İçeriğe Yönlendir

BMW 3 E90 (2005-2011) farlara modifikasyonlar

Nevzat Demir

Recommended Posts

Mahmut Akbulut

hoşbulduk mahmut bey çıkma mercekli farlar bi xenon özellikli olup aracıma takarken baya masraf etmek zorunda kalıcam beyin ve diğer şeyler gerekicek bunu istemiyorum.Benim istediğim ise sadece mercek düzgün bir şekilde taktırabilirmiyim bu merceği?

Takılır sorun olmaz ama yinede araca tanıtılması gerekecek...

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Emre Akkaya1679652607

Öncelikle s.a arkadaşlar lci kasa 3.20d sahibiyim geçenlerde mercek montajı yapan şirinevlerde bi yer buldum no name mercek taktığını söyledi ve farın orjinalliği bozulmuyormuş.Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz yaptığı işlemden bir fotoğraf sizce yaptırmalımıyım şuan orjinalleri halojen ve araba hiç estetik durmuyor.

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

alternatif BMW nin kullandığı OEM merceği öneririz, muhtemelen hella ya da valeodur.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Benimde bir sorum olacak hazır bmw konusu bulmuşken sorayım dedim :) Bir yakınımda 5.20 var 1995 model e34 kasa. Kısa farların aydınlatması çok kötüymüş çoğu zaman uzunları yakmak zorunda kalıyorum dedi. Benimde aklıma osram nb pluslar geldi onlardan alalım dedik ampüllerin modeline bakmak için açtığımda dışarıdan kısa farlarda mercek gibi birşey vardı :) . Dışarıdan camına baktığımda bosch hella yazıyor. Herhalde bunda xenon var dedim arka tarafını açtım bu balanst filan gibi olan şeylerden yok içerisinde de normal halojen h1 ampul var . Bunda görüşü iyileştirmek için ne yapılabilir.

Yorum bağlantısı
Aykan Samet Uzun
(düzenlendi)

Benimde bir sorum olacak hazır bmw konusu bulmuşken sorayım dedim :) Bir yakınımda 5.20 var 1995 model e34 kasa. Kısa farların aydınlatması çok kötüymüş çoğu zaman uzunları yakmak zorunda kalıyorum dedi. Benimde aklıma osram nb pluslar geldi onlardan alalım dedik ampüllerin modeline bakmak için açtığımda dışarıdan kısa farlarda mercek gibi birşey vardı :) . Dışarıdan camına baktığımda bosch hella yazıyor. Herhalde bunda xenon var dedim arka tarafını açtım bu balanst filan gibi olan şeylerden yok içerisinde de normal halojen h1 ampul var . Bunda görüşü iyileştirmek için ne yapılabilir.

Mercek var ama xenon yok.Xenon olmadığı içinde balast yok.

Kısaların ampul tipini öğrenip xenon kit alabilirsiniz.Yada farı açıp mercekleri kaliteli bir mercekle değiştirebilirsiniz.

Farlar bu şekilde mi ?

maG5i3u.jpg

tarihinde Aykan Samet Uzun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Akkaya1679652607

mahmut bey size bir sorum olucaktı peki ben orjinal bi-xenon çıkma far alsam bunları sarı ampulle kullanabilirmiyim?bildiğim kadarıyla bu farları aldıktan sonra bunun için beyin vs. gerekiyor bunlarla uğraşmak hem meşakatli hemde pahalı

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Orjinal bi-xenon far alıpta halojenle kullanmak pek mantıklı gelmiyor sebebi maddiyat mı? Ona göre yorum yapalım...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Akkaya1679652607

Evet mahmut bey sorun maddiyat arabayi babamdan haric kendi paramla yapicam

Evet mahmut bey

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Süleyman Can Şahin

Mercek var ama xenon yok.Xenon olmadığı içinde balast yok.

Kısaların ampul tipini öğrenip xenon kit alabilirsiniz.Yada farı açıp mercekleri kaliteli bir mercekle değiştirebilirsiniz.

Farlar bu şekilde mi ?

maG5i3u.jpg

Aynen bu şekilde kısaların içinde mercek gibi bişey var ama normal halojen ampul var H1.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Alperen Fidanci

Merhaba arkadaslar oncelikle adim alperen 2011 320d aracim var aracima orjinal bi-xenon yaptirmak istiyorum bir kac yerden yuksek maliyetli fiyat aldim ancak farlarin bos halini kendim de temin edebiliyorum. Neler yapmam lazim aranizda yapan oldu mu daha once nasil bir maliyet cikar ve nasil bir yol izlemeliyim? Cok tesekkur ederim simdiden degerli cevaplariniz icin :)

Yorum bağlantısı

Aynı kasanın çıkma bi_xenon far fiyatı bellimi ?

Sonradan yapılan bi-xenon işlemlerinde mükemmel iş çıkarmak kaba hesapla 600 tl yi buluyor. Yaptırmak ise 1000 tl.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Merhaba arkadaslar oncelikle adim alperen 2011 320d aracim var aracima orjinal bi-xenon yaptirmak istiyorum bir kac yerden yuksek maliyetli fiyat aldim ancak farlarin bos halini kendim de temin edebiliyorum. Neler yapmam lazim aranizda yapan oldu mu daha once nasil bir maliyet cikar ve nasil bir yol izlemeliyim? Cok tesekkur ederim simdiden degerli cevaplariniz icin :)

Bu kasa hakkında pek geri dönüş olmamış malesef, bmw forumlarında yaptıranlar var mı ne diyorlar ? Orjinal xenon farı uygun fiyatla bulabiliyorsan çok iyi, orjinal haliyle devam edebilmen için yine bu farda kullanılmış olan balast ve ampullerden de alman gerekiyor. Farın halojen olduğundan xenon farın elektrik soketine aynen geçebiliyor musun, elektrik şeması pinleri vs nasıl değişecek, bunu araştırmak lazım. Tabii en sonunda beyne tanıtılması da gerekiyor ayrı bir masraf ta orda. Seviye sistemi otomatiğe dönecek, far yıkama şu anda yoktur takılması gerekecek. Bunlar olmazsa muayeneden geçemezsin.
Yorum bağlantısı
Alperen Fidanci

Bu kasa hakkında pek geri dönüş olmamış malesef, bmw forumlarında yaptıranlar var mı ne diyorlar ? Orjinal xenon farı uygun fiyatla bulabiliyorsan çok iyi, orjinal haliyle devam edebilmen için yine bu farda kullanılmış olan balast ve ampullerden de alman gerekiyor. Farın halojen olduğundan xenon farın elektrik soketine aynen geçebiliyor musun, elektrik şeması pinleri vs nasıl değişecek, bunu araştırmak lazım. Tabii en sonunda beyne tanıtılması da gerekiyor ayrı bir masraf ta orda. Seviye sistemi otomatiğe dönecek, far yıkama şu anda yoktur takılması gerekecek. Bunlar olmazsa muayeneden geçemezsin.

Tesekkur ederim cevaplariniz icin :) yukseklik ayari, faryikama hersey dahil 5000 lira fiyat aldim bu biraz tuzlu geldigi icin alternatif aradim :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Tesekkur ederim cevaplariniz icin :) yukseklik ayari, faryikama hersey dahil 5000 lira fiyat aldim bu biraz tuzlu geldigi icin alternatif aradim :)

O zaman B planı. :) Mercek montajı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...