İçeriğe Yönlendir

BMW 3 E90 (2005-2011) farlara modifikasyonlar

Nevzat Demir

Recommended Posts

Nevzat Demir

arkadaslar 2007 model e90 kasa 3 serisi aracim var bu 2009 dan sonra yeni bi xenonlarda iclerdeki halojenleri iptal etmisler artik selektor uzun kisa hepsi tek mercekten yapilabiliyor ustelik xenon olarak fakat benim farlarimda selektorler halojenten atiyor normal giderkende xenonla gidio uzun yakinca hem xenon uzun acio hemde halojen uzun acio

simdi ben bi kac yontemle aracimin halojenini iptal edip hepsini bi xenona baglamak istiorum

1. röle baglantisi ile ( fakat usta bunun beyne zarar verebilecegini soledi)

2. halojenlerede mercek takip yeni gen 5 xenon kit taksam zarar verir mi yine?

3. merceksiz bi sekilde direk h7 ler yerinde d1s kit taksam yine selektorlerim xenon seklince atar mi? ( flash lamba gibi cakar lamba gibi atiyorya onu kastediyorum)

sitede yeniyim cok begendim sitenizi umarim burdan bos cikmam

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

anladigim kadariyla var olan mercekleriniz duz d2s, yani bi-xenon degil. ve istediginiz yapi gen5 d1s. bu durumda oncelikle yapacaginiz sey, var olan mercekleri fariniza uyacak bir d1s bi-xenon mercekle degistirmek olacaktir. ardindan da balastlari gen5 d1s balast ile, ampullerinizi de d1s ampul ile degistirmeniz lazim. son olarakta kablo baglantilarini da buna uygun duzenlemek lazim. sonrasinda uzun far reflektorunu ister iptal edin, ister beyaz bir ampul ile xenona uyumlu hale getirin; istediginize kavusmus olursunuz..

merceksiz xenonu desteklemedigimiz gibi, bu konuda herhangi bir paylasimda da bulunmuyoruz. ancak her ne olursa olsun, bir aracta iki takim xenon beyin cok da saglikli bir is degil...

Yorum bağlantısı
Nevzat Demir
anladigim kadariyla var olan mercekleriniz duz d2s, yani bi-xenon degil. ve istediginiz yapi gen5 d1s. bu durumda oncelikle yapacaginiz sey, var olan mercekleri fariniza uyacak bir d1s bi-xenon mercekle degistirmek olacaktir. ardindan da balastlari gen5 d1s balast ile, ampullerinizi de d1s ampul ile degistirmeniz lazim. son olarakta kablo baglantilarini da buna uygun duzenlemek lazim. sonrasinda uzun far reflektorunu ister iptal edin, ister beyaz bir ampul ile xenona uyumlu hale getirin; istediginize kavusmus olursunuz..

merceksiz xenonu desteklemedigimiz gibi, bu konuda herhangi bir paylasimda da bulunmuyoruz. ancak her ne olursa olsun, bir aracta iki takim xenon beyin cok da saglikli bir is degil...

not: bizler, ozel isim olmadigi surece cumle basinda dahi buyuk harf kullanmiyoruz... :)

Yok hayır d1s merceklerim var benim:) Bi xeneon hatta. Benım hatta gen 5 ballastlarımda var cunku farı yakar yakmaz hemen ısınıo rengini alıo 2 3 saniye içinde. üzerinde yazıo zaten d1s diye merceklerimde sanırım ZKW marka

Yorum bağlantısı
İsmail Ayaz1679652578

Bence mevcut durumunuz gayet güzel. Eğer farlar açık değilse sellektörde sadece halojenleriniz yanıyor (ki balast ömrü açısından iyi bir durum). Uzunlarda hem halojen hem bi-xenon olarak ekstra aydınlık sağlıyorsunuz.

Şptal etme nedeniniz nedir? Halojenin sarı renk olması mı? (Eğer öyle ise beyaz ışık veren halojen tercih edebilirsiniz. Performansı düşük olur ancak zaten performansa ihtiyacınız yok)

Benim araçta h4 kit vardı. Bağlantı kabloları röleli. Dağınık aydınlatmadan dolayı söktüm kiti ve d2s mercek monte ettim. Şuan h4 kabloları ile ve d2s duy yardımıyla elektirik tesisatı var. Farlar açık olmasada sellektör yaptığımda direk bi-xenon uzunlar açılıyor. Bence ballastların ömrü açısında sağlıklı bir durum değil ama acil durumda kullanabiliyorum. Farımda halojen de yok.

Sonuçta halojeni iptal edip röle yardımı ile bi-xenonu sellektörde kullanabilirsiniz ancak ballast ömrü kısalır diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Nevzat Demir
Bence mevcut durumunuz gayet güzel. Eğer farlar açık değilse sellektörde sadece halojenleriniz yanıyor (ki balast ömrü açısından iyi bir durum). Uzunlarda hem halojen hem bi-xenon olarak ekstra aydınlık sağlıyorsunuz.

Şptal etme nedeniniz nedir? Halojenin sarı renk olması mı? (Eğer öyle ise beyaz ışık veren halojen tercih edebilirsiniz. Performansı düşük olur ancak zaten performansa ihtiyacınız yok)

Benim araçta h4 kit vardı. Bağlantı kabloları röleli. Dağınık aydınlatmadan dolayı söktüm kiti ve d2s mercek monte ettim. Şuan h4 kabloları ile ve d2s duy yardımıyla elektirik tesisatı var. Farlar açık olmasada sellektör yaptığımda direk bi-xenon uzunlar açılıyor. Bence ballastların ömrü açısında sağlıklı bir durum değil ama acil durumda kullanabiliyorum. Farımda halojen de yok.

Sonuçta halojeni iptal edip röle yardımı ile bi-xenonu sellektörde kullanabilirsiniz ancak ballast ömrü kısalır diye düşünüyorum.

Şptal etme sebebim, selektorlerın flash seklınde yanı xenon seklınde pat pat dıye yanıp sonmesı cok guzel bı estetık katıyor araca ayrıca uzun yolda 1 kere selektor attıgın zaman (bızzat denedım makyajlı e90 ile) onundekı arac hemen sola kacıyor. gercı bendede onun farklı yontemı var:) bende uzuna bı kere basıp cekıorum xenon vee halojen acıp kapıo aslında dedıgınız mantıklı benım artı olarak h7 uzunyanıor yanında ve aydınlatma cok cok daha ıyı saglanıyor.

Röle baglantısını ankara şaşmazda en ıyı ustalardan bırı Naci Usta vardır elektrık ısınde 1 numaradır cogu kısı bılır zaten. Ona goturdum Röle yaparım fakat bence hıc bulasma cunku eger yaptıgımız zaman hata verme ıhtımalı var arac uyarı yakar ve hatta aracın beyninin bozulma ıhtımalı var dedı beyınde bozulursa 1000 liraya cıkarsın dedı solıyım dedı... bence h7 lere 100 wattlık beyaz yada mavi ampul takalım en saglıklısı o olur dedi... siz ne diosunuz aslında yanı sımdı röle ile olucak ıs dııl yanı ılerıde sıkıntı yaparsa bu aracların tesısatları cok asırı pahalı oluo yaptırması cok malıyetlı olur. bı yandanda neden yenılerınde makyajlı 3 serılerınde beyın yanmıo dıcem ama onlar fabrıka cıkıslı oldugu ıcın sanırım onu kaldırcak sekılde uretılmıstır degıl mı? bız sonradan ona gecersek fabrıka cıkısındakı saglamlıgı yakalayamayız dıye dusunuorum haklımıyım? bu arada sız ne dıosunuz h7 leri mi degısıyım? ne onerırsınız en bole beyaz dıılde mavimsi xenon rengı ıstıorum guzel kalıtelı bısey ıstıorum fyatı onemlı dııl performansı guzel olsunda yolda sıkıntı cıkartmasın onemlı olan o :)

Yorum bağlantısı
Asım Türkoğlu

Hoşgeldiniz.

Düşündüğünüz şeyi anlıyorum. Güzel de olur bahsettiğiniz şekilde selektör atma olayı fakat Naci ustanın da dediği gibi araçta belki bir sıkıntı doğurabilir bu olay.

Gene de araç başında kafa yormak lazım. Önceden bu tarz birşey ile uğraşmış birisinin tecrübesi lazım.

Sanayiye yolum düşünce ben de ustama sorayım bu durumu.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
arkadaslar 2007 model e90 kasa 3 serisi aracim var bu 2009 dan sonra yeni bi xenonlarda iclerdeki halojenleri iptal etmisler artik selektor uzun kisa hepsi tek mercekten yapilabiliyor ustelik xenon olarak fakat benim farlarimda selektorler halojenten atiyor normal giderkende xenonla gidio uzun yakinca hem xenon uzun acio hemde halojen uzun acio

simdi ben bi kac yontemle aracimin halojenini iptal edip hepsini bi xenona baglamak istiorum

1. röle baglantisi ile ( fakat usta bunun beyne zarar verebilecegini soledi)

2. halojenlerede mercek takip yeni gen 5 xenon kit taksam zarar verir mi yine?

3. merceksiz bi sekilde direk h7 ler yerinde d1s kit taksam yine selektorlerim xenon seklince atar mi? ( flash lamba gibi cakar lamba gibi atiyorya onu kastediyorum)

sitede yeniyim cok begendim sitenizi umarim burdan bos cikmam

Farlar kapalıyken bixenonla selektör yapabiliyosan sorun yok ki ? Halojeni istemiyorsan ampulün bağlantısını çıkarman yeterli. Uyarı ışığı yanmıyorsa sorun da yok.

Röle bağlantısı ile ne yapacağını anlamadım, uzun tarafına mercek ya da kit bağlaman gereksiz ve de yanlış olur.

Bunun yanlış olan tarafı sadece görüntü olsun diye uzun menzilini düşüyor olman olur.

Yorum bağlantısı
Nevzat Demir
Farlar kapalıyken bixenonla selektör yapabiliyosan sorun yok ki ? Halojeni istemiyorsan ampulün bağlantısını çıkarman yeterli. Uyarı ışığı yanmıyorsa sorun da yok.

Röle bağlantısı ile ne yapacağını anlamadım, uzun tarafına mercek ya da kit bağlaman gereksiz ve de yanlış olur.

Bunun yanlış olan tarafı sadece görüntü olsun diye uzun menzilini düşüyor olman olur.

farlar kapalıyken parklar acıkken selektorde bı xenonla yapamıyorum ıste ben onu ıstıorum... benım farlarım zaten bı xenon sadece sıstemı farklı ballastlarım bıle gen5 benımkının... uzun yolda cok ıse yarıor o selektor olayı dırek farkedılıyorsun buda senın guvenlıgını saglıyor yanı tedbır katıyor sana

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

BMW bu şekilde yaptıysa mutlaka bir nedeni vardır. Belki de senin farının uzun performansı yeterli görülmedi ve ek halojen uzun farla desteklenmesi uygun görülmüştür. Uzun fardan alacağın röle bağlantısı ile bunu yapabilirsin, selektörden aldığın tetikle kısa farı ve bi-xenon perdesini tetiklersin. Ancak kısa far açıkken selektörü çektiğinde bu bağlantının sorun yaratmaması gerekiyor ki buna emin değilim. Bir de aracının beyni buna programlanmadığı için ne gibi bir tepki verir orasını da deneyip görmek gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Nevzat Demir
BMW bu şekilde yaptıysa mutlaka bir nedeni vardır. Belki de senin farının uzun performansı yeterli görülmedi ve ek halojen uzun farla desteklenmesi uygun görülmüştür. Uzun fardan alacağın röle bağlantısı ile bunu yapabilirsin, selektörden aldığın tetikle kısa farı ve bi-xenon perdesini tetiklersin. Ancak kısa far açıkken selektörü çektiğinde bu bağlantının sorun yaratmaması gerekiyor ki buna emin değilim. Bir de aracının beyni buna programlanmadığı için ne gibi bir tepki verir orasını da deneyip görmek gerekiyor.

evet onu bende dusundum ıste bırı fabrıka cıkısı bmw tarafından yapılıyor ona gore programlanıyor bız ıse sanayıde sonradan kafamıza gore yapıyoruz yanı bır sorun cıkarma ıhtımalı yok dııl bencede olabılır... halojenlere ampul takabılırım ama ne takıcam bılmıorum bı suru cesıt var ve kelvın ve renk olarak ne takmam lazım buz mavi tonunda bısey arıorum kotumu olur acaba

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Uzunları veya selektörü olarak pek sık kullanmıyorsan renginin ne önemi var ? Mavi ampul alıp takıcaksın bu sefer gerçekten lazım olduğunda performansı düşük olucak. Osram Cool Blue Hyper benzeri bir ampul takabilirsin ama ne yaparsan yap zaten ikisinin uyumunu yakalaman zor.

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Serkan Gök1679652583

Buğ probleminden nefret ediyorum,Allah tan ilker Bey in yaptığı farlara buğ girmiyor.Koito merceğinden bende çok istiyorum Veleo ile değiştirmeyi ama benim farlarada sığmazmış :)

Bu arada sizin açamicanız far yoktur diye düşünüyorum:)

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

valeo far ve far acmak... birbirine zit iki kavram. :)

sakin firina atma, kizarir, yanar, buhar olur ama cam kasadan asla ayrilmaz. sicak hava tabancasi kullan ve cok sabirli ol; sinirden elinden bir kaza cikabilir.

hasili, valeoyu acabilirsen bilki bu azimle piyasada acamayacagin far kalmamistir.

son soz, Allah yardimcin olsun... :)

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Valeonun kenar plastikleri erimedikçe açılmaz.Yapılacak en güzel şey far camının birleşim noktalarını kesmek.

Bu şekilde..

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Kenar plastiklerini önce ısıtarak yumuşatıp sonra çiçek gibi dışa doğru aç. Sonra camı hafif hafif zorlayınca kendini bırakıyor alttaki silikon. Silikonu temizleyince yine ısıtarak kasaya eski şeklini veriyorsun. Böylece kesmene yada kırmana gerek kalmıyor. Zaten birinciyi açınca nereleri açacağını görürsün ikincide hepsini çiçek gibi açmana da gerek kalmaz. Yalnız çok eğimli kısımlarına yapma sonra eski şeklini vermek zor oluyor.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Tolga Coşkun

slm arkadaşlar 0 MI 2 EL MŞ DŞYE düşünürken 2inci el uygun fiyatta bi 3,20d aldım yalnız farları halojen bunun bildiğiniz gibi komple bi-xenon lu angel halkalı orjinal farları var. ben halojen far takımını çıkarıp orjinal bi xenonlu far takımı alsam aracım bunu kabul edermi hata verirmi soketleri uyarmı yada anlayan varmı

post-5017-1302861772.jpg

Yorum bağlantısı
Tolga Coşkun
Ayni aractan babama aldik bi kac ay once, uzerinde angel halkali halojen farlar var.

Bi-xenon icin bende arastirdim zkw marka olacak eski farlar valeo soket farkliligi var ve motor calismayabilir dediler ve ama taktirirsaniz ya ender elektronik yada maslakta bosch servis araca tanitabilir. Bunu icin ya cikma yada 0 far takimi alinacak , ilker beyden fara uygun xenon takim alinacak bi-xenon icin adaptor kablo(kufatek) ve olursa eski far motorunu adapte etmek.

Yanlis hatirlamiyorsam bi-xenon zkw lerde viraj aydinlatmasida mevcuttu

EVET ABŞ AYNEN ANGEL HALKALI HALOJEN VAR ÜSTÜNDE.. SŞZ NE YAPTINIZ PEKŞ 0 FAR TAKIMI ALIRSAM FAZLA OYNAMADAN HALLEDEBŞLMŞYŞM ACABA

Yorum bağlantısı
Tolga Coşkun
hemen tak çalıştır olmasını bekleme. :)

bu tür araçlarda bu tür çalışmalar çok emek istiyor ki "Niyazi" arkaşımız ne zorluklar çekti biliyor ( sağ sol dönüş vb programlama.)

bu işlemi kendi başınıza yapmanız kesinlikle mümkün değil ki kendim vw jetta aracımda denedim ve gördüm olmadı ama sonunda kesip biçme ve far motoru iptali sonucunda bi-xenon farlarıma kavuştum.

bmw ye ise ben orjinal farlar yerine, far tasına kendim bi-xenon hella montajı yapıcam.

eğer avrupa yakasındaysan maslak bosch anadoluda ise ender elektroniğe gitmeni tavsiye ederim.

ben sana çok yakınım sanırım yakacık ta sın sen demi ?? bu işi sen madem yapacaksın yada yaptırcaksın bi görmüş olurum nasıl oluyor..

Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Ümit Yıldız1679652598

arkadaşlar merhabalar.

bende 2006 model bmw e90 kasa 320d var. xenonlardan biri yanmıyor kaç gündür. uzun zamandır aracın xenonlarını bi-xenon yapma düşüncem vardı. hazır xenonlardan biri yanmıyorken bu düşünceyi uygulamak istiyorum.

çok araştırmama rağmen malesef konuyla ilgili tek bir yazı bulabildim forumda. o da yaklaşık bir yıl öncenin konusu ve istediğim cevaplar yok.

aklıma takılanlar şunlar yardımcı olursanız çok sevinirim..

1) aracımda orjinal mercekli xenon var. mercekleri değiştirmem gerekiyormu? gerekiyorsa hangi marka mercek kesmeden falan uyar?

2) balast ampul değişikliği olacak mı?

3) daha önce skoda superb farını ısı tabancasıyla acma tecrübem var bmw farının ön camını aynı yöntemle açabilirmiyim. (iç temizlik için)

4) sahibinden com da otofarmerkezi adında bi ilan var. bu ustayla görüştüm farlarını bana gönderirsen hiçbir parçasını değiştirmeden bi-xenona dönüştürürüm dedi. ancak forumda passat farı ile ilgili gördüğüm bi konuda ampul yerine takılan ve küçük çin malı mercek kullandığı söylendi. bu firmayla ilgili bilgisi olan var mı?

şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

Öncelikle hoşgeldiniz. :)

Bu konuda en iyi cevabı İlker Bey verir. Belki mevcut projektörlerinizin yerine kesip biçmeden uyan bi-xenon projektör vardır.

Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572

E 90 kasanın mercekleri bi-xenon mercek zaten.Markası ZKW.Farları ısıtarak açabilirsiniz.Merceklerin iç kısımları is yada kararma yaptığı için yolu az aydınlatıyor olabilir.Silinerek çıkarsa iyidir,yoksa merceği değiştirmek gerekir.Merceğin altından çıkan kabloları uzun ampüle direk bağlamanız farların bi-xenon olması için yeterli olucaktır.

Yorum bağlantısı
Ümit Yıldız1679652598

turgut bey teşekkürler. ilker bey cevabınız için çok teşekkür ederim. yani 320d de perde motoru varmı?

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Emre Akkaya1679652607

arkadaşlar 2010 model bmw e90 sahibiyim farlar halojen ve mercek yok mercek takmak istedim fakat sonradan takılan mercekler emanet gibi duruyor.Buna orjinal xenon far alsam uyum sağlamaz sanırım?önerileriniz nelerdir yardımcı olursanız sevinirim 2010 lci kasa

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Merhaba Emre bey hoş geldiniz :flowers:

Aracınıza mercekli far takılır takılmasına ama bu farın araca tanıtılması hususunda sıkıntı yaşayabilirsiniz , yetkili servisler hem far hem de yazılım için hatırı sayılır bir fatura çıkaracaklardır.Çıkma mercekli temiz far temin edilip servisten yazılım ve montaj için fiyat isteyebilirsiniz...

Yorum bağlantısı
Emre Akkaya1679652607

hoşbulduk mahmut bey çıkma mercekli farlar bi xenon özellikli olup aracıma takarken baya masraf etmek zorunda kalıcam beyin ve diğer şeyler gerekicek bunu istemiyorum.Benim istediğim ise sadece mercek düzgün bir şekilde taktırabilirmiyim bu merceği?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...