Mahmut Akbulut 12 Şubat 2014 Paylaş 12 Şubat 2014 Ölçü aleti ile ledlerin uçlarını bulman gerekiyor.Ona göre monte edebilirsin Görünüşe göre bir ayak boşta duruyor gibi ama ölçü aleti ile doğrulamasını yapabilirsin.Abi ben bu led leri bir türlü anımsayamadım resimde net değil bunlar 3020 mi 3526 mı ? Yorum bağlantısı
Erkan Göregen 13 Şubat 2014 Paylaş 13 Şubat 2014 Sökebildiğim ilk led tanınmaz hale geldi fakat daha sonra söktüğüm lede baktım oda 2 ayak.Ne hikmet ise tüm ledler 3 farklı bölgeye lehim yapılmış ama ledlerin tümü 2 ayaklı. sebebini bilemiyorum.Bu ledlerin montajı ile ilgili konu veya bilgi var mı acaba? Ben bulamadım eğer varsa çok makbule geçer Yorum bağlantısı
Oktay Toker 24 Şubat 2014 Paylaş 24 Şubat 2014 (düzenlendi) 3528 tipinde olan ledlerden.Farkı 4 bacaklı olması.Lümenleri oldukca düşük ve akımıda yanılmıyorsam 30ma di.Tam kodunu bilmiyorum hiç araştırmadım.Ledlerin yerine 3528 ledler yani şerit ledlerdeki ledler rahatça olur.Sorun çıkmaz.Sadece bacaklarını yani hangi uçlar ledin yanmasını sağlıyorsa bunu bilmeniz lazım.2 uçlu olanların yerine aynen kullanabilirsin ama dediğim gibi yönlerini bilmen lazım. 24 Şubat 2014 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erkan Göregen 25 Şubat 2014 Paylaş 25 Şubat 2014 Sipariş verdiğim Ledler henüz gelmedi.Geldikten sonra yönlerine dikkat ederek takmaya çalışacağım.Bu arada devir saati,yol bilgisayarı ve klima ekranlarının polarize filtrelerini değiştirdim. sonuç: turuncu zemin üzerinde siyah yazılar görünüyordu şimdi siyah zemin üzerinde turuncu yazılar görünüyor ekran görüntüsünden sıkılanlar için bir değişiklik olabilir. Yorum bağlantısı
Erkan Göregen 13 Mart 2014 Paylaş 13 Mart 2014 Gösterge ışıklarını değiştirme çalışmalarım devam ediyor.Öncelikle bana bu konuda yol gösteren forumları paylaşmak isterim.http://c4owners.org/...topic.php?98819http://www.c4atreros...os.php?id=32268http://c4owners.org/...opic.php?3738.0citroen c4 e uygulanabilecek gösterge renk değişiklikleri ile ilgili tüm bilgileri bu siteden bulabilirsinizbenim yaptığıma gelecek olursak önce sadece polarize filtre değişikliği yaptımsonuç fena değil gibi. Daha sonra ebay dan sipariş ettiğim ledler gelgi ve bütün sarı ledleri beyaz olanlar ile değiştirdimkilometre göstergesinde filtre değişikliği yapılmadı sebebi elimde filtre kalmadı yeniden sipariş verdim gelince değiştireceğim.fotolar cep telefonu ile çekildi net olmadı.Yaptığım işlemler sonunda öğrendiğim bir şey varsa oda yol bilgi ekranı ne yaparsanız yapın devir saati yada klima ekranı gibi olmuyor lcd paneli diğerlerinden farklı yalnız bu göstergelerin birde basit tip olanları var grafik göstermeyen sadece yazı ve rakam olan onlar ile daha iyi sonuç alınabilir.Umarım böyle bir işlemi düşünenlere bir faydası olur.Gereken malzemeler verdiğim linklerde mevcutpolarize filtrehttp://www.3dlens.co...d-polarizer.php8 ila 10 gün arasında elinizde olur bir tanesi tüm göstergelere yetiyor benim yetmemesindeki sebep yol bilgi ekranının filtrelerini 3 defa değiştirmem oldu.izopropil alkol kimyasal ürün satan yerlerde bulabilirsiniz litresi 8 tl ye aldım yada eczanelerde olabilir.beyaz smd ledhttp://www.ebay.com/...984.m1497.l264920 gün içerisinde elinizde olur.ledleri zevkinize göre istersiniz değişik renkleri mevcut 1 Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 13 Mart 2014 Paylaş 13 Mart 2014 güzel olmuş güle güle kullanın Yorum bağlantısı
Oktay Toker 13 Mart 2014 Paylaş 13 Mart 2014 Elinize sağlık.Yapım aşamalarını resimleyebilseydiniz iyi olurdu. Yorum bağlantısı
Erkan Göregen 13 Mart 2014 Paylaş 13 Mart 2014 Teşekkür ederim.Yapım aşamaları derken vermiş olduğum linklerde ekranların söküm işlemleri ve polarize filtre değişimi video olarak mevcut o yüzden ayrıca fotoğraf çekmedim.Bence buradaki asıl olay polarize filtre değişimi, farklılık burada yoksa ledleri değiştirin mavi ile olsun bitsin Yorum bağlantısı
Ferhan Akkan 6 Ocak 2015 Paylaş 6 Ocak 2015 Öncelikle ellerinize sağlık. Sökme işlemi kolay ancak yeni polarize filtre yapımını anlamadım. Diğer sitelerde videolar fotoğraflar silinmiş. Yeni polarize filtre kısmını video veya fotoğraf atabilirseniz sevinirim. Bide renk değiştirirken ledleri her seferinde değiştirdiniz ni yoksa beyaz led koyup sadece filtreleri mi değiştirdiniz ? Yorum bağlantısı
Erkan Göregen 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 MerhabaBu işlemleri yaparken ledleri beyaz olanlarla değiştirdim.Ledler beyaz olduktan sonra önüne koyduğunuz filtrenin rengini alabilirsiniz.Sarı ledlerle böyle bir şansınız olmuyor ister kırmızı ister mavi kullanın sarının tonlarını alıyorsunuz.Eger siz sadece ekran rengini değiştirmek istiyorsanız polarize filtre değiştirmenize gerek yok sadece ledleri değiştirin ve ekran önündeki sarı renkli kağıdı çıkarıp istediğiniz renk bir filtre koyun ben bu işlemi defterlerde bulunan renkli kapaklardan faydalanarak yaptım. 1 Yorum bağlantısı
Ferhan Akkan 27 Ocak 2015 Paylaş 27 Ocak 2015 Cevabınız için teşekkürler. Ben sırf renk değilde direk polarize filtreyi değiştirmek istiyorum . Bunu nasıl yapacağımı anlamadım gerisini hallettim . Polarize filtreyide sipariş ettim. Ancak bir video ile anlatabilirseniz ben ve diğer arkadaşlara çok yardımcı olmuş olursunuz teşekkürler http://c4owners.org/plugins/forum/attachment/8290/1271193026_8290_FT0_p3264298.jpg Bu şekilde yapmak istiyorum gösterge panelini Yorum bağlantısı
Erkan Göregen 1 Şubat 2015 Paylaş 1 Şubat 2015 MerhabaBu işlemi yaparken foto veya çekmemiştim.Önceki mesajımda verdiğim linklerde hepsi anlatılıyordu.Linklerdeki bazı resimler görüntülenemiyor şuan baktığımda.Resimde bahsettiğiniz göstergeyi yapmak gerçekten zor ve %100 bir netice almakta zor sebebide bu ekranı yapmak için led ve polarize filtre değişimi yetmiyor.http://c4owners.org/plugins/forum/forum_viewtopic.php?98819bu linkte istediğiniz işlemi yapabilmeniz için gerekli şablonlar var bunları şeffaf bir film üzerine printerden basacaksınız ve lcd ekran ile renk filtresi arasına yerleştireceksiniz amaaaaahttp://img715.imageshack.us/img715/6274/p2194127.jpgbu resme dikkatlice bakarsanız renk hataları olan yerleri görürsünüz ve inanın bu hatalar bir süre sonra canınızı sıkar.Benim km ekranının resmini yarın yüklerim eğer sizde beğenirseniz bu işlem için elimden gelen yardımı yaparım. Yorum bağlantısı
Erkan Göregen 2 Şubat 2015 Paylaş 2 Şubat 2015 MerhabaAracımın göstergesinin şu anki resimleri bunlar.Bu işlem için ledler beyaz olanlar ile değiştirildilcd ekran üzerindeki polarize film söküldü ve yenisi 90 derece açıyla kesilerek yapıştırıldılcd ekranın arkasına sarı renkli (defter kapağı) konuldu.Ekranın alt kısmında görünen mavi beyazımsı yatay renk değişikliği aracın 10 yıl ve 190.000 km sonrası ekran panelinin alt kısmının aşağı doğru sarkmasından kaynaklanıyor Yorum bağlantısı
Ferhan Akkan 2 Şubat 2015 Paylaş 2 Şubat 2015 MerhabaAracımın göstergesinin şu anki resimleri bunlar.Bu işlem için ledler beyaz olanlar ile değiştirildilcd ekran üzerindeki polarize film söküldü ve yenisi 90 derece açıyla kesilerek yapıştırıldılcd ekranın arkasına sarı renkli (defter kapağı) konuldu.Ekranın alt kısmında görünen mavi beyazımsı yatay renk değişikliği aracın 10 yıl ve 190.000 km sonrası ekran panelinin alt kısmının aşağı doğru sarkmasından kaynaklanıyor Yorum bağlantısı
Erkan Göregen 2 Şubat 2015 Paylaş 2 Şubat 2015 Yapım aşamasında aklınıza takılan bir şey olursa elimden geldiğince, bilgim dahilinde yardımcı olurum.Profilimde telefon numaram mevcut.Çalışmanızın sonucunu merakla bekliyorum kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Ferhan Akkan 2 Şubat 2015 Paylaş 2 Şubat 2015 Çok teşekkürler yapım bitince fotoğrafları atıcam saygılar Yorum bağlantısı
Ferhan Akkan 7 Temmuz 2015 Paylaş 7 Temmuz 2015 Yapım aşamasında aklınıza takılan bir şey olursa elimden geldiğince, bilgim dahilinde yardımcı olurum.Profilimde telefon numaram mevcut.Çalışmanızın sonucunu merakla bekliyorum kolay gelsin.Erkan yardımın lazım ledleri yaptım ama filtreleri beceremedim Yorum bağlantısı
Erkan Göregen 8 Temmuz 2015 Paylaş 8 Temmuz 2015 (düzenlendi) MerhabaWhatsApp dan Gönderdiğiniz resimleri yeni gördüm.Belki başkalarına da faydası olur diyerek buradan cevaplayayım.Sizin yapmak istediğiniz değişiklik gerçekten zor. 2. sayfada bunu belirtmiştim.Ben bu zorluklarla uğraşmak istemediğimden ve de ortaya çıkan sonuç da gördüğüm küçük hatalardan dolayı bu işlemi yapmadım.Size de tavsiyem çok renkli ekrandan vazgeçmeniz yönünde olacak.Ledleri değiştirdiğinize göre önüne istediğiniz, hoşunuza giden bir renkte filtre koyun.Ben tüm renkleri denedim sonuç olarak sarıya karar verdim.Tabi bu kişisel bir tercih mavide olabilir başka bir renkte. bu linkte polarize filtre değişimi var 8 Temmuz 2015 tarihinde Erkan Göregen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ferhan Akkan 8 Temmuz 2015 Paylaş 8 Temmuz 2015 MerhabaWhatsApp dan Gönderdiğiniz resimleri yeni gördüm.Belki başkalarına da faydası olur diyerek buradan cevaplayayım.Sizin yapmak istediğiniz değişiklik gerçekten zor. 2. sayfada bunu belirtmiştim.Ben bu zorluklarla uğraşmak istemediğimden ve de ortaya çıkan sonuç da gördüğüm küçük hatalardan dolayı bu işlemi yapmadım.Size de tavsiyem çok renkli ekrandan vazgeçmeniz yönünde olacak.Ledleri değiştirdiğinize göre önüne istediğiniz, hoşunuza giden bir renkte filtre koyun.Ben tüm renkleri denedim sonuç olarak sarıya karar verdim.Tabi bu kişisel bir tercih mavide olabilir başka bir renkte. bu linkte polarize filtre değişimi var Abi orta bilgi ekranını yaptım onda filtre değişimi bile gerekmedi ancak, klima kısmını mavi yapıp adamları nasıl beyaz yaptın onu anlamadım Yorum bağlantısı
Erkan Göregen 8 Temmuz 2015 Paylaş 8 Temmuz 2015 MerhabaKlima da yaptığım işlem ledleri beyazla değiştirdim polarize filtreyi değiştirdim ledlerin önüne beyaz renkli bir filtreyi koyduğunda bu ekranı elde edersin.Normal olarak bu durumda ekrandaki yazılar beyaz görünür arka plan siyah fakat lcd kalitesine bağlı olarak arka planı mavimsi olarak görüyoruz.Orta bilgi ekranını reverse moda alarak mı hallettiniz? Yorum bağlantısı
Ferhan Akkan 8 Temmuz 2015 Paylaş 8 Temmuz 2015 MerhabaKlima da yaptığım işlem ledleri beyazla değiştirdim polarize filtreyi değiştirdim ledlerin önüne beyaz renkli bir filtreyi koyduğunda bu ekranı elde edersin.Normal olarak bu durumda ekrandaki yazılar beyaz görünür arka plan siyah fakat lcd kalitesine bağlı olarak arka planı mavimsi olarak görüyoruz.Orta bilgi ekranını reverse moda alarak mı hallettiniz?Abi ledleri beyaza çevirdim ondan sonra turuncu sarı arası bi karton varya onu mavi ince plastik dosya kapakları varya sayfa gibi olan karton boyutunda kestim ve oraya kartonu cıkarıp mavi kağıdı koydum MerhabaKlima da yaptığım işlem ledleri beyazla değiştirdim polarize filtreyi değiştirdim ledlerin önüne beyaz renkli bir filtreyi koyduğunda bu ekranı elde edersin.Normal olarak bu durumda ekrandaki yazılar beyaz görünür arka plan siyah fakat lcd kalitesine bağlı olarak arka planı mavimsi olarak görüyoruz.Orta bilgi ekranını reverse moda alarak mı hallettiniz?Abi adamlarla arka plan nasıl o şekilde farklı arka plan oluyo ki sonuçta aynı yerden geliyo ışık adamlar beyaz olurken ekranın kalanının mavi olması kafam almıyo Yorum bağlantısı
Erkan Göregen 8 Temmuz 2015 Paylaş 8 Temmuz 2015 Arka planı aynı şekilde yaparsınız anlatması kolay ama uygulaması gerçekten zor.Bunu yapabilmeniz için verdiğim linkteki şablonları şeffaf bir filme renkli yazıcıdan bastırmanız lazım ve bu filmi lcd ekran ile renkli filtre arasına koyun aynı sonucu alırsınız.ama işin açıkçası benim gözüm kesmedi bu işlemi Yorum bağlantısı
Recommended Posts