İçeriğe Yönlendir

Ford Mondeo I iç aydınlatması

Oktay Toker

Recommended Posts

Oktay Toker

tşk.ışık dagılımıyla biraz daha ugraşcam sonra tabii.bazı noktalar dengesiz.kırmızı sıcaklık işareti bölümü karanlık kaldı bişiler düşünücem bakalım.

Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584
tşk.ışık dagılımıyla biraz daha ugraşcam sonra tabii.bazı noktalar dengesiz.kırmızı sıcaklık işareti bölümü karanlık kaldı bişiler düşünücem bakalım.

resimler ebakınca kalımdan geçenlerden birini sen zaten söylemişsin abi özellikle rakamların olduğu kısımda ışık dağılımı homojen değil.birde bana çok parlak geldi uzun yolda gece göz almaz mı?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

fotoda öyle çıkıyor.dügmeler takılınca daha iyi oldu ne parlak nede sönük ortası şiddette.gözümede takılan bi yer degil ama baktıgımda gözü yormuyor çok sade ışık tonu.

üst siyah bölüm oldukca kötü duruımda bide iyice matlatmış ışıkların yansıtılacagı bölümlerde öyle.temişzleyim dedim boya çiziliyor buda kötü görünüyor.üstün körü temizledim.alttaki şeffaf bölümde özelligini yitirmiş gibi epey ugraştım o hale getirmek için.fenada olmadı.önceden ampulle bile ışık görünmüyordu.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Oktay Toker

geçen hafta sonu km göstergesini söktüm biraz temizledim artıok daha iyi aydınlatma var.keşif yapmak işçin ampullerin yerleşimine baktım.göstergelerin aydınlatnası için 5 tane ampul kullanılmış.göstergenin üst tarafına boşluk bölümüne 2 tane destek ampulü konmuş.gösterge altlarına plexi kullanılmış.kenar uçlarınada engel aydınlatması gibi başlık konmuş ve 3 ampul buralardan ışıklandırmayı saglıyor.bende 3 chipli süper fluxled ve smd 5050 siparişi vericem bu hafta normal fluxled yetersiz kalır diye düşündüm.renk yine mavi olucak beyaz olmuyor ışık öyle kör kalıyorki belli olmuyor bile ve taban rengi ampulün sarı olmasından dolayı yeşil oluyor beyaz ışıkta acayip bir yeşil ton oluşuyor sevimsiz yani.mavi ton ise gerçekten güzel yansıyor.ledler gelince denemelere başlıyacagım.ışıklandırmanın bu şekilde yapılması iyi gibi ama bakalım sonuçlar nasıl olucak.

araç ikaz bölümü iç aydınlatması gayet kolay görünüyor.araç resmini ışıtan ampulün yeri göründügü gibi erimeye yakın hatta biraz erimiş.araç reminin taban rengide gök mavisi ne yakın renkte mavi olucak artık.ikaz lambalarıda sarı ve kırmızıdan oluşuyor kırmızı için yine kırmızı olucak renk seçenegi için çare yok.sarı renkte olanlar ise artık yeşil olucak yeşil ton gayet güzel oldu.km saati üzerindeki sinyal ışıkları yeşil idi artık mavi olucak diger ikaz ışıklarıda sarı idi artık yeşil olucak.kırmızı yine kırmızı.

post-4009-1278883832_thumb.jpg

post-4009-1278883838_thumb.jpg

post-4009-1278883844_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

km göstergesi led dönüşümü için ugraşırken elimde kalması olasılıgını engellemek için ebayda açık artırmaya katıldım ve 5 avroya gösterge bende kaldı 12 avroda kargo yaklaşık 35tl ye gelişi oluyor gösterge oldukca temiz görünüyor resimlere göre öyle.yarın ücretini yatırınca 1 hafta sonra elimde rahatca söküp dagıtabilecegim ve bütün testleri yapabilecegim.tabi dikkatli söküp dagıtacagım.geçen hafta hurdacıda vardı tertemiz verdigi fiyat 250tl oldu oda bana özelmiş normalde 300 e veriyorum dedi.farkı görüyorsunuz.hem yedek parçam olucak hemde istedigimi yapabilecegim.hayırlısı bakalım.üstelik ampulleride üzerinde gelicek.düşünün burda bir ampule 5 tl civarında fiyat veriyolar yanılmıyorsam.sırf ampulleri kendini kurtarıyor.kullanmıyacagım için durucaklar.yakında ampul satışınada başlarım artık ;) .araç kapı açık ikaz göstergesine hurdacı 75 tl istiyor benimkinin resimlerini berbat etmişler bende sileyim dedim zaten kavlamış yerleri iyice bozuldu.bundada arıyorum.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Değişik renk kombinasyonları denersin biz de seçim yaparız artık ;)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Benim aracında göstergesi arıza yaptı. hem 99999 de takılı kaldı hemde devir saati bozuldu. Bazende km. saati çalışmıyor. Parça Ford'un elnde bile yokmuş. Müşteri hizmetlerine şikayette bulundum bakalım arkasından ne çıkacak. Sizin gösterge ile hemen hemen aynı model diyebiliriz. ne dersiniz bizim gösterge adam olurmu. Nede olsa söküp baktınız artık yabancısı değilsiniz.

Yaptığınız uygulamaları (torpidoda kısmındakileri) yakın zamanda bende yapacağım. Buradan takip ediyorum oldukça önümü açtınız. Siz bence yavaş yavaş seri üretime hazır olun. Bellimi olur kısa zamnda kapınızı çalabilirim. Hem alan kazanır hem veren ;)

post-3506-1279540268_thumb.jpg

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
Değişik renk kombinasyonları denersin biz de seçim yaparız artık :)

renk seçeneginden çok ışık dagılımı önemli de buda pek sorun olmayacak gibi duruyor.engellardaki gibi mantıkla olması güzel oldu.renk seçenegide çok kısıtlı gibi duruyor şu an kesin konuşmayım eger kadran arkasında yol bilgisayarındaki gibi mavi renkli ayrı bir iletken varsa şans diyecegim o vakit her renk olucak.yok kadran arkasını çok açık mavi sabit renkse mavi olucak yada kadranla ugraşmam gerek bi gelsin bakıyımda detaylar ortaya çıkıcak bu hafta soınuna dogru elimde olur.cumartesi akşam ödemeyi yaptım.ödeme anında ki hesap 19tl tuttu bu ürün için.yanlış hesap etmişim galiba.bedava gibi bişi oldu.gelince görecem artık.ampulleri açık artırmamı yapsam ne :p:D

hüseyin bey bu arızaların hepsi birden olduysa bence başka sorun var demektir.tek tek farklı aralıklarla olduysa yorumum yok.detaylı resimler var ama soketli farklıdır diye düşünüyorum.led kullanılmış olabilir buda merakım dogrusu nasıl yapılmıştır diye

bu aralar eski işim olan gençligimde yani kaportaya döneyim diyorum ama sadece modifiye amaçlı burda pişiyim :p:D birazcık dahada sonra olur.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Basit bir göstergenin bulunamaması beni oldukça sıkmıştı. Elimden ne geliyorsa ardıma koymadım. www.sikayetvar.com isimli siteye yapmış olduğum şikayetinde etkisi ile bugün Fordmüşteri hizmetlerinden aradılar ve göstegenin yenisi Tr genelinde farklı bir bayide bulunmuş. Kısa sürede servisimden arayıp montajı yapmak için çağırırlar. Göstegeyi takmadan önce üzerindeki ışıkları (büyük ihtimal ampül) beyaz ve kırmızı ışık verecek şekilde değiştirmeyi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı

Ford'un her zamanki işi bu.Ortağın Kuga şanzuman motor birleşiminden yağ kaçırıyordu.1 ayda keçe geldi.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Az önce servisin önünden geçerken ugradım ve daha önce arızalandıgı için sökülmüş gösterdelerden birini güzelce inceledim. Göstergede bildigimiz minik dipsiz sarı ısık veren ampül kullanılmış. Ibreler sarı, gösterge üzerindeki yazılar ise yeşil aydınlatma yapıyor. Ibreleri kırmızı yazıları ise beyaz yapmak istiyorum ama nasıl. Göstergenin içinde belirli yerlerin sarı iken yesile dönmesini sağlayan plakalar var. Anladıgım kadarıyla ıbrelere bır engel yok ampül ısıgı dırek vurup sarı ısık veriyor. Telden yazdıgım ıcın resim koyamıyorum.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Oktay abi sanırım bu çalımayı yapmanız benim için çok iyi oldu. Şimdi fotoları ekledim sizde görüyorsunuzki gösterge neredeyse aynı. Sizin çalışmanın aynısını takip etsem sanırım bana büyük yardımınız olacak.

post-3506-1279639546_thumb.jpg

post-3506-1279639561_thumb.jpg

post-3506-1279639570_thumb.jpg

post-3506-1279639602_thumb.jpg

post-3506-1279639623_thumb.jpg

post-3506-1279639670_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yeşil rengi veren plakadaki yeşil boyayı kazıyıp şeffaf hale getirmek lazım diye düşünüyorum ama, bu göstergede led ile bu homojenliği yakalamak zor..

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Açıkçası yeşil renk veren boya kazınacak gibi değil. Dün serviste parçalanmış göstergeyi oldukça inceleme fırsatım oldu. Bu kadar dağılmasına rağmen yinede o yeşil ışık veren parçayı göremedim. Belki dahada dağıtmam gerekecek ama sonra birde toplaması var. Durduk yere zor bulduğumuz göstergeden olmasak daha iyi gibi. Yapılabilecek ne varsa yapalım artık olduğu kadar..

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
Açıkçası yeşil renk veren boya kazınacak gibi değil. Dün serviste parçalanmış göstergeyi oldukça inceleme fırsatım oldu. Bu kadar dağılmasına rağmen yinede o yeşil ışık veren parçayı göremedim. Belki dahada dağıtmam gerekecek ama sonra birde toplaması var. Durduk yere zor bulduğumuz göstergeden olmasak daha iyi gibi. Yapılabilecek ne varsa yapalım artık olduğu kadar..

aldıgım gösterge hafta sonu elimde olucak şu an bende bişey diyomuyorum yeşilligi nasıl veriyor bakıcam.kadranın altında olması gerek kadran ile pleksi arasında.öyle tahmin ediyorum.ama bu şekilde mavi ton çok harika görünüyor.ibrelerdede çok iyi duruyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Şurada bir çalışma var ve başarılı olunmuş...

http://www.fordclubtr.com/forum/index.php?...st&p=714814

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Sanırım bizimkide aynı uygulama. Biraz uğraşmak şart oldu. Focusa yapılan çalışmayı görünce bu işe dahada isteğim arttı. Oktay bey siz göstegenizin gelmesini bekliyorsunuz. Ben aslında bu konuda biraz şanslıyım. Servisin arka odasında 4-5 tane transit göstergesi var. Bir tanesi epey dağılmıştı ama olması gerektiği kadar değil. Sabah ilk fırsatta servise gidip bu göstegeyi tamamen dağıtacağım. Hatta yerinde yazıların olduğu kısmı sökebilirsem arkasına bakıp kazımayı deneyeceğim. Olursa yeni göstegeye direk bu arkası kazınılan parçayı takabilirim. Hatta yukarıdaki focusun göstergesinden bile serviste vardı, bozulmuş kenara atılmış. Şu an bu iş için ortam oldukça müsait böyle bir gösterge bolluğunu belki bir daha bulamayabilirim.

Topiğinizi kendimize çevirdik umarım ayıp etmiyoruz. Derdim bilgi alışşverişi.

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Ahmet Kasapoğlu arkadaşımızda t5 gösterge ampülü var ve oldukça kaliteliler. Bunların ışığı sanırım diğer t5 ledlere nazaran gayet iyi olacaktır. Tek dezavantajı, sokete geçirildikten sonra göstergenin içine yerleştirilememe olasılığı olması. Çünkü ağzı epey geniş.

44296661.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

mavi yapmayı düşündügüm için pek sorun olmuyacak gibi ama ebayda beyaz renk kadranlar var kargo ile 19 avro civarı 40tl yapıyor degermi diye düşünüyorum.bu tip kadran.ama bu resimdeki pahalı kadranın altı yüzey ışıklı adını unuttum voltaj verince yanıyor tertemiz 60avro civarına gelliyor.ucuz olan düz kadran.

hüseyin usta kadrandan önce ledler takılır içerden geçirilir arkası ve sokete monte edilir.başka türlü zor.ama bunlar ışık hüzmesi yaratır nokta dagılım olmaz ayrık ledler çünki ya arada mesafe olucak yada bütünleşmiş olucak mehmet beyin verdigi linkteki arkadaşımız bunların testini yaptı verim alamadı ışık bozuk geliyor.tek nokta ışık lazım ampulle eşdeger olması için.

post-4009-1279827445_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Şu an benim için yeşil renk veren o engeli aşmak 1.ci aşama sanırım. Bu aşamayı aşarsak 2. aşamada led işini çözmek olsun :blush:

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
Şu an benim için yeşil renk veren o engeli aşmak 1.ci aşama sanırım. Bu aşamayı aşarsak 2. aşamada led işini çözmek olsun :)

mavi renk düşünüyorsan engeli yok mavi ton harika çıkıyor ama diger renkler için yeşil boyayı mutlaka kazımak gerekiyor.ibre için çözüm yok gibi aynı renkte oluyor.yada smd led ile yapmak gerek ama detaylı çalışma gerekir ibreye agırlık olmaması gerek.yer konusu çok kötü.

benim gösterge gelsin detaylandırırız beraber.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...