıyla ampul değil mercek seçmen gerekiyor, forumda yapılmış uygulamaları incele, karar vermen kolaylaşır.

Yorum bağlantısı
Cihan Asi
D2S ile D1S ışık gücü, rengi açısından aynıdır. Farkı duyunda.

Performansı her zaman optik tasarım belirler yani merceğin reflektörün her neyse dizaynı güçlü ise aydınlatma da güçlü olur.

Dolayısıyla ampul değil mercek seçmen gerekiyor, forumda yapılmış uygulamaları incele, karar vermen kolaylaşır.

mercekde ne tavsıye edersınız :)

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Mehmet Ozyurek

Sağ merceği düşürdünüzmü, tamamdır..

Elinize sağlık..

Şimdi farkettim... Farları dışa bakıyor galiba.. 10 metreden çekilmiş duvar resmi var mı ?

Yorum bağlantısı
Ali Arıcı
(düzenlendi)

Teşekkür ederim arkadaşlar,evet farlar ayarsız haklısınız acele acele farları takıp eve yetiştim işim vardı şimdi ayarları tam çok memnunum ...

Farları ayarladım güzelde oldu

img0461ap.jpg

img0462aw.jpg

tarihinde Ali Ar?c? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Nuri Genç1679652589
(düzenlendi)

Farlarıma mercek taktırmak istiyorum.Aracım 91 şahin.Çift gözlü fark kullanıyorum.Uzun ve kısa ayrı.Hangi merceği seçmem daha uygun olur?Sadece kısa farlarım için.Genellikle H7 kullanılıyor sanırım mercek dönüşüm işleminde.Marka ve ampul tipi olarak tavsiyede bulunursanız sevinirim.Mercek dönüşümünü kendim yapmayacağım.Yapan birini buldum sayılır bir arkadaşım vasıtasıyla.Fakat il dışında.Eğer İzmir'de bu işle uğraşan varsa ona da yatırabilirim.

Edit: Hella H7 bi-xenon mercek takılsa olabilir mi acaba?Kullanılış bakımından iyi olur mu?

tarihinde Nuri Genç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Farlarıma mercek taktırmak istiyorum.Aracım 91 şahin.Çift gözlü fark kullanıyorum.Uzun ve kısa ayrı.Hangi merceği seçmem daha uygun olur?Sadece kısa farlarım için.Genellikle H7 kullanılıyor sanırım mercek dönüşüm işleminde.Marka ve ampul tipi olarak tavsiyede bulunursanız sevinirim.Mercek dönüşümünü kendim yapmayacağım.Yapan birini buldum sayılır bir arkadaşım vasıtasıyla.Fakat il dışında.Eğer İzmir'de bu işle uğraşan varsa ona da yatırabilirim.

Edit: Hella H7 bi-xenon mercek takılsa olabilir mi acaba?Kullanılış bakımından iyi olur mu?

Nuri bey forum üyesi bir arkadaşımız yapmıştı istediğiniz uygulamayı konuyu bu linkten inceleyebilirsiniz...

http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2913&view=findpost&p=15954&hl=%2B%C5%9Fahin+%2Bbi-xenon&fromsearch=1

Yorum bağlantısı
Nuri Genç1679652589

Teşekkürler konuyu daha önce incelemiştim.Merceklerin çeşitli kesilme çizgileri oluyor.Bu fark eder mi?En iyi aydınlatma için hangi merceği tercih etmeliyim bana bunların cevapları lazım.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Teşekkürler konuyu daha önce incelemiştim.Merceklerin çeşitli kesilme çizgileri oluyor.Bu fark eder mi?En iyi aydınlatma için hangi merceği tercih etmeliyim bana bunların cevapları lazım.

Bi-xenon mu yapmak istiyorsunuz yoksa H7 mercek mi ???

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Sadece kısalar için.

Valoe H7 mercek işinizi görecektir genelde renault megane lardan çıkar montajı kolaydır.H7 performans ampulleri ile güzel sonuçlar alabilirsiniz xenon takmanızı tavsiye etmem ışığı çok dağıtıyor ve parlıyor...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...