İçeriğe Yönlendir

Honda CBF150 Xenon ve mercek montaj

Ekmel Sulak

Recommended Posts

Ahmet Kasapoğlu

H7 ampulun bixenon merceğe monte edilmesinde RTV silikondan daha iyi bir yöntem yok. Hem zamanla bozulmaz yerinden çıkmaz. hemde siz çıkarmak isterseniz ampule zarar vermeden sökülebilir. ayrıca hella d1s yani resimdeki mercekler h7 ampul ile hiç problemsiz kullanılabiliyor. kesilme çizgisinde hiçbir sorun oluşmuyor. Bundan emin olmasam zaten o şekilde yapmaz yada malzemeleri o şekilde göndermezdim. Şimdi daha dikkatli inceleyince problemi gördüm bende. H7 ampul ters takılmış. Telin altta olması gerekirken üstte takılmış. aydınlatmadaki sorunun sebebi bu. ampulun yönü değişirse düzelecektir ve hiçbir sorun olmayacaktır.

H7 ampülün değişmesi gerekiyor.Mevcut ampülün tam tersi yönünde tel geçen ampül kullanın.Tel'in ampülün altından geçen modelini kullanın.Eğer ampül bulamazsanız telin üzerindeki koruyucu porseleni kırın.Kırarken telin topmamasına özen gösterin.Telin porseleni sadece montaj ve nakliye esnasında teli korumak içindir.Başka bir işe yaramaz.

Telin porseleni işe yarıyor abi hiç yaramaz olurmu. Porseleni kırdığın ampulu çalıştırıp tekrar bak farkı göreceksin. ilk baştaki ateşleme evresinde oluşan ark ampulun içindeki top içerisinde atlar, ampulu ısıtmak için. Ama bu porselen kaplama tel üzerinde bulunmazsa bu ark olayı ampulun dibi ile tel arasında oluşuyor. Bu şekilde hem düzgün ateşeyemiyor hemde bir süre sonra ampulun dip kısmı bu ark yüzünden çatlıyor. Porseleni olmayan ampulun ömrü oldukça kısalır.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Erkan Uludağ

Ne bulaşıcı bir işmiş şu Bi-xenon işi ya..lol.gif

Aracımıza taktıktan sonra dedik birde motorumuza takalım..smile.png

Elimizde bir tane bosch marka mercek vardı,aracımdan çıkma xenonlarım vardı..Oktay abiyle beraber bi çılgınlık daha yaptık...lol.gif

Ve Motorumada Bi-Xenon uygulaması yaptık...

Gündüz farlar yanmıyacağı için gündüz farı uygulamasıda yaptık..smile.png Ledlerden..

Sonuç harika...Ankara'da sanırım ilk oldu Cbf'ye Bi-xenon takmak..

Buradan OktayToker abime teşekkürlerimi sunarım.. flowers.gif

Motor biraz kirli idare edin artık..tease.gif

]130320121142.jpg[

]130320121143.jpg[

]130320121144.jpg[

]130320121146.jpg[

]130320121147.jpg[

Buda videosu...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Bence motorsikletler için çok yerinde bir uygulama trafikte fark edilmenizi sağlayacakır.İyi günlerde kullanın,Oktay abi nin eline sağlık...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Hayırlı uğurlu olsun. Bakarsın bol bahşiş'e vesile olur. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Işık dağılımında ve kesilme çizgisinde düzensizlik var gibime geldi, D2S ampul kullanılmadı mı ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Uludağ

Bence motorsikletler için çok yerinde bir uygulama trafikte fark edilmenizi sağlayacakır.İyi günlerde kullanın,Oktay abi nin eline sağlık...

Bencede farketilmek adına çok güzel oldu..:)

Hayırlı uğurlu olsun. Bakarsın bol bahşiş'e vesile olur. :)

Hahaha :D,

Alemsin Hocam..:)

Güzel olmuş Erkan.. :)

Beğendiğine sevindim Mehmet abi..:)

Işık dağılımında ve kesilme çizgisinde düzensizlik var gibime geldi, D2S ampul kullanılmadı mı ?

Selçuk abi kesilme çizgisi çok güzel..

Örnek fotolar..

Fardan kısa ve uzun görüntüleri.

13.jpg

14.jpg

Yapım aşamalarından fotoları Oktay abi atar artık..:)

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

hayırlı olsun Erkan. yokuş aşağı değilde düz yolda çekilmiş fotoğraf aydınlatma konusunda daha iyi fikir verecektir. çünkü videodaki görüntüye göre ben de Selçuk Abi gibi düşünmüştüm.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Teşekkür ederim.

Tilki kulagımı kedi kulamı nedir acayip bir görüntü oldu.Mercek yine mercodan söküldü.Ampul Erkan'ın önceki h7 xenon ampulü.Sökülmüşken patlak olan km ampullerinide led yapalım dedik ve işte yapım aşamalarından resimlerle detaylar.

Mercek için oyduktan sonra güzelce zımparaldım.

1.jpg

El atmışken gündüz farı niyetine biraz şekilli deliklere delerek mantar ledler için delikler deldim.

2.jpg

Ayar için yaptıgım tezgah.

3.jpg

4.jpg

Mercek kapagı yuvayı tam kapatmadı.Merconun orjinal kullandıgı şeffaf mavimsi arka kapagınıda kullanmak için zımparaladım ve siyaha boyadım.Ön çerçeveyede sert tellerle tuturdum ve sonra yerinden fırlamasın iyice siyah silikonla garantiye aldım.

6.jpg

Önden siyah yaptım keşke içtende siyaha boyasaydım far yanınca şeffaflık görünüyor. smile.png

7.jpg

Ayar ve çerçeveler takıldıktan sonra ledlerin montajıda bittikten sonra ön cam silikonlamasına hazır hale gelmiş durumu.

16.jpg

8.jpg

Park lambasınıda turuncu yaptım.Park lambası deliği mercegin tam altına geldi ve çok tatlı bir tonda mercek içi bu şekilde görünüyor.Camdaki kırmızı şerit gündüz farı için kaldırıldı.

12.jpg

Ledlerin oldugu kısmı da iyi silikonladık.

10.jpg

Km göstergesinin yeni görünüşü.

9.jpg

Sinyaller ve uzun hüzme ikaz ışığınıda mavi yaptım.

15.jpg

Vites konumunu belirten aydınlatmalara bu ledleri taktım fakat toplamadan önce kontrol etmeyi unutttuk sanırım + ve - uçları ters taktım hiç biri yanmadı.YAda başka bir sebeb olabilir.Bilahire söküp tekrar bakarız deyerek bıraktık.

5.jpg

Far ve gündüz farını bu düğme ile çalıştılacak.

11.jpg

Erkan'ım iyi günlerde önün daha aydınlık kullanmanı diliyorum. nazar.gifnazar.gifnazar.gifnazar.gif

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Lokman Ceritlioğlu

Erkan güle güle kullan, Oktayında eline sağlık, sıra motorlarda.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Başarılı, güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Kerem Dikmen
(düzenlendi)

elimde iki tane xenon ampulu var. Biri motoruma aldigim hazir bi xenon dan cikan ampul. Bu ampul H7,tip ampule gore biraz daha kisa. Mercege H7 xenon ampulu taktim ancak bu seferde uzun geldigi icin odaklanma tam olmadi ve aydinlatma yetersizdi. Simdi ben bu kisa ampulu nereden bulabilirim? Resimlerine asagidaki linkten ulasabilirsiniz.

https://yadi.sk/i/WQTLbu2iaREwC

Bu da ampulun oturtulacagi kisim

https://yadi.sk/i/CZ1NDtEjaRFW6

tarihinde Kerem Dikmen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

elimde iki tane xenon ampulu var. Biri motoruma aldigim hazir bi xenon dan cikan ampul. Bu ampul H7,tip ampule gore biraz daha kisa. Mercege H7 xenon ampulu taktim ancak bu seferde uzun geldigi icin odaklanma tam olmadi ve aydinlatma yetersizdi. Simdi ben bu kisa ampulu nereden bulabilirim? Resimlerine asagidaki linkten ulasabilirsiniz.

https://yadi.sk/i/WQTLbu2iaREwC

Bu da ampulun oturtulacagi kisim

https://yadi.sk/i/CZ1NDtEjaRFW6

Elindeki mercek ve ampullerin hiç biri düzgün aydınlatma sağlamaz. Daha kaliteli mercek ve ampulle montaj yapmanı öneririm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Kısa olan G5 xenon ampulü dür TR de bulamayabilirsiniz , aliexpress yada benzeri sitelerde satışı var , ama bu tarz ürünlere 1 lira dahi harcanmaz tamamen standart dışı ürünler faydadan çok zarar verir uğraşınıza emeğinize zamana zarar ürünler...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kerem Dikmen

normalde kisa ampul ile isigi cok duzgun veriyordu hic bir sıkintim yoktu. Peki bunun gibi kaliteli bir mercek bulabilir miyim Turkiye'de kesip bicme gerektirmeycek arkadan sıkılabilecek sekilde?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

normalde kisa ampul ile isigi cok duzgun veriyordu hic bir sıkintim yoktu. Peki bunun gibi kaliteli bir mercek bulabilir miyim Turkiye'de kesip bicme gerektirmeycek arkadan sıkılabilecek sekilde?

Elinizde ki merceğin daha kalitelisi morimoto dur ama onun da kalitesi OEM mercekle kıyas edilemez , siz montajı basit bir mercek arıyorsunuz ama şunu da unutmayın aydınlatma da mercek kalitesi kadar basit olacak !!!

Sahibinden.com da aradığınız ürüne rastlamıştım yakın zamanda...

Yorum bağlantısı
Kerem Dikmen

Mahmut Bey çıkma kaliteli bir mercek ve iyi bir xenonla daha kaliteli olacağını tabiki biliyorum ancak şuan farı merceğe uydurmak için kesmem pek mümkün değil o yüzden basite kaçıyorum. :( Biraz araştırdım H3 xenon ampulleri ile benim kısa ampulun yandığı orta kısım boyları aynı işimi görür mü acaba?

auto-part-car-xenon-bulbs-h3-hid-lamp.jpg

Yorum bağlantısı
Kerem Dikmen

H3 aldım sanayiden aynı ampuldu hiç bir fark yoktu yani. Sonra onu merceğin ampul yerleştirme kısmına yerleştirmeye çalıştım. Hangi akla hizmet yapmışlarsa helal olsun adamlara saatlerce tam oturtabilmek için uğraştım. Girintili çıkıntılı bi yer yapmışlar. Yani adamların dediği ampul patlayınca farı çöpe atacaksın. Tabi benim gibi birisi çıkıp da kafayı koyarsa onu yapmaya başka. Şuan motorda değil ama evin içinde ışığı test ettim gayet guzel oldu gibi inşallah yolda da performansı güzel olur. Büyük ihtimal de olacak. İlerde de eğer yine sorun çıkarırsa çıkma iyi bir mercek alıp fara monte edicem. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim :good1:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...