İçeriğe Yönlendir

Sis farının camı kırıldı

Yasin Öcal

Recommended Posts

Yasin Öcal

sis farlarımdan birinin camı kırıldı haliyle ampulde kırıldı ve calışmıyor.. camı onarma gibi yani başka bir cam takma gibi bir sansım olabilrimi? yada cam olmasa yeni ampul taksam acık şekilde yansa bir zararı olur mu önüne de aleminyum ızgara panjur tellerden koymayı düşünüyorum bir sakıncası olur mu?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Fiyatı uygunsa hiç uğraşmayıp yenisiyle değiştirin, değilse çıkma araştırın. Sorduğun diğer yolların yapması biraz zor ve sağlıksız olabilir.

Yorum bağlantısı
Yasin Öcal

tek sis farı bulamam çift olarakta almak istemiyorum.. pleksi nasıl olacak arkadaşım?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Tek niye bulamıyasın. servis tek satar. yoksa internetten bak

Yorum bağlantısı
Asım Türkoğlu

Tel olayı kesinlikle mantıksız bir çözüm olur. Tel yerine koli bandı çekseniz ondan daha iyi olur.En azından ampül ıslanmamış olur.

Stop lambası tamir eden yerler(tamponcular genelde bu işi yapıyor) muhtemelen sizin sis farına pleksiglass'tan bir cam yaparlar(adı "sis farı camı" olduğu için cam diyorum)

Şuraya bir gözatın :

http://www.2002stop.com

Yorum bağlantısı
Yasin Öcal

zaten o ızgara tel görüntü amaclı önüne cd kapağı gibi bişey koyup silikonla kapatayım diyorum ama sanırım ısıdan erir cd kapağı bakalım ne yapabileceğimize

Yorum bağlantısı
Yasin Öcal

aklıma bir fikir geldi ama sonuçları hakkında tereddütlerim olduğu için sormak istedim.. benim kırılan sis farı camının yerine hatta diğerinin sağlam olan camını da söküp elimde duran hella d2s bi-xenon merceğin sadece cam merceğini çıkarıp sis farı camının yerine taksam nasıl olur acaba? bu mercek halogen ampulde nasıl bir sonuç verir tabi bu şekilde olursa sanırım sis farının içindeki metal şapkayıda çıkarmam gerekcek.. servet abi böyle bir denemeniz oldumu yada elinizde malzeme varmı bunu deneme imkanınız varsa bi yardımcı olurmusunuz? yani kısaca halogen ampule gör ayarlanmış bir sis farının içindeki şapkayı söküp hella bi-xenon merceğinde sadec camını yani mercek olan kısmını çıkarıp sise takılsa nolur?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Odağı tutturamadığın için yuvarlakımsı bir ışık demetin olur koskoca :)

Yorum bağlantısı
Yasin Öcal

aslında imkan olsa denesek güzel olur ama şimdilik sadece kafadan tasarlıyoruz :( karşıdakinin göünü almasa varsın yuvarlak olsun :) sanıyorum reflektör halogen ampule göre ayarlandığından ışıkta kırılmalar olacaktır çünki xenon merceklerin reflektörlerinin zeminleri düz ama halogen reflektörlerde hep desen var... yani dediğiniz gibi odak sorunu olacak

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Kısa farda da sis farında da keskin bir kesilme çizgisi olmak zorunda, ki karşıdaki ve öndeki gelen trafiği rahatsız etmesin. Mercekli projektörlerde bu siper ile, reflektörde ise ampulün şapkası ile yapılıyor. Şapka çıkarılıp önüne lens konursa rahatsız eden bir ışık dağılımı oluşur. Lens ışığı toplayıp homojen olarak daha geniş alana yayma özelliğine sahiptir.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Hocam kırılan camınız desenlimi düzmü?Eğer desenli ise hiç bir şansınız yok.Düz ise camlıda camda kestirebilirsiniz ama montaj yüzeyi kavisli değilse.Mercek olayına gelince Selçuk gerekli izahati yapmış.Odaklama yapmanın imkanı çok zor.Zaten odaklarsanız aşağıdaki şelki alır

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yasin Öcal

servet abi cam desenli ve düz değil bombeli... resimdeki ışığı nasıl elde ettiniz halogen bir farın önüne mercekmi koydunuz?

Yorum bağlantısı
Yasin Öcal

servet abi bu işlerden anlamam biliyosunuz.. sadece mantık yürütüyorum.. sis farının içindeki şapka ve reflektör kesilme cizgisi oluşturuyor ise mercek onu nasıl takrar yuvarlak hale getirebilir ki?

Yorum bağlantısı
Misafir

Zaten reflektör merceğe göre tasarımlı değilse dediğin gibi yuvarlak hale gelemez.Işık kaynağın yuvarlak çıkışlı ise mercek normal şekilde büyütür ve toplar.Resimde gördüğün ledin ışık çıkışı kare(ortada belli oluyor)Kendi iç merceği yuvarlak hale getiriyor ama 120 dereceli açı olarak yayıyor.Merceği tam konumlandırınca bu şekli hal alıyor.Araba reflektörlerinde bu şekili almak imkansız.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Her merceğin bir odak uzaklığı vardır. Projektör ya da reflektör ışığı aradaki o noktada kümeler, mercek te ışığın dağılımını sağlar. Senin sis farında böyle bir optik tasarım olmadığından mercekle doğru düzgün bir sonuç alamazsın.

post-5-1268124921_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Yasin Öcal
Her merceğin bir odak uzaklığı vardır. Projektör ya da reflektör ışığı aradaki o noktada kümeler, mercek te ışığın dağılımını sağlar. Senin sis farında böyle bir optik tasarım olmadığından mercekle doğru düzgün bir sonuç alamazsın.

evet bunu düşünmemiştim uzaklık aynı olamayacağı için odak noktası da değişir.. ama imkanım olsa bi dener görürdüm hemde sizlerle paylaşırdım... bugün bikaç araca dikkat ettim coğunun sis farı düz cam şeklinde benimki ise desenli şuan normal bir camcıdan 2 tane cam kestirip yapıştırmayı düşünüyorum nasıl bir sonuç olacak bilmiyorum ama en azından kırık olan tarafa ampul takabileceğim.. gecen gece yolda müthiş bir sis vardı ve 2 metre önümü zor görüyodum o zaman kıymetini anladım sis farının ama bir tanesi çalışıyodu :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...