Kerem Dikmen 31 Ağustos 2014 Paylaş 31 Ağustos 2014 Sorun şimdilik çözüldü aydınlatma da gayet iyi ama önümüzdeki zamanlarda çıkma mercedes merceği falan takmayı düşünüyorum. Ancak bana iyi bir örnek olacak konu bulamadım bu konudaki tüm resimler de imageshackın azizliğine uğramış. Çıkma merceği far taşına nasıl uyduracağım konusunda bir yazı veya konu linki varsa önerebileceğniz çok iyi olur aslında. Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 31 Ağustos 2014 Paylaş 31 Ağustos 2014 Sorun şimdilik çözüldü aydınlatma da gayet iyi ama önümüzdeki zamanlarda çıkma mercedes merceği falan takmayı düşünüyorum. Ancak bana iyi bir örnek olacak konu bulamadım bu konudaki tüm resimler de imageshackın azizliğine uğramış. Çıkma merceği far taşına nasıl uyduracağım konusunda bir yazı veya konu linki varsa önerebileceğniz çok iyi olur aslında.far çanağını önce küçük küçük keserek merceğe uygun hale getirin sonra sarı ve mavi rengi olan yapışkan hamur var. ikisini karıştırıp hamurla sabitleyin yaklaşık 1 saat sonrasında taş gibi oluyorlar boşlukları silikon vida vs ile doldurarak merceği iyice sabitleyin.Sonrasında silikon ve tel kablo vs yardımıyla ne yapmak istiyorsanız sabitleyerek kapatabilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 31 Ağustos 2014 Paylaş 31 Ağustos 2014 (düzenlendi) ...sonra sarı ve mavi rengi olan yapışkan hamur var.Sun-fix 31 Ağustos 2014 tarihinde Erkan Kahya tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Kerem Dikmen 15 Şubat 2015 Paylaş 15 Şubat 2015 Merhaba, motorumda 2 sene önce aldığım hazır çin malı merceklerden takılıydı. Şuan aydınlatma kalitesi düştü. Sanırım çin malı olduğu için mercek aynası da daha çabuk kararmış ve kabarmış haldeydi. Şimdi ben bunu değiştirmek için ufak tefek adımlar atıyorum. Öncelikle ucuza d2s hella mercek aldım ancak bu da kullanılmış olduğu için mercek aynası mat bunu ben nikelaj kaplattırsam iyi performans alabilir miyim?İkinci sorum da; balastlar ışık şiddetini etkiler mi? Yorum bağlantısı
Fatih Demirtaş1679652601 15 Şubat 2015 Paylaş 15 Şubat 2015 Kararmış ayna için yapabileceğiniz pek bişe yok.Çünkü kararma isden çok aynanın sıcalıktan dolayı yapısı değişiyor yansıtma özelliğini kaybediyor.Balanslar Benim bildiğim sadece soğuk sellektörde önemli.... Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 15 Şubat 2015 Paylaş 15 Şubat 2015 Kaplama işine girmeyin yapılacak masrafa yeni mercek alınır , ayrıca xenon merceklerin hepsi parlak krom değildir mat olanlar da mevcuttur . OEM olmayan xenon balastlar da çok sık görülmese de sorun yaşanabilir ... 2 Yorum bağlantısı
Kerem Dikmen 15 Şubat 2015 Paylaş 15 Şubat 2015 teşekkür ederim cevaplarınız için. Elimdeki hella merceğin aynası eşit bi şekilde matlık var xenon takıp bi denedim motorumda takılı olanla pek bi aydınlatmada fark yoktu. Sonuc olarak arkadaşımdaki çin malı merceksiz xenon benim mercekli fardan daha iyi aydınlatıyor. Bu durumda ne yapmamı tavsiye edersiniz.. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Şubat 2015 Paylaş 15 Şubat 2015 İmkanın var ise yeni tip Hella bi-xenon alacaksın monte edeceksin ve oem set xenon takım alacaksın.Çin malı xenon kitler yarım güçte ancak çalışıyor.Tecrübe ile sabittir çin malı xenona oem balast baglanınca xenon kendini gösterir hale geliyor.Balast tam besleme yapmadığı için tam gücünde yanamayan xenon daha çok ısı üretiyor buda ısı oluşturuyor ve krom tabanda bundan kaynaklı şekilde ömrünü erken sonlandırıyor.Benim tesbitlerim bu yönde. Yorum bağlantısı
Erkan Göregen 28 Mayıs 2015 Paylaş 28 Mayıs 2015 (düzenlendi) Cbf 150 farına valeo bi xenon uyar mı acaba? 30 Mayıs 2015 tarihinde Erkan Göregen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Haziran 2015 Paylaş 1 Haziran 2015 Bosch bi-xenon mercek atkıldığına göre yeni nesil Valeo ve Hella rahatlıkla sıgar.Eski tip valeo perde selenoid yerleşiminden dolayı takman çok zor tavsiye etmem.Farın arkasını epey genişletmen şart ve değmez. Yorum bağlantısı
Erkan Göregen 2 Haziran 2015 Paylaş 2 Haziran 2015 Teşekkür ederim Oktay bey.valeo veya hella kullanacağım.Sizin yapmış olduğunuz çalışmaları takip ediyorum.Siz kendi motosikletinize uygulayacak olsaydınız hangisini seçerdiniz? Benim için önemli olan aydınlatma kalitesi.sellektör hızı vs önemli değil. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Haziran 2015 Paylaş 2 Haziran 2015 Sen bana bakma.Merceklerde benim için hamojenlik olarak Valeo,uzun hüzmede,Bosch ve İntemo,Seri sellektörde yeni Hella olduğunu takip edersen yada ettiysen yorumumu okumuşsundur.Hella hepsinden önce montaj rahatlığında maalesef 1 numara. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts