Can Ayaslan 9 Eylül 2014 Paylaş 9 Eylül 2014 Aracımın farlarını düzenledim. Kapaklar hoşuma gitmemişti kapak değişimi yaptım. Kapağın arkasındaki boşluğu da 120lik pimaş boru ile kapattım. İlk ve son halini paylaşıyorum.İlk hali;Son hali; 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 9 Eylül 2014 Paylaş 9 Eylül 2014 Aracımın farlarını düzenledim. Kapaklar hoşuma gitmemişti kapak değişimi yaptım. Kapağın arkasındaki boşluğu da 120lik pimaş boru ile kapattım. İlk ve son halini paylaşıyorum.İlk hali;Son hali;Daha iyi olmuş Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 9 Eylül 2014 Paylaş 9 Eylül 2014 Teşekkür ederim fotoğraf çok net olmamış bir daha eklerim daha detaylı Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 2 Şubat 2015 Paylaş 2 Şubat 2015 Merhaba; konuyu nasıl açacağımı bilmediğim için buraya yazmak istedim. Bugün uzun yolda çok yoğun yağmur vardı sağ xenon ampulum söndü. Daha sonra 45dk kadar kapalı halde devam ettim, şehir içine ulaşınca selektör yaktım istemsiz olarak ve yandı sonra açtım bir daha sönmedi. (yani ben far anahtarını kapatana kadar sönmedi) Bu neyden kaynaklı olabilir ? Olur olmadık yerde gece yolculuğunda tekrar başıma gelir mi yoksa su almış olma ihtimali var mı ? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 2 Şubat 2015 Paylaş 2 Şubat 2015 Soket temassızlığı olabilir kontrol edilip wd40 ile temizlenmeli ... 2 Yorum bağlantısı
Ali Burak Böke 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 Arkadaşlar Öncelikle Selam. Aracım 2002 model Honda civic vtec es. Aracın farları H4 halojen ampüllüdür. Ben Bu Farlara Bixenon Mercek Modifiyesi Yapmak istiyorum Yurtdısından Mercek Cercevelerını Falan Getırttım Ve sıfır far aldım. Bı kac Sorum Olcaktı1- Mercek Ne Almalıyım (cercevelerim 3 inc.)2- Selektor Sorunu Yasarmıyım? Yasarsam Nasıl Cozebılırım.3- Donusum Icın Gereklı Malzemeler Nelerdir ?4- Kendım Bunun Ustesınden Gelebılırmıyım.Simdiden Yardımlarınız Icın Tesekkurler(resımde gorunenler aldıgım far ve cercevedır. temsili) Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 1 - Hella Bosh Valeo marka çıkma temiz bi-xenon mercek tedarik edeceksiniz. 2- Bi-xenon mercekte Gen5 balast ve D1S ampul seçilirse selektörde sorun olmaz , birde elektrikbağlantısında diyot bağlantısı yapılacak onu montaj öncesi tarif ederiz.3- El becerisi , el aleti farı izole etmek için kaliteli siyah silikon vs.4- Tabiki çok basit bir uygulama değil ama el beceriniz varsa yapabilirsiniz... 1 Yorum bağlantısı
Ali Burak Böke 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 oncelikle cvp ıcın tesekkurler. gen5 balast sayesınde mersolardakı bu yıldırım selektor denen durumu elde edermıyım pekı. aslında bırazda mercek ısıne gırmeme o olay sebep oldu dıyebılırız. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 Elbette aynı mercek ve balastı kullanıyorolacaksınız... 1 Yorum bağlantısı
Ali Burak Böke 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 dıyot dedıgımız budur herhalde yanlıs bılmıyorsam mahmut bey ben malzemelerı toparlıyıp tekrar sızın basınızı agrıtıcam o zaman tesekkur ederım bılgıler ıcın 1 Yorum bağlantısı
Fatih Demirtaş1679652601 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 Diyot o fakat kendi başınıza bağlamayın .yönü var bildiğim kadarıyla.iyi çalışmalar takipteyiz Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 Min. 6-8 A diyot gerekli , siz gerekli malzemeyi tedarik edin forum arama motorundan montaj la ilgili araştırmanızı yapın , kafanıza takılan hertürlü sorunda biz buradayız... Yorum bağlantısı
Ali Burak Böke 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 (düzenlendi) İnternette sahibindende bi tak buldum fiyatı bana baya bi yuksek geldi sizde fiyatı nasıl bilgi alabilirmiyim. Gen5 balast , osram d1s , hella bi xenon mercek 500tl demiş. Bu konuda bi bilgi alabilirmiyim fiyat ne tutar ? 1 Mart 2015 tarihinde Ali Burak BÖKE tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 Normal bir fiyat aslında kimisi hella gen 5 i 400 e satıyor zaten mercek alacaksın 500 e gelecek en kötü ihtimalle.Ben kendim yaptım imzamda gerekli malzemeler falan hepsi yazıyor.Ama ben diyot kullanmadım.Sanırım ben direk eski cin mali xenon kitin kablo tesisatından elektrik aldığım için kullanmadım bilmiyorum.Ayrıca Mahmut Bey ben şunu anlamadım Mercekteki uzun kısayı xenon beyni yapmıyor ki sadece uzunlara giden elektiriği mercek selenoid motoruna bağlıyoruz bu sayede kapakçık hareket ediyor.Burada sizin söylediğiniz bağlantıyı anlayamadım.Sadece sellektör yaparken beynin işi ampulü en kısa sürede ampulü ısıtmak.Öncelikle mercek tercihi yaparken hella mı bosch mu istiyorsun ? almış olduğun kapağı farın camını açarak nerede durmasını istiyorsan oraya koy kalan mesafeyi ölç ona göre mercek tercihini yap. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 (düzenlendi) Mahmut far H4 taban olunca sellektör sıkıntısının Gen5 balast ile aşılacagını anlatıyor.Bu sadece tavsiyedir.Çin malı ile Gen4 ile selektör keyfi arasında dağlar kadar fark var.Bu şakilde anlaşılması lazım.Sellektörü tabiki merc ek perdesi yapıyor ama ışık boyutu tamamen balast ile alaklı durum.Bu iki fark her şeyi ile paralellik oluşturduğu için kullanılan parçaların uyumu önemi ve doğru şekilde anlatım ile net parça tavsiye ediyor. Diod H4 olunca direkt uzun hüzme kablosu ile kısa hüzme kablosu arasına paralel baglanıyor.Diodun çizgili kısmı kısa far kablosuna bağlanacak.Bu basit ve uğreşyırıcı değil.Eğerki siğorta kutusunda hem kısa far hem uzun far için ayrı ayrı role var ise 1n4001 diodu bu rolelerin tetik uçlarına bağlanması en sağlan net çözümdür.Boyut açısından oluşacak sıkıntılar için uğraşı olmasın denilirse tavsiyem yeni nesil Valeo hesaplı olan,yeni tip Hella ise Gen5 ile uyumlu olandır.Bosch mercek veya eski tip mercekler hem ön kısımda hem arka kısımda mecburen işlem yapılmasına sebep oluyor.Hesaplı olsun denince bunlar ile uğraşmak kaçınılmaz.İlgili far için zaten oldukça güzel ve resimlerin bulunduğu konu mevcut.İnceleyiniz.http://www.geceucusu.com/topic/3654-honda-civic-7ye-2002-2006-xenon/page__hl__civic__fromsearch__1 1 Mart 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Burak Böke 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 Bu ölçüler benim farlara tam olan bi merceğin ölçüleri. Acaba bu yeni tip hella nin ölçülerinde boylemidir. Bilginiz varmı ? Ek olarak ta mercek cercevelerim bu merceğe göredir tam olarak yurt dışında yapılmış bi örneğinden alinmistir .Height 70mmWidth 105mmDepth 140mmMounting depth 120mmLens diameter 3 inch Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 Forumda aradığınız bütün sorulara konu ve cevaplar mevcut.Biraz daha forumu incelemenizi tavsiye ediyorum.Sizin açınızdan çok daha verimli olacaktır.http://www.geceucusu.com/topic/970-mercek-tipleri-resimleri-ve-teknik-ozellikleri/page__pid__68210__st__20#entry68210 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 Ayrıca Mahmut Bey ben şunu anlamadım Mercekteki uzun kısayı xenon beyni yapmıyor ki sadece uzunlara giden elektiriği mercek selenoid motoruna bağlıyoruz bu sayede kapakçık hareket ediyor.Burada sizin söylediğiniz bağlantıyı anlayamadım.Sadece sellektör yaparken beynin işi ampulü en kısa sürede ampulü ısıtmak.H4 tabanlı sisteme yapılan bi-xenon mercek montajı sonrası uzun far dan kısa fara mutlaka diyot atılmalı yoksa selektör yapıldığında sistem kendini kapatır farlar söner . 1 Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 Burada sizin söylediğiniz bağlantıyı anlayamadım.Sadece sellektör yaparken beynin işi ampulü en kısa sürede ampulü ısıtmak. H4 tabanlı farda sellektör yaparken kısa açık kalıyor ama uzun yapınca kısa kapanıyor sanırım anlatılmak istenen bağlantı bu yüzden Gökhan. Araya diyot koymayınca balasta elektrik de gitmiyor.Bende ekleme yapmak isterim ki h4 tabanlı için projektör seçimi değişebilir ama balast ve ampul için kesinlikle kaliteli ve oem ürünler kullanın soğuk sellektörde sıkıntı yaşamayın. Bü yüzden gen5 bir balast kullanmak gerekiyor. 2 Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 2 Mart 2015 Paylaş 2 Mart 2015 H4 tabanlı farda sellektör yaparken kısa açık kalıyor ama uzun yapınca kısa kapanıyor sanırım anlatılmak istenen bağlantı bu yüzden Gökhan. Araya diyot koymayınca balasta elektrik de gitmiyor.Bende ekleme yapmak isterim ki h4 tabanlı için projektör seçimi değişebilir ama balast ve ampul için kesinlikle kaliteli ve oem ürünler kullanın soğuk sellektörde sıkıntı yaşamayın. Bü yüzden gen5 bir balast kullanmak gerekiyor.Tamam şimdi anladım teşekkürler. Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 3 Mart 2015 Paylaş 3 Mart 2015 Konu, yanlış konuyla birleştirilmiş. 2001 2004 arası modeldeki far tipi bu, diğer kasa 96-2001 olarak geçiyor. Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606 7 Ekim 2015 Paylaş 7 Ekim 2015 Bir sorum olacak. Bu far tası fardan ayrılmıyor. Civic farını nasıl soktunuz? Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 8 Ekim 2015 Paylaş 8 Ekim 2015 Alttan üstten düz tornavida ile tutan klipsleri çıkarın. Yorum bağlantısı
Metin Akbal1679652606 9 Ekim 2015 Paylaş 9 Ekim 2015 Peki ustad bu silecek suyunun oradaki farı nasıl hallettiniz? Su borusu biraz sorun teşkil edecek gibi. Foto mevcutmudur? İlginiz için teşekkur ederim. Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 10 Ekim 2015 Paylaş 10 Ekim 2015 Su haznesiyle arasında 1cm civarı mesafe var. Fotoğraf çekip eklerim Yorum bağlantısı
Recommended Posts