İçeriğe Yönlendir

Doğan / Şahin'e xenon mercek + angel eye + far karartma

Emrah İzkü

Recommended Posts

Selçuk Keleş

selamlar kolay gelsin herkese bu site sayesinde bende meraklandım ve kartalıma nacizane bixenon denemesi yaptım forumlardan cok anlamam ama fotorafları yüklemeye calışıcağım fikir önerilerinizi beklerim

Foruma hoşgeldiniz, güzel bir paylaşım, güle güle kullanın. Kısalar iyi de, uzunlar pek başarılı değilmiş ama başlangıç için iyi. :) Foruma ad ve soyadınızla üye olmanız gerekmekte, bildirirseniz değişikliği yapacağım.
Yorum bağlantısı
Onur Turan1679652611

bravo elinize sağlık. far tasının kesimini görünce eyvah dedim hiç izlediklerim gibi değil. ama sacı görünce gözlerim parladı :D güle güle kullanın ;)

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mehmet Ali Demir

herkese iyi geceler efendim benim siz degerli ustalarıma bir kac sorum olacak ..öncelikle belirteyimki aracım 95 model tofa sahin biliyorumki bazı arkadaslar bu araclardan fazla haz almıyor ve de haklılarda ..serseri arabası olmus . benim aracım alie arabası öyle sacma modifiyle isim olmaz ..bir kac sorum olacak sizlere cvp verenlere tskr ederim... simdi benim aracın aydınlatmasından memnun degilim beyaz halojen taktım ama yinede memun olmadım internette basladım arastırmaya xenon farlar nasıl olur nasıl takılır diye benim araca göre xenon kitin oldugunu gördüm ama mercek olmayınca faydası olacagına daha cok zararı olacagını anladım..tofas lar icin ayfar ange far ın oldugunu gördüm takımına 199 tl gibi fiyat istiyorlar [ mercekli ] h7 kitlerle uyumluymus . simdi bu angel farlar [mercekli cift gözlü] nasıldır gercek xenon gibi olurmu faydasını görürmüyüm yoksa normal beyaz ambül gibi mi kusura bakmayın daha önce hic xenon kullanmadım ...diyelimki aldım taktım kısalar h7 mis peki uzunlar nasıl olacak sellektör icin uzunları istiyorum yoksa uzunları pek kullanmam...birde hangi kitleri önerirsiniz mtec ler nasıldır tavsiye edeceginiz kitler nelerdir...uzun yazdım okuyan cvp veren vermeyen arkadaslara tesekkür ederim....saygılarımla efendim...s

Yorum bağlantısı

Hazır mercekli farlar hemen kararıyor, tavsiyem önü flexiglass far alıp içine mercek montajı yapılması. Tahminen 300-400 tl bir rakama mal olur mis gibide olur. Forumda sizin araçlar ile ilgili bir sürü bilgi mevcut. Okuyun mutlaka fikirler oluşacak

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Mehmet Ali bey merhaba hoş geldiniz :flowers:

Bizim için araçlarımız göz bebeğimiz belkide çoğumuzun tek meşgalesi o yüzden yorum yapmak istemiyorum.

Ayfarın farları son derece kalitesiz ve basit , onun yerine şeffaf camlı H4 far alın ve kaliteli ampul kullanın çok daha sağlıklı olur. Yada imkan varsa şeffaf camlı fara bi-xenon mercek montajı ile son derece kaliteli bir aydınlatmaya sahip olursunuz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Demir

Hazır mercekli farlar hemen kararıyor, tavsiyem önü flexiglass far alıp içine mercek montajı yapılması. Tahminen 300-400 tl bir rakama mal olur mis gibide olur. Forumda sizin araçlar ile ilgili bir sürü bilgi mevcut. Okuyun mutlaka fikirler oluşacak

görüsleriniz icin tesekkür ederim ...saygılarımla

Mehmet Ali bey merhaba hoş geldiniz :flowers:

Bizim için araçlarımız göz bebeğimiz belkide çoğumuzun tek meşgalesi o yüzden yorum yapmak istemiyorum.

Ayfarın farları son derece kalitesiz ve basit , onun yerine şeffaf camlı H4 far alın ve kaliteli ampul kullanın çok daha sağlıklı olur. Yada imkan varsa şeffaf camlı fara bi-xenon mercek montajı ile son derece kaliteli bir aydınlatmaya sahip olursunuz.

hosbulduk efendim cok tesekkür ederim ..önerileriniz icin tesekkürler ..

Yorum bağlantısı
Murat köse1679652626

hoşgeldiniz bende bu forum sayesinde kendi aracıma mercek modifiyesi yapmaya yapmaya çalışıyorum eğer siz de böyle bir işe kalkışır yada denerseniz her türlü yardımı yapacaklarına ve sorularınız yanıtsız kalmayacağına emin olabilirisiniz. Anladığım kadarı ile Bi-xenon mercekler sizin işinizi görecektir. ama önce mercek modifiyesi mi yapılacak yoksa var olan bi farın mı merceği değişecek onu kararlaştırın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Demir

Bütçe ne kadar ?

bütce sorun degil hamama giren terler misalii..

bulundugum konum itibariyle burda yukarıdaki arkadasların tavsiye ettigi seyleri yapmam mümkün degil bugun sanaiye gittim adamlar bi xenon un ne oldugunu bile bilmiyorlar yani benim mercekli xenon işi burda zor gibi hazir yapılı yokmu arkadaslar..kimden alabilirim.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Zaten hazır mercekli tipleri var ama tatmin edici kalitede olmadığını söylemem gerek yok.Başkada hazır olarak satıldığını görmedim.El yapımı haricinde başka altarnatif görünmüyor.

Çiftli tip uzun ve kısa hüzmeli olan yuvarlak görünüşlü yan sanayi fardan alınacak.Tek taslı H4 önü harbi düz cam olan modelldende alınıp camlar değişecek ki yapılacak çalışmaya değisin diye düşünüyorum.

Çiftli fara mercekler güzelce monte edilecek.Mercek kapagına falanda zaten gerek olmayacak.Küçük tip Oem Bmw angellarda egerki ebat sorunu olmaz ise takılacak.Bu kısımlar siyah zaten ama sanki komple krom olsa farın düz yapısı güzel ortaya dökülür diye düşünüyorum.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Demir

Zaten hazır mercekli tipleri var ama tatmin edici kalitede olmadığını söylemem gerek yok.Başkada hazır olarak satıldığını görmedim.El yapımı haricinde başka altarnatif görünmüyor.

Çiftli tip uzun ve kısa hüzmeli olan yuvarlak görünüşlü yan sanayi fardan alınacak.Tek taslı H4 önü harbi düz cam olan modelldende alınıp camlar değişecek ki yapılacak çalışmaya değisin diye düşünüyorum.

Çiftli fara mercekler güzelce monte edilecek.Mercek kapagına falanda zaten gerek olmayacak.Küçük tip Oem Bmw angellarda egerki ebat sorunu olmaz ise takılacak.Bu kısımlar siyah zaten ama sanki komple krom olsa farın düz yapısı güzel ortaya dökülür diye düşünüyorum.

evet hocam aynen dediginiz gibi .ama bunu kime yaptırmak gerek kim yapar daha önceki konularda arkadaslar yapmıs cok da güzel olmus bildiginiz yapan usta yokmu :(

Yorum bağlantısı
Kadir Eren1679652583

evet hocam aynen dediginiz gibi .ama bunu kime yaptırmak gerek kim yapar daha önceki konularda arkadaslar yapmıs cok da güzel olmus bildiginiz yapan usta yokmu :(

Ben kendi aracımdaki el yağımı mercekli farları bütcem olup d2s xenon takamadığımdan satmayı düşünüyorum , düşünürseniz bana ulaşın konuşalım

Whatsaptan veya facebooktan ulaşabilirsiniz. Numaram 0 554 597 67 57 - facebook.com/kadir.eren.03

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Emre Hacı

1.5 yıllık bir güncelleme yapalım bütün başlığı okudum bizim şahine yapabileceğim bi-xenon far için ortalama maliyeti güncel rakamları öğrenebilme şansım var mı?

Anladığım kadarı ile önce eser marka şeffaf camlı far grubu almayalım

eser şeffaf camlı modeller http://www.hepsiburada.com/eser-sol-tofas-kus-serisi-angel-tipi-komple-far-sinyal-49c002-pm-otm49c002 bu yoksa klasik h4 ampüle göre far mı var şeffaf camlı?

sadece cam almayacağım muayene için eski farları geri takmalıyım

bi xenon mercek? hangi markalar önerilir  fiyatları ne kadardır

Xenon ampül fiyatı ve modeli ?

Balast fiyatı ve önerilen modeller?

kullanacağım slikon vb malzemelerin fiyatı ve adı?

bunlardan başka ihtiyacım var olacak mı? acelem yok yurtdışındanda ürün getirtebilirim.

eğer bi-xenon için maliyet yükselecekse h4 fara uygun göre mercek var mıdır sadece onuda takabilirim 

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Far modelini seçmek sana kalıyor.

Çift gözlü farda ilk çalışma zor olabilir.Tavsiyem linkteki farı alman ve araçtaki H4 far içini aktarman yada işlem sonunda temiz camı yaptığın fara aktarman olur.H4 farda çalışma daha rahat ve olur.Mercek şapkası olarakta hangi fara yaparsan yap her daim zor olan işlemdir yani yakıştırmak zordur.Mercek şapkası için uğraşmamayım diyorsan mercekli versiyonu alıp uğraşman iyi olabilir.

Fiyatlar ve malzemeler için ilanlar  bölümünü incelemelisin.

H4 far tasına yapmaya karar verirsen Bosch bi-xenon yada eski tip Hella bi-xenon olur.

Çift hüzmelye sadece yeni tip Hella bi-xenon takma şansın var gibi duruyor.

Oem ve kalite istiyorsanız maliyet unsuru sabır ile oldukça makul fiyatlara olabilir lakin makul fiyat oranı size uyarmı orası sizde saklı.Çin malı ürünler için tavsiye alman zor.Link felan vererek sorman yersiz olacaktır.Forumu araştırınca bu cümleyi anlayacağını düşünüyorum.

Bi-xenon fazla gelir diye karar alırsan hiç çalışmaya uğraşma o mercekli farı al kullan.Çin merceklerinden farkı zaten olmayacak.Cam ,için ise linkteki ile değişim yapabilirsin.Karar senin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
On 20.10.2016 at 20:43, Emre Emre yazdı:

1.5 yıllık bir güncelleme yapalım bütün başlığı okudum bizim şahine yapabileceğim bi-xenon far için ortalama maliyeti güncel rakamları öğrenebilme şansım var mı?

Anladığım kadarı ile önce eser marka şeffaf camlı far grubu almayalım

eser şeffaf camlı modeller http://www.hepsiburada.com/eser-sol-tofas-kus-serisi-angel-tipi-komple-far-sinyal-49c002-pm-otm49c002 bu yoksa klasik h4 ampüle göre far mı var şeffaf camlı?

sadece cam almayacağım muayene için eski farları geri takmalıyım

bi xenon mercek? hangi markalar önerilir  fiyatları ne kadardır

Xenon ampül fiyatı ve modeli ?

Balast fiyatı ve önerilen modeller?

kullanacağım slikon vb malzemelerin fiyatı ve adı?

bunlardan başka ihtiyacım var olacak mı? acelem yok yurtdışındanda ürün getirtebilirim.

eğer bi-xenon için maliyet yükselecekse h4 fara uygun göre mercek var mıdır sadece onuda takabilirim 

Ad ve soyadınızı bildirir misiniz ? Üye adınızı buna göre değiştireceğim.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Görkem Aktaş

Merhabalar tofaşa bi xenon mercek yapmayı düşünüyorum  düz camların hazır far camları söküldü iyi aydınlatma ve selektör atıcak uzun kısa yapıcak d2s diyorlar ama bazı ilanlarda belirtmemişler yanlış almak istemiyorum yardımcı olurmusunuz 2 tane ilan bırakıyorum aşağıya https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-valeo-bi-xenon-mercek-takim-halinde-cift-362296312/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-bosch-bi-xenon-mercek-takim-halinde-619790456/detay

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Öncelikle ilanlardaki merceği far içine montaj açısından gözlemleyin.H4 tabanlı bir fara uygulama yapacaksanız bosch merceği tavsiye ederim.Lakin hızlı bir güçlü sellektör için orijinal gen5 d1s sınıfı xenon kit tatmin eder.Yada d2s Hella gen3 set bulursanız aynen tatmin.Bunların haricinde çin malı ürünler kullanacaksanız sizi her şekilde üzer.

Yorum bağlantısı
Görkem Aktaş

Bosch mercekleri aldım yanına philips d2s ampül alıcam güzel aydınlatma olur mu ? Birde ampül secimi 4300 k mı olsun

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Orijinal xenon kit olursa aydınlatma vesairede sorununuz olmaz.İlla d2s almanız şart değil.D1s,D3s sınıfı xenon kit almanı tavsiye ederim.Farbikasyon xenon 4300k degerindedir.

Balast baglantısı içinde linkteki konuda role sistemi mevcut uygulamanı tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Görkem Aktaş

Mercekler elime ulaştı boschun merceği 2017 octaviadan çıkma merceğin kenarında d3s yazıyor buna d2s ampül uymaz mı ? 

CFB7571F-EF05-438B-B2C3-148FAD448734.jpeg

3339AC34-3046-4FB5-B566-C609AC19D871.jpeg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Merceğin ampul takılan yuvasında saat 9 yönü istikametinde bir çentik var onu bükersen d2s xenon takılabilir.Takarken xenon ampulün çentiklerini kırmamaya dikkat etmelisin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...