Selçuk Keleş 12 Mart 2010 Paylaş 12 Mart 2010 Paralelliğinde sorun yok, yatay olarak düzgün. Ancak araları çok açık dışarıya doğru bakıyor mercekler. Özellikle de solda daha çok dışa sapma var. Yorum bağlantısı
Gökhan Alkan 12 Mart 2010 Yazar Paylaş 12 Mart 2010 Paralelliğinde sorun yok, yatay olarak düzgün. Ancak araları çok açık dışarıya doğru bakıyor mercekler. Özellikle de solda daha çok dışa sapma var.Bu açıklığı bilerek yaptım, daha geniş bir alanı göreyim diye, aksi halde iki mercek arası motosiklet olduğundan birbirine çok yakın ve dar bir aydınlatma oluyor.Far ayarı halen yapabildiğimden çok aşırı olmayan kaçmaları düzeltebiliyorum.Ancak dediğim gibi bu şekilde olması avantaj gibi geliyor,(daha geniş bir alanı aydınlatmış olduğumu sanıyorum) düşünemediğim başka bir detay var mı?Murat Ş. biraz hata var, ama o hata için geriye dönmeye değmiyecek kadar küçük.O yüzden böyle kullanmaya karar verdim.görüşler için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 12 Mart 2010 Paylaş 12 Mart 2010 elinize sağlık gayet güzel olmuş. soldan ziyade sağ taraf saatin ters yönüne çok küç bir açı yapması gerekiyor ki uğraşmaya değmez. gayet güzel Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Mart 2010 Paylaş 12 Mart 2010 Yapabiliyorsan mercekleri yaklaştır... Bu şekilde geniş göreceğim diyorsun ama... Bu merceklerle zaten geniş görürsün... Bu halde iken önünde karanlık bir bölüm olacak... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Mart 2010 Paylaş 12 Mart 2010 Xenon kullandığın zaman zaten aydınlatma alanın geniş ve uzun olacak. Mercekleri birbirinden uzaklaştırmışsın ama şurdaki 10 metrelik mesafede bu kadar fark oluyorsa 100 metre ileride kimbilir ne kadar fark olacak bir düşün ? Hem Mehmet'in dediği gibi orta tarafı daha az aydınlatacaksın hem de ayrılmış yolda bile karşıdan gelenin gözünü kamaştıracaksın.Mercekleri birbirine yakınlaştırman gerekiyor, bu ayarlama yanlış. Saat yönünde ise yapılması gereken bir düzenleme görmüyorum ben. Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 12 Mart 2010 Paylaş 12 Mart 2010 mehmet abi ye katılmakla beraber sağ merceğin üst çizgisi aşağı inerken alt çizgisi yukarı çıkıyor 2. resimde selçuk abi açılmışken o da olur. ben titizim bu konuda valla çizgi çizgiye binmedi mi ayar oluyorum Yorum bağlantısı
Gökhan Alkan 12 Mart 2010 Yazar Paylaş 12 Mart 2010 mehmet abi ye katılmakla beraber sağ merceğin üst çizgisi aşağı inerken alt çizgisi yukarı çıkıyor 2. resimde selçuk abi açılmışken o da olur. ben titizim bu konuda valla çizgi çizgiye binmedi mi ayar oluyorum Bende titizim ama, öyle bir yere o mercekleri yerleştirdim ki, ne yapsan başka yere zararı oluyor.O yüzden şuan ki kararım, mercekleri far ayar vidaları ile içeriye doğru alacağım, özellikle sol merceği.Başka bir değişiklik yapmaya açıkcası mecalim kalmadı. Zaten farları kapattım. yorumlar için teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 16 Kasım 2012 Paylaş 16 Kasım 2012 Böyle bir uygulamaya (motorumuz aynısı) bize başladık başlayacağız bakalım. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Kasım 2012 Paylaş 20 Kasım 2012 Böyle bir uygulamaya (motorumuz aynısı) bize başladık başlayacağız bakalım.Kolay gelsin. Aşamaları bekleriz. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 28 Kasım 2012 Paylaş 28 Kasım 2012 Kolay gelsin. Aşamaları bekleriz.Kısa sürede paylaşacağım. Transit'in farlardaki bosch'lar sığmadı. Yeni mercek almak gerekti. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 1 Aralık 2012 Paylaş 1 Aralık 2012 (düzenlendi) Bugün montaj işini bitirdik. Ufak tefek rutüşlar ve mercek etrafına güzel bir kapak uyarlamak kaldı. Değişik birşeyler düşünüyorum bakalım. Montaj işi epey kolay geldi bana. Reflektörü yerinden çıkarıyor, o kısma saç ayak uyarlayıp merceği monte ediveriyoruz.Sağ far kısa, sol far uzun idi. Şimdi ikiside hem uzun hem kısa. Malum bi-xenon. Merceklerin markası bosch. Daha önce transitte kullandığım mercekler. Transit kaza yapıp perte çıkınca farlarını kenara ayırmıştım. Merceklar Yamaha'ya kısmetmiş.Bunlarda balastlarımız. Sağdaki mıtsubıshi ama soldaki ne markadır bakarak bulamadım açıkçası. Ne de olsa oem ürün evladiyelik Maşallah. 1 Aralık 2012 tarihinde Hüseyin Hoca tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Aralık 2012 Paylaş 2 Aralık 2012 Güzel gidiyor.Merceklerin duvar desenlerini mümkün olduğunca uzak mesafeden ölçerek sabitleyin. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 2 Aralık 2012 Paylaş 2 Aralık 2012 Fiber diyorum... Şu an elimde bir aracın far içinden çıkan parçası var. Tam Buraya uyarlanır diye düşünüyorum Mehmet abi.Güzel gidiyor.Merceklerin duvar desenlerini mümkün olduğunca uzak mesafeden ölçerek sabitleyin.Tam ayar olacak kısmetse. Gece hastane otoparkı bize kalacak. Şu an mercekleri sabit. Ama istenirse oynanabilir zemin hazır. Ama gerek olmayacağını düşünüyorum. Ayar vidaları epey dönüyor. Her türlü ayara imkan sağlayacak diye aklımdan geçiyor. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Aralık 2012 Paylaş 2 Aralık 2012 Şahin bakışlı olmuş.Son hali dahada güzel olacak.Kolay gelsin. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 1 Mart 2013 Paylaş 1 Mart 2013 Son halleri burada. Duvar resmini de koyacağım kısmetse. Yorum bağlantısı
Samet Daş 1 Mart 2013 Paylaş 1 Mart 2013 Güzel görünüyor hayırlı olsun . Lakin sağ mercek hafiften aşağı mı bakıyor? Yorum bağlantısı
Gökhan Örs 12 Nisan 2014 Paylaş 12 Nisan 2014 (düzenlendi) Herkese Cümleten Merhaba;Bu benim farlarla olan ilk projem olacak.İnşaAllah kazasız belasız atlatabilirim:)Tabiki sizin paylaşımlarınızdan faydalanarak...Çalışmamla ilgili ilk resimleri paylaştıktan sonra sizlere sormak istediğim bir iki soru olacakşimdiden cevaplarınız için teşekkürler.Far camlarını ısıtarak kolayca açtım.Birazdan eski silikonları temizleyeceğim.Motorun kontak anahtarı on konumundayken,yalnızca parklar yanıyor.Ne zaman çalıştırmaya kalkılırsa o zaman far yanıp motor çalışıyor.Xenon ların sağlığı açısın dan far tesisatının arasına bir anahtar koymayı planlıyorum,Motor çalıştıktan sonra şalterle açarım hem akü açısından hem de ampuller açısındandaha sağlıklı olacağını düşünüyorum.Motorun standart far tesisatına ek yaparak orjinalfişlerini bozmadan çalıştırmak niyetindeyim.İlerde muayene için çıkma farla muayenedengeçebilmek için.Bu tesisatla xenon balastın arasına röle filan koymak gerekir mi? 12 Nisan 2014 tarihinde Gökhan Örs tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 12 Nisan 2014 Paylaş 12 Nisan 2014 Gökhan bey merhaba hoş geldiniz Elo nun gecikmeli far rölesini kullanabilirsiniz ekstra bir röleye ihtiyaç kalmaz marşa basıldıktan 20 saniye sonra farlar yanar : http://www.elo.com.tr/gecikmeli-far-yakma-rolesi-yeni-2 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Örs 12 Nisan 2014 Paylaş 12 Nisan 2014 Gökhan bey merhaba hoş geldiniz Elo nun gecikmeli far rölesini kullanabilirsiniz ekstra bir röleye ihtiyaç kalmaz marşa basıldıktan 20 saniye sonra farlar yanar : http://www.elo.com.t...a-rolesi-yeni-2Bu bilgi çok işime yaradı teşekkürler. Yorum bağlantısı
Gökhan Örs 12 Nisan 2014 Paylaş 12 Nisan 2014 Mercek montajı bitti sayılır.Birkaç foto daha ekliyim:)))Yalnız bir hata yaptım.Halojen far çizgisini belirlemeden alelacele farı söktüm.Şimdi ayar işi biraz zor olacak herhalde:)) Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 13 Nisan 2014 Paylaş 13 Nisan 2014 Far camını kapatmadan araç üzerinde deneme yapmalısın. Çizgi çok yukarıda kalırsa ayar kurtarmayabilir. Güzel gidiyor Yorum bağlantısı
Gökhan Örs 18 Nisan 2014 Paylaş 18 Nisan 2014 Merhabalar,bir hafta aradan sonra tekrar çalışmalara başladım:)Motorun üstündeki kısa ve uzun çizgileri nasıl sizce?Bana sağ taraf biraz yüksekgibi geldi.Mesafe çok kısa yalnız 2 mt. müsait yer bulamadım.Henüz camları kapamadım.Yorumlarınızı bekleyeceğim.Bir de ampul arkasına kapatılan lastik tozluk doğal olarak uymuyor,bunu uydurmak mı lazım?Yoksa uygun malzeme mi aramalıyım? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Nisan 2014 Paylaş 20 Nisan 2014 Merhabalar,bir hafta aradan sonra tekrar çalışmalara başladım:)Motorun üstündeki kısa ve uzun çizgileri nasıl sizce?Bana sağ taraf biraz yüksekgibi geldi.Mesafe çok kısa yalnız 2 mt. müsait yer bulamadım.Henüz camları kapamadım.Yorumlarınızı bekleyeceğim.Bir de ampul arkasına kapatılan lastik tozluk doğal olarak uymuyor,bunu uydurmak mı lazım?Yoksa uygun malzeme mi aramalıyım? Seviyeyi http://www.geceucusu.com/topic/2417-far-seviyesi-nasil-ayarlanir/ linkine bakarak ayarlayabilirsin. Fotoları foruma yüklersen daha rahat inceleme imkanımız olur. Arka tarafı kapatmak için ısıya dayanıklı malzeme bulman iyi olur. Yorum bağlantısı
Gökhan Örs 20 Nisan 2014 Paylaş 20 Nisan 2014 Seviyeyi http://www.geceucusu...asil-ayarlanir/ linkine bakarak ayarlayabilirsin. Fotoları foruma yüklersen daha rahat inceleme imkanımız olur. Arka tarafı kapatmak için ısıya dayanıklı malzeme bulman iyi olur.Birincisi fotoları foruma yükleyemiyorum,yardımcı olursanız sevinirim.İkincisi ısıya dayanıklı malzeme derken daha önce yapılmışörnekler var mı? Yorum bağlantısı
Recommended Posts