İçeriğe Yönlendir

Land Rover Discovery 2'ye Bi-xenon mümkün mü?

Ahmet Erçiro

Recommended Posts

Yusuf Gür
(düzenlendi)

ahmet abi de bir tek xenon geri vites ve düğme ile çalışan matador tepe lambası var. toplamda 7 adet sisi var . iki önde, 4 üstte ,1 arkada . bende micro de mercekliler hariç xenon yok valla servet abi kim diyosa yalan demiş :p önde 2 adet sarı 17 cm, 2 adet micro de xenon, tepede 4 adet maxtel 17 cm , arkada iki adet maxtel 17 cm çok mu abarttık ne :p :p gerçi ahmet abinin rallye 3000 leri de servis tabağı gibi mübarek :D olsun abi gece ovaya bir çıktın mı ışık lazım :p 5 aylık emek sonunda haftaya bitiyor benim lada koyarım resimlerini ;)

tarihinde Yusuf G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Erçiro

Valla Yusuf'cuğum Ladaya çok sevindim. allah kazasız belasız bol çamurlu bindirsin inşallah.

tepe lambaları ilk defa dün akşam adam gibi bom boş yolda açtım arkadaşımla ve gündüz gib araba kullandık. Zamanı gelince sanırım biraz daha değişiklik yapacağım.

Sakın benim yanımda o lambaları açayım deme üzerim ;)

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Tavşanlar bu kadar ışıgı yesin kendi ayaklarıyla gelirler :fiuw:

tam bi Discovery olmuş bu haliyle...

Yorum bağlantısı
Teoman Öztürk
ahmet abi de bir tek xenon geri vites ve düğme ile çalışan matador tepe lambası var. toplamda 7 adet sisi var . iki önde, 4 üstte ,1 arkada . bende micro de mercekliler hariç xenon yok valla servet abi kim diyosa yalan demiş :D önde 2 adet sarı 17 cm, 2 adet micro de xenon, tepede 4 adet maxtel 17 cm , arkada iki adet maxtel 17 cm çok mu abarttık ne :p:D gerçi ahmet abinin rallye 3000 leri de servis tabağı gibi mübarek :D olsun abi gece ovaya bir çıktın mı ışık lazım :D 5 aylık emek sonunda haftaya bitiyor benim lada koyarım resimlerini :fiuw:

merakla bekliyoruz resimleri

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç
Evet tavşan ve tilki kesinlikle kaçamaz bundan :fiuw:

Mondiye geliyor mu tilkiler :D :D

Yorum bağlantısı
Ahmet Erçiro

Aracıma yol aydınlatması adına sanırım şimdilik daha fazla bir şey yapamayacağım. Belki ileride olan lambaları değiştiririm. Belirtmeyi unuttum sanırım. Yusuf sayesinde artık arka üst lamba grubu LED olarak çalışıyor. Alt grubu ellemek istemedim şimdilik. Alt tarafta arka sis lambası ve geri vites lambası var.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mondiye geliyor mu tilkiler :fiuw::D

Yok Murat... Bunu beğenmiyorlar :D

Yorum bağlantısı
Ahmet Erçiro
(düzenlendi)
Evet tavşan ve tilki kesinlikle kaçamaz bundan :)

Belki ışığımdan kaçamazlar ama aracımın kamyon gibi çalışma sesinden kaçarlar.

Artık dar sokaklarda, yolda yürüyen insanlara korna çalmam gerekmiyor. Hele şimdi motor gücümde arttı ses iyice abartılı. Geçen hafta sonu Şile'nin bir köyüne gittiğimde rolantide çalışır bıraktığım için kahvehane önünde oturan yaşlılar sesten dolayı azarladılar. Heheh özür dileyip motoru kapatınca ohh beee dedi birisi. Gar Gar Gar Gar :D

tarihinde Ahmet Er tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kadir Eren1679652583

O boru snorkel motor çok suya girerse hava filtresinden su girmesin diye, galiba bu araçlar 1 metre sudan geçebiliyordu

Yorum bağlantısı
Ahmet Erçiro
Arabanın yanındaki siyah boru ne işe yarıyor sanırım onuda sonradan takdınız?

Kadir bey haklı. O borunun ismi şnorkel ve hava filtresinin çamurluk içindeki girişini o boru sayesinde tavan seviyesine taşıyoruz. Bu sayede hava girişine kadar sudan geçebilir diesel olan araç.

Arabanın içine su girebilir ama önemli olan motor susmamasıdır. Ben onu sadece su için takmadım. Benim arabam sol ön çamurluk içinden hava alıyordu. Orası gayet tozlu ve pis bir ortam. Şnorkel sayesinde hava girişi temiz daha temiz olan yukarıdaki havayı çekiyor. Çok sert yağmurlu havalarda, öne bakan şapka arkaya çevriliyor. Su tahliye kanalları var ama arkaya bakarsa daha güvenli olur.

4976755_ss5.gif

Yorum bağlantısı
Ahmet Erçiro
(düzenlendi)
kafa şişirmiyor mu o yaw :D

Neden şişirsin? Ses çıkaracak bir şey değilki.

Xenon başlığı altında halojen aydınlatmalı bir araba konusunun olması biraz tuhaf oldu sanırım. Konu Xenon başladı, halojen devam ediyor :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Arkadaki çalışma lambasından ne haber ? :)

Bir de, bu halojen farların hiç yakın plan resmini alamadık.

Yorum bağlantısı
Ahmet Erçiro
Arkadaki çalışma lambasından ne haber ? :)

Bir de, bu halojen farların hiç yakın plan resmini alamadık.

Ya evet onda xenon var ama oda bu sefer yeni kurallarımıza aykırı. Reflektöre doğrudan xenon uygulaması :D

Cumartesi tatile çıkıyorum. Eğer gittiğim yerde milleti rahatsız etmeden yakabileceğim bir alan bulursam aydınlatmayı da fotoğraflarım.

post-3476-1278938473_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Ahmet Erçiro
(düzenlendi)
Ledli arka ışıklarınızıda merak ettim.

Malesef onların çalışmasını fotoğraf ile gösteremem. Normal gibi duruyor fakat yandığında power led yanıyor. Yurt dışından sipariş verdiğim bazı ürünler var. Eğer onlar ben gitmeden gelirse belki onlarla değiştiririz. Discovery'nin farları gibi arka fren lambalarıda çok derin olmayan reflektörlü. O nedenle ışık malesef reflektörü kullanamıyor şu anda. LED sadece kendi gücüyle ışık veriyor. O bile güçlü ama arabanın normal ampulü reflektörü kullandığı için daha güçlü yanıyor. LEDin avantajı yanma ve sönme hızı oldu açıkcası. Mesela sizlere bir ilginç detay daha. Arabamın kısa farlarından Osram ampuller çıktı. Belki daha fazla ışık alırım diye Osram Night Breaker taktım ama hiç bir şey değişmedi. Benim arabamın far tasarımında Normal ampülle, night breaker aynı güçte yanıyor. Bir fark varsa da anlaşılmıyor. Yusuf'ta bunu teyid edecektir sanırım.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ahmet Erçiro
(düzenlendi)

Merhabalar,

En son yazımdan sonra biz tatile gitmiştik ancak tatilde arka lamba grubumdaki power LED lerle sıkıntı yaşamamdan sonra Power LEDleri söktük ve normal duylu LED ampullere döndüm. Şimdi ışık şiddetim biraz daha az ama sorunsuz bir sistem oldu. Benim arabam kendi elektrik sistemi üzerinde değişiklikleri pek sevmiyor ve bunu çok güzel dile getiriyor :)

En son değişiklik sevgili Yusuf'un bana DRL yapması. Aldığım 12 (2x6) 1w lık power LED, 15 derecelik merceklerle arabanın sağ ve soluna yerleştirildi. Bence harika oldu ve çok güzel işe yarıyor ama acaba fazla güçlümü oldu? Audi A6 ve A8 dekilerde güçlü ama bunlar daha güçlü. Gündüz değil ama alacakaranlıkta milletin gözünü alırmıyım acaba? Fikirlerinizi bilmek isterim. Yolda eşim ve bir kaç arkadaşımla denemelerden sonra onların göz alma yorumlarına göre belkide güçlerini kısarız.

post-3476-1282243850_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Fotoda resim gündüz çekilmesine rağmen göz alacak gibi duruyor.

Birde ışıklar sanki ortada kalmış. En uygun yer orası diye oraya yerleştirdiniz belkiama, farların olduğu kısımlara biraz daha sağa ve sola monte edilse dahada güzel olur bence.

Yorum bağlantısı
Ahmet Erçiro
Fotoda resim gündüz çekilmesine rağmen göz alacak gibi duruyor.

Birde ışıklar sanki ortada kalmış. En uygun yer orası diye oraya yerleştirdiniz belkiama, farların olduğu kısımlara biraz daha sağa ve sola monte edilse dahada güzel olur bence.

Işıkların yanlarda daha iyi duracağına bende katılıyorum ama malesef koyabileceğimiz hiç bir yer yok. Tek alternatif yer farların altındaki kapak olabilirdi onunda fiyatını öğrenince üzerinde denemeler yapmamaya karar verdim :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Fazla güçlü yapmışsınız uzun mesafeli olmadıkça gündüz rahatsız edici olmaz. Kısa farlar yakıldığında sönecek şekilde bir tesisat yapılmalı. O zaman akşam göz alma sorunu da olmaz.

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Ahmet Erçiro

Bu konuya en son yazı yazmamın üzerinden aylar geçti. Bir dolu değişiklikler oldu. En sonunda güncelleme yapayım dedim. Öncelikle evi taşıdık. Evin taşımamızdan sonra kızımız dünya ya geldi ve ben bu arada aracımı arazide sonbahar ile birlikte ciddi anlamda kullanmaya başladım. Aracımın orijinal tamponu arazide sıkıntı vereceği ve vinci takamayacağımız için demir vinç tamponuna geçtim. Geçmemle birlikte gündüz sürüş lambalarımda gitmiş oldu. Öndeki Rallye 1000 Black Magic yukarıya iki çift olarak takıldı. Rallye 3000 sürüş lambaları aşağı tampona geldi. Bir hafta evvel sevgili Selçuğun çok istediği oldu ve tampondaki Rallye 3000ler de giderek Cibi

post-3476-1306260936_thumb.jpg

post-3476-1306261032_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Ahmet Erçiro
Şkinci resim çok ilginç ,resim çektirmek için mi girdiniz o çamura?
O çamurun tabanı sertti ancak feci kaygandı ve genelde içine giren çıkamıyordu. Girmemin sebebi girdiğim gibi ççıkabilmekti ve çıktım. Bu sırada da bir arkadaşımın çocuğu fotoğrafımı çekmiş bu da bana anı kaldı. Çamurlarda debelenmemizin asıl maksadı bir noktadan diğer noktaya kalmadan ilerleyebilmek ama genelde pek mümkün olmuyor. Siz kalmasanız gruptaki başka bir arkadaşınız kalıyor. Bu arada eklemek isterim. O fotoğraftaki halimde arka tampon çok geride olduğu için dağıldı ve üzerindeki lamba grubu (geri vites ve arka sis) ile park sensörleride parçalandı. Çok masraflı oldu ama yine de değdi.Aracımı almadan evvel farlarımda en azından xenon modül olmasını çok istiyordum. Aldıktan sonra farın içinin yeterinde ferah olmadığını görünce vazgeçmek zorunda kaldık ve pek üzülmüştüm. Derdim görüntüsü değil ama yoldaki aydınlatmasından faydalanamayacak olmamdı. Şimdi bir seneden fazladır kullanıyorum ve halojen farlarına alışığım ve çok da sıkıntı olacağını sanmıyorum. En büyük derdim halojen farlarım karşıdan ayarsız farlarla özellikle de xenon kit ile birisi geliyorsa yetersiz kalıyor ve yolu göremiyorum.

post-3476-1306301553_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...