Yiğit Büyük 17 Ekim 2011 Yazar Paylaş 17 Ekim 2011 gelişmelerı beklerken yeni kasa merceklı peugeot 308 geldı arkadaşlar. Ama fransızlar yıne fransızlıgını yapmış farın şeklini degıstırmışler. Dıyecek bırşey bulamıyorum . Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Ekim 2011 Paylaş 18 Ekim 2011 E değiştirmeselerdi o zaman makyaj olmazdı değil mi ? Kasada değişiklik olması üreticinin emek sarfettiğini ve para harcadığını gösterir.Belki de yeni kasadan satın al diye yapmışlardır Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583 20 Ağustos 2012 Paylaş 20 Ağustos 2012 Uzun bi aradan sonra yine sizlerle birşeyler paylaşmanın mutluluğu ile hepinizin bayramnını kutlarım..Transporter aracımın bazı koşullar altında bana biraz büyük gelmesi ile abimin 2011 model makyajsız kasa 308 ini kullanmak üzere devraldım..Dolayısı ile xenon farlara alıştığım için İlker Bey ile görüşüp gerekli temaslarda bulunulkdu ve far için çalışmalara başlandı.En yakın zamanda fotoları sizlere sunacağım..Mercek için güncel kullanılmakta olan (Audi a4 vss) Bosch D1S Bi-xenon far için uğraşacak İlker Bey. Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583 7 Eylül 2012 Paylaş 7 Eylül 2012 İler Bey in çalışmasının son hali montaj sonrası ayarlarını yaptırdıktan sonra yine resimlendireceğim. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Eylül 2012 Paylaş 10 Eylül 2012 Güzel, güle güle kullan. Işık desenini de görelim duvarda. Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583 11 Eylül 2012 Paylaş 11 Eylül 2012 Güzel, güle güle kullan. Işık desenini de görelim duvarda.Dün taktırdığım farların ince ayarlarını bugün yaptırdım resimdekilerde hafif bi optik ayarsızlık var şimdilik.. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 11 Eylül 2012 Paylaş 11 Eylül 2012 İyi günlerde kullanın duvar resmi biraz parlak çıkmış o yüzden ışık deseni çok belirgin değil ama sorun yok gibi sadece sağ far bir miktar aşağı alınabilir Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 13 Eylül 2012 Paylaş 13 Eylül 2012 İyi günlerde kullanın duvar resmi biraz parlak çıkmış o yüzden ışık deseni çok belirgin değil ama sorun yok gibi sadece sağ far bir miktar aşağı alınabilir +1Gayet iyi görünüyor. Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583 14 Eylül 2012 Paylaş 14 Eylül 2012 (düzenlendi) Kimi farlar daha bi parlak görünüyor 4300K olduğu halde hepsi kimiside dahada sarımsı bu benim istediğim gibi oldu..Transporter e göre far ayarlarımın seviyesini ortaya getirdiğim halde sanki yinede yüksekmiş gibi geliyor.Gen5 in farkıyla da sellektördeki zevkimi yaşıyorum 14 Eylül 2012 tarihinde Serkan Gök tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 Kimi farlar daha bi parlak görünüyor 4300K olduğu halde hepsi kimiside dahada sarımsı bu benim istediğim gibi oldu..Transporter e göre far ayarlarımın seviyesini ortaya getirdiğim halde sanki yinede yüksekmiş gibi geliyor.Gen5 in farkıyla da sellektördeki zevkimi yaşıyorum http://www.geceucusu.com/topic/2417-far-seviyesi-nasil-ayarlanir/ 'den yararlanabilirsin. Yorum bağlantısı
Deniz Gümüştepe 18 Nisan 2015 Paylaş 18 Nisan 2015 (düzenlendi) Herkese merhaba, yeni konu açmayayım var olan ve epey tıklanan bir konuda sorumu sorayım istedim. Arkadaşlar benim 308e kısa far kısmına mercek yaptırmayı düşünüyorum. Bixenon düşünmüyorum çünkü muayene olayı var farlar ford grubu gibi hemen çıkmıyor tamponu indirmek gerekiyor ayrıca soket dizilimi değişiyor sök tak epey zahmetli oluyor. Bixenon için epey bilgim var orijinal ürün alıp sensörleri takıp afl yapma imkanı.da var ama böylesi 4-5000 i buluyor.Ben şimdilik halojen lamba ile kullanabileceğim bir mercek istiyorum far karartma da aklımdan geçiyor. Bir çift yedek far edinmeye çalışıyorum. Şimdi mercek için hangi marka önerirsiniz, çok büyük performans beklentim yok şimdikinden daha iyi olsun görünüm de düzelsin yeterli benim için. Bir de bu işlem için ortalama ne kadar para gider? Bixenon için 800-900 civarı diye duymuştum. Yardımlarınızı bekliyorum. 18 Nisan 2015 tarihinde Özgür Özgür tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 18 Nisan 2015 Paylaş 18 Nisan 2015 Muayene sırasında halojen ampul takıldiktan sonra xenon veya bi-xenon olması farketmez. O far sökülüp içi açıldıği zaman bi-xenon takılmalı bence. Soket değişimi yapmaya da gerek kalmayacak. 600 yakın bir maliyet tutar. 2 Yorum bağlantısı
Deniz Gümüştepe 18 Nisan 2015 Paylaş 18 Nisan 2015 (düzenlendi) Gerçi soket üzerindeki kabloların dizilim değişimi orijinal bixenon far takınca oluyor. Sonradan takılan bixenon konusunda açkçası bir örnek olmadığı için önümde çekincelerim var. Halojen ampülle sıkıntısız geçiliyorsa muayeneden aslında olabilir. Peki bir çift mercek, xenon ampül ve balast ile far açma dışında bir ek işlem var mıdır? Bir de 407'lerde sonradan takılan bixenon sonrası yaşanan silecek motoru yanması gibi bir sorun yaşanma riski olabilir mi, beni açıkçası bunlar biraz düşündürüyor. 18 Nisan 2015 tarihinde Özgür Özgür tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
taner eviş 18 Nisan 2015 Paylaş 18 Nisan 2015 Far açma mercek vs yerleştirme ile alakali birçok konu var görseller ile birlikte ordan bakabilirsiniz . 407 deki gibi silecek motoru yanması dediğiniz olay galiba bazı araçlarda arıza lambası yakıp silecek motorunun yanması olayı . Bunu da role li sistem ile yapabilriisnz. Role hakkında da konu var forumumuzda . Kolay gelsin Yorum bağlantısı
Deniz Gümüştepe 19 Nisan 2015 Paylaş 19 Nisan 2015 Cevaplar için teşekkürler, farı açarım hiç sıkıntı değil, karartma da yaparım ama mercek işi çok ince bir iş ayar falan tutturamam bir de delme kesme işleri var o kadarını gözüm almıyor. Bizim 308lerin farının arka kısmı dar biraz mesela direk valeo ve bosch'un hangi mercekleri uyar onu tam bilemiyorum. Bu konuda epey eski sanırım burda işlem yapan arkadaşların bazısı forumda değil, resimler de silinmiş zaten. Bu konuda çok büyük bir bilgi boşluğu var 308ler için. Bu konu arama motorlarında ilk sırada çıkıyor. Yani yazılacak her bilgi çok işlevsel olacak. Arıza olayını çok kafama takmadım açıkçası sonuçta kaliteli bir sistem kurulursa sorun olacağını sanmıyorum. İşte mercek konusunu netleştirirsem en azından onları temin ederim. Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 19 Nisan 2015 Paylaş 19 Nisan 2015 Farın arka kısmı o kadar dar değil, orijinalinde bosch var ki o alana hepsi sığabilir. Benimki orijinal olduğu için yine bosch ile değişim yapmıştım. Ama takacak olsam yeni hella takardım. 1 Yorum bağlantısı
Deniz Gümüştepe 19 Nisan 2015 Paylaş 19 Nisan 2015 Erkan teşekkürler zaten mercek alıp takamam o kadar güvenmiyorum kendime. Bu işlem herşey dahil nete mal olur onu kestiremiyorum. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 20 Nisan 2015 Paylaş 20 Nisan 2015 D1S serisi xenon kit + mercek + kapaklar + montaj 600-900 TL aralığında tutar . İyi araştırın işin ehline yaptırın geri dönüşü çok daha pahalıya mal olur ... Yorum bağlantısı
Deniz Gümüştepe 20 Nisan 2015 Paylaş 20 Nisan 2015 Mahmut bey teşekkür ediyorum, peki marka olarak sanırım osram philips gibi xenon setleri epeyce kaliteli, bir de sun takılı bir marka var. Mercek olarak şu koito mercek sanıyorum epeyce iyi acaba ölçü olarak uyar mı bizim 308e. Yani aslında şöyle birşey yapmak istiyorum tüm gereken malzemeleri ben alayım işi bilen birine montaj yaptırayım. Malzemeler sanıyorum 400 civarı tutar. Bir far var yedek bir tane daha bulacağım onların üzerinde yapacağız bu değişiklikleri.Yani şöyle sorayım sizin 308iniz olsaydı hangi ürünleri kullanarak bixenon dönüşüm yapardınız? Bunun cevabı bende rönesans etkisi yaratacak:) 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 20 Nisan 2015 Paylaş 20 Nisan 2015 Koito güzel mercektir ama hella yada bosch gibi ışığı ileri taşımaz , yanal aydınlatması en iyi mercektir. Ben olsam hella intemo kullanırdım , hem daha kompak bir yapıya sahip hemde hızlı ... Yorum bağlantısı
Deniz Gümüştepe 20 Nisan 2015 Paylaş 20 Nisan 2015 (düzenlendi) Peki philips ampül, bosch veya valeo mercek ile bir sistem yapmaya kalksak, balast forumdan edindiğim bilgi ile koito veya osram gen5 olursa epey iyi olur.Yani kafamda netleşse tam olarak ne alacağım farlar geliyor yakında elimde olur, malzemeleri toparlayıp gözüm keserse merceği de takıp bir elektrikçinin yanına gideceğiz artık.Farım tam olarak böyle: 21 Nisan 2015 tarihinde Özgür Özgür tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 22 Nisan 2015 Paylaş 22 Nisan 2015 Mahmut bey teşekkür ediyorum, peki marka olarak sanırım osram philips gibi xenon setleri epeyce kaliteli, bir de sun takılı bir marka var. Mercek olarak şu koito mercek sanıyorum epeyce iyi acaba ölçü olarak uyar mı bizim 308e. Yani aslında şöyle birşey yapmak istiyorum tüm gereken malzemeleri ben alayım işi bilen birine montaj yaptırayım. Malzemeler sanıyorum 400 civarı tutar. Bir far var yedek bir tane daha bulacağım onların üzerinde yapacağız bu değişiklikleri.Yani şöyle sorayım sizin 308iniz olsaydı hangi ürünleri kullanarak bixenon dönüşüm yapardınız? Bunun cevabı bende rönesans etkisi yaratacak:)Hella mercek / balast + Osram ampul Yorum bağlantısı
Deniz Gümüştepe 23 Nisan 2015 Paylaş 23 Nisan 2015 Farın biri geldi, ısı tabancası da aldım haftaya arkadaşla farın camını açacağız. Açıkcası bu işe çok fazla para ayıramıyorum 500-600 gibi bir rakama çıkarsa toplamda çok iyi olacak benim için. Arkadaşın da 308'i var iki 308'e de düşünüyoruz. Selçuk Bey peki şu kiti alsam ne dersiniz? Hemen her şey var, başlangıç için iş görür mü? http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-xenon-kit-bosch-d1s-gen4-xenon-balast-ve-d1s-ampul-149489433/detayÜrün bağlantısı paylaşmak yasak değildir umarım. Öyle bir uyarı gözüme çarpmadı. Yorum bağlantısı
Deniz Gümüştepe 24 Nisan 2015 Paylaş 24 Nisan 2015 Bugün Şaşmaza uğrayıp bu işi biraz araştırdım birkaç orijinal bixenon rcz far ilanı vardı hepsi sahte çıktı. Bir tane far buldum her yeri kırık çöpte görsen dönüp bakmaksın üzerinde mercek hariç herşeyi alınan fara 100 lira istediler. Bixenon mercek getirdi artık mercek kararmış o derece kötü bir merceğe 150 dedi, dönüşüm sordum bixenon dönüşüm 1500 lira dedi. Sıfırı 400 lira olan balasta yine 400 lira deyince hayırlı işler deyip çıktım. Ortası yok ya bunlar çok akıllı ya millet çok saf. Bu iş için anlaşıldı ki 700 ila 1000 lira arasında bütçe lazım. aslında denk gelse orijinal far da bulunur kesip biçmeye gerek kalmaz.Bakalım neler yapacağız? Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 24 Nisan 2015 Paylaş 24 Nisan 2015 Şaşmazda ve ya yıldızda boşuna arama ya yok yada aşırı para istiyorlar gezdiğine değmez yani. Bosch g4 balast alırsan farın altındaki bağlantılara bire bir oturur. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts