İçeriğe Yönlendir

Doğan / Şahin'e xenon mercek + angel eye + far karartma

Emrah İzkü

Recommended Posts

Görkem Aktaş

Sonunda mercek işlemini bitirdim

kullanılan mercek bosch 2017 octaviadan  çıkma oem

ampül philips d2s 4300k oem

Balast normal xenon balastı 

Araç üstünde denemedik camları kuruması için bıraktık 2 gün sonra araç üstünde montajını yapıcam ama adaptör ile evde yakıp ayar yaptık dehşet yanıyor 

8E26BC14-FAB7-4BDD-A02B-8C607BB54280.jpeg

39DE586F-0EB8-45DF-8541-EA41575F5B8F.jpeg

416AB9A9-C03C-4B54-89D7-BAF62E53C48E.jpeg

4D4224DE-DF80-4B94-BC52-CD62E1EB32F6.jpeg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Eline emeğine sağlık , güzel görünüyor . Birde araç üzerinde foto atarsan son halini görelim ...

Yorum bağlantısı
Görkem Aktaş

Teşekkürler yarın montajını yapıcam bi kaç bişey sormak istiyorum .

Far camlarını kaparken normal şeffaf slikon kullandık bi sorun olur mu ? 

Mercekleri sabitlerken pul somunla sabitledik fazla kalan vida ucunuda kestik çıkmasın yerinden diye herhangi bi yapıştırıcı veya slikon kullanmadık ?

Bir diğeri ise forumda okudum dış tarafa slikon çekiliyormuş su ve hava almasın diye onlarıda yapmadık bi sorun olur mu 

Artık yapamayız kapandı farlar çünkü kafama takıldı çok

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Hava şartlarına bağlı olarak nemli yada yağışlı havalarda bir miktar buhar yapması normaldir , far camını silikonla tamamen hava almayacak ve basınçlı su girmeyecek şekilde izole ettiyseniz sıkıntı olmaz ...

Yorum bağlantısı
Görkem Aktaş
(düzenlendi)
16 saat önce, Mahmut Akbulut yazdı:

Hava şartlarına bağlı olarak nemli yada yağışlı havalarda bir miktar buhar yapması normaldir , far camını silikonla tamamen hava almayacak ve basınçlı su girmeyecek şekilde izole ettiyseniz sıkıntı olmaz ...

Anladım peki diğer sorduklarım? 

tarihinde Görkem Aktaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Görkem Aktaş

Herşey tamam araç üstüne takıldı bağlantıları yapıldı kısayla uzun arasına diyot konuldu uzuna alınca kısalar sönmüyor

bence çok güzel oldu bi maşallah alırız

1501F04A-3636-4682-B584-4DC58AD5BB06.jpeg

16184A17-D546-4C9E-83F7-C9238F9AAAB7.jpeg

D5AEB8EB-F379-4CE5-A280-B3243ECFF1DD.jpeg

31AA30A8-5182-4A93-954F-18BB48BF1519.jpeg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Görkem Aktaş
(düzenlendi)

Teşekkür ediyorum güzel yorumlarınız için yanlız kafama takılan bazı şeyler var o konular hakkında yardımınız bekliyorum far camları düz cam olduğu için ışığı kırıyor ben buna plastik cam alıcam ışıkta düzelme olur mu kesilme çizgisi istediğim gibi değil çünkü fotosunu ekliyorum

Birde araç düz dururken yan çizgi kafamı karıştırdı düz başlayıp hafiften yukarı doğru devam ediyor alttaki resimde gözüküyor  olması gereken hali bumudur yoksa düz başlayıp aşağı mı inmesi lazım bu şekil ayarladık biz ama uzun hüzmenin etkisi azaldı sanki tam anyalamadım 

B19A2E2D-5520-415C-8BFB-3EDEFA8B4DA9.jpeg

3F3317EA-1D8A-4D6F-A972-BBC8240959C5.jpeg

tarihinde Görkem Aktaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Yansıma camdan değil.Pleksi olanı ben açıkcası ömür açısından tavsiye etmem.Ellemeyğin derim.Merceğin arka kısmı açıkta ve bu tasın krom zemini ile birleşip yansımaya yol açıyor.

İki far arsını biraz açabilirsen daha iyi olur,özellikle uzun yolda daha geniş zemine yansır.Bu şekilde kalmasındada çok sorun yok diyebiliriz.Çizgiler gayet iyi.

Yorum bağlantısı
Görkem Aktaş

araba düz dururken yana yansıyan çizgi çok kafamı karıştırıyor düz başlayıp yukarı doğru çıkıyor düz başlayıp aşağı inmesi gerekmez mi.

Farların arasını biraz daha açabilirim sağa sola 

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Hayır öyle bir durum mercek perdelierinde olmaz.Dediğiniz sagdan direksiyon farlarda olur.Yazdığımız gibi sorun teşkil eden bir durum yok.

Montajınızdaki mercek pozizyonlarıda minimal egim hatalara sahip olsada ideal seviyede görebi,liriz ve aşagı inecek bir çizgi mercek perdellerinde en son hatlarda olur  oda araç önünde oluşan çizgi dışında kalır ve bi-xenon yapıda oldukça dış kenarlarda olan bir durumdur.

21.JPG

Bosch bi-xenon perdesi biraz daha egimli çıkımlı olsada uzak mesafeden bu tarz bir çizgi görülmeli.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Görkem Aktaş

Tekrardan bi kaç bişey sormak istiyorum merak ettiğim şeyler var cevabını bulamadığım.

1- Az önce zifiri karanlık bi otoyolda yolculuk yaptım kısalar tıpkı uzun gibi aydınlatıyor uzuna alınca pek artış olmuyor. Daha ileriyi pek göremiyorum.

2. Sanki sağ tarafı fazla aydınlatıyor yada bana mı öyle geliyor bilmiyorum Resim aşağıda

3. Kesilme çizgisi tahmin ettiğim gibi olmadı hayal kırıklığı oldu diyebilirim  dümdüz olan evde ayar yaparken diğeri avm otoparkında ayar yaparken arada çok fark var çözemedim bide ışık ortaya odaklanıyor gibi 

E1DDCEAC-5A49-4EB4-91E1-B68DC951153F.jpeg

ADA2B08B-8E4F-4317-80A1-3F7AFF811E29.jpeg

F9A9A6DB-329F-4FFE-9249-CAD660E0DAE4.jpeg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

1.Uzunları biraz daha uzagı görmek istiyorsanız far yüksekliğini aşagı çekmeniz şart.Kaldıki kısada mesafe aydınlatması şu an için tatmin edici ise uzunları sadece selektör için kullanmanız kafi demektir.

2.Trafik yönü nedeniyle sag taraf halojen ve mercekli yapılarda daha uzagı ve daha yanal şekilde aydınlatır.

3.Mercekleri fara montaj ederken duvar resminizdede göreceksiniz saga uzanan çizgiler aşagı bakıyor bu normalde bir hatadır ve bahsettiğiniz düz çizgiyide görememenizin bir sebebidir.

İki far arası şu an iyi görünsede uzun yolda iyidir ve kendi görüş açınızıa göre far arasını biraz açabilirsiniz bu size kalmış.

Yorum bağlantısı
Görkem Aktaş

Evet sağa uzanan çizgi öyle görünüyor ama orda duvar çıkıntısı var bize doğru belki ondandır merceğin her noktadan montaj ölçüsü aynı hiç bi yerde kayıklık yamukluk yok far camı takıldıktan sonra o düzlük gitti zaten ayar yaparken duvarda cam takılı değildi aydınlatmadan memnunumda işte nası diyim fazla takıntılıyım galiba 😁 mesela şöyle bi görüntü yok dışarda 

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Bu videoya kanma.

Kullandığın mercek oem sınıf.Perde yapıları ece standardı gereği aydınlatma standardı yapısına göre uyarlanmış bir mercek.Bu yüzden tavsiye ediyoruz.

Videoda ki mercek öylesine albenisi olan bir mercek çeşidi ,perdeleride düz,lensleride clear tip oluyor.Aynı tarz perdesi olsun ışık iyi olsun derseniz d2s koito bi-xenon mercek tek kullanabileceğiniz bir ürün yada oem morimoto ve bulursanız tabiki.

Aydınlatma kalitesi isteniyorsa oem sınıf ürünler haricinde tatmin edici başka sistem henüz yok.Son nesil bi-led versiyonlar ancak bu performansa yetişebildi diyebliriz.

Dümdüz çizgi ve yanıltıcı boş ışık isteniyorsa yan sanayi ürünler bunu fazlası ile veriyor.

Buda Hella bi-xenon ve oem xenon kit görüntüsü.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Far seviyesi yüksek gibi sanki, linkteki gibi ayarlayın.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Görkem Aktaş

Farların camlarını plastik olanla değiştirdim şimdi çizgiler dahada netleşti ancak hiç memnun değilim bu farlardan Nedeni ise kesilme çizgim net değil

ampüllerim orjinal philips 4300k yagmurda önümü dahi göremiyorum bu gece rastgele bi ayar yaptım aşağı çektim ayarları biraz sizce nasıl 

37AA2FB8-7135-4AEA-B449-B4184C54B097.jpeg

Yorum bağlantısı
Görkem Aktaş

Sorunum hala devam ediyor geçen gün uzun yola çıktım duble yol ışıklandırmasız kısalar çok az bi mesafeyi gösteriyor uzuna alınca sadece yukarlar aydınlanıyor yolun ilersi hiç gözükmüyor holejen uzunlarda daha ileriyi görüyordum xenonlarla kör gibi gidiyorum sizce hata nerde var 

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Kesilme çizgisi ve aydınlatman düzgün, seviye de düzgün gibi. Bana kalırsa merceğin homojen aydınlatmasına alışamadın :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Aktaş
On 29.04.2019 at 10:59, Selçuk Keleş yazdı:

Kesilme çizgisi ve aydınlatman düzgün, seviye de düzgün gibi. Bana kalırsa merceğin homojen aydınlatmasına alışamadın :) 

Ama kısalarla önümü zor görüyorum biraz daha yukarımı kaldırmak lazım daha ileriyi görebilmek için birde uzunlarda daha ilerisi aydınlatçağına yukarı aydınlatıyor 

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Uzunların fotosunu göremedim. Kısaların çizgisi normal.

Düzgün bir far ayarı yaptırın. Bir duvarın beş metre gerisinden kısa uzun ve selektör videosu gönderin sanırım daha net anlaşılır.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...