Selçuk Keleş 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 Merhabalar tekrardan, parçaları topluyorum yavaş yavaş, sınavdan sonra çalışmaya başlayacağım fakat bir kaç değişiklik yapmak da istiyorum farda. iç kısımda uzunlar var sinyalleri oraya alıp merceğin ve iç kısmın etrafına da angel halka koyıyım diyorum ya da park lambalarını uzun hüzmeye alıp sinyalleri olduğu gibi bırakıcam angel falan yapmadan. Halojen uzunları iptal edicem her türlü yani, düşüncelerinizi alabilir miyim ?Angel bu araçlarda güzel durmuyor. Sinyallerin yerini değiştirmeyin, açısı, optiği bozulur, güvenliği azaltır. Uzunları ise iptal etmeyip gündüz farı devresi koyun. Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 Angel bu araçlarda güzel durmuyor. Sinyallerin yerini değiştirmeyin, açısı, optiği bozulur, güvenliği azaltır. Uzunları ise iptal etmeyip gündüz farı devresi koyun.o devreyi incelemiştim önceden fakat selektör yaparken halojen uzun yansın istemiyorum. parkları koyıyım istediğimde gündüz de yakıyım istiyorum böyle bir şey olmaz mı Yorum bağlantısı
Mutlu Güney 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 Oraya güçlü beyaz veya amber renk led ampul koyabilirsin gündüz farı olarak, çok tatlı durur Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 5 Kasım 2013 Paylaş 5 Kasım 2013 o devreyi incelemiştim önceden fakat selektör yaparken halojen uzun yansın istemiyorum. parkları koyıyım istediğimde gündüz de yakıyım istiyorum böyle bir şey olmaz mıAslında oraya yuvarlak ve beyaz led'li lamba koymak lazım, normalde gündüz ve kısılarak park lambası şeklinde yanacak. Piyasada çubuk şeklinde bu tip çok lamba var ama yuvarlak zor bulunur herhalde. Osram'ın Hella'nın var ama pahalı. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Kasım 2013 Paylaş 5 Kasım 2013 Tam yuvarlak olmadığı için takmak zor olacaktır ve iyi işçilik lazım. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Kasım 2013 Paylaş 5 Kasım 2013 Ayrıca belirtmeliyimki kısa hüzme halojen aydınlatma önüne taklılacak angle halkanın ömrü fazla olmayacaktır. Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 5 Kasım 2013 Paylaş 5 Kasım 2013 Uzun farları park farı gibi kullanabilir miyim peki ? Halojen uzun istemiyorum hiçbir şekilde, sadece mercekten selektör istiyorum. Sinyalleri olduğu gibi bırakıp park farını uzuna bağlayabilir miyim ?Ayrıca belirtmeliyimki kısa hüzme halojen aydınlatma önüne taklılacak angle halkanın ömrü fazla olmayacaktır.halojen önüne yapmayacağım, bi xenon mercek uygulayacağım. Angel çok iyi durmuyor dediler vazgeçebilirim ondan Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Kasım 2013 Paylaş 5 Kasım 2013 Mercek varsa iş değişir.Yapabilirsen benim aklımda olan bir fikri paylaşayım.2farklı çapta halka kullan büyük halka .mercek şapkasının arka kısmına küçük halka ön kısma yerleştir derim.Şekil kazanacağı için değişik duracak.Uzun hüzmeyede ampul yapısına uygun kaliteli ledli olanlardan smd5050 iyi olur var onlardan alıp tak ve park kablosuna ekle istediğin ışığı rahatca alırsın.Eksi ucuna seri olarak 6amper diod ekle ledin ömrü uzun olsun. Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 5 Kasım 2013 Paylaş 5 Kasım 2013 Mercek varsa iş değişir.Yapabilirsen benim aklımda olan bir fikri paylaşayım.2farklı çapta halka kullan büyük halka .mercek şapkasının arka kısmına küçük halka ön kısma yerleştir derim.Şekil kazanacağı için değişik duracak.Uzun hüzmeyede ampul yapısına uygun kaliteli ledli olanlardan smd5050 iyi olur var onlardan alıp tak ve park kablosuna ekle istediğin ışığı rahatca alırsın.Eksi ucuna seri olarak 6amper diod ekle ledin ömrü uzun olsun.çift halkalı çalışman varsa fotoğraf paylaşabilir misin abi ? angel uygularsam iç tarafa ışık koymayı düşünmüyorum çünkü angelı baskılar gibime geliyor. benim aklımda uzun hüzmeye ve mercek etrafına çift angel yapmak vardı bmw gibi Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 16 Kasım 2013 Paylaş 16 Kasım 2013 Far aynalarında merceğin yerini ayarladım vida yerlerini falan hazırladım fakat far aynasında boya attığı için boyamam lazım. Sinyal kısmını siyah, diğer kısımları da gri yapmayı düşünüyorum nasıl olur sizce? Isıya dayanıklı boya olarak gri ve siyah bulabildim sadece. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 16 Kasım 2013 Paylaş 16 Kasım 2013 Siyah renk hem çok yakışıyor hemde oluşan hataları çok iyi kamufle ediyor... Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 16 Kasım 2013 Paylaş 16 Kasım 2013 Sinyal kısmı siyah olduğu için gündüz görünmeme gibi bir sıkıntı olur mu acaba ? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 16 Kasım 2013 Paylaş 16 Kasım 2013 Sinyal kısmı siyah olduğu için gündüz görünmeme gibi bir sıkıntı olur mu acaba ?Halojen ampullü sinyalde sıkıntı olur hem kendinizi hem diğer sürücüleri tehlikeye atmayın , lensli led kullanarak bu sıkıntıyı aşabilirsiniz... Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 27 Kasım 2013 Paylaş 27 Kasım 2013 Aklımda güzel şeyler var fakat eksik kısım mercek kapağı. Forumda albea'ya huniden yapmış bir arkadaş. Acaba ben de o tarz bir uygulama yapsam sıkıntı çıkarır mı bana ? Ya da alternatifleriniz var mı? Dış kısımda çok fazla açıklık kaldığı için mercek kapağı uyduramadım pek Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 29 Kasım 2013 Paylaş 29 Kasım 2013 Kapak neden sıkıntı olsun ki, zaten farın içi müsait? Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 29 Kasım 2013 Paylaş 29 Kasım 2013 Yanlış ifade etmişim Plastik huni kullanmam durumunda erime yapar mi ya da aluminyum kullansam etkiler mi ? Kısacası kapak olarak kullanabileceğim alternatiflere ihtiyacım var, kısmetse 3 4 gun içinde bitirecegim de Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 29 Kasım 2013 Paylaş 29 Kasım 2013 Oktay abinin kullandığı polikarbon sürahiler var çalışmalarına bi göz atın aklınıza takılan sorulara fazlasıyla yardımcı olacaktır Linea vardı mesela ; http://www.geceucusu.com/topic/5209-fiat-linea-angel-halka-ve-led-park/ Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 29 Kasım 2013 Paylaş 29 Kasım 2013 Oktay abinin kullandığı polikarbon sürahiler var çalışmalarına bi göz atın aklınıza takılan sorulara fazlasıyla yardımcı olacaktır Linea vardı mesela ; http://www.geceucusu...ka-ve-led-park/Teşekkür ederim bu konuyu incelemiştim ama tekrar bakıyım diye o kadar aradım bulamamıştım Bu tarz bir şey kullanacağım ben de. Sağolun tekrardan Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Aralık 2013 Paylaş 1 Aralık 2013 O tür altarnetiflerde kesip biçme uydurma son derece güç ve bol yedek lazı.Bulduklarınıda plastik olanlar yani bence öncelikle ısı testi yapman gerekiyor. Bence tavsiyem kromu bozulmuş mercek kapakları hesaplı fiyat bulursun onlardan kullan derim. Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 1 Aralık 2013 Paylaş 1 Aralık 2013 O tür altarnetiflerde kesip biçme uydurma son derece güç ve bol yedek lazı.Bulduklarınıda plastik olanlar yani bence öncelikle ısı testi yapman gerekiyor.Bence tavsiyem kromu bozulmuş mercek kapakları hesaplı fiyat bulursun onlardan kullan derim.abi bulduklarım merceği tam kapatmıyor yanda açıklık kalıyor baya Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Aralık 2013 Paylaş 1 Aralık 2013 Merceği tam kapanı zaten bulman zor.Mercek kapagının arkasına aliminyum kaseler var boyut çeşitleri fazla.Kesmende işlemende kolay olur ve eriyecekmi diye kafanda soru işaretide kalmaz.Fakat mercek etrafını öyle sıkı sıkı yada kapatma.Dikkat edeceğin şey mercek perdesinin rahat hareket edeceği bir yöntemle kapatman olacaktır. Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 6 Aralık 2013 Paylaş 6 Aralık 2013 Farları tamamladım çizgiyi tutturdum ama çizgi biraz aşağıda kaldı. Ayar vidası da çok yukarı çıkmıyor. Farları biraz yukarı nasıl kaldırabilirim acaba ? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 6 Aralık 2013 Paylaş 6 Aralık 2013 Çok sıkıntılı bir durum farı alt kısımdan destekleyerek sert bir malzeme koyarak yukarı kaldırabilirsiniz ama bu seferde tamponla arasında boşluk kalacak ... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Aralık 2013 Paylaş 6 Aralık 2013 Yükseklik motoru yok mu?Sağ sol ayarını ayarla bence oda yerine gelir diye düşünüyorum.Halojen ampulle aldığın çizgide çizgiyi ayarladıysan yükseklik tutması lazım birde işlemde çizgi aşagıda olduysa uzun hüzme odağı yukarda kalır bunları duvarda resimlersen duruma göre çözüm bulunur.Far çok güzel duruyor.Merc ek kapagı güzel olmuş ve yerini iyi doldurmuş. Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 6 Aralık 2013 Paylaş 6 Aralık 2013 Ayar motoru var ama çalışmadı sanırım biraz sıkıştı far içinde ya da motor bozuk. Çıkarıp da deneyemedim. Tamponu tekrar indirip far motorunu değiştiriyim olmazsa bir de. Far çok hoşuma gitti selektör falan harika dışa parkları aldım amerikan park gibi, içte de sinyaller. video çekip koyarım yakında Yorum bağlantısı
Recommended Posts