İçeriğe Yönlendir

Honda Civic 7'ye (2000-2005) xenon

Yusuf Ölmez

Recommended Posts

Yusuf Ölmez

Amerikadan gelen Angel farlarım için bir düşüncem vardı. tek mercek olan farları çift merceğe dönüştürmek ve xenon monte etmek ... çalışmalarım bitti. çıkma aldığım hella D1S xenon kit ve romeoilker arkadaşımızdan aldığım bi-xenon mercekleri kullandım.

Fotoğraflar :

post-3299-1245611218_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Yaren Arda

honda civic aracıma angel far taktırmak istiyorum ama piyasada ModaCar CIVIC 4 KAPI 04-06 Siyah Taban Angel Far var.bu ürün ve diğerleri h1 ampül tipi kullanıyor.başka alternatif yok. sizde h serisi xenon kitlerle ilgili mesajlara yer vermiyoruz diyosunuz o zaman ben bu farı taktırmayayım mı verim alamam mı? ya da tavsiye edeceğiniz başka yöntemler..

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Tuna Karanfil

arkadaşlar bende 2002 model handa civic var.ve üzerinde bi-xenon far var.pek iyi aydınlatmıyo bunun nedeni kelvinden dolayımı yoksa kalitesiz mi?bilgi verirsenniz sevinirim

Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572

Yüksek kevin değerli xenon ampül takmış olduğunuz için aydınlatmıyor olabilirmi?

Merceğin iç yüzeyide kararmış olabilir tabiki (Tabi mercek var ise).

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Serhat Atan
(düzenlendi)

Fotoda gorulen angel farlardaki mercekleri bi-xenon merceklerle degistirmek istiyorum. Bu isi yapan yerler var ama kendim yapmak istedim.

İsten anlayan arkadaslara birkac sorum olacak.

Oncelikle bu farlardaki merceklerin olcusu epey kucuk sanirim. O sebeple yerine takacagimiz mercek hangi aracin mercegi olmali?

İkinci olarak bu tarz mercek balast satan yer var midir?

Ucuncu olarak kisalardan cikacak olan mercegin de icindeki perdesini sokup uzunlara monte edip uzun far olarak kullanabilmek mumkun mudur?

Son olarak bilindiği üzere bu kasa Civic'lerin orijinal farı H4 halojen tip. Angel eyes farlar ise uzun kısa ayrı. Uzunlara alınca kısa sönüyordu, elektrikçi araya kablo geçirdi birşey yaptı, uzun yanınca kısa sönmedi. Ama selektör yapınca kısa da yanıyordu.

Şimdi şayet bu angel farlarda bi-xenon sisteme geçebilirsem, bu durumda uzun kısa çalışmasında bir çatışma olur mu?

226043_223815677632690_5663561_n.jpg

Bir de kendi dükkanımızda alet edavat var. Babam da çok sever böyle işleri. Montajdan yana sıkıntım olmayacak gibi. Ama elektrik kısmından hiç anlamıyorum işte..

Yardımlarınız bekliyorum.

Normalde orijinal farları açtırıp yaptıracaktım ama bu farları değerlendirmek istedim.

Bu arada angel farın markası Eagle Eyes/Halo marka olarak geçiyor nette. Kısalar H3, uzunlar H1 mpul tipinde. Ve sanırım mercekler Sonar angel farların merceğinden çok az da olsa büyük gibi..

tarihinde Serhat Atan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Serhat bey merhaba aramıza hoşgeldiniz :flowers:

Benim size tavsiyem aracın orj H4 farına bi-xenon uygulaması yapmanız yönünde olacak ; Neden !!! Şu ana kadar angel fara uygulanmaya çalışılan bi-xenon mercek montajı istenen sonucu bir türlü veremedi,angel farın yapısından kaynaklı olarak yeterli boşluğun olmaması ve bi-xenon mercek,ampul ve soketin farın arkasından motor bölümüne taşması sebebi ile çok fazla zorluk yaşandı,tabi bu zorluk ve aksaklıklara birde sizin daha önce bu tür bir uygulama yapmamanız ve deneyimsiz olmanız da eklendiğinde sonuç çok istendiği gibi olmayacaktır.Ama angel fardaki mevcut merceği daha kalieti xenon mercekle değiştirip,çok daha iyi bir aydınlatma performansı sağlayabilirsiniz.Karar sizin,her iki uygulama içinde gereken desteği verir yardımcı oluruz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Atan

Mahmut Bey cevabınız için teşekkür ederim öncelikle.

Aslında niyetim optimum derecede görüşümü iyileştirmek. Bi-xenon'u bu yüzden istiyordum ve elimde fazlalık olarak duran angel farı da bu yüzden değerlendirmek istemiştim.

Peki angel fardaki merceğin yerine normal xenon takmak daha mı kolay oluyor dediğiniz gibi? Ama şöyle de bir sorun far, maalesef bu dandik angel farın uzunları da sanki kısa gibi. Öylesine yanıyor desem daha anlaşılır olacaktır sanırım.

Bi-xenon'u bu yüzden istemiştim.

Orijinal farı da kesip biçmek işime gelmiyor doğrusu..:/

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Mahmut Bey cevabınız için teşekkür ederim öncelikle.

Aslında niyetim optimum derecede görüşümü iyileştirmek. Bi-xenon'u bu yüzden istiyordum ve elimde fazlalık olarak duran angel farı da bu yüzden değerlendirmek istemiştim.

Peki angel fardaki merceğin yerine normal xenon takmak daha mı kolay oluyor dediğiniz gibi? Ama şöyle de bir sorun far, maalesef bu dandik angel farın uzunları da sanki kısa gibi. Öylesine yanıyor desem daha anlaşılır olacaktır sanırım.

Bi-xenon'u bu yüzden istemiştim.

Orijinal farı da kesip biçmek işime gelmiyor doğrusu..:/

Angel daki merceği çıkarıp küçük bir tadilatla yerine valeo mercek yerleştirmek daha kolay olur.Bi-xenon angel fara sığmaz,farı heba edersiniz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Atan

Teşekkür ederim ilgi ve alakalarınız; yardımlarınız için.

Sanırım ilk önce ebay'den orijinal farın aynısından getirtmek gerekecek.

Ardından da tekrardan yardımlarınıza ihtiyacım olacağı aşikâr sayın üyeler..:)

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Teşekkür ederim ilgi ve alakalarınız; yardımlarınız için.

Sanırım ilk önce ebay'den orijinal farın aynısından getirtmek gerekecek.

Ardından da tekrardan yardımlarınıza ihtiyacım olacağı aşikâr sayın üyeler.. :)

İstanbul da far bulmak daha kolay olmaz mı?Maslak veya bostancı oto sanayilerinde bir çok japon çıkmacısı var bildiğim kadarıyla.Hem kargo masrafı hemde uzun bekleme süresine katlanmamış olursunuz :unknw:

Merak etmeyin Serhat bey ; GeceUçuşu nda yardım çağrıları geri çevrilmez,sorular asla cevapsız bırakılmaz... :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Atan

İstanbul da far bulmak daha kolay olmaz mı?Maslak veya bostancı oto sanayilerinde bir çok japon çıkmacısı var bildiğim kadarıyla.Hem kargo masrafı hemde uzun bekleme süresine katlanmamış olursunuz :unknw:

Merak etmeyin Serhat bey ; GeceUçuşu nda yardım çağrıları geri çevrilmez,sorular asla cevapsız bırakılmaz... :good1:

Far bulmak kolay da, sinyal kısmı beyaz olan farlar var ebay'de. O yüzden önce ebay'e bakacağım. Ama maliyet ciddi anlamda fark gösterirse mecbur çıkmacılara yöneleceğim.:)

Tekrardan teşekkür ederim göstermiş olduğunuz ilgi için Mahmut Bey..)

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Serhat Atan

Farlara bi-xenon uygulaması yapıldı nihayet.:) Kendim yapmayı çok istedim ama maalesef montaj işini yapacağımı düşünsem de elektriksel bilgim pek olmadığı için girişmek istemedim. Bu işi yapan birisiyle iletişime geçtim ve istediğim belirttim. Sağolsun, istediğim gibi bir uygulama yaptı. Aracın üzerinde mercek kapakları hariç tamamen 2012 model Land Rover -Range Rover Vouge'dan çıkma sistem(mercek-balast-ampül) var. Görüşüm ciddi anlamda iyileşti. Selektör olayına girmiyorum bile..:) Selektörü gören çekiliyor kenara.:)

30aam4z.jpg

2ilzqyb.jpg

x2lydt.jpg

16128_571172466230341_37967870_n.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Serhat bey farlarınızı iyi günlerde kullanın,birde gece çekilen bir kaç resim eklerseniz farkı bizlerde görelim...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Güzel görünüyor. Farın dış çerçevesi aracın rengine boyanabilir.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Parlak krom hatları bozamanız isabet olmuş. Güzel görülmekte, ışık çizgisi de tam ise, tadından yenmez :)

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Can Ayaslan

Ben de makyajlı kasaya uygulamak istiyorum bi xenon fakat elektrik konusunda çok bir bilgim yok açıkcası altından kalkabilir miyim bilmiyorum. Uygulayanlar varsa yardımcı olursanız sevinirim :)

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Elektrikten ziyade el beceresi oldukca önemli.Merceğin çizgi ayarı ,montajı el becerisine dayanıyor ve forumda bir çok çalışmalar mevcut.Takıldığınız yerde bizlere özelden ulaşırsanız veya buradan sorarsanız her konuda yardımcı olmaya çalışırız.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Can Ayaslan

Merceği yerine oturtabilirim sanırım az çok el becerim var fakat far konusunda hiçbir bilgim yok. Bağlantıları vs nasıl yapacağımı bilmediğim için de biraz çekiniyorum. Bütün emeğin boşa gitmesi gibi bir durumla da karşılaşabilirim çünkü :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Merceğin doğru kalibrasyon da reflektöre yerleştirilmesi ve reflektör çizgilerine sadık kalınması çok önemli yapılacak açısal hatalar özellikle yanalda sıkıntı çıkarır.Yükseklik önemli değil ama yanal önem arz ediyor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben yaptığım mercek montajlarını hep araç üstünde yaptım ve % 100 başarı elde ettim..

Önce ayarları düzgünce yapılmış orjinal far takılı iken duvarda iz düşümlerini işaretlerim.. Sonra o farı söker, ön hazırlığı yapılmış ama henüz açık olan mercekli farı takar, duvarda aynı çizgileri denk getirir, merceği geçici olarak sıcak silikonla sabitlerim. Sonra farı merceği oynatmadan söker, kalıcı sabitlemeyi yine merceği hiç oynatmadan yaparım..

Tabi bunu yapabilmek için bir otomobil ve bir takım yedek far gerekir..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Merceği yerine oturtabilirim sanırım az çok el becerim var fakat far konusunda hiçbir bilgim yok. Bağlantıları vs nasıl yapacağımı bilmediğim için de biraz çekiniyorum. Bütün emeğin boşa gitmesi gibi bir durumla da karşılaşabilirim çünkü :)

Yedek bir far seti alıp üzerinde çalışın.

Yorum bağlantısı
Can Ayaslan

Uzun süredir yapılan çalışmaları izliyorum video olarak ama gözüm yemiyor açıkcası. Yapacak birini bulabilsem tereddütsüz yaptırıcam :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Can Ayaslan

Merhabalar tekrardan, parçaları topluyorum yavaş yavaş, sınavdan sonra çalışmaya başlayacağım fakat bir kaç değişiklik yapmak da istiyorum farda. iç kısımda uzunlar var sinyalleri oraya alıp merceğin ve iç kısmın etrafına da angel halka koyıyım diyorum ya da park lambalarını uzun hüzmeye alıp sinyalleri olduğu gibi bırakıcam angel falan yapmadan. Halojen uzunları iptal edicem her türlü yani, düşüncelerinizi alabilir miyim ?

sdmm.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...