Süha Demirtaş 24 Mart 2010 Paylaş 24 Mart 2010 (düzenlendi) Merhaba; Öncelikle bu kadar paylaşımcı ve öğretici bir foruma katılıp üye olduğum için zevk duyarım. Forum içerisinde güzel zamanlar geçireceğimi sanıyorum. Benim paylaşmak istediğim konu ise, konu başlığındada belirtiğime üzere Xenon kit lerin çalışma değerleri olacaktır gerekli bilgiler aşağıdadır;6K ampul Balast iyi bir markamıdır nedir bilmiyorum yorumları bekliyorum Voltaj araç voltajına yakın olsunda diye çıkartabildiğim en üst düzeye aldım.Sistem çalıştıktan sonra normal çalışma anındaki Akım değeriAmpul yandıktan yaklaşık 3 dk sonra ölçütüğüm en yüksek sıcaklık Sonuç olarak bu deney beni oldukça rahatlattı. Umarım benim gibi aklında soru işaretleri olanlarada yardımcı olur.Sistemin Watt cinsinden çektiği güç ise = 13,7v X 3,5A = 47,95 W Fakat şölede bir durum söz konusu bu balast a gelen voltajı 9V ' a kadar düşürdüğüm halde yine 3,5A ile çalışmaya devam etmiştir.Budurumda 12V enerjiyi baz alırsak Watt cinsinden ölçümüzün sonucu = 12v X 3,5A = 42W tır.Toplamda iki adet bilinen standart halojen ampuller = 55w x 2 = 110w = 12v x 9,2 A dir iki adet xenon kit güç tüketimi ise = 42w x 2 = 84 w = 12v x 7A dir. 25 Mart 2010 tarihinde Sel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 24 Mart 2010 Paylaş 24 Mart 2010 (düzenlendi) Merhaba; Öncelikle bu kadar paylaşımcı ve öğretici bir foruma katılıp üye olduğum için zevk duyarım. Forum içerisinde güzel zamanlar geçireceğimi sanıyorum. Benim paylaşmak istediğim konu ise, konu başlığındada belirtiğime üzere Xenon kit lerin çalışma değerleri olacaktır gerekli bilgiler aşağıdadır;Budurumda 12V enerjiyi baz alırsak Watt cinsinden ölçümüzün sonucu = 12v X 3,5A = 42W tır.Toplamda iki adet bilinen standart halojen ampuller = 55w x 2 = 110w = 12v x 10 A dir iki adet xenon kit güç tüketimi ise = 42w x 2 = 84 w = 12v x 7A dir.Güzel bir test olmuş.Ancak gerçek ortamda 14V civarlarında olacağı için tükettiği güç neredeyse Halogen bir ampul kadar. Tabiki markaya göre güç tüketimi değişecektir. Bu sıcaklık derecesinin doğru olduğuna eminmisiniz ? Yani ölçü aletiniz yanlış ölçüyor olabilirmi ?? 24 Mart 2010 tarihinde Recep Yaz?c? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 24 Mart 2010 Yazar Paylaş 24 Mart 2010 Güzel bir test olmuş.Ancak gerçek ortamda 14V civarlarında olacağı için tükettiği güç neredeyse Halogen bir ampul kadar. Tabiki markaya göre güç tüketimi değişecektir. Bu sıcaklık derecesinin doğru olduğuna eminmisiniz ? Yani ölçü aletiniz yanlış ölçüyor olabilirmi ??Teşekkürler halogen ampülde 14.4 volt civarı bir değerde çalışıcağı için aralarındaki güç farkı hep korunacaktır. Kalibrasyonlarını yapıp ölçtüm fakat elbetteki % 5 gibi bir tolerans değeri hatası olabilir. Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 24 Mart 2010 Paylaş 24 Mart 2010 ben yanlış mı görüyorum xenonlar 544 derece ısımı yayıyor Yorum bağlantısı
İsmail Ayaz1679652578 25 Mart 2010 Paylaş 25 Mart 2010 Paylaşım için teşekkürler. Xenon balastlar için 35W deniliyor aslında. Şlginç. Isı da gayet yüksekmiş. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 25 Mart 2010 Paylaş 25 Mart 2010 Akşam eve gideyim bir testte ben yapacağım. Markaya göre bakalım tüketilen güçte ne kadar bir fark olacak. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 25 Mart 2010 Paylaş 25 Mart 2010 Paylaşım için teşekkürler. Xenon balastlar için 35W deniliyor aslında. Şlginç. Isı da gayet yüksekmiş.O ampulün tüketimi, balastın kendi tüketimi de var.Merhaba; Öncelikle bu kadar paylaşımcı ve öğretici bir foruma katılıp üye olduğum için zevk duyarım. Forum içerisinde güzel zamanlar geçireceğimi sanıyorum. Benim paylaşmak istediğim konu ise, konu başlığındada belirtiğime üzere Xenon kit lerin çalışma değerleri olacaktır gerekli bilgiler aşağıdadır;Sonuç olarak bu deney beni oldukça rahatlattı. Umarım benim gibi aklında soru işaretleri olanlarada yardımcı olur.Sistemin Watt cinsinden çektiği güç ise = 13,7v X 3,5A = 47,95 W Fakat şölede bir durum söz konusu bu balast a gelen voltajı 9V ' a kadar düşürdüğüm halde yine 3,5A ile çalışmaya devam etmiştir.Budurumda 12V enerjiyi baz alırsak Watt cinsinden ölçümüzün sonucu = 12v X 3,5A = 42W tır.Toplamda iki adet bilinen standart halojen ampuller = 55w x 2 = 110w = 12v x 9,2 A dir iki adet xenon kit güç tüketimi ise = 42w x 2 = 84 w = 12v x 7A dir.Güzel test, teşekkürler. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 25 Mart 2010 Paylaş 25 Mart 2010 Süha Arkadaşın yapmış olduğu teste bir örnekte benden ,3X Xenon BalastH3 4300K Xenon Ampul.FLUKE 115 MultiMetreFLUKE 62 TermoMetreBesleme : 14 VAkım : 3.25 AGüç : 45.5 WSıcaklık : 365 Derece Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 25 Mart 2010 Paylaş 25 Mart 2010 demekki marka fark ediyor...teşekkurler Yorum bağlantısı
Gökhan Erdem ispirli 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 (düzenlendi) Öncelikle herkese merhaba.Forumu bir süredir takip ediyordum fakat üye olmamıştım.Bu başlığı görünce üye olup akllıma takılan bir soruyu sormak istedim.Yeni bir konu açacağıma bu konuyu hortlatmış oldum Forumu biraz karıştırdım fakat kurallar gibisinden bir kısım bulamadım.O yüzden ilk mesaj olarak soru sormak bu forumda nasıl karşılanıyor bilemiyorum.Kendimi tanıtmam gereken biryer var ise bildirirseniz seve seve detayları yazarım. Sormak sitediğim soruya gelince..Gördüğümüz kadarıyla Xenon farların ışık yanan yüzeyindeki sıcaklık markaya göre 300-500 derece arasında değişiyor.Fakat Halojen lambalarda bu durum nasıl?Bu testi halojen lamba ile yapan var mı? Google'da bulamadım şahsen.Tek bulabildiğim halojen lambanın soketinin sıcaklığının 500 derecelere çıkabildiği.Fakat cam yüzeyinin sıcaklığı acaba ne düzeyde seyrediyor?Halojen merceğe xenon lamba takmayı düşünüyorum fakat araştırdığım kadarıyla pek önerilmeyen bir yöntem.Aracımda far ayarı var fakat otomatik değil, gene de en düşük seviyeye getirip diğer şoförleri rahatsız etmeden kullanabileceğimi umuyorum.Tek aklıma takılan halojen lambanın cam yüzeyinin çalışma sıcaklığı. 500 derece gibi bir değer söz konusu. Eğer halojen lambanın cam yüzeyi bu sıcaklıklara çıkmıyorsa sanırım merceği bile yakabilirim / eritebilirim / karartabilirim. 9 Mart 2013 tarihinde gökhan erdem ispirli tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 (düzenlendi) ben eski aracımda H7 mercekle H7xenon kiti 3 yıl kullanmıştım ve ne bir göz alma ne de bir kararma olmuştu. hem de merceklerinizi şimdiden bi-xenon mercekle değiştireceğinize bir süre kullanın deneyin, sıkılınca değiştirirsiniz. şu an sislerimde Hella sis far kiti takılı ve H3 mercekli 2 yıldır da xenonla kullanıyorum geçenlerde ampul değişimi için açtığımda maşallah içlerinde bırakın kararmayı 1gram toz dahi yoktu. ayrıca mercek perdeniz plastik değil ki erisin... 9 Mart 2013 tarihinde Fatih Özbaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gökhan Erdem ispirli 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 Hms.. Ne bileyim farlar mika mı ne ya, ondan belki o da öyle bir malzemedir dedim..Ben uzun + kısa + sis hepsini xenon yapmak istiyorum.Zaten gereksiz yere sis de yakmam uzun da yakmam.Ama gerektiğinde de maymun gibi görünmesin istiyorum. ^^Mika farda erime falan yapmaz umarım.. 500 derece çok uç bir rakam çünkü Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 Gökhan bey merhaba hoşgeldiniz Arzu ederseniz sohbet bölümünde kendinizi tanıtabilirsiniz Halojen veya xenon merceğin 300-500 derecelerde çıkan ölçülen bir sıcaklığı yok.Sürekli merceklerle uğraşan mod layan biri olarak ta öyle bir sıcaklık hissetmedim çünkü uzun süreli denemelerimde mercek reflektörü sadece elimi yakacak kadar yani tutamayacağım kadar sıcaklığa ulaşıyor tabi bu açık alandaki sıcaklık far içinde biraz daha fazla olacaktır.Bahsettiğiniz max.sıcaklığa ulaşması halinde ise far yapısında ciddi sorun yaşanabilir.Mercekte kullanılan lens e ampul ısısı zarar veremez en fazla reflektör islenir kararır... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Mart 2013 Paylaş 10 Mart 2013 Gökhan ampulün kendi ısısını öğrenmek istemişsin anladığım kadarıyla.Osram NB H7 :Ampul camı : 650 CMetal soket : 400 CFarın mercekli ise seviyesini düşürmen yanlış olur, normalde nasılsa o şekilde kullanmalısın. Halojen merceğin odağı xenondan farklı olduğu için önermiyoruz, en iyi performans xenon mercekle alınabiliyor. Sis ve uzun farlara xenon takılmasını doğru bulmuyor ve tartışmıyoruz bile. Yorum bağlantısı
Gökhan Erdem ispirli 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 (düzenlendi) Bilgiler için teşekkürler. @Selçuk KeleşHocam uzunlara ve sislere xenon mercekle uygulama yaptığımzıda da mı sorun oluyor?Hani ne bileyim uzunlar halojenken de öndekinin gözlerini mahfediyor. Sanki bilinçsizce kullanılmadıktan sonra pek sorun olmaz gibime geldi. :/ 8 Nisan 2013 tarihinde Gökhan Erdem İspirli tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Uzunlarda..., 1800 lümenlik bir ışığı 3200 lümene çıkardığında yaşanacak sorunu bilinçli bir şekilde bir daha düşün. Sislerde..., amacı öndeki 3-5 metre mesafeyi aydınlatmak olan bir ışığın aynı şekil lümen artışına uğradığını düşün. Önünde koca bir parlamadan başka birşey elde etmezsin ki.., bu sefer de yolun karanlık noktalarını daha bir karanlık görmeye başlarsın. İnsanın göz merceğinin ışığa karşı verdiği doğal ayar mekanizması yani...Haddinden fazla ışık, görüşünü artırmaz, bilakis azaltır, bunu xenon uzunları açtığında karşıdan gelen sürücü için de değerlendirebilirsin. Maslahat, kurallara ve sağlığa uygun olmalıdır... Yorum bağlantısı
Gökhan Erdem ispirli 9 Nisan 2013 Paylaş 9 Nisan 2013 Peki doğabilecek çirkin görüntüyü engellemek için uzunları ve sisleri beyaz ışık yapmanın bir yolu var mıdır?Night breaker falan denedim, hiç beyaz ışık ile alakası yok.Led H7 lamba aldım, doğru dürüst aydınlattığı yok.Bilgilendirmeler için tekrar teşekkür ederim.Bu bilgiler doğrultusunda sanırım yapabileceğim en iyi seçim H7 xenon ya da halojen projektör ve 4300-5000k H7 xenon kit alıp, farları fırında ısıtarak içlerini açıp, bu merceği ve xenon kiti yerleştirip, stopları dipsiz led ile beyazlaştırıp, uzunları ve sisleri beyaz yapmanın bir yolunu aramak oluyor.Başka bir başlıkta halojen mercek ile xenon merceğin ısıya mukavemet konusunda bir farkı olmadığını, sadece optik farkı olduğunu okumuştum.Ebay'de araştırma yaptığımda ise sadece halojen ve bi-xenon mercekler karşıma çıkıyor. Benim aracımın farı H4 değil, yani uzunu ayrı kısası ayrı. Sanırım bu yüzden bi xenon mercek kullanamam.Ne tip bir mercek öneririrsiniz? Hem ısıya dayanıklılığı hem de optiği göz önünde bulundurarak? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 9 Nisan 2013 Paylaş 9 Nisan 2013 Konu dışına çıkıyoruz, aracınla ilgili başka soruların olucaksa xenon bölümüne bir konu açar mısın, oradan devam edelim. Osram NB zaten beyazlık iddiasında olan bir ampul değil, performans ampulleri doğal olarak beyaz olamazlar. Coolblue türü "mavi camlı" ampuller ile beyaz görüntü elde edebilirsin ama aydınlatma performansı da düşer. http://www.geceucusu.com/topic/2616-halojen-ampul-secimi-ve-halojen-farlarin-guclendirilmesi/ 'ni okuyun. Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 10 Nisan 2013 Paylaş 10 Nisan 2013 (düzenlendi) Başka bir başlıkta halojen mercek ile xenon merceğin ısıya mukavemet konusunda bir farkı olmadığını, sadece optik farkı olduğunu okumuştum.Ebay'de araştırma yaptığımda ise sadece halojen ve bi-xenon mercekler karşıma çıkıyor. Benim aracımın farı H4 değil, yani uzunu ayrı kısası ayrı. Sanırım bu yüzden bi xenon mercek kullanamam.Ne tip bir mercek öneririrsiniz? Hem ısıya dayanıklılığı hem de optiği göz önünde bulundurarak?Farların içini açmışken en güzeli onu bi-xenon projektör ile değiştirmek kısa far projektörü takacaksın bir süre sonra bi-xenon isteyeceksin o yüzden iki kez uğraşmaktansa bir kerede yap. Bağlantıları doğru yaptıktan sonra H4 veya H7 olması etkilmez. Hatta iki farklı çerçeve oldugu için çift projektör bile kullanabilirsin. Megane1 in o küçük uzun far kısmına bile sığıyorsa sizinkinede sığar tahminimce. Yeni tip hellanın boyutları oldukça uygun.Düzeltme: Selçuk abi çok haklı bunu burada tartışmamız lazım uyarı ikinci sayfada olunca göremedim.. 10 Nisan 2013 tarihinde Erkan K. tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts