İçeriğe Yönlendir

Land Rover Discovery 2'ye Bi-xenon mümkün mü?

Ahmet Erçiro

Recommended Posts

Ahmet Erçiro

Merhaba,

Forumda arattım ama bir sonuç çıkmadı.

Discovery 2 2003 (makyajlı, çift farlı) için bi-xenon veya normal mercek takılıp takılamayacağını merak ediyorum. Farın arkasında yer olsa bile acaba içerisinde yeterince yer varmıdır. Bilgisi olan var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Sanırım araç modeli bu. Far içine mercek sığmayacak kadar küçük değil. Bi-xenon mercek montajı yapılabilir. Çokta güzel olur. Güncel kasa range rover farları gibi olur.

rir9xk.jpg

Güncel kasa range rover farları;

uv9s6.jpg

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Erçiro

Evet araç o. Daha evvel yapan kimse yok sanırım. Acaba Range Rover farın içi takılırmı ona. Neredeyse aynı gibi duruyorlar boyut olarak.

Yorum bağlantısı
Ahmet Erçiro

Doğru ama amaç doğru olacak şekilde bunu yapmak iken bence değer. Ayrıca farlarını kırmış bir RR bulunursa içi sökülerek denenebilir.

Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572
Doğru ama amaç doğru olacak şekilde bunu yapmak iken bence değer. Ayrıca farlarını kırmış bir RR bulunursa içi sökülerek denenebilir.

Sizdeki far ile RR far içi tamamiyle farklı.Bu yuzden bu tarz deneme yapmaya gerek yok.Şsterseniz sizdeki far aynen RR seklinde yapılabılır ama RR far içi sizinkine olmaz .

Yorum bağlantısı
Ahmet Erçiro
Sizdeki far ile RR far içi tamamiyle farklı.Bu yuzden bu tarz deneme yapmaya gerek yok.Şsterseniz sizdeki far aynen RR seklinde yapılabılır ama RR far içi sizinkine olmaz .

Yok yok zaten benim istediğim de sizin söylediğinizin aynısı. Yani ben RR içini discovery e takmak istemiyorum. RR projektörü olurmu diye sormuştum. Benim asıl derdim projektörlü olsun da nasıl olursa olsun :) Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Farınızın içine son kalite bir d2s mercek takıldığında farlarınız zaten otomatik olarkl RR farının aynısı haline gelecek.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ahmet Erçiro

Bugün farın kontrol edilmesi sonucu xenon veya bi-xenon mercek takılacak kadar derinlik olmadığını gördük. Yapılsa bile tamamen kapalı olması gereken (Suya giren bir parça) farın su alma ihtimali baya yüksek ve vazgeçtik. Gereksiz bir risk olarak gördüm. Halojen dahi olsa farım yeterince iyi aydınlatıyor. Belki ampulleri değiştiririm ileride. Farın dışarıda çekilmiş fotoğrafını daha sonra eklerim. Belki başka merak eden birisnin işine yarar. Cevap yazan herkese teşekkürler.

A bar içine Hella Rallye 1000 Black Magic lambaların takılmasını yarına gerçekleştireceğiz. O konunun yazısını yarına yazarım.

Selamlar

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Doğru karar...

Her zaman macera aramamak lazım...

Yorum bağlantısı
Ahmet Erçiro

Kim bilir belki gelecekte bir iki sene içinde daha küçük xenon modüller üretilir ve o zaman sığdırabiliriz :)

Yorum bağlantısı
Yusuf Gür

standardına göre iyi olacağı kesin xenon ile birlikte ama bir hella , bosch , valeo kalitesi beklememek lazım

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Kim bilir belki gelecekte bir iki sene içinde daha küçük xenon modüller üretilir ve o zaman sığdırabiliriz :)

O zamana da bunun gibi LED'li mercekler olur artık :good1:

Bence hella bi-xenonu denemek lazım olursa ne ala.

Yorum bağlantısı
Yusuf Gür

selçuk abi hella yı denedim ama sığacak gibi değildi keşke olsaydı derinliği gerçekten az. olmaz değil olur ancak uzun vadede can sıkar

Yorum bağlantısı
Yusuf Gür

sisleri bugün montajladık. oldukça fena birşey oldu :) içim gitti desem yeridir :) resim çekecektim ancak Ahmet Abi o makineyi çıkartınca çekmeye utandım :D kendisi ekleyecektir resimleri. perşembe günü gösterge ve konsol renkleri değişecek :good1:

saygılar...

Yorum bağlantısı
Ahmet Erçiro

Selçuk, o ledli farlar çok hoş ve küçük duruyor ancak benim farla ilgili asıl sıkıntım sanırım modüllerin bağlantı noktalarının ortada olması. Reflektöre orta kısımlarından tutturulan modüller arkaya doğru fazla taşıyor. Yani hem modül küçük olacak hemde bağlantısı biraz geride olacak. Sanırım bu iş pek mümkün olmayacak. Ama denemek isterdim onları. Yine de en iyi Yusuf karar vermeli. Uğraşacak olan o :good1:

Yusuf, fotoğrafı bugün eklemeye çalışırım.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

O bir örnekti. Zaten boyutları da klasik halojen/xenon merceklerle aynı gibi. Ama ileride daha güçlü ledler çıkıp bir tane ledde 3000 lümen güce varıldığında eminim boyutlar da epey küçülecektir. Şimdilik senin farında mercek montajı epey uğraştırıcı görünüyor ki değer mi bilmiyorum. Şu resimleri de at artık yahu konu şenlensin :good1:

Yorum bağlantısı
Ahmet Erçiro

Sürüş farları orijinal sisteminde olduğu gibi uzunlardan tetikleniyor ve uzunlar yanmadıkça yanmıyor. Sevgili Yusuf'un ellerine sağlık çok temiz bir işçilikle ve ustalıkla bağladı.

Her ne kadar Rallye 1000 ler arabanın önüyle bütünlük içindeyse de ben sanırım bunları değiştirip Hella Luminator siyah Metal Celis'e geçeceğim. Tek sorunum arabanın önündeki A bar da bağlantılar tepede. Luminator da ise bağlantı yukarıya dönemiyor. Önce ona çözüm bulmam lazım. Eğer tavana sepet yaptırırsa dış taraftaki iki lamba Luminator sis, içtekilde ise Luminator sürüş lambası olacak.

post-5-1272284994_thumb.jpg

post-5-1272284999_thumb.jpg

post-5-1272285003_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ahmet Erçiro

Farların derin olmayışı nedeniyle farlara mercek takma fikrinden vazgeçtikten sonra halojen sistemin bana hala çözüm sunabileceğine inandım ve en artık ihtiyaç duyduğumda yeterince ışığım var. Sevgili Yusuf çok uğraştı ama emeklerine değdi doğrusu.

Önde iki Hella Rallye 1000 Black Magic, Üstte dışta Rallye 3000 sis lambaları, iç tarafta Rallye 3000 sürüş lambaları. Yakalaşık aydınlanma menzilim 600m civarı.

Bu arada arkadaki çalışma lambası geri vitese de bağlı ve xenon olarak modifiye edildi ;)

Yusuf'un ellerine sağlık.

post-3476-1277497933_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Murat Şen

maşallah diyelim.. aydınlattıgı yolu görmek isterdim ;)

akan trafikte kullanmamak lazım Allah muhafaza :p

Yorum bağlantısı
Yusuf Gür

iyi tırmaladık ama güzel oldu ;) ahmet abi halojende hayat var ama siste bana yetişemezsin sende 7 bende 10 tane var :p ayrıca kıroyum ama para bende hella kapaklar gelmiş takıyorum yarın :p güle güle kullan :p

Yorum bağlantısı

Yusuf Lada'nın neresine sığdırdın 10 tane projektörü?Bide utanmadan xenon da koymuşsundur 10 tane projektöre ;)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...