İçeriğe Yönlendir

Ford Mondeo I iç aydınlatması

Oktay Toker

Recommended Posts

Oktay Toker

yurt dışından km göstergem hala gelmedi 30 gün süre yazılmış haftaya falan gelir galiba.bekleyemedim bu gece orjinal km göstergesinde denemeler yaptım.flux led mantar led denedeim ve ciddi manada sonuç alamadım 5 bölümde aydınlatma var her bölüme en az 4 led kullanmam gerekiyor buda yer sorunu yaratıyor.smd de olsa yetersiz kalıyor ışık lümeni yetmiyor çok zayıftı.aklıma power led kullanmak geldi.hemen düzenegi kurdum elimde gün ışıgı power ledler mevcuttu.3watt lık fazla tabide test etmek için drenç degerini yüksek tuttum ve en tatmin edici sonucu aldım.lümeni fazla ve her bölüme rahatca dagılan ışık hüzmesi oldu.göstergem kirli idi biraz temizledim ama bazı yerlere ulaşılamıyor buda ışıgı bozuyor.resimlerde belli oluyor.basit bir test sonucu aldıgım netice tatmin edici oldu.beyaz power led kullanırsam sayılar çimen yeşili gibi bişi olucak oldukca açık yeşil olucak ve ibreler beyaz olucak.mavi kullanırsam her yeri mavi olucak ve tonu güzel olucak.yeşil kırmızı da deneyecegim ama denemeyebilirim büyük ihtimalle denersem hepsini resmedecegim.şimdiki resimler cep telimden kötü ama fikir veriyor.renk tavsiyelerinizi bekliyecegim.

post-4009-1281486760_thumb.jpg

post-4009-1281486765_thumb.jpg

post-4009-1281486771_thumb.jpg

post-4009-1281486777_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Yinede beyaz çıkmamış yanılıyormuyum. İlla bir yeşil ışık söz konusu.

Edit: Kırmızıyıda denerseniz merakla beklerim..

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
Yinede beyaz çıkmamış yanılıyormuyum. Şlla bir yeşil ışık söz konusu.

Edit: Kırmızıyıda denerseniz merakla beklerim..

rakamların beyaz çıkması kazınmadıgı sürece çok zor çünki iç boyaları mavi çok açık yeşil bi tonda boyalı.beyaz ledde kendi rengini veriyor.kırmızıda ise rakamların rengi acayip oluyor ama power ledde nasıl olur emin degilim ama ibreler güzel görünüyor.power led siparişlerini verdim.

km ibresinde rakamların boyası tırtıklı yapılmış.180 200 rakamlarının boyası düz ve tam üzerine devre geliyor ışık girer ama çok kısılıyor orjinal aydınlatmasındada aynı görüntüyü aldım. hüseyin usta senin km göstergendede öyle 180 rakamının oldugu yer kötü çıkmış.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

bu gece çok fazla vaktim yoktu ama km göstergesinde küçük bir test yaptım kırmızı power ledle başladım(hüseyin hocam için)ışık şiddeti fazla geldi ama bunu ayarlamak mümkün,rakamlarda kırmızılık net olmadı sebebi malum kadran rengimiz maviye çalan yeşil,işte 2 resim çok net degil ama daha detaylı ve iyi bir foto makinesi ile çalışmam olucak yakında paylaşıcam.

post-4009-1285738196_thumb.jpg

post-4009-1285738204_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Teşekkür ederim. Yok hiç olmamış. :i-ih: Anlaşılan bize kırmızı haram.

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
Teşekkür ederim. Yok hiç olmamış. :i-ih: Anlaşılan bize kırmızı haram.

resim kötü ama gerçekten olmadı rakamlar haricinde her yer kırmızı çalıyor.yinede tam ışık hassaiyetinde yapınca tekrar resimleyecem ama degişen bişi olacagını sanmıyorum.mavi çok hoş duruyor beyazda ise çok açık yeşil ton oluşuyor.resim makınasını bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584
bu gece çok fazla vaktim yoktu ama km göstergesinde küçük bir test yaptım kırmızı power ledle başladım(hüseyin hocam için)ışık şiddeti fazla geldi ama bunu ayarlamak mümkün,rakamlarda kırmızılık net olmadı sebebi malum kadran rengimiz maviye çalan yeşil,işte 2 resim çok net degil ama daha detaylı ve iyi bir foto makinesi ile çalışmam olucak yakında paylaşıcam.

:i-ih: oktay abi ha gayret forumun yüz karası seçilecen :(

Yorum bağlantısı

Ona ne şüphe.Bir yıldır gösterge sökük geziniyor.Korkarım 10 Ekim'dede göstergesiz gelecek.(Oktay anladın sen onu )

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
Ona ne şüphe.Bir yıldır gösterge sökük geziniyor.Korkarım 10 Ekim'dede göstergesiz gelecek.(Oktay anladın sen onu )

4 aydır vallahi sökük sürekli bişilerin denemesini yapıyorum.6 aydır sol kapı içi söküktü açma kolu yayı için nihayet geçen hafta taktım bitti bu hafta sonu kapak vidalarını sıkıcam kısmet olursa ev işlerinden fırsatım olursa bide.bugun mustafa bagseven ankaradaydı buluştuk. göstergesiz mondeo ile dolaştırdım ankarada terminale götürdüm sonra.araba çıplak gibi.yarın foto makinası gelicek aksilik olmazsa bitirmeye çalışıcam denemeleri sonra kararımı verdigim ledleri göstergeye takarım sonra toplarım diye düşünüyorum.sökük gelirsem iki forum sitesininde dalgası olurum yok olmaz yalandanda olsa toplarım. :i-ih:

Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584
4 aydır vallahi sökük sürekli bişilerin denemesini yapıyorum.6 aydır sol kapı içi söküktü açma kolu yayı için nihayet geçen hafta taktım bitti bu hafta sonu kapak vidalarını sıkıcam kısmet olursa ev işlerinden fırsatım olursa bide.bugun mustafa bagseven ankaradaydı buluştuk. göstergesiz mondeo ile dolaştırdım ankarada terminale götürdüm sonra.araba çıplak gibi.yarın foto makinası gelicek aksilik olmazsa bitirmeye çalışıcam denemeleri sonra kararımı verdigim ledleri göstergeye takarım sonra toplarım diye düşünüyorum.sökük gelirsem iki forum sitesininde dalgası olurum yok olmaz yalandanda olsa toplarım. :(

aboooo selçuk abiyi de geçecen desene yakında... :i-ih:

Yorum bağlantısı

Eh be Mustafa niye resmetmedin Oktay'ın arabayı.Ne güzel belgelenmiş malzeme olacaktı elimizde ...

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
Eh be Mustafa niye resmetmedin Oktay'ın arabayı.Ne güzel belgelenmiş malzeme olacaktı elimizde ...

bugun çekiyim resimleri yükleyim usta

dogruya dogru napalım sökmesi çok kolayda toplamaya vakit lazım onuda bulunca iş bitiyor.selçuk üstad krallıgın bana geçiyor galiba ne diyosun bu hususta? :i-ih::(

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

ahanda çektim daha önce km göstergesi tek vidayla tuturmuştum.araba aküden dolayı yatınca km göstergesini söküp dükkana getirmiştim.fırsatım olmadı takmaya mustafayı almaya gittim 1 gün kullandım bu şekilde önceden takılıydı gösterge.çerçeveler söküktü hep.

post-4009-1285855458_thumb.jpg

post-4009-1285855464_thumb.jpg

post-4009-1285915341_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Makinem olsam ben çekecektim o an..Telefonumda kamerasız.Kameralı telefona batarya dayandıramıyorum.

Kadran yok ama aracın maşallahı var.Sunroof,deri döşeme falan herşey yerinde.

Abi power led yerine RGB şerit led taksan nasıl olur.Onun bide sürücü devresini alırsın.Kırmızı mavi yeşil beyaz istedigin renkte gezersin..Hatta otomatik renk geçişini kendisi yapar:):biggrin:

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

tşk.mustafa

rgb led sevmiyorum sevemedimde.hele şu tek renk olarak düzgün sonuç alıyımda gerisine bakarım.kadranımın taban tonu yeşil oldugu için de rgb çok iyi olmaz.kırmızı renkte oldugu üzere iyi olmuyor.

normal ledler bizim kadranlarda yetersiz kalıyor .power rgb led denerim belki ilerde.arkadaşlarımıza örnek olur.ben sevmiyosam seven biri mutlaka vardır.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

bu gece km göstergemi son haline kavuşturdum.power led kullanmadım nedeni ise power led için delik delmek gerekiyor.power ledde sonuçlar tatmin ediciydi.ve bence temiz bir göstergede homojenlik çok rahat şekilde yakalanabilir.ışık şiddeti ayarlanabiliyor buda gayet güzel dagılım sagladı ben power led ile ampullü göstergelerin yüzde 90 olumlu sonuç verecegine kanaat getirdim.

göstergedeki 5 ampul yuvası için ve gösterge içinede destek amaçlı 4 tane ekledigim beyaz flux ledleri kullandım.8 tanede beyaz mantar ledide destek amaçlı kullandım.benim için yüzde 90 oranında tatminkar oldu.nedenide gösterge iletkeni olarak kullanılan pleksi gerçekten işlevini yitirmiş.km saatindeki 180 ve sonrasına gelen yer ciddi manada sorun oldu saatin devre kısmı burayı kör nokta haline getiriyor.orjinal ampullerinde dahi karanlıkta kalıyordu.eminimki temiz bir göstergede sorun olmuyacaktır.şu andaki flux ledler tek chipli bunları 3 chipli ile degiştirecegim ve sonuç daha iyi olucak eminim.kısaca ben tatmin oldum.

ikaz ampullerinin duyularına tek tek led taktım.ledi drençli haliyle duyu içersine gayet kolay monte ettim.

sag sol sinyal ikazını mavi led,uzun far zaten mavi idi degişmedi,hava yastıgı ikazı yeşil led,patinaj ikazı kırmızı led,yag ,akü,el freni mecburen kırmızı taban rengi kırmızı oldugu için şansım yoktu,turuncu olabilirdi ama gerek görmedim.abs ikazı yeşil nedeni kırmızı led yapmıştım ama kontak kapalı iken led baya kızarık yanıyordu.lede paralel 47ohm drenç taktım kırmızı led çalışmadı,yeşil lede aynı uyguılamayı yapmıştım oda patinaj ikazı içindi yer degiştirdim abs ikazı çalıştı.hava yastıgı ledinede drenç taktım.kapalı durumda iken abs,hava yastıgı,patinaj ikazları kızarık yanıyordu paralel drenç ile sorun hallaldu akım çekmiyorlar,drençlerde ısınma olmadı.hız sabitleyici ikazı mavi led,o/d kontrol ikazı mavi led,sport ikazı mavi led yaptım.

kırmızı mavi yeşil ve beyaz power ledlerle testimde kısa oldu çok resim var ama net olanlar bunlar.diger bütün resimleri imajchek sitesine ekleyecegim ve linki verecegim.resimler cep teliyle çekildigi için parlamalar mevcut.bir türlü makina bulamadım emanette olmuyor.

ana ikaz göstergesindeki ışıkları ,araba resmi haricinde hepsine kırmızı led taktım.araba resmi mavi led oldu.resimler anlatıyor.yorumlara açıktır.

post-4009-1286514853_thumb.jpg

post-4009-1286514859_thumb.jpg

post-4009-1286514864_thumb.jpg

post-4009-1286514870_thumb.jpg

post-4009-1286514879_thumb.jpg

post-4009-1286514885_thumb.jpg

post-4009-1286514891_thumb.jpg

post-4009-1286514896_thumb.jpg

post-4009-1286514903_thumb.jpg

post-4009-1286514909_thumb.jpg

post-4009-1286514915_thumb.jpg

post-4009-1286514921_thumb.jpg

post-4009-1286514928_thumb.jpg

post-4009-1286514934_thumb.jpg

post-4009-1286515165_thumb.jpg

post-4009-1286515171_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584

bence 6,7,8,9,10,11,12 resimlerde güzel olmuş..kırmızı da hoş duruyor ama diğerleri çok caf caflı olmuş...nacizane fikrim..

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
bence 6,7,8,9,10,11,12 resimlerde güzel olmuş..kırmızı da hoş duruyor ama diğerleri çok caf caflı olmuş...nacizane fikrim..

şu andaki bitmiş hali sıraladıgınız resimler tşk.digerleri forum arkadaşlarımız için test amaçlı idi fikir vermesi açısından. :(

Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584
şu andaki bitmiş hali sıraladıgınız resimler tşk.digerleri forum arkadaşlarımız için test amaçlı idi fikir vermesi açısından. :p

:(

Yorum bağlantısı
Misafir

Pazar günü maskara olmamak için bitirdin dimii? Güzel olmuş.Hepside birbirinden güzel.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
Pazar günü maskara olmamak için bitirdin dimii? Güzel olmuş.Hepside birbirinden güzel.

tşk.

ön çerçeveyi sanırım yine toplayamıcam öyle gelirim.maskaralıktan kurtulamam ben.acayip yogunum.yarında anca akşama giderim eve vakitte kalmıyor zaten.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Pazar günü toplantıda inceleyeceğim..

Beğenirsem, bu senenin cevheri olarak oyum sana :(

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Hm güzel, orjinali nasıldı ki ?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Güzel olmuş maşaallah diyelim. :)

Resimlerde ışıklar yeşilmi yoksa mavimi?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...