Oktay Toker 6 Aralık 2013 Paylaş 6 Aralık 2013 Far motorun çalışmadan ayar yapman zaten zor olur.Sağ sol olarak merceklerin konumlarıda göze batacak şekilde farklı olur.Bence montaj öncesinde çalışıyorlar idi ise motorlarda sıkıntı yoktur.Merceğinde motorlara zarar vermesi söz konusu değil.Motorun soketlerine bak. Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 6 Aralık 2013 Paylaş 6 Aralık 2013 Bilmiyorum abi öncesinde denemedim çıkma far aldım ama bir daha bakıyım. Mercek motorlara zarar vermedi de kablolar alta girince muhtemelen sıkıştırdı ondan aşağı inmiyor olabilir. Bir miktar kaldırmayı denicem umarım beceririm. Yarın bakıyım tekrar, teşekkürler Bu arada mercek kapağını alüminyumdan yaptık. Her biri için 1buçuk saate yakın uğraştık kıvırma şu bu derken ama güzel oldu 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Aralık 2013 Paylaş 6 Aralık 2013 Farın yapımından detaylar varsa eklersen iyi olur özellikle mercek kapagı Kabloları kesinlikle alttan çıkar kenara doğru itmelisin. Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 6 Aralık 2013 Paylaş 6 Aralık 2013 Fotoğraf yok abi malesef dışarıda soğuktan titrerken hiç aklıma gelmedi Balastı farın altına koyup silikon çektik su almasın diye, kablolar da far aynasıyla farın dış kasası arasında kaldı, dolayısıyla altta far motorunun çalışmasını engelliyor olabilir. Sol farı bir miktar daha kaldırma şansım var, eğer onu yapınca düzelirse hiç ellemeyeceğim ama olmazsa.... Cümlenin sonunu getirmek istemiyorum Yorum bağlantısı
Oktay Toker 7 Aralık 2013 Paylaş 7 Aralık 2013 Balast oradan sök ve kablolarını uzat şaseye bir yere monte etmelisin.Kendine fazla eziyet etme derim.Motorla çalışırsa 2 far tasıda aynı düzende görünür ve ayarlarını yapman daha kolay olur. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 8 Aralık 2013 Paylaş 8 Aralık 2013 Güzel görünüyor, duvar fotosu alalım. Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 10 Aralık 2013 Paylaş 10 Aralık 2013 Uploaded with ImageShack.usOrtalama ne kadar yukarı almam gerek ? 2 Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 12 Aralık 2013 Paylaş 12 Aralık 2013 Ve ayar vidası dışında yukarı alma imkanım var mı Yorum bağlantısı
Oktay Toker 13 Aralık 2013 Paylaş 13 Aralık 2013 Yükseklik motorların çalışmıyorsa pense ile çevir sanırım dönmesi lazım.2 motoruda aynı hizaya getir sonra ayar yap.Dikkat et kırma.Başkada yükseltme şansın sadece mercek ayaklarını sabitleme yaptığın yeri oynatmak ile olacak. Ampuller H7 mi? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 15 Aralık 2013 Paylaş 15 Aralık 2013 Sağda zayıflık var. Odak sorunu olabilir ampul iyi oturmadığından. Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 15 Aralık 2013 Paylaş 15 Aralık 2013 (düzenlendi) Sağda zayıflık var. Odak sorunu olabilir ampul iyi oturmadığından.sağ mercek biraz yamuk olmuş. Ampulü de kontrol ediyim tekrar. Farlarımı ayarladım görüntüm düzeldi ama sağ mercek montajım biraz eğri olmuş onu da ellemeyi düşünmüyorum böyle iyi 15 Aralık 2013 tarihinde Can Ayaslan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 28 Ocak 2014 Paylaş 28 Ocak 2014 Sinyalleri içe almıştım fakat orada ampul görününce çok estetik durmadı, farları tekrar açıp orayı kapatmak istiyorum ne tür bir şey kullanıyım kaparken ? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 29 Ocak 2014 Paylaş 29 Ocak 2014 Sinyali içe almakla yanlış yapmışsın. Estetik yapmaya çalışırken güvenliği de gözönünde bulundurman gerekir. Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 29 Ocak 2014 Paylaş 29 Ocak 2014 Yan tarafta çamurluk sinyallerim de var sıkıntılı bir durum yaşamadım şimdiye kadar. Sinyali içte olan çok fazla araba var fabrikasyon olarak. Eğer sorun teşkil ederse değiştiririm yerlerini sorun değil yine de Ama benim uzun hüzme tam yuvarlak değil oraya ne yapılabilir ufak mercek gibi bir şey olabilir mi Yorum bağlantısı
Sadık Usca 26 Şubat 2014 Paylaş 26 Şubat 2014 merb arkadaşlar arnıza yeni katıldım. uzun bi süredir siteyi takip ediyorum. aranızda değerli bilgilerini paylaşan arkadaşlara ilk başta teşekkür ediyorum. aracım vtec II makyajlı kasa burdan yola çıkarak aracıma hella bizenon +hella gen5 balast+osramd1s montaj yaptımmontaj fotoları yok ama sonralarını fotoğraflar koyarım bi ara ayrıca 4 adet 5 bacaklı mini role ile bağlantı yaptım farlar kapalı iken sadece holojen ile, zenonlar açıkken ise sadece bizenonla selektör yapıyorum gerçektende hoş oluyor Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 26 Şubat 2014 Paylaş 26 Şubat 2014 Hoş geldiniz Montaj sonrası resim ve video varsa paylaşır mısınız... Yorum bağlantısı
Semih Tunca 26 Şubat 2014 Paylaş 26 Şubat 2014 (düzenlendi) hatta video far kapalıyken sadece halojen açıkken sadece xenon uygulaması güzel gözüküyor (yada far açık xenon + halojen olabilir)[ 26 Şubat 2014 tarihinde Semih Tunca tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sadık Usca 28 Şubat 2014 Paylaş 28 Şubat 2014 arkadaşlar kusura bakmayın ancak ekleyebildim. video çektim ama boyut fazla geldi kabul etmedi. ayrıca arkadan gelen sürücüler için kapı açık uyarısı ve gece zemin aydınlatması da yaptım kendimce mantar ledlerden Yorum bağlantısı
Oktay Toker 28 Şubat 2014 Paylaş 28 Şubat 2014 (düzenlendi) Elinize sağlık.Sonuç mercek şapkası tercihi hariç son derece güzel.Ledlerin canlı görünümü daha aydınlıktır diye düşünüyorum.Kaç tane mantar led kullandınız.? 28 Şubat 2014 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Mart 2014 Paylaş 1 Mart 2014 Elinize sağlık iyi günlerde kullanın Bence de mercek kapağı farklı olabilirdi aldığınız yerde başka seçenek yok muydu ... Yorum bağlantısı
Sadık Usca 1 Mart 2014 Paylaş 1 Mart 2014 elimde 1 adet mevcuttu aynısından istedim ılker beyden ama bir de şu var yuvarlak mercek kapağının ön cama değme ihtimli olabilirdi böyle rahat oldu far yükseklik ayarlarım çalışıyor kapı için de alta 3 adet beyaz mantar led seri bağladım kırmızı olan için ise 4 adet fırın lambası aldım içindeki 220 lambayı çıkartıp kırmızı led attım arkadaşlar sinyal kolundan sinyal rolesine giden kablodan tetik alıp araya her ihtimale karşı 1N4007 tek yön diyot koyup sis farı rolesine tetik vermek suretiyle statik dönüş farı yapabilir miyiz Yorum bağlantısı
Sadık Usca 7 Mart 2014 Paylaş 7 Mart 2014 merboktay bey aracım honda civic vtec kasa aracıma hella mercek +hella gen5 balast+haliyle d1s zenon montajı yaptım 1 aydır da kullanıyorum çok şükür problem yok.ama bu bağlantı olayı kafamı kurcalamaya başladı.zaten orijinal bişey olsun diye örn. farlar kapalıyken sadece holojenlerle selektör yapmak, farlar açıkken ise sadece bizenonlarla selektör yapmak için parklardan tetik almak suretiyle 4 adet sanel 20-25A lik 5 uçlu mini role bağladım bu arada araç ECE norm uyumlu. şimdi ilk sorum bu roleler sıkıntı çıkarır mı amper değeri uygun mu ? ikinci sorum-tetiği parklardan aldım ortalama 5wat role tetikleme için uygun bir değer mi yoksa araya herhangi bir örn:1N4007 veya 1N4005 diyot bağlamak gerekirmi? üçüncü sorumzenon balastlarını direk kısa far çıkışlarına bağladım emin değilim ama 15A olması lazım sigortaların bu şekilde kullanabilir miyim? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 8 Mart 2014 Paylaş 8 Mart 2014 Roleler yeterli sorun çıkarmaz.diod bağlantısına gerek yok role o kadar akımı çekemez zaten.Balast için sigorta fazlasıyla yeterli.Gen5 balast ise zaten hiç ellemeyin. Yorum bağlantısı
Recommended Posts